לו רק-התגובה שלSLABS שונה
מהירות הפעלה.....
Printable View
ועוד משהו..
בזמנו של ביאליק בכלל לא היו מזרחיים, בשביל לשנוא... היו לבנטינים שורשיים (אח"כ קראו להם "בני מושבים") שאשכרה עבדו בעצמם.
רק מאוחר יותר, הרבה יותר מאוחר, הגיעו המזרחיים... כך שלייחס לביאליק איזשהו יחס למזרחיים, יהיה פרופוגנדה שלילית ולא נכונה בעליל.
- - - Updated - - -
ואני מקווה שטיהור שמו של המשורר הלאומי, מאשמת שווא של שנאת אחיו המזרחיים, לא תיפול במסגרת "פוליטיקה" אסורה..
Bernard
לפי תגובה 23 עם "'(נמרץ) - נשמע (קצת) הגיוני"'+"'לגבי ה-P38.. לא מסכים.. בכלל"'.....
אני למדתי מערכות אלו(דברים הבסיסיים) באוניברסיטה ובהמשך מעשי WABCO/BOSCH.....ואתה?
אני.. רק מעשי והמון נסיון של אחרים בארה"ב.. דרך הפורומים.
בארה"ב ובאוסטרליה, הפרקטיקה עובדת עם נעילה אוטומטית מאחור ולימיטד סליפ מלפנים (בגלל המחיר)..
אצלי עובדת (עבדה.. כשהייתי בארץ) עם נעילה נשלטת (מקנמרה) מאחור ו..כלום מלפנים (לצערי.. תקציב).
מיד לאחר התקנת הנעילה, הצלחתי לגזור ציריה אחורית (בין היחידים בעולם - האחוריות נחשבות לחזקות) ולאחר מספר חודשים מצאתי והזמנתי והתקנתי ציריות של מקסי-דרייב (ממש לפני שפשטו את הרגל/נסגרו/הפסיקו לייצר).. מאז.. אין בעיות.
לא של TC ולא כלום - גם בדגם 1996 וגם בדגם 2001 (מבנה שונה של TC ודפרנציאלים שונים, בדגמים).
לא יודע אם זה קשור אבל אצלי יש יחס העברה 4:10 וגלגלים "33.5 (בשטח).
וזו הדעה הרווחת בעולם - של נעילה מאחור ולפחות מוגבל החלקה מלפנים, ללא בעיות בוויסקוזי וללא בעיות מחשב/TC.
ולכן, בכל האמור ל-P38, אני לא מסכים איתך.
זו התשובה המלאה שלי - בלי "תאמינו לי - משום שאני מבין טוב יותר..".
ושוב.
אני לא מצליח להבין את הקשר בין נעילה לבין מנגנון הפעולה של הוויסקוזי ושל ה-TC..
אשמח לשמוע את ההגיון/רציונל.
Bernard
1.
'"......לא של TC ולא כלום - גם בדגם 1996 וגם בדגם 2001 (מבנה שונה של TC ודפרנציאלים שונים, בדגמים).
לא יודע אם זה קשור אבל אצלי יש יחס העברה 4:10 וגלגלים "33.5 (בשטח)......"' -בדגם 1996 אין TC בכלל
2.
....."'אני לא מצליח להבין את הקשר בין נעילה לבין מנגנון הפעולה של הוויסקוזי ושל ה-TC...."'-אם אתה באמת רוצה להבין
ולא רק לגרד את הלשון אני אנסה למצוא חומר
3.קיצור דרך-הטלפון
1. ברור שיש... לגלגלים האחורים.
אח"כ הוסיפו את המערכת לקדמיים... והוויסקוזי נשאר זהה.. עוד מהשנה-שנתיים האחרונות של הדגם הקודם.
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
לדיסקו אין בכלל TC, עד 1999...
אז מה בכלל הוא קשור לנושא.
לאחי בדיסקברי 2 לא היתה נעילת דפרנציאל מרכזי - הוא התקין ידית (חיצונית, מברזל בניין) ולא עידכן כלום במחשב (אבל אצלו לא היה בקרת זוית גילגול אקטיבית).
כך גם עוד כמה חברים שלו, בלי עידכון המחשב (שגיא אידלסון התקין להם בלי עידכון במחשב - אני יודע משום שאני "התעסקתי" בענייני המחשב שלו).
זה הנסיון שלי עם דפרנציאל מרכזי של דיסקברי 2.
ברק.
אלא אם יש/יעלה הסבר הגיוני (מלבד "לנדרובר דורשים".. הם גם דורשים החלפת יחידת ה-ABS, כשמתחיל ריקוד האורות M+S.. וגרשון ואחרים פותרים את זה לבד, בלי להחליף) לבעיות שמתגלות עם הוספת נעילה ובלי עידכון מחשב, אני אומר - תתקין נעילה ו... "סע לשלום, זוג צעיר. תהיה מאושר".
שאלה,
מישהו יכול להעלות שרטוט של מיקום השקע /חיווט לצורך חיווי של הנעילה על לוח השעונים.
כרגע, חיברתי לחיווי טמפרטורה של הגיר (אין יוניט כזו בדגם שלי אז ניצלתי את זה זמנית )
הבנתי שיש חוט אפור שחור בצמה מתחת לכפתורים של החלונות חשמליים.
תודה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
haimon
שנת ייצור\דגם מנוע?
Haimon:
גם אצלי מחווט חיישן חום טרנספר כאינדיקציה לנהג לנעילת Diff Lock.
מה שעשיתי כדי שהרכב "ידע" שהוא נעול - פשוט הוספתי מתג ON/OFF רגיל שמתחבר ל SLABS ECU (המחשב של ה-ABS, נמצא מתחת לתא כפפות).
החוט שאתה צריך להתחבר אליו הוא: פין מספר 9 בקונקטור C0506 ב-SLABS ECU. צבע כחול-שחור (שזה המשמעות של BU לשאלתך).
ואז לאחר שהתקנת את המתג, ברגע שאתה נועל Diff-Lock אתה לוחץ על המתג ואז נדלקת נורה של הנעילה בלוח מחוונים והרכב "יודע" שהוא נעול ויודע להתאים את ה-ABS\TC\HDC..
אם לא הבנת לחלוטין מוזמן להתקשר
מישהו צריך ידית טרנספר עם נעילה לדיסקברי 2?
מקורית, מפירוקים במצב מעולה.