חשוב לוודא גם שהבסיס באמת מחלק היטב את המשקל המועבר לקרקע ע"י פיזור למספיק רגליים שממוקמות נכון מתחת לניצבים, ולתקן/להוסיף מידת הצורך
קובי
Printable View
חשוב לוודא גם שהבסיס באמת מחלק היטב את המשקל המועבר לקרקע ע"י פיזור למספיק רגליים שממוקמות נכון מתחת לניצבים, ולתקן/להוסיף מידת הצורך
קובי
אז ככה,
בנוגע לפלטה העליונה - הפלטה עשויה מעץ אלון עץ מלא (כמו גם שאר הפלטות, שנקנו בהום סנטר).
לעבור לפלטה בעובי כפול? זה יפתור את הבעיה?
איך לברר אם הבעיה היא בפלטה העליונה ולא בחלק אחר בשולחן?
המבנה של השולחן הוא כזה: ישנם שני עמודים תומכים משני הצדדים - כל אחד מהם ממתכת ומגיע עד הרצפה (עובר בחור של הפלטה התחתונה).
בין הפלטה התחתונה לעליונה ישנן שתי פלטות ניצבות שמחברות בין הפלטה התחתונה לעליונה בדיוק במרכז השולחן (ומאחורה ישנו גב לשתי הפלטות הניצבות).
כל לוחות העץ שמרכיבות את השולחן הן בעובי 1.8 סמ וכולן מעץ אלון מלא
אגב, הוצאתי חצי מכמות המים שבאקווריום כדי להוריד מהלחץ על השולחן, עכשיו האקווריום שוקל כ50 קילו
מציע לבדוק את התמיכה של הגלגלים במשטח התחתון. אולי המרכזיים קרסו. או שהם לא באותו גודל כמו החיצוניים, או לא ממוקמים באותו גובה ביחס לפלטה.
הרצפה ישרה?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מהתבוננות נוספת בתמונות, אכן עץ מלא, אבל אורן, לא אלון. אלון עץ קשה בהרבה וכנראה לא היה מתעוות לך ככה. בכל מקרה, יותר עובי ייתן יותר קשיחות של הפלטה
קובי
חנן -עברתי עם פלס על הפלטה התחתונה ועל הפלטה האצעית שמחברת את שני הניצבים, הלוחות הם ישרים לגמריי (הבועה באמצע).
קובי - צודק לגמריי מדובר בעץ אורן.
שמתי לב שרק באמצע יש א. הקיפול הזה של הפלטה העליוננ, בצדדים אין עיקום כלומר בצדדים הפלטה צמודה לאקווריום.
באופן דומה הפלטה עקומה בצדדים בחלק האחורי של השולחן. מצרף תמונה מהצד האחורי.
קובץ מצורף 109519
לדעתכם החלפת הפלטה העליונה בפלטת עץ אלון בעובי 27ממ יפתור את הבעיה? או שחייב לשנות את מבנה השולחן ולהוסיף חיזוקים? אני מעדיף להשאיר את העיצוב הזה.
שוב תודה לעוזרים
עמי
אני מצטרף לטל. לא נראה לי שההתעוותות הזו נגרמת מעומס.
נראה יותר כמו התכווצות טבעית של העץ, אולי גם הפרשי טמפ' משני צידי הלוח גורמים לזה.
גם לא ברור לגמרי המבנה מבחינת כל הניצבים, ואיך יתכן שהפלטה התחתונה ישרה והעליונה עקומה, בהנחה שאורכי הניצבים לא השתנו. גם העיקום הוא בניגוד להגיון הפיזיקלי של העומסים, לפחות ממה שאני מצליח לראות.
אם זה לא מפריע מבחינה אסתטית, אני לא הייתי עושה עם זה כלום. מה שנקרא: להמשך מעקב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני לא הייתי משאיר את זה ככה,כי יכול מאוד להיות שכל העומס יושב בדיוק היכן שהרגליים, לזכוכית יש גמישות קטנה מאוד,מעבר לה הלחץ עובר לדבק שמחזיק את כל הלגו של האקווריום,זה לא בריא.
