תגובה: חו"ד מנסיון על דאצ'יה ?
הסנדרו זהה מכנית לקליאו 1.2 הבסיסית מהדור הקודם. מנוע אטמוספרי פשוט עם 75 כ"ס, גיר ידני 5 הילוכים.
אוטו מאוד פשוט. לא מרגיש מודרני. יש לזה חסרונות מסויימים לצד הרבה מאוד יתרונות שבראשם - המחיר. אחלה תמורה לסופר-מיני מהמרווחות ביותר. בינתיים אין תלונות על בעיות אמינות.
מה יש לך באותו כסף פלוס מינוס?... מכוניות מיני קוריאניות/הודיות בתצורה הבסיסית (1.0 ליטר ידני) שהן כנראה רכישה עדיפה בהיבט סחירות ושמירת ערך, אבל הן קטנטנות וחלשות ומאוד בסיסיות. דגש על מאוד. הסנדרו מרגישה הרבה יותר אוטו מהן.
או.... MG3. הרבה יותר חזקה, הרבה יותר יפה ומאובזרת - אבל היא סינית. שמירת הערך שלה כנראה לא קיימת. לגבי האמינות שלה - לך תדע.
יש גם דגם מאובזר יותר של הסנדרו בעיצוב כאילו-קרוסאובר עם מנוע 0.9 ליטר טורבו מודרני של רנו. קצת יותר חזק (90 כ"ס) ואמור להיות גם יותר חסכוני. אבל לדעתי, לאורך זמן הוא חוטא לקונספט של מכונית בסיסית, זולה ופשוטה.
וואלה דרור , הוצאת לי את המילים מהמקלדת.
MG3, המון אוטו באפס כסף לחובבי גיר רגיל,
ואפילו מוכן להמר שהיא תגלה יותר אמינות מהרנו הרומנית.
בעבר החזקתי MG550 טורבו 1.8 בליסינג 3 שנים, מהראשונות שהגיעו לארץ, ללא תקלות מיוחדות.
לגבי שמירת ערך, כאן יש הימור מסויים, אך ההימור לא גדול כאשר מדובר על רכב כה זול וקורץ לצעירים בעיצובו, מה שלא ניתן לומר על הסנדרו.
לצערי, למרות רצוני הטוב, הענין לא יתממש עקב כך שאין טרייד אין של דאצ'ה על אוטו אחר. ולי אין שום רצון למכור את האוטו שלי לבד. ולמען האמת, מאחר ולא עלה פה שום דבר רע באמת על האוטו, היתי עושה עליו נסיעת מבחן וכנראה רוכש .
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
לגבי שמירת ערך, כאן יש הימור מסויים, אך ההימור לא גדול כאשר מדובר על רכב כה זול וקורץ לצעירים בעיצובו, מה שלא ניתן לומר על הסנדרו.
כשאתה יודע בוודאות מה יקרה, זה כבר לא הימור....
"כה זול" זה עניין יחסי. עדיין מדובר על 50-60 אלפי שקלים. המון כסף לרובנו.
גם ה-MG שהיתה לך היתה בליסינג. נסעת עליה תקופה והחזרת אותה. האם היית רוכש אותה מכספך? אל תענה לי. התשובה ברורה.
מעבר להיבט שמירת הערך, יש כאן את עניין הסחירות לכשעצמה - MG3 הוא אוטו (מאוד יפה אגב) שאתה הולך כנראה להיתקע איתו עד שימות. יכול להיות שהוא יחסית אמין כמו שאתה מתאר, ןאז תיתקע איתו להרבה יותר זמן ממה שאתה חושב....
לא שהדאצ'יה להיט בעניין הזה..... אבל קרסו משקיעים במותג דא'ציה הרבה מאוד, בוודאי הרבה יותר ממה שלובינסקי משקיעים במותג MG.
היתה לי שיחה ארוכה עם מנהל מותג MG,
המחיר מתחיל במשהו כמו 55.0 אש"ח, 5 שנות אחריות מלאות, והתחייבות בכתב לטרייד אין עתידי.
VFM גבוה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
היתה לי שיחה ארוכה עם מנהל מותג MG,
המחיר מתחיל במשהו כמו 55.0 אש"ח, 5 שנות אחריות מלאות, והתחייבות בכתב לטרייד אין עתידי.
VFM גבוה מאוד.
להתחייב על טרייד אין עתידי זה קל... השאלה באיזה מחיר...
אם הם היו רוצים לשמור על מחירון הם היו צריכים לייצר ירידת ערך קבוע (להתנגד לכוחות השוק)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
צודק. סליחה. טרייד אין עתידי במחיר מחירון.
מה יהיה המחירון - ללוי יצחק התשובות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
צודק. סליחה. טרייד אין עתידי במחיר מחירון.
מה יהיה המחירון - ללוי יצחק התשובות.
יש כאן עיוות ...
מצד אחד -האינטרס של היבואן הוא לשמר מחירון גבוהה (שמירת ערך מוכרת רכבים חדשים)
מצד שני - האינטרס של הטרייד אין הוא מחירון נמוך (מחיר נמוך , סחורה זולה שנמכרת ליד שניה)
מעניין איזה אינטרס יותר חזק אצל לובינסקי...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אני מנחש שהטרייד אין היא לא יחידת רווח והפסד. היבואן מאפשר לה להפסיד ככה וככה, על מנת שיימכרו יותר כלי רכב חדשים.
זה מחזק את המותג, מתדלק את העדר ולהערכתי שווה לו יותר מכמה אלפי שקלים שהוא מפסיד בקניית הרכב הישן.