ג'יפי
תוריד הרבה אויר בלי לפחד
8 psi זה לחץ נורמלי בסמוראי מכיוון שאתה מתחיל מ20 כך שזה קצת יותר מ50%
אני מבטחי לך שמעט מאד מקומות יעצרו אותך גם בחול וגם בבוץ ואפילו בסלעים
Printable View
ג'יפי
תוריד הרבה אויר בלי לפחד
8 psi זה לחץ נורמלי בסמוראי מכיוון שאתה מתחיל מ20 כך שזה קצת יותר מ50%
אני מבטחי לך שמעט מאד מקומות יעצרו אותך גם בחול וגם בבוץ ואפילו בסלעים
ליפאני אין נשמה!ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
תפתח במילון למכונאים תחת הערך נשמה ותראה את זה:
" שם נרדף לרכב אירופאי, במיוחד בריטי או איטלקי, הנוטה לבלות את רוב ימיו על הליפט ולא על הכביש / שטח"....
אני יודע מה אני אומר, יש לי אלפא ובנוסף תביט בחתימה שלי.
אין חכם כבעל ניסיון. :twisted:
גיא
מה אתה מדבר על הצבא שלו ?
איך הוא יודע איזה אוטו יותר חרא בבוץ ?
לפי כמות רצועות הגרירה שהוא ניפק באפסנאות? :lol:
חוצמזה מי שיסתכל טוב בתמונה של כפיר ייראה שלבןאדם אין משג בנהיגה :twisted:
גוררים אותו והוא מקשה על הרכב הגורר :wink:
גיא יש לי בבית מכוניות שמגדירות את ה"נשמה" לפי מה שאמרת,
רק שהנשמה זה בבן אדם שמטפל בהן וסוזוקי סמוראי שונה בקטע הזה מרכבים אחרים -
תשאל כל מי שהיה לו אחד (אפילו בעבר הרחוק) והוא יאמר לך את זה , גם אני חשבתי שרק לרכבים קלאסיים (אמיתיים ,לא אלפה מצ'וקמקת משנות השמונים) יש נשמה -
נראה לי שאתה צריך לשנות את ההגדרה שלך :wink: .
כמובן שהתכוונתי לברק ולא לגיא :oops: .
חלאס, מי שרוצה נשמה שילך לבוב מארלי.
1.5, למה 1.2?ציטוט:
טונה וסיקס/סופה 1.2 טון
סושי, המשקלים הם לפי הספר. היחס בין המשקלים לרוחב הצמיג, שהוא הקובע כמה לחץ מפעיל רכב על קרקע, הוא 10% לסופה. עם זה אתה בחיים לא תוכל להתווכח...ציטוט:
אני יודע שסופה/ סיקס גם פתוחים שוקלים מעל ל1.5 טון שזה 50 % יותר משקל אבל רוחב הצמיג לא רחב ב50% מה שאומר שעדיין יש לסמוראי יתרון בציפה שלו על פני הבוץ
התחרויות שלך הן הדוגמא האחרונה לעבירות הרכב שלך. בכל בירכת בוץ יש המון מרכיבים להתחשב בהם, אז בתחרות שלמה ועוד כזו שמתבססת על יכולת נהג, יכולת צוות, סוג כננת ועוד מיליארד משתנים אחרים? לא, חביבי, אתה רק מוכיח שאתה, עם הצוות שלך, מעולים. לא פחות, לא יותר.
אתה עוד טוען בשיא הרצינות שהסמוראי שלך, עם צמיג 29'', שווה יותר בבוץ מהסופה של אספיר עם ה35 שלהם? צא מהסרט. זו בדיוק ההוכחה לזה שהתחרות לא מודדת עבירות רכב בלבד, אלא גם שילוב של יכולת צוות.
קחו סמוראי, קחו סופה, שימו את שניהם ב20 קמ"ש ותכניסו את שניהם לבריכת בוץ בעומק נתון שזהה בשתי הכניסות. הסמוראי מגיע רחוק פחות.
בשטח (מציאות) יש מיליון ואחד משתנים; מספיק שפרמטר אחד יהיה שונה מזה של המעבדה כדי להפריך טענה ולכן עבירות רכב בשטח נתון איננה נמדדת לפי פרמטרים בודדים, אלא לפי מעטפת ביצועים. ככלל, סמוראי לא אמור להיות עביר יותר מסופה; מהלך מתלה לא אמור להיות יעיל יותר מנעילת דיפ' ורכב עם צמיג קטן לא אמור להיות עביר יותר מאותו רכב עם צמיג גדול. השאלה שצריכה להשאל היא לא האם הקביעות האלו נכונות (הם כן, הן תוצאות פיסיקליות שמגובות ע"י עשרות ניסויים), אלא האם האנומליות תואמות את הצרכים והתוצאה הכוללת מספקת את הדרישה.
