תגובה: דרושה חוות דעת של רוכבי אופנוע
אני רוכב הרבה שנים , בשנים האחרונות מתנייד על X-EVO 250 .
קטנוע מצויין , טיפול קטן כל 10000 ק"מ וטיפול גדול כל 20000 ק"מ , מטפל במוסך מורשה עם חלקים מקוריים בלבד .
הקטנוע הנוכחי חצה השבוע את 80000 ק"מ , ללא כל תקלות למעט טיפולים שוטפים .
הקטנוע מגיע למהירות ( לא חוקית ) של 135 קמ"ש ( ריאלי - על השעון 150 ) , חסכוני בדלק .
עלות הביטוח כולל צד ג' , סביב 3600 ש"ח .
לרוב אני רוכב גם בימים גשומים ( אז הפקקים מכפילים את עצמם ) .
הבן שלי עם T_MAX , עבורי הוא כבד ומסורבל מידי , וגם קשה יותר להשתחל בפקקים .
אילן
רוכב כבר מעל 15 שנה. מסכים עם כל מילה של חנן.
אם זה רק בשביל לחסוך זמן אתה תמכור את הקטנוע אחרי החורף הראשון או התאונה הראשונה (מה שיגיע קודם).
אם אתה אוהב לרכוב אז רק אופנוע (ולא קטנוע).
נ.ב.
יש תרחיש נוסף, והוא חוסר ברירה.
אני, למשל, פשוט לא מסוגל להוציא בזמן את הילדים אם אני עם רכב. אין לי אפשרות לצאת מוקדם יותר מהעבודה כך שאצלי זה must.
למזלי/רוע מזלי (תלוי איך מסתכלים) אני נגוע גם בחיידק הרכיבה.
השני סנט שלי
רוכב כבר חמש שנים. בשנה הראשונה על קטנוע 125 ומאז על אופנוע יוסאנג 250.
עם הקטנוע הייתי נוסע יום יום כפר סבא תל אביב בלי בעיה מיוחדת. מאז נוסע יום יום כפר סבא הרצליה פיתוח, 11 קמ של פקקים איומים. חצי שעה באופנוע לעומת שעה ורבע/וחצי באוטו.
עלויות: ביטוח חובה+ג עם השתתפות עצמית 3500 ש״ח
דלק 1:25 עד 1:30, אני מתדלק בחודש שנסעתי כמו חזיר גג 400 ש״ח.
טיפולים, אצלי כל 5000 ק״מ, עלות בין 250 ל-1000 ש״ח, תלוי בטיפול. האופנוע שלי סופר פשוט (קרב׳ וקירור שמן) ואפשר לטפל לבד בקלות, אני מתעצל.
אחרי 40000 קמ בארבע שנים האופנוע מפגין אמינות מעולה... טפו טפו טפו מלח מים מלח מים
לרכב בגשם זה מבאס אבל מתרגלים, לרכב בחמסין זה מבאס אבל מתרגלים, לרכב בשוליים זה מסוכן אבל מתרגלים וכו׳... לרכב זה כיף!!! ולא צריך להתרגל.
ציוד רכיבה אפשר לקנות גם יד שניה, אני קניתי מעיל עוד מעולה ב-200 ש״ח, כפפות יש ברשת במחירים סבירים, מעיל קיץ קונים לקראת החורף בסייל ואז המחיר שלהם יכול לצנוח ל-300 ש״ח וקסדות טובות יש גם בפחות מ-1000 ש״ח. ממליץ בחום לא להתפתות לקסדה נפתחת, הן כבדות ורועשות ולא שווה את זה.
קטנוע כנראה יהיה יותר נוח ושימושי, אופנוע זה פשוט מגניב יותר.
כולם נופלים/מחליקים בשלב זה או אחר, זה חלק מהסיכון הדי גדול.
קח בחשבון שב-2017 הולכים לייקר משמעותית את מחירי הביטוח.
רכבתי שנה וחצי על MP3 250 וממליץ עליו בחום רב מכל הבחינות, אבל בעיקר בגלל תוספת הבטיחות שמוסיף הגלגל השלישי (הציל אותי לפחות פעמיים-שלוש מהחלקה).
גם על כביש רטוב, כששאר הדו-גלגליים מאטים בסיבובים אתה פשוט ממשיך לנסוע.
