תגובה: בגיפולוג יודעים הכל: הוראות פתיחה באש מנשק אישי
לא יודע מה הודע לכם
אבל פרסמו בחדשות שהמשטרה ממליצה לסגור את התיק
נגד החקלאי בטענה שירה לצורך הגנה עצמית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
רשיון האקדח ניתן רק למטרה אחת: הגנה על חיי אדם.
בכל אירוע תיבדק הנקודה הזו.
דוגמא:
התעוררת ומצאת פורץ עם הטלויזיה בידיו. נבהלת וירית בו - הירי לא מוצדק (כי אין במדינת ישראל עונש מוות על גניבה או התפרצות לבית).
התעוררת ומצאת מולך פורץ כששלט הטלויזיה בידיו. נבהלת וירית בו - תוכל לטעון כי חשבת שהוא מחזיק סכין ועלול לדקור אותך ויש סיכוי שלא תואשם או שתואשם אך תזוכה.
ככלל, אסור לירות בפורץ או בגנב או בכל מי שלא מהווה סיכון מיידי לחייך שאין דרך אחרת להתגונן בפניו (למשל בריחה).
וגילוי נאות: הח"מ בעלים של מטווח וחנות לכלי יריה.
אגב, למה מאבטחי ברינקס שמעבירים כספי מדינה (בנק ישראל) עושים זאת בנשקים שלופים? מישהו מאיים על חייהם? סביר שלא, לכל היותר ירצו לשדוד את הכספים שהם נושאים.
ולמה הם שמעבירים כספים יכולים לעשות זאת בנשק שלוף ואני מניח שלא יהססו לעשות בו שימוש אילו ינסו לשדוד אותם (לשדוד !, לא להרוג) ואילו אני שרוצה להגן על רכושי שלי ועוד בביתי מנוע מלהשתמש בנשק ע"מ להגן על כספי.
כספי המדינה סמוקים מכספי אזרחיה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הכי זכור המקרה של החקלאי מהצפון שמאס במכת הגניבות וכשהצליח לתפוס שני גנבים על חם, טבל אותם בחבית צבע ירוק ושלח אותם עירומים הבייתה ...
את המשטרה שמצאה אותם במקרה זה לא שיעשע וגם לא את השופט יפה הנפש - החקלאי ישב בכלא...
לא זוכר/מכיר/שמעתי על מקרה עם צבע ירוק(אולי פספסתי?), אבל כן מכיר את המקרה שהיה לפני שהיתה גדר פה באיזור בין ג׳נין והכפרים לאיזור חבל יזרעאל, היו גנבות על ימין ושמאל, טרקטורים, בקר, ציוד, מה לא...
הגנבים שניתפסו ע"י החקלאי שחיכה להם ניטבלו בסיד לבן עד הבוקר(יש אומרים שגם חטפו כהוגן), אבל מאז ועד הקמת הגדר הפרדה הם לא העזו להיכנס למושב הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
דוגמא:
התעוררת ומצאת פורץ עם הטלויזיה בידיו. נבהלת וירית בו - הירי לא מוצדק (כי אין במדינת ישראל עונש מוות על גניבה או התפרצות לבית).
התעוררת ומצאת מולך פורץ כששלט הטלויזיה בידיו. נבהלת וירית בו - תוכל לטעון כי חשבת שהוא מחזיק סכין ועלול לדקור אותך ויש סיכוי שלא תואשם או שתואשם אך תזוכה.
ככלל, אסור לירות בפורץ או בגנב או בכל מי שלא מהווה סיכון מיידי לחייך שאין דרך אחרת להתגונן בפניו (למשל בריחה).
אני מסכים שזו הדעה הרווחת אבל זה ממש לא מה שמשתמע מהחוק שצוטט כאן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
דוגמא:
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
וואלה.... מוכר משהו...
אצלנו עם הסיד זה היה לפני...
כנראה שזה תלוי בתקופות, מה צובעים-את הבית או את הטרקטור...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
וואלה.... מוכר משהו...
אצלנו עם הסיד זה היה לפני...
כנראה שזה תלוי בתקופות, מה צובעים-את הבית או את הטרקטור...
אני חושב שמן הראוי לשאול את הגנב באיזה צבע הוא רוצה להצבע. אחרי הכל אנחנו לא דאעש [emoji1]
איך לכל הרוחות מצפה המדינה מבעל נשק ברישיון להרחיק גנב לא חמוש שגילה בביתו אם אסור לו לשלוף מולו נשק כאיום וודאי אסור לו לירות בו?
רק בבקשה אישית לגנב (באימש'ך, גיליתי אותך, צא בבקשה מהבית שלי והשאר את שהספקת לגנוב....) ככה, רק בנחמדות?
תקרא את התבחינים למתן רשיון לנשיאת נשק ותגלה שאף אחד מהם לא עוסק בגנב שנכנס לביתך. אם מתפתחת סיטואציה בה נדרשת הגנה עצמית - זה כבר סיפור אחר.
בכל מקרה, גם אם תכה את הפורץ בידיים חשופות מבלי שתקף אותך גם תואשם בתקיפה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא זוכר כבר מתי הייתי נאיבי וחיפשתי צדק או הגיון פשוט...
בחיים האמיתיים צריך לשחק את המשחק, לא רוצה להגיד או לרמוז יותר מזה.
עובדה - אדם מן היישוב ירה והרג מישהו שחדר לשטחו, הראיות בשטח הראו כי אותו פורץ היה במהלך גניבת רכוש, לא נמצאו ראיות או עדויות לכך שלא איים על חיי היורה.
היורה שוחרר ללא אישום תוך זמן קצר.
ממה שזכור לי ממקרה שי דרומי, מבדיקה חובבנית של המז״פ , הפגיעות בהרוג לא הסתדרו עם העדות של דרומי. על פניו נראה לחוקרים שהוא ירה ירי מכוון בגבו של אדם בורח. חוקר מטעם ההגנה (ליאור נדיבי אאל״ט) שביצע בדיקה יסודית ומקצועית הראה שהעדות של דרומי כן נתמכת בראיות וכי אירע שם צירוף נסיבות די נדיר.
גם הוא זוכה כאמור בסופו של דבר.
ברור שלא נעים להיחקר, אבל זה בלתי נמנע ובכל מקרה זה עדיף על להיות קורבן.
בגיפולוג יודעים הכל: הוראות פתיחה באש מנשק אישי
ההרוג במקרה של שי דרומי נפגע בכדור ברגלו שפגע בעורק הראשי בירך.
כלומר, ניתן היה גם להגיד שירה לכיוון הרגליים ולא למטרת פגיעה קטלנית במרכז הגוף.
אם הוא היה מנסה לכוון לשם בדיוק, הסיכוי לפגיעה בירי ממרחק לא קטן, בחושך הוא אפסי גם ליורה מאד מיומן..
מצד שני, זו פגיעה שקשה מאד להתמודד איתה אם לא שמים ח״ע ברגעים הראשונים אחרי הפגיעה.
בקיצור, הרבה מזל נאחס לכולם.
נדיבי כתב בזמנו על המקרה בהרחבה, אפשר למצוא את זה אולי בפורום הסליק.
דרומי העיד שירה חמש יריות רצופות לחשיכה מגובה החזה אחרי תפעול מעצור. השופטים התפלספו האם היה מקום לחוש בסכנת חיים אחרי הכדור הראשון או שעבר מספיק זמן בכדי להתעשת ולהבין שהסכנה חלפה. (זה מאד נוח לדון בזה ממגדל השן), חוץ מזה הפגיעות היו מאחור ובכוון מלמטה למעלה - מה שגרם לחוקרי המשטרה לפקפק בעדות ולהאמין שירה ממצב שכיבה תו״כ ירי מכוון לגבם של הפורצים.
צירוף הנסיבות הנדיר היה שהם ברחו שפופים ולכן זווית הפגיעה, שהוא דייק למרות הירי ״על עיוור״ בכל חמשת הכדורים , שמסלול הבריחה ומסלול הכדורים נפגשו...
כותב מזיכרון בעירבון מוגבל, לא מצאתי את הכתבה.
איך כתב שלמה - עדיף שהפגיעות יהיו מלפנים ...
הבעיה העיקרית של דרומי היתה, ירי בנשק לא חוקי.
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
katsirz
תקרא את התבחינים למתן רשיון לנשיאת נשק ותגלה שאף אחד מהם לא עוסק בגנב שנכנס לביתך.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
התבחין שלי הוא שירות מילואים קרבי פעיל. אז זה אומר שאני יכול להשתמש בנשק רק במילואים? אני גם חותם על m16 בכל מקרה אז למה שיתנו לי אקדח?
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
אין שום קשר בין שימוש בנשק לבין הסיבה או התבחין בגינו ניתן לך הנשק.
קיבלת נשק למטרות צייד וירית איתו באדם מתוך הגנה עצמית - לא יעניין אף אחד שמדובר ברובה צייד.
כמו שהזכיר נמרוד - דרומי בכלל השתמש בנשק שהוחזק לא כחוק ולא הייתה לכך שום השלכה על הקביעה שנהג כשורה ואין להאשימו בהריגה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אין שום קשר בין שימוש בנשק לבין הסיבה או התבחין בגינו ניתן לך הנשק.
.
מסכים