לא...
שאלת אם יש השלכות של שאר השיפורים על הבולמים/קפיצים ולזה עניתי.
Printable View
לא...
שאלת אם יש השלכות של שאר השיפורים על הבולמים/קפיצים ולזה עניתי.
ואי לרגע הפחדת אותי חח
אוקיי אחרי יום שלם שנקברתי בארכיון הפורום ואני מצטער להגיד אבל למרות כמות מטורפת של דיונים על סמוראי סלילים אין תשובה יחסית חד משמעית בעניין או שמישהו אמר על משהו בוודאות לרוב הכל השארות וויכוחים או שאלות בנושא.
ברור לי שאין על זה דעה חד משמעית אבל אפילו את הדבר הכי קטן של מישהו שעשה בסוף את אחד מהפתרונות הרבים ורשם עשיתי א-ב-ג וזה סבבה או ככה ככה זה פשוט נגמר בסימן שאלה גדול.
אם אני טועה ויש לכם שרשור שאולי פספסתי (כן בעיות קשה וריכוז יש מצב שבטעות דילגתי על שרשור או 2) אשמח לקישור אליו.
מה עוד שראיתי כמה תגובות מעטות של אנשים שרשמו שהצליחו בנושא אבל לא הרחיבו בפרטים וניסיתי לברר עוד פרטים בהודעות פרטיות עד עכשיו ללא הצלחה רבה.
וכדי שלא נשכח את השאלה הכי חשובה לאחר החפירה הזו.
כרגע לפי מה שהצלחתי להבין ומה שאני התחלתי לברר זה על:
סט קדמי קפיצים קינג ספרינג 2" ובולם KYB מקורי של הרכב רק חדש.
לגבי המערכת האחורית קפיצים קינג ספרינג 2" והבנתי שגם את הבולם פה אפשר לשים כמו המקורי אבל אם יש אפשרות לשים 2" מתאים אז עדיף לכן השאלה פה זה איזה בולם אחורי אפשר לשלב פה?
כרגע זה מה שבחרתי מכיוון שלא הצלחתי לדלות מידע מהשרשורים הישנים רק מלא שמות של חברות שלא אומר לי הרבה.
לכן כל הצעה לשילובים יתקבלו בברכה כל עוד לא מצריך שינוי מבנה כלשהו כמו להוציא קפיצים ולרתך (כן ידוע שאין הרבה אופציות אבל אולי רק קפיצים של חברה אחרת)
המטרה הסופית זה לשפר טיפה עבירות של הרכב ולהגביה 2" אם אצליח בעתיד אולי להכניס לרשיון גלגלים יותר גדולים לאחר מכן את כל הסיפור של נעילה אחורית וכל הדברים האחרים.
(לפני שתקפצו למדתי משרשורים קודמים כן אין לי נעילה אחורית עדיין ואני יודע שזה הדבר הראשון שמומלץ אבל כרגע הרכב בקושי עובר במפר כנראה הגומיות בבולמים הרוסים בנוסף לזה שהם זקנים ועייפים ככה שהגלגל נוגע לפעמים במרכב לכן יותר בטיחותי יהיה לשים קודם מערכת מתלים לפי דעתי:)
לאחר שסיימתי לחפור יותר מידי אשמח לעזרה של המומחים למרות שהנושא חרוש ואני מקווה שבסוף אולי אוכל גם לעזור לאחרים בבוא העת :)
205/70/15R ובדקתי את הבמפ סטופ אני צריך להחליף אבל דווקא הבמפסטופ של צד שמאל יחסית קרוע וימין עוד בסדר וצד ימין זה הצד שנוגע.
כפי שאמרתי מישהו העיר לי על זה ואמר לי שהתושבת של הבולם או הסליל משהו שם בגומי שלהם כבר גמור לגמרי.
וזה לא משנה את העובדה שהסטים עייפים את זה אמרו לי כבר בבדיקה לפני שקניתי
מוזר.
זה שהסט גמור זו לא סיבה שהגלגל ייגע בבודי.
תבדוק טוב מה לא בסדר בסטאפ שלך, אחרת יכול להיות שאתה תגרום נזק לסט החדש שאתה רוצה לקנות.
גלגל 205 לא צריך לגעת בבודי בשום מצב אם הבמפסטופים תקינים ואין לך איזה משהו שבור במערכת.
תעלה כמה תמונות של המתלים אצלך. מוטות רדיוס, תושבות, היגוי וכד' כולל את הנקודה שבה הגלגל נוגע בבודי.
אוקיי חבר יקר מצטער על ההטעיה אבל הבאמפ סטופ שלי גמור לחלוטין חחח
בהתחלה שהסתכלתי ראיתי משולש כזה במצב ככה ככה.
עכשיו חזרתי מבילוי ארוך מתחת לרכב וראיתי שאמור להיות שני משולשי גומי אז אחד במצב לא משהו והשני בכלל נקרע ונתלש כנראה שזו הבעיה :(
איפה אפשר להשיג כאלה חדשים? יש באייביי או שבארץ המחיר סביר?
והאם אני צריך משהו מיוחד אם אני שם קפיצים 2"? באמפ סטופ יותר ארוך? ואם יהיה לי מזל ואוכל להחליף לצמיגים יותר גדולים אז כדאי לחשוב על הבאפ סטופ מעכשיו או שרק ברגע שיתבצע השינוי צריך לעשות?