אפשר ללכת לנגר וליישר את השטח העליון של הפלטה,לצבוע בלכה ולעקוב אם ממשיך העיוות.
בדיוק היום התחילה נזילה באקווריום.
רוקנתי עוד קצת מים מהאקווריום והנזילה הפסיקה.
אני אובד עצות.
אני מעדיף למצוא פתרון ארוך טווח וכמה שיותר זול ופשוט.
אם אני אלך עכשיו לנגר והוא יישר את הלוח אז סיכוי גדול שזה יקרה שוב פעם.
השאלה אם בלוק עבה יותר יכול לסגור את הפינה הזו או שזה מסובך מזה.
תודה
עמי
בשביל שזה לא יקרה אתה צריך לשים תחת הפלטה תמיכה של קורות עץ ניצבות ללוח במימד הארוך שלו
לוח מעץ קשה, אלון, בוק, דובדבן, מייפל וכדומה, בעובי ראוי-27 מ"מ לפחות, לא ייתעוות לך במימד האורך על מפתח כל כך קטן ומשקל כ"כ נמוך, בוודאות!
קובי
שוב פעם תודה על העזרה,
ככל הנראה אלך מחר למחסן עצים ואקנה לוח אלון בעובי של 25ממ ומעלה.
קובי - למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לא יתעוות במימד האורך על מפתח כל כך קטן ומשקל כל כך נמוך"? המושגים מעט טכניים עבורי.
בנוסף, מצרף סרטון שצילמתי הרגע, אולי שם יותר ברורה הבעיה עם הפלטה העליונה ואפשר שם לראות איך בנוי השולחן. (קובי?)
https://www.youtube.com/watch?v=i59tJuQPdi4
שוב, מודה מקרב לב לכל העוזרים!
תודה
עמי
כוונתי היא, שקורות עץ קשה כמו אלה שציינתי, מצטיינות בחוזק רב למימד שפונה לאורך הסיבים, שהוא למיטב הבנתי המימד שהתעוות אצלך, כל העצים עלולים בתנאים מסוימים 'לעבוד' במימד שלרוחב הסיבים, והפתרון המקובל כדי למנוע או לצמצם עיוות במימד זה הוא עבודה בפסים צרים ובכיוונים הפוכים בזמן הדבקת הלוחות לכדי פלטה, לא רלוונטי אליך כי על פלטה מוכנה כבר אין לך השפעה, ובד"כ נוקטים בשיטה זו במפעלים בהם מייצרים את הפלטות המוכנות מראש. בקיצור, לדעתי ההחלפה תיתן לך את השקט שאתה מבקש. לגבי הדליפה באקווריום, פה אתה כבר נכנס לעוד סרט....
קובי
מה זה ?סרטון בלי אפקטים ? מוזיקה של בתיה עוזיאל ?לא מקובל עלינו !!!
חוץ מזה ....מה שקובי אמר.[emoji12]
מהסרטון רואים בברור שהעיוות בעץ הוא הוא עיוות אופייני לפלטות עץ אורן פשוטות כלומר לא קשור לעומס.
חח סטלן
קושייה אחרונה - עד כמה גדול הנזק יכול להיות? פלטה בגודל 100*40 תעבור את ה200 ש"ח? ואיזו פלטה בדיוק לקחת? אלון/בוק/בוצ'ר/דובדבן/מייפל/אנערף משהו?
שמתי לב מבדיקה במחירון של דפי זהב המייפל הוא זול בכחצי מהאחרים...
עוד דבר שנזכרתי - אם אני מחבר את הפלטת מייפל/דבדבן/בוק/אלון ע"י ברגים בקוטר של כ6 מילימטרים, זה לא יפגע בקושיות של החומר ולא יגרום לתופעת התעקמות כזאת בעתיד? לא תהיה בעיה לחורר את הבלוק לטובת חיבורו לעמודים ולניצבים שבאמצע?