עלויות אחזקה כמעט כמו של ה-Xevo שחולק איתו את רוב המכלולים (רק כמעט כי אם יש לך בעיה במכלול המתלים הקדמיים זה כנראה יהיה יקר...לי לא היה)
נסעתי איתו גם בגשם שוטף, נסיעות קצרות יחסית (20-25 דקות) עם חליפת סערה לא יקרה (כמובן שמעל המעיל וכל שאר המיגונים) הגעתי יבש, והרבה לפני הנוסעים ברכב.
יתרון נוסף, הוא מאוד לא גניב אז אפשר לחסוך את כל השרשראות למינהן, אפילו את האזעקה הפסקתי להפעיל אחרי חודש בערך.
בנוגע לשאר האזהרות\המלצות כבר כתבו מספיק לפני...
אם מחיר הביטוח לא היה חסר הגיון (וקראתי שהוא אמור עוד לעלות) הייתי משאיר אותו לכל הגיחות לתוך תל אביב או סתם כשאני ממהר (וגם בשביל הכיף)
ליאור
הביטוח לדו"ג עומד להתייקר ב-25% (......) כי כידוע מי ששולט במדינה הזו באמת, אלה חברות הביטוח ושאר טייקונים - ולא הממשלה.
הרוכבים מבטיחים לעשות בלגן ולא לתת לזה לעבור בשקט.... כן, כן. שמענו.
ישלחו להם יס"מ שיפזר אותם, וכולם יחזרו הביתה וישלמו כמו טטלעך. מדינה של כבשים.
דרושה חוות דעת של רוכבי אופנוע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הביטוח לדו"ג עומד להתייקר ב-25% (......) כי כידוע מי ששולט במדינה הזו באמת, אלה חברות הביטוח ושאר טייקונים - ולא הממשלה.
הרוכבים מבטיחים לעשות בלגן ולא לתת לזה לעבור בשקט.... כן, כן. שמענו.
ישלחו להם יס"מ שיפזר אותם, וכולם יחזרו הביתה וישלמו כמו טטלעך. מדינה של כבשים.
באמת עניין מאוד מסקרן.
למה האופנוענים משלמים כל כך הרבה בעוד הם מגזר מאוד בטוח וכמעט לא תובעים את חברות הביטוח...
ממש נשמע הגיוני שיעשו הפגנה ויבקשו שיוזילו גם להם.
ובלי הציניות -
הדבר ההגיוני היחידי שיעשו ביטוח חובה עם כיסוי רפואי בלבד או שיפוי מוגבל לפגיעות...
מה שחנן ומוצי אמרו. (אחרי קרוב ל-30 שנה על דו"ג)
רכיבה באופן קבוע בפקקים זו הסביבה הכי עויינת לדו"ג, וזו מלחמה על הכביש, לא פחות.
מהחסכון בזמן תקזז זמן התלבשות, התפשטות, וטיפול במנעולים
מהחסכון בדלק תקזז ביטוח וציוד
מהכיף של לעקוף את כולם בפקקים תקזז את ההזעה בקיץ, הקור והרטיבות בחורף
אז תעזוב אותך מהחישובים - אם מאחורי כל זה עומד חיידק מוסווה אז ממילא זה לא משנה - רק שמור על עצמך, תצטייד היטב וסע מאוד בזהירות
(אין לי נסיון על התלת-גלגליים, אבל אם אתה מתחיל על דו גלגלי, אני ממליץ בחום על דו"ש בינוני בתור התחלה - הרבה יותר בטוח מקטנוע, קל יותר בפקקים אבל פחות מפנק)
ואם זה לא החיידק, אז פשוט עזוב ...
איזה זמן תקזז מללבוש בגדים ולהוריד?
כמה זמן כבר לוקח לכם לשים מעיל, כפפות וקסדה? חליפת סערה לשבועיים גשם שיש פה בשנה? זה נראה לכם שווה ערך לחצי שעה נסיעה מול שעה וחצי במקרה שלי?
אופנוע זה כיף ואם אתה נהנה ממנו זה אדיר אבל בין זה לבין חיידק... קטנוע 250 כמו ג'וימקס אקסאיבו וכו' אלו הסובארו DL ומיצובישי לנסר של הדו-גלגלי. אפורים, משעממים אבל סופר יעילים, שימושיים, נוחיםף אמינים וכו'...