כמו שחשבתי.
במפסטופ גמור/חסר בהכרח מייצר לך עוד הרבה נזקים במערכת כולל קיצור דרסטי של חיי הקפיצים וסביר שגם הבולמים.
אל תתקין שום מכלול חדש מבלי לתקן את זה קודם!!
לגבי השאלות שלך-
עצור שנייה ותגדיר לעצמך מה אתה רוצה מהרכב.
לאיזה ייעוד אתה מתכנן אותו? (טיולים רגועים/עבירויות סבירות מדי פעם/משחקי עבירות על בסיס קבוע/לעיסת סלעים/וואסח)
כמה זמן אתה מתכנן להחזיק בו?
מה היכולת התקציבית שלך?
האם נושא החוקיות הוא שיקול?
וכד'.
מכאן תגדיר גודל גלגל רצוי ותמשיך משם.
ברור שכל פתרון בהכרח יכלול תיקון הבמפסטופ אבל עדיף שתדע מראש מה אתה רוצה.
בלי קשר הייתי מחליף לגומיות חדשות דבר ראשון (מקורי או עם דוגמה בחנות חלפים או מזמין מחול). האלמנט של הגומי בבמפסטופ לא משנה כ"כ לשינויים עתידיים כי תמיד תוכל להזיז/להנמיך אותו בהתאם לקיט והשינוי הרצוי.
תודה רבה אני אחפש בעיקרון זה רק גומי להחליף? לא צריך את התושבת או שאפשר על התושבת פשוט להרכיב את הגומי?
לגבי השאלות יש לי כבר לפני שקניתי את הרכב תשובות.
זה רכב שאני מקווה שישאר איתי שנים אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.
מבחינת תקציב זה לא משנה כי גם עם זה דבר יקר כמו הבולמים וכל הסט חוסכים לאט לאט :)
מבחינת טיולים אני מעוניין לעשות כל מסלול שקיים בארץ אבל ברמת העיקרון כרגע הרכב עובר שיפוץ ושיפורים על מנת לעשות את חוצה ישראל בשביל זוג ואולי אם נמצא מקום גם שני כלבים זה המטרה הכי גדולה. אבל כרגע עד שנגיע לזה.
זה מסלולים בכל הארץ בכל רמה שהרכב יכול לעמוד בה =]
וכמובן שהכי חשוב זה נושא החוקיות רק שיהיה חוקי חח
בד"כ הגומי והתושבת באים ביחד.
תבדוק במכשירי תנועה/חנות חלפים/אי ביי.
תישאר עם הצורה המקורית.
לגבי בניית הרכב ולאור הייעוד שלו- תשאיר אותו מקורי ככל שניתן.
הגבהה קלה (אתה כבר עמוק בבירורים), נעילה אחורית וסע לשלום. הגדלת גלגלים תגרור שינויים נוספים שלא בטוח שאתה רוצה להיכנס אליהם. המידה היחידה שלא מחייבת שינויים היא 215/75/15 אבל קח בחשבון שאין כמעט זמינות של צמיגי שטח במידה הזו.
בינתיים תקן את הבמפסטופים ואולי תושבות בולמים (אם הן גמורות) וסע לשלום. כולל חוצה ישראל.
אם אין לך מכלולים שלמים הרוסים במערכת המתלים (קפיץ שבור/תושבות קרועות במוטות רדיוס/בולמים נוזלים וכד') זה לא מה שיעצור את הרכב.
סבבה תודה רבה על העזרה והייעוץ כרגע זה מה שעל הפרק הגבהה קלה תיקון דברים בסיסים כמו באמפ סטופ ונעילה כל השאר זה דברים לנוחות בתוך הרכב :)
אבל עדיין אני זקוק להמלצות של סלילים 2" או איזה בולם יתאים לקינג ספרינג 2" מאחורה זקוק לבולם 2" שיתאים ללא שינויים
כמדומני ל-קוני יש אחלה סט לרכב הזה, אם לא צוין מקודם. זול זה לא אבל זה בולם איכותי עם יבואן בעל תודעת שירות. מוצר שישאר על הרכב הרבה מאד זמן.
חברים מישהו מכיר מקום להזמנת חלפים טוב ואמין באזור חדרה נתניה?
אשמח לשמות
אחרי כמה טלפונים וביינהם ליבואנים של קינג ספרינג בארץ רק עוד חודשיים + יהיה סט קינג ספרינג 2" לסמוראי.
מישהו יכול להמליץ אולי על חברה אחרת של קפיצים 2" שתתאים לסמוראי לבולמים המקוריים?
אם אתה מגביהה קפיצים אתה צריך להאריך בולמים. אחרת יהיה נזק
תבדוק עם לליאור זוקילנד יש רעיונות לדגם שלך, הוא בנתניה ככה שזה לא סיפור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פספסתי או שאורי epitom לא כתב פה המלצות בתור מי שעשה את המחקר הכי מעמיק על הדגם הזה?
ממליץ בחום לא להגביה מעל 2".
4 קפיצי הגבהה של קינג/efs/tjm...
2 בולמים קדמיים של kyb.
2 בולמים אחוריים מונרו פשוטים לסמוראי .
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נשמע לי מעולה.
אל תוותר על החלפת הבושינגים הקרועים בזרועות רדיוס...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk