וכשכתבתי את זה:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לא אמרתי למה אני מחזיק אצבעות.ציטוט:
טוב, אני כבר שלשלתי את המעטפה לתיבה, נישאר לי רק להחזיק אצבעות.
האמת, שאני בעצמי כבר לא יודע....
Printable View
וכשכתבתי את זה:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לא אמרתי למה אני מחזיק אצבעות.ציטוט:
טוב, אני כבר שלשלתי את המעטפה לתיבה, נישאר לי רק להחזיק אצבעות.
האמת, שאני בעצמי כבר לא יודע....
אגב אני לא בטוח שאתה צודק לגבי שאר המערכות במקרה שהמנוע הלך.
לדעתי, הם לקחו את כל מה שהיה אפשר להציל ושמו דרעק אחר במקום.
שחף.
כמו שכבר אמרתי, תופעה זו הופיע בהרבה מהרכבים שבחנתי.ציטוט:
לדעתי, הם לקחו את כל מה שהיה אפשר להציל ושמו דרעק אחר במקום.
לא סתם שמתי את כספי על רכב ספציפי.
אני אנצל את ההזדמנות לחזור על השאלה
יש רעיונות?ציטוט:
נניח וזה אכן המקרה - החלפת בלוק, מנוע חדש או "אוברול לפי בספר" כמו שאסף קורא לו, יש למישהו מושג של עלויות לפרוייקט שכזה?
אני מתכוון להכל - פירוק הרכבה, התאמות... עד שהרכב יסע.
במקרה הזה אני לא שואל על עבודה עצמית, אלה עבודה של בעל מקצוע (זה גדול עלי).
גם הערכה גסה תהיה טובה
וואלה גם אני ביקרתי במכרז, מצטער הרכבים לא במצב כזה נורא כמו שאתה מתאר, רובם נראים חיצונית בסדר גמור, חלקם הגדול עם ק"מ לא גדול, גם אני הצצתי פה ושם מתחת לכסה המנוע ולא ראיתי קניבליזם או חלקים חסרים ברוב רובם של הרכבים.
אגב צחוק הגורל, אני באתי לשם בשביל הטויוטה 75, חצערי התברר שזה הרכב במצב הכי גרוע מכל הרכבים במכרז, חיצונית כולו מכוסח, כל המכלולים שלו נוזלים עם 2 שלוליות ענקיות מתחת למנוע והגיר....
שם לב שכולם עם 210-250 אלף קילומטר בדיוק. פוקס? :roll: .ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
גם אני כמעט רצתי לשים את התקילין על 99 אחד יפיפה - אבל מה, לאחר פתיחת מכסה מנוע, התברר גודל הנזק, לא ארחיב כאן.
צריך לדעת להתעלם מהאשליה האופטית, לא כל הנוצץ זהב ולא כל דיפנדר יפה הוא בעל מכלולים תקינים.
הטויוטה אכן במצב עגום :( , שלא תחשוב שלא בחנתי אותה.
הרכבים גם לא יוצאים בזול.
אוכל לספר לך שהדיפנדר הקצר, ללא צד ימין (רוסק בתאונה) לא נמכר במכרז שעבר, למרות הצעה של 25K.
על מה אתה מכוון?
אני חוזר ומחדד את השאלה שלי:
האם מישהו מחברי האתר שיפץ מנוע / החליף מנוע / קנה מנוע חדש ל-TD5?
האם אתם מכירים מישהו אחר שעשה את הנ"ל?
אשמח לתגובות.
בברכה
ברק.
לברק
התלבטתי באיזה אופן להגיב לנושא היות וניכתב ע"י אסף כי "יש אוברול ויש אוברול". מבלי לגרוע
בנושא הדיון לא מקובל עלי כי כך יכתב בנושא שאמור להיות רציני.ניתן לכתוב גם "יש חרט ויש חרט" וניתן לכתוב גם "יש מבין ויש מבין" ועוד הרבה "יש ___ ויש____" ואז למעשה הדיון
אינו רציני אלא גולש למימדים אחרים ואולי אפילו זורעים פחד באותם אנשים שצריכים לקחת החלטה.
לעצם העניין, מנוע TD5 מנוע אמין וכמו כן TDI300. ב TDI300 היכנסנו לא פעם "שרוולים"
וחזרה למידה STD של הבוכנות ועובד מצויין. גם לTDI 300 אין שרוולים מקוריים בתוך המנוע.
יתרה מכך במנוע של איסוזו 3.1 איפון יש שרוולים מקוריים ולא עובד טוב. כך שהמושג שרוול
מקורי אינו מושג לאיכות.
TD5 ניתן להכניס שרוולים אחרי חריטה של הצילנדרים. המרווח בין צלינדר לצילנדר הוא בערך
9 מ"מ עם אני זוכר נכון. אין בעיה לחרוט למידה של שרוול 1.5 ממ וזה משאיר מרווח של 6 מ"מ
חומר של הבלוק. שרוול טוב עשוי מחומר טוב מהבלוק לביצוע העבודה.
כל מה שאני כותב כאן ניבדק ע"י חרט בעל נסיון של 25 שנה כאשר המנוע היה אצלו מפורק
לחלקים.
הבעיה היותר קשה זה עם הקרנק שאין מידות של O.S ואין אפשרות לתקן אם יש נזק כלשהו
בקרנק (גם לא מדויק כי ניתן ליצר מידות לפי הזמנה וניתן לאבד את הקרנק).
מה יותר טוב, תלוי מה הגישה ומה הצרכים. הרבה כביש TD5 לטעמי, הרבה שטח TDI.
לסיכום, שני הרכבים טובים ובשניהם יש דברים טובים ואמינים.
דבר נוסף - באופן כללי ניתן לומר כי להחזיק מנוע של TD5 יותר יקר.
הרכב כמעט זהה ל TDI להוציא את המנוע.
נועם
נועם
מה הכוונה "להחזיק מנוע td5 יקר יותר"
עוד פילטר שמן צנטרפוגלי בכל טיפול ? או כאשר משהו מתקלקל ?
מצד שני "אין" טיימינג ואין כיוון שסתומים.
כשהולכת לך משאבת דלק או מה שזה לא יהיה אי שם במיכל ועולה 3 קיי שקלים ..ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
או לדוגמה כשהתחמם המנוע ואתה צריך להחליף אטם ורק הברגים שמחוייבים להחליף כל פעם עולים בערך 1 קיי שקלים. הכל יותר יקר. המשאבת מים גם בערך פי 3 ממשאבה של Tdi300.
שחף.
נועם, תקרא טוב מה שכתבתי. הנסיון שלי, הוא מאוברולים לפי הספר. אני באמת אשמח אם יש דרך אחרת לעשות אוברול למנוע הזה.
לא אמרתי שמה שאתה עושה לא טוב, אמרתי (ואני אומר זאת שוב) שדברים ממין זה צריכים לעמוד במבחן הזמן. האוברול לפי הספר כבר עמד במבחן הזמן X די הרבה אוברולים בשיטה הזו. כמה מאות אלפי קילומטרים עשה מנוע ששיפצת עם סליבים? (וזו שאלה אמיתית, לא קנטרנית).. אני מצטער, אבל אי אפשר לבנות על זה כשבאים לקנות אוטו. מבחינתי, מדובר בטיפול נסיוני- וזה לא משהו שאני יכול לסמוך עליו. אם תכתוב שעשית אוברול כזה ל10 מנועים, וכולם עברו 250000 ק"מ בלי בעיה- זה משהו אחר.
אסף.
אסף
ראשית אומר כי ישנם מנועים שביצענו בהם אוברול עם סליבים (שרוולים) שעשו קרוב ל250000
קמ וישנם כמה כאלה. אחד מהם מורכב על הרכב שלי.
בהגיון פשוט קל יותר ליצר סליב ולהגיע לחומר טוב יותר מאשר הבלוק שאינו יציקה אחת גדולה.
כל צלינדר בכל מנוע עובר עיבוד וכל הסיפורים כי לא ניתן לאבד וכו ניראים לי סיפורים.
הבעיה היחידה שלא ידעתי לפני שפתחתי מנוע TD5 זה המרחק בין הצלידרים בגלל שישנם
5 בוכנות יותק קטנות. כמו שכתבתי, הבלוק נילקח לחרט בעל נסיון רב בתחום (אני עושה את העבודה רק אצלו ולא פעם לקחתי בעלי רכבים שיראו ויתרשמו ממנו).
כמו שאמרתי לברק בטלפון לפני מספר ימים כי יהיה צורך למצוא סליב מתאים לפי גודל הבוכנות+1.5 מ"מ עד 2 מ"מ עובי דופן מתוך הנחה כי בחריטה הפנימית הסופית יהיה צורך להוריד בסביבות עשירית+ להתאים את הבוכנות.
מה זהמנוע יקר לאחזקה. אתן לך דוגמא שכרגע נימצאת אצלי במוסך, יחידת קירור השמן ע"י
המים מחוברת בTD5 על בלוק המנוע שבתוכה ישנו רדיאטור קטן מאד עשוי מאלומיניום. ישנו
חור ברדיאטור ואין אפשרות לתקן. כל היחידה עולה 3600 שח במזרח ו2500 שח ג'קי.
תעשה חשבון כמה פילטרים אתה יכול לקנות ותיראה שתקלה אחת שווה הרבה פילטרים. לטעמי
אחזקה לא נימדדת רק בפילטרים.
נועם
לאחר שבועיים של המתנה מורטת עצבים, פורסמו היום תוצאות המכרז.
לצערי לא זכיתי.
דיפנדר 110 TD5 שנת 1999 , ללא כל אנדיקציה באשר למצבו המכאני, נמכר ב-53,660 ש"ח.
המחירון עומד על 82K.
מישהו לקח כאן הימור רציני או שהיה בעל ידע מוקדם.
בכל אופן, אני ממשיך לחפש....