לבן אדם שנוסע יום יום איזור השרון-ת"א ואין אפשרות להשתמש ברכבות אין ממש מה לחפש באוטו אלא אם הוא ממש שונא את עצמו.
עוד שניה תגידו שבשביל להכנס למשפחתומטית המשעממת צריך שיהיה לך איזה חיידק.
אוקיי צחי, לא התנסחתי בצורה מספיק ברורה.
אני לא טוען שדו"ג לא חוסך זמן, מי כמוני יודע...
אני רק טוען שזה לא אידיליה כמו שעשוי לחשוב מי שלא מכיר, ורציתי להציג גם את הצדדים האחרים.
רכיבה זה כיף, וזה נותן תחושה של חופש ואדרנלין הרבה יותר מאשר הג'יפים שאנחנו כל כך אוהבים כאן, ואני האחרון לשלול רכיבה על דו"ג.
אגב, את השגרה שלי (כפ"ס-ת"א) אני מקיים על אופניים ורכבת - זה לא חוסך לי זמן, זה גם מסוכן, אבל זה ספורט וזה כיף אז כוסאומו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
באמת עניין מאוד מסקרן.
למה האופנוענים משלמים כל כך הרבה בעוד הם מגזר מאוד בטוח וכמעט לא תובעים את חברות הביטוח...
ממש נשמע הגיוני שיעשו הפגנה ויבקשו שיוזילו גם להם.
ובלי הציניות -
הדבר ההגיוני היחידי שיעשו ביטוח חובה עם כיסוי רפואי בלבד או שיפוי מוגבל לפגיעות...
לפי ההגיון הזה סמיטריילרים צריכים לקבל פטור מביטוח כי מי שתובע את הביטוח הם אלו שנפגעים מהם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לפי ההגיון הזה סמיטריילרים צריכים לקבל פטור מביטוח כי מי שתובע את הביטוח הם אלו שנפגעים מהם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אם הם אחראיים לתאונות עם נזקי גוף אז הביטוח חובה שלהם משלם...
שים לב למחיר הביטוח לנגררים - כ 250 שח.
בעיקרון מצאו עודפי כסף בקופת המופרשת לקרנית ולכן הכסף הזה יחזור אל המבוטחים בדמות הוזלה בתעריפי הביטוח חובה למעט אופנועים שסטטיסטית כנראה למרות הביטוח היקר עדיין תובעים יותר מכפי חלקם היחסי.
בועז - הידעת ש
• בתאונת מעורבות של רכב באופנוע -כ- 80% מהתאונות הן באשמת הרכב? כלומר הוצאות הביטוח אמורות לחול על ביטוח החובה של הרכב האשם
• הידעת שבגלל נתון זה חוקק חוק ההעמסה?
• הידעת שחוק זה לא מיושם, ולכן רוכבי אופנוע בישראל משלמים 300% יותר מבעל רכב?
• הידעת שמסכום הביטוח (כ- 6,000 ש"ח) רק 10% מועברים לקופות החולים לצורך "תיקון" שלנו במקרה תאונה? לאן הולך שאר הכסף?
• הידעת שבתאונת אופנוע נפגע בד"כ רוכב אחד, בעוד שבתאונת רכב נפגעים רבים יותר, ועלות התאונה יקרה הרבה יותר?
• הידעת שהכפלת כמות האופנועים בשנה תפחית את כמות ההרוגים הכוללת?
כמה מתוך ההרוגים מקרב הולכי הרגל נהרגו בגלל רכב, וכמה בגלל אופנוע? (רמז, 100% מההרוגים הם מפגיעת רכב).
הקשר בין הנתונים האמיתיים לבין מה שמפורסם בתקשורת לא קיים והכל ביד מכוון ועם מספרים לא קשורים למציאות, אבל לנו כמו ישראלים טובים לא מעניין את התחת מה שלא קשור לצרה הפרטית/ המגזרית שלנו והשיטה הזאת היא שיטה שבנו כדי שאף אחד מהמגזרים/קבוצות לא יוכלו להזיז דבר.
