+1
דלק/הזמנה לבירה/ארוחה... זה המינימום כדי שתרגיש טוב עם עצמך מול אנשים שהצילו אותך. תרתי משמע.
Printable View
+1
דלק/הזמנה לבירה/ארוחה... זה המינימום כדי שתרגיש טוב עם עצמך מול אנשים שהצילו אותך. תרתי משמע.
שורה תחתונה, כולנו ג׳יפאים - כן, גם המתנדב עם הדיסקברי שבא לחלץ.
וכולנו בסופו של יום ערבים זה לזה, רבים מאיתנו יצאו לא פעם לחילוץ בזמן הכי לא מתאים כי מישהו מהחברים הדפוקים שלנו, לפעמים אפילו מישהו שאנחנו לא מכירים, היה צריך.
ומחר זה יכול להיות הפוך.
אז נכון שמרגיז לראות מישהו נכנס למחמל בלי שום גיבוי או הכנה... אבל אולי סתם לא היה לו מושג...? כמה מאיתנו עשו שטויות בדיוק מהסוג הזה?
אז לא, זה לא בסדר. אבל לא צריך להתלהם.
אסף.
לפי סוג הרכב והשיפורים עליו (סטנדרטי לגמרי אבל שנורקל חובה) אני נוטה להאמין שלא מדובר בג'יפאי, אבל גם אני לא כועס על הסיטואציה, את הלקח שלו סביר להניח שלמד (במידה והוא לא חושב שזה מקרה סביר, או במידה והזיכרון שלו קצר כמו ברוב המקרים) ועם הבושה שהוא חולץ ע"י לנדרובר רק הוא זה שיצטרך לחיות איתה.
מעיון קצר בדף הפייסבוק של היחידה, אני רואה הרבה מאוד חילוצים. לא רק של ג'יפאים. גם כל מיני מטיילים ברגל.
אחד שקפץ לעין עקב וקיבל בומבה בראש.
מטיילת אחרת שהתייבשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
מה לעשות, לא כולם סיירים מדופלמים.
אני מניח שלאף אחד מהם לא הוגש חשבון החילוץ, ולא שופטים אותם אם הם מטיילים מנוסים או לא, ובטח לא נפתחת חזית של עליהום.
אז הגיבור התורן שלנו נסע רק בלנדקרוזר קצר עם שנורקל וכנראה הוא "לא ג'יפאי" (קיט הגבהה, צמיגי MT ופגוש מתכת בוודאי היו הופכים אותו לג'יפאי?...:confused:). מה זה משנה בכלל. בשביל זה בדיוק המציאו את יחידת החילוץ.
וחוצמזה, הפעילות ההתנדבותית שלהם נראית מעניינת ביותר. שאפו גדול לאנשים טובים.
כמה נקודות למחשבה:
1) יחידות החילוץ לא עוסקות בחילוץ רכבים (ממנועים או אופניים שתופסות יותר ויותר נפח בחילוצים בשנים האחרונות) במקרה הנ״ל ניתן לטעון כי נשקפה סכנת חיים לנוסעים ולכן הופעלה יחידת חילוץ אך באותה מידה יכלו לרדת לחלץ את הנוסעים מן הרכב בצורה בטוחה ומכאן והלאה מבחינתם שהרכב ידרדר או שהנהג ידאג לחילוץ רכושו. במספר אירועים רוכבי אופניים שהתברברו בדרך ולכן הגיעו למצב התשה/התייבשות קיבלו טיפול ופינוי מיחידת החילוץ אך האופניים הושארו בשטח. באירועים אחרים העמיסו גם את האופניים על הגג/ארגז כי אם אפשר אז למה לא.
2) אנשי יחידות החילוץ לא מוכשרים בשום צורה רשמית בחילוץ רכבים בטח ובטח לא כאלו מורכבים. ההכשרות והרמה שהם נדרשים אליה הינם בתחום הרפואה/חילוצי חבלים/איתור וכו׳. רמת נהיגת השטח וידע החילוצים מגיעה מהידע אותו המתנדבים מביאים כל אחד ליחידה שלו או אם מצליחים להשיג תרומה להדרכת נהיגה מקצועית אחת ל...
במקרה הספציפי הזה זיהיתי לפחות את אחד המתנדבים שאני מכיר כג׳יפאי מנוסה ובמבחן התוצאה נראה שהחבר׳ה ידעו מה לעשות אבל היות והחבר׳ה יוצאים לאירועים על בסיס מי פנוי לא בטוח שבכל אירוע כזה יימצאו האנשים עם הידע והנסיון לחילוץ רכב מורכב.
3) מספר המקרים של קריאות לחילוץ של רכבי שטח תקועים או רוכבי אופניים שפשוט התעייפו וקוראים ליחידת החילוץ בטענה כי הם מיובשים/פצועים עולה בשנים האחרונות, אמנם לא כל שבוע אבל בהחלט נרשמים עוד ועוד מקרים כאלו. יש נהגים/רוכבים שעלו על הטריק ומנצלים את הגוף ההתנדבותי הזה בשביל לחסוך תשלום על חילוץ. המתנדבים שמגיעים לשטח פעמים רבות מחלצים את הרכבים בטוענה ש״עדיף שנוציא אותם עכשיו מאשר לחזור עוד כמה שעות כשהם יהיו באמת מיובשים״. בפועל יורים לעצמם ברגל ורק מגבירים את התופעה.
כרכרה בריטית חילצה אגדת שטח?
אני הולך להרים כוס תה...
אגדת שטח, מי שישמע...
לכל היותר, אגדת שוק/מחירון....