אבל אם אתם רוצים להשוות סמוראי לסופה בבוץ, אתם לא יכולים לקחת דוגמאות אמפיריות. לוקחים את הרכב, מתקינים עליו מיליון ואחד חיישנים שמודדים הכל: יחס בין הספק לגרר, תאחיזה, חלוקת משקל, החלקה... עשרות פרמטרים (שאינני מכיר את כולם). עכשיו מגדירים את סוג הקרקע, לחות, אחידות, תכסית... (עוד עשרות פרמטרים שאינני מכיר את כולם). עכשיו משווים לבסיס נתונים קיים (היו מאות ניסויים כאלו, גם אם לא עם סמוראי וסופה) ומקבלים תוצאות. עד כאן, התיאוריה שלי תמיד תצא נכונה לחלוטין.
מכאן, אנחנו נכנסים להנחות. למה? כי ברגע שיצאנו מהמעבדה, אין יותר קרקע אחידה, אין יותר מעבדה. יש מציאות ובמציאות לא נוכל לעולם לקבל התקיימות תנאים כפי שאנחנו מציבים אותם. יהיה לנו עודף משתנים שלא נוכל לעולם לחזות מראש וכאן נכנסת ההנחה שלי (שאף אחד לא חייב להסכים איתה, כי היא לא עובדתית - היא מבוססת על תצפיות אמפיריות בדיוק כמו שלכם, בעיקר על רכבים שאני מטייל איתם, שזה כולל לרוב 3 סמוראים רגילים).
ההנחה שלי היא פשוטה: מעטפת הביצועים הכוללת של הסמוראי נחותה מזו של סופה בבוץ, משום שאפשר להתייחס לבוץ ככיסוי של תוואי שטח מוכר בו מעטפת ביצועי הסופה ידועה כעדיפה; הכיסוי אולי יצמצם את ההפרש, אבל בנקודות קריטיות (מדרגת בוץ, לדוגמא) ההפרש יחזור לסורו והסמוראי יכשל איפה שהסופה תמשיך. מאחר ומבחינתי "עבירות בוץ" איננה מתייחס רק לבריכות בוץ אלא לתוואי שטח שלם שמכוסה בו, יש ריבוי של נקודות כאלו, לכן הסמוראי מפסיד בהבט הכולל גם בבוץ.
אם אתם חושבים אחרת, זכותכם. אני לא קונה את זה. אמפירית, אני רואה מדי טיול בוץ עשרות מקומות שסיקסים, היילקסים וסופות עוברים שהסמוראים שאיתי לא (ואלו דווקא לא בריכות בוץ), כדוגמת המעבר הצר ליד עין השופט כשהוא מלא בוץ. היילקס משתולל עולה, סופה משתוללת עולה, סמוראי משתולל לא. רוצה לחכות לגשם ולהוכיח לי שגם סמוראי משתולל כן, סושי?
סליחה, ערבבתי מושגים. "מעטפת ביצועים" היא מה שנמדד על הרכב, נתונים שידועים ליצרן ולא מפורסמים בדר"כ, כמו יחס בין הספק לגרר, תאחיזה וכו'.
אני מניח שהבנתם למה הכוונה...
נקסוס אל תיפגע .. זה היה בהומור 8) אני רואה שהבוץ שם עמוק והקוליסים בגובה חצי מטר..
(אני הייתי עובר :wink: ) פשוט הצמיגים שלך לא מתאימים לבוץ עמוק ..
ואלה .. הבחור באמוק :!:
אלון, מה זה היילקס משתולל :?: .. לא מצליח להבין את המושג הזה .....
אני למשל מנסה בכל כוח רגל ימין ומצליח להגיע ל2/3 העליה ההיא .. איפה שהניידת הגיחה.
זה משתולל :?:
אפשר לסכם את הדיון:
עובר בכל מקום עד שהוא נתקע :twisted:ציטוט:
מה רמת העבירות של סמוראי בבוץ?
אלון,
חלק גדול מהבעיה שאין דבר כזה "בוץ" יש הגדרות של קרקע ברמות שונות של ספיחת מים.
תוסיף לזה את הנושא של "תשתית" ובחירת ציר התקדמות ותגלה שאם סופה וסמוראי נכנסים לברכת בוץ - אין נוסחה בעולם שתגיד לך מי משניהם יגיע יותר רחוק...
בניגוד למדרגת סלע שניתן להגדיר את העבירות שלה כנוסחה פשוטה של 2/3 רדיוס הגלגל (בקירוב - זה כלל האצבע הצבאי) בוץ הוא הוא הרבה יותר מסובך (חשבת פעם על השפעת צורת הג'אנט על התקדמות של רכב ששקוע בבוץ ?) עם הרבה יותר פרמטרים ואם יום אחד מישהו יגלה את הנוסחא (לא שיש סיכוי שזה יקרה) לא בטוח בכלל שיתגלה שלסיקס יש יתרון על סמוראי בתוואי שטח שאתה מגדיר כבוץ. אין לזה תשובה כי נתוני הרכבים קרובים מידי לעומת השוני העצום שמציבים הפרמטרים של הקרקע עצמה והגורם האנושי מאחורי ההגה.
אל תיתן לפרופסורים מהטכניון להטעות אותך - יש שאלות שאין עליהם תשובה - גם לא להם...
כל הרעיון של השוואה, רפול, היא לקחת שני רכבים בעלי תכונות שונות ולהכניס אותם לתוך תוואי שטח זהה. ספיחת המיים בקרקע ניתנת לשליטה אפילו עד רמת האחידות (ניתן ליצור קטע אחיד בספיחת המיים; הם שמים טפטפות בקרקע, חיישני רטיבות ושאר הפתעות שלא ממש הבנתי מה הם אמרו לי). על התשתית מתחת לקרקע המעבדתית ניתן לשלוט בקלות יתרה. בחירת ציר התקדמות, נהג ושאר משתנים תלויים מוצאים מהמשוואה, כי אחרת זה לא ניסוי השוואתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
ג'אנט שונה? אתה הולך רחוק. מה עם סופה עם דנה 60 לעומת דנה 44? יותר קל לחיזוי וגם מזה התעלמתי. למה? כי זה אחד מהנתונים שמשתנים מרכב לרכב, כמו גם משקל הרכב; הסופה שלי לא שוקלת כמו הסיקס שלך, 100 ק"ג בהחלט עשויים להיות הבדל עצום. מה עם צורת השלדה?
כשמבצעים ניסוי כזה, שמים הרבה מאוד חיישנים על הרכב ומסיעים אותו על הכביש ליד המעבדה. מהנסיעה הזו הם שואבים את כל הנתונים על מקדמי הגרר וכד', אז משווים לבסיס נתונים. זו הפרנסה שלהם, הם דווקא יודעים גם יודעים לחשב את זה בדיוק מחריד; הבעיה נוצרת רק במציאות.
הטענה שסמוראי עביר יותר מסופה שקולה לזו:
סמוראי עביר יותר ממרכבה סימן 4, כי עבור מסלול טיול כמו נחל סדום סמוראי עובר בלי בעיה ומרכבה לא עוברת (צר מדי). ברור לכולנו שזו טענה מופרכת מיסודה, אבל היא נכונה לדוגמא הזו. במקרה של סמוראי וסופה, לא צריך ללכת לקיצוניות כזו; יש הרבה מקומות שסמוראי יעבור וסופה לא, אבל העובדה הבסיסית היא שברוב התנאים הסופה עבירה יותר, לכן בהכללה היא זוכה בכל התנאים בדיוק בגלל הטענה שלך, שאף אחד לא יכול לקבוע סופית מה קורה במציאות. אם ברוב המוחלט של תנאי מעבדה סופה זוכה - והיא זוכה - אזי גם במציאות.
זו ההנחה שלי. אתה יכול לא לקבל אותה, וודאי שלטעון שהיא לא נכונה או להפך, אבל היא כן, לכל הפחות, מבוססת על עובדות.
למי שרוצה באמת להתעמק בנושא עבירות רכב, אפשר לפנות למעבדה בפקולטה להנדסה חקלאית, אתם מחפשים את שייקה. (זה לכל הרפים שם בחוץ שרוצים לרדת לפרטי פרטים ולדעת כיצד מבצעים אותם - תרוצו אתם לשייקה לשאול אותו, למה אני צריך?).
אני סיכמתי את טענותי, התביעה נחה (בעיקר כי אם ימשיכו לשאול אותה על נושא בדיקות עבירות רכב במעבדות היא כבר לא תדע את התשובות ובסוף תצטרך לקחת קורס רק כדי לספק את הסקרנות שלכם). לדעתי כל הדיון מיצה את עצמו, אבל אם יש למישהו מה להוסיף - שיבורך.
:idea: אני מכריז בזאת על תחרות סמוראי vs סופה סטנדרטים ומשופרים נצא לטיולים ביחד בתנאי בוץ שונים, נסכם הכל בטבלה ולדעתי יותר טוב מאלף מעבדות
המפסידים מזמינים את הקבוצה המנצחת לעל האש ודרינק ובזאת נסגור את הויכוח :lol: :P מי מרים את הרעיון :?:
אביב, הרעיון יפה אבל קשה מאוד להרמה. אם אתה רוצה לבסס יכולת רכב במציאות, אתה עדיין צריך להוציא את הנהג מהמשוואה. אתה גם צריך קבוצה של רכבים, כדי שיהיה לך מדגם סביר. אתה צריך תוואי שטח מתאים, נאמר תעלת בוץ שדי שווה לכל אורכה, כדי שתוכל להכניס את הרכבים לתוכה ולתת להם מכשולים זהים, פחות או יותר, וכו' וכו'...