בשורה התחתונה אם וכאשר הרבה רוכבים יעברו למכוניות הגזירות פשוט יעברו לציבור הלא אהוד הבא (נחש מי...) אבל לא נלעס את הנושא הזה בשרשור לא קשור, רק רציתי לשים את זה פה.
אני מבין שכל האמצעים כשרים למען השגת המטרה: הוזלת הביטוח לאופנועים, (שגם אני בעדה), ובכל זאת, אני מציע להפעיל קריאה ביקורתית, כשקוראים את הגיגי מוטי מור בנושא הזה.
לענ"ד, כשבאים לגורמים הרלוונטיים עם אוסף הסטטיסטיקות התלושות הנ"ל, זה רק גורם להם להבין שיושבים מולם ליצנים, ולהתייחס בהתאם.
עדיף להשתמש בטיעונים טובים יותר, כמו עלויות מקבילות במדינות אחרות, נושאים חברתיים וכו', כי להשתמש באקטואריה כטיעון לצורך זה, זה גול עצמי.
אולי גם לעשות סוויץ' בצורת הרכיבה הקולקטיבית. זה יעזור, מכל הכיוונים. הגיוני מדי לקהל היעד הרלוונטי, אז זה לא יקרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
בועז - הידעת ש
• בתאונת מעורבות של רכב באופנוע -כ- 80% מהתאונות הן באשמת הרכב? כלומר הוצאות הביטוח אמורות לחול על ביטוח החובה של הרכב האשם
א. מאיפה הנתון הזה?
ב. מה ההוצאות היחסיות על אלו שכן נפגעים באשמת הרוכב (הוצאה כוללת של טיפול רפואי השיפוי בגין נזקים ונכות)?
• הידעת שבגלל נתון זה חוקק חוק ההעמסה?
אין לי מושג על איזה חוק אתה מדבר.
• הידעת שחוק זה לא מיושם, ולכן רוכבי אופנוע בישראל משלמים 300% יותר מבעל רכב?
• הידעת שמסכום הביטוח (כ- 6,000 ש"ח) רק 10% מועברים לקופות החולים לצורך "תיקון" שלנו במקרה תאונה? לאן הולך שאר הכסף?
שאר הכסף הולך לתשלום על פיצויים, הפרשה לקרנית ורווח לחברות הביטוח. למרות המחיר הגבוה כמעט אף חברה לא מעוניינת לבטח אופנועים בביטוח חובה אז כנראה שזה לא משתלם....
• הידעת שבתאונת אופנוע נפגע בד"כ רוכב אחד, בעוד שבתאונת רכב נפגעים רבים יותר, ועלות התאונה יקרה הרבה יותר?
הידעת שבתאונת אופנוע כמעט תמיד נפגע האופנוע הרבה יותר קשה מאשר בתאונת רכב?
הידעת שכמעט כל תאונת אופנוע נגמרת בתביעה כי האופנוען רוצה לדפוק חזרה את המערכת וככה הכדור שלג גדל...
• הידעת שהכפלת כמות האופנועים בשנה תפחית את כמות ההרוגים הכוללת?
על איזה בסיס הקביעה הנחרצת הזו מתבססת?
כמה מתוך ההרוגים מקרב הולכי הרגל נהרגו בגלל רכב, וכמה בגלל אופנוע? (רמז, 100% מההרוגים הם מפגיעת רכב).
גם הקביעה הזו נראית לי לא מבוססת אבל בכל מקרה, הרוג הוא הוצאה קטנה ביחס לפצוע ולכן השאלה הנכונה היא כמה פצועים יש מפגיעת דו גלגלי.
אם נחשוב על כל המופרעים שנוסעים על מדרכות/בניגוד לכיוון התנועה וחוצים בנסיעה פראית במעברי חציה אני חושב שהתוצאה לרעת הדו"ג.
הקשר בין הנתונים האמיתיים לבין מה שמפורסם בתקשורת לא קיים והכל ביד מכוון ועם מספרים לא קשורים למציאות, אבל לנו כמו ישראלים טובים לא מעניין את התחת מה שלא קשור לצרה הפרטית/ המגזרית שלנו והשיטה הזאת היא שיטה שבנו כדי שאף אחד מהמגזרים/קבוצות לא יוכלו להזיז דבר.
בשורה התחתונה אם וכאשר הרבה רוכבים יעברו למכוניות הגזירות פשוט יעברו לציבור הלא אהוד הבא (נחש מי...) אבל לא נלעס את הנושא הזה בשרשור לא קשור, רק רציתי לשים את זה פה.
שוב, הרבה סיסמאות בלי אסמכתאות או מחקר רציני שיתן להן תוקף.
גילוי נאות - אני נכה 30 אחוז מתאונת דו"ג (פגעתי ברכב) בשנת 1991.
תבעתי את חברת הביטוח וקיבלתי פיצויים גדולים כך שאני מכיר מקרוב את תרומתי לסטטיסטיקה וזה בלי לחשב את הרבים שרוכבים ללא ביטוח ונופלים על קרנית בהוצאות רפואיות...
חנן - אי אפשר להשוות נתוני ביטוח חובה לנתונים מחו"ל מהסיבה שבישראל ביטוח החובה מפצה נזק ללא חובת הוכחת אשמה ולכן כל מי שנפגע כמעט בלי יוצא מהכלל תובע ובשביל לסגור את התיק יקבל כמה אלפים.
ברוב מדינות העולם ביטוח החובה הוא צד ג נפש ולכן אין לרוכב שום אינסנטיב לתבוע את הביטוח.
ולכן ע"מ לשנות את עלויות הביטוח יש לדעתי לשנות לאופנועים את הפלת"ד (פיצוי לנפגעי תאונות דרכים) כך שיכסה הוצאות רפואיות בלבד לרוכבים ולצדדי ג'.
מעבר לכך שכל אחד יעשה לעצמו ביטוח תאונות מסחרי....
אתה מבין שבמצב כזה כל מי שנפגע רציני הופך לנתמך סעד, על חשבונך?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה מבין שבמצב כזה כל מי שנפגע רציני הופך לנתמך סעד, על חשבונך?
אתה שואל אותי?
למיטב ידיעתי זה ממש לא נכון
תאונות דרכים מוחרגות ואין עליהן פיצוי של ביטוח לאומי.
כמו שאין לך ביטוח רפואי(קופת חולים) על איברים שנפגעו וקיבלת עליהם פיצוי מחברת הביטוח.
תבדוק את הנתונים שלך.
לא צריך נתונים בשביל זה, כי אני לא מדבר על התייחסות נקודתית לגורם הנכות.
אני מדבר על אדם שלא יתפרנס ויפול על כתפי החברה.
אדם לא מבוטח יפול רק על כתפי משפחתו ולא על כתפי החברה.
אין לו כיסוי רפואי / ביטוח לאומי ואם לא רכש לעצמו ביטוח מסחרי אז גם לא מסחרי ולכן מי שלא יהיה אחראי לעצמו ישא בתוצאות כמו שקיים כמעט בכל מדינות העולם ללא יוצא מהכלל.
רק 2-3 מדינות בצפון אירופה שמתיימרות להיות סוציאליות מנהיגות ביטוח חובה כמו בישראל.
שאר העולם הביטוח המסחרי מונע את המוטיבציה לתביעות סרק.
הנאיביות...
מעבר גורף לדו"ג היה צריך להיות אינטרס של המדינה, כי הם חוסכים זמן, פקקים, דלק וזיהום אוויר.
אבל האינטרס שלה בדיוק הפוך.
1. המדינה מעודדת שימוש ברכב פרטי, שמכניס סכומי עתק בצורת מיסי קניה ומיסוי על דלקים. מכוניות שורפות הרבה יותר דלק מאופנועים, ולכן יש למדינה אינטרס להנציח את העומסים והפקקים. יישרף יותר דלק, הרווחים ממיסים יעלו.
2. הפוליטיקאים הם כמריונטות בידי טייקוני הביטוח. ביטוח החובה בישראל הוא מס, שהאזרחים משלמים לגוף פרטי שהמדינה חפצה ביקרו. חברת ביטוח לא עושה לכם טובה - היא עסק ומטרתה להרוויח. והמדינה דואגת לרווחי חברות הביטוח. מה לא ברור בזה?
3. ככל שהביטוח יילך ויתייקר, כך רבים יותר ייסעו ללא ביטוח. כבר כיום ההערכה הגסה היא שכ-40% מהקטנועים נוסעים ללא ביטוח בתוקף.