סתם לצאת לטיול לא מוכיח כלום (אבל רעיון טוב בלי קשר). אם זו הוכחה בשבילך, אז עזוב טיול - יש לך את סושי, לפי התוצאות שלו הסמוראי הוא רכב הבוץ הכי טוב שיש (מקום 3 בקטגוריית אדוונצ'ר, כשהוא סטנדרטי...).
ולפי הנסיון שלנו, אלון, הסמוראי הסטנדרטי של יואב התגבר יפה מאוד על התעלה ה"קטנה" שהדיפנדר שלי נשאר בה כמה שעות טובות...
אסף. :wink: :wink:
אסף שלום מה זה שרשום אצלך" VW קמפר ריווירה (כנראה היחידי בארץ) 78... מחכה ל1.1.2008 "
...זה משהו שלא קשור לדיון הזה (אבל אפשר להמשיך בה"פ)ציטוט:
נכתב במקור על ידי אביב3
אסף.
נקסוס
נראה לי שבקצב הזה הדיונים איתך הולכים להיות מה זה משעממים
אתה יודע מה ?
אני מרחם על המרצים שלך :P
אני כבר מתאר לעצמי מה אתה הולך לעשות בשטח של החקלאית :twisted:
א. נקסוס צודק. צריך להגדיל את מערכת הקירור לראש אחרת ילך לו פאקונג מוח בקצב הזה, אבל צודק.
ב. סוזי חמודה - אם הסמוראי שלך כל כך מוצלח, איך זה שאספיר עוד לא הציעו לך החלפה עם אחת הסופות המפלצתיות שלהם? ולפי מה שאתה אומר, הם אלו שצריכים להוסיף כסף :lol:
ג. יש משהו בתחושה שסמוראי עביר יותר בבוץ, חנן גם כתב את זה. מכיוון שאני אחד מבעלי הסמוראי שחנן דיבר עליהם, שבזמנו היו בריכות שאנחנו עברנו וחנן נתקע בהן עם הסיקס הנעול פעמיים והיינו צריכים לעשות רכבת של סמוראים כדי למשוך אותו החוצה... אז ישבתי וחשבתי ונזכרתי למה זה קרה.
זה קרה בגלל שאז, כשהיה לי סמוראי והייתי יפה, נהגתי כמו דיזה-מן ביום רגוע. בטיולי בוץ הייתי לוקח תנופה עוד מהבית, נכנס לביצה בחמישי-LOW עם רגל על הרצפה ואיכשהו מצליח לצאת בראשון עם הסיבוב-לדקה האחרון... או שלא. לא היה לי מושג איך נוהגים חוץ מרגל על הרצפה, ועם סמוראי, בבוץ, זה עובד. בעצם גם בסלעים זה עבד, וגם במעלות, ככה עליתי את הנ.ג. ואת וורדית ואת המרזבה. וכמובן שלא עליתי הרבה מעלות אחרים, הפכתי את האוטו פעמיים ושברתי קפיצים ודרישפט ודיפרנציאל אחורי. במקביל לתהליך של צמיחת שכל ישר עברתי לסיקס ולנעילות ולגלגלים גדולים ולנסיעה איטית ומבוקרת. אני לא אומר שהדברים קשורים, אם כי יהיה מעניין לעשות ניסוי ולהחליף לסוזי את האוטו - אולי פתאום יצמח לו מוח?
מכיוון שאני זקן יותר מרובכם אז גם נהגתי על הגרוטאות שלכם כשעוד הייתם בשא"ש
ומכיוון שהגרוטאה שלי הייתה מתוחזקת למשעי (לאבא שלי היו קשרים טובים בסדנאות של צה"ל :twisted: )אז כשהיא נסעה היא הייתה בסדר - לא יותר מזה
יכול להיות שהאוטו שלי הוא משהו מיוחד אם כי לא ידוע לי על זה ומשום מה בכל טיול שאני נוסע (בייוחד בבוץ אבל לא רק) אני נאלץ להיות רכב החילוץ :twisted:
חוצמזה שאתה אישית קיבלת הזמנה בלתי חוזרת :twisted: ובה נבחן את כישוריך וכישורי הרכב שלך על צמיגיו הענקיים (שאגב נראים טוב על סוזי)
אגב אספיר - הם כנראה החליטו לפרוש מרצון כי הגיעו למסקנה שהסיכון רב על הסיכוי :twisted:
אגב נמרוד
אני זוכר איזו פעם משותפת בחורשן ואני גם זוכר היטב את "הטיפוס המבוקר " שלך :twisted: