-
תגובה: רכבי דיזל ישנים יחוייבו להתקין מסנן יקר (מינואר 2017 בחיפה)
אבל זה ממש לא תירוץ.
ההוא באמת מזהם הרבה יותר ממך.
כל כך הרבה יותר, שלתקוע לך פקק באגזוז, יהיה כמו כוסות רוח למת. האוויר ימשיך להיות מזוהם.
רק שהרשויות יוכלו להצביע על זה ולומר - הנה, עשינו משהו. מה אתם רוצים?...
אלא שההוא תעשיין עשיר ובעל כוח רב. איתו המדינה לא ממהרת להתעסק. אבל נורא קל לה למעוך את המוביל הקטן שנוסע על דוקאטו חבוטה מתחילת שנות ה-2000, ושכבר מזמן היה יכול להחליף אותה אם לא היו שוחטים אותו בכל כך הרבה מיסים.
אני לא רואה במהלך הזה, שכל כולו אחיזת עיניים, איזה שהוא סוג של פתרון לבעיה, מעבר לפגיעה הצפויה בחלשים, כרגיל, והענשתם על עובדת היותם לא מספיק עשירים.
אחרי שיהיה פתרונות מספקים כמו תחבורה ציבורית יעילה והעתקת איזורי תעשיה אל מחוץ לערים, אני אהיה מוכן לקבל רעיונות שכאלה. עד אז - מעבר לריח המצחין של קומבינה/שקשוקה שמישהו מקורב לצלחת עומד להתעשר ממנה, זו פגיעה מדויקת ומכוונת בחלשים, בכוונת תחילה/כוונת זדון, שכל-כולה מסתמכת על תכונתנו הכל-כך יהודית להרכין ראש ולא להתקומם מול עוולות.
-
-
דרור עם כל הכבוד, ויש לי הרבה כבוד כלפיך.
לעניות דעתי אתה מפספס את התמונה הגדולה.
יתכן וזו רק הסחת דעת, יתכן.
ואולי גם המוביל הקטן יפגע (אני בספק, הוא מספיק משלם שוחד כדי שיעבירו אותו בכל דבר)
אבל זה צעד בכיוון הנכון.
לפני 30 שנה נחל הקישון היה כל כך מזוהם שאני כילד תמיד חשבתי שזה תעלת ביוב פתוחה (אמיתי לגמרי).
היום הוא נראה פחות או יותר כמו נחל, ויש צמוד לו פארק מאוד נחמד שממש אפשר לבלות בו.
אז מה קרה? מה השתנה? המודעות הציבורית.
פעם זה היה לגיטימי לגמרי לזהם נחלים, זה התשלום עבור תעשיה חזקה, ככה מכרו את זה.
היום ממש לא.
ואם אכן אתה צודק והמפעלים מזהמים פי מאה מהמכונית. הרי שלאחר יישום החוק, תהיה צפיה מהמפעלים לעשות משהו.
נכון זה לא יקרה היום ולא מחר, אבל עוד 5 שנים זה יקרה.
המדינה שלנו היא כאן ועכשיו, מהפיכה חברתית, שינוי מידי.
אבל שמשהו אחר יעשה את המהפיכה, אנחנו רק נשב מהצד וניעץ לו איך לעשות זאת...
-
אין שום סיבה הגיונית להוכיח נקודה למפעלים דרך התעמרות באזרח הקטן.
זה טיעון של ילדים קטנים של ״קודם הוא ואח״כ אני״.
וכן,
אפשר במקביל, בלי קשר אחד מול הדני.
וכן,
אם יש מפעל גדול בסדרי גודל, עם חומרים רעילים בהרבה, שגם פורסם שביצע עבירות, אז עוד יותר מהר לסדר את העניינים אצלו.
רכשת רכב שעמד בכל התקנים בעת קנייתו, הוא תקין גם כעת, המדינה רוצה להשית תקני זיהום חדשים?
שתממן את הפקק החדש הזה.
-
עוד זוית למחשבה... אתם יודעים שיש מלחמת קיום של ממש בשוק ההיסעים. יענו אוטובוסים. חברה קטנה שמחזיקה 5 אוטובוסים מצליחה לשרוד ולפרנס את בעליה בזכות שולי רווח נמוכים מאשר, סתם דוגמה, אגד. בשביל אגד שמפעילה תחבורה ציבורית וגם חברת היסעים, ורוב האוטובוסים שלה הם ממילא יורו 5 או 6, התקנה של פקקים כאלו במוסך הבית תעלה פחות ותשפיע פחות בתזרים מאשר הוצאה של 100,000 ש״ח שתידרש מאותה חברה קטנה ותהיה מכה קשה בתזרים.
במילים אחרות, נדמה לי שיהיה די בטוח לומר שמהלך כזה פשוט יחסל את אותם מפעילים קטנים וזולים יחסית ויגדיל את נתח השוק של הגדולים - שממילא שולטים בשוק ההיסעים.
לומר שבשם הקטנת זיהום האוויר זה מוצדק? בלי לתת תקופת התארגנות של שנתיים שלוש לפחות (זמן להכין כסף או להחליף אוטובוסים) ?? לא יודע.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם החובה היא לרכבי יורו1 ומעלה... ויש לי רכב מיושן יותר - השוטר לא ייתן לי קנס? איך הוא יידע?
אסף
הגדרת כלי רכב שחיבים מסנן:
לפי העמדה המקצועית של המשרד להגנת הסביבה, ישנה עדיפות להתקין מסנני חלקיקים בכל כלי רכב דיזל שאינם עומדים בתקן יורו 6. אולם, במסגרת יישומם של "אזורי אוויר נקי" יוגדר "רכב מזהם" ככלי רכב דיזל, למעט רכב דיזל נוסעים-פרטי, שאינו עומד בתקן יורו 4 ומעלה. כיוון שתקן היורו אינו מצוין ברישיון הרכב, להלן פירוט הקריטריונים לבחינת רכב מזהם לפי שנות היצור וסוג הרכב:
סוג רכב (כפי שמופיע ברישיון הרכב) |
- M1רכב להסעת נוסעים אשר מוגדר ברישיון הרכב כמונית |
N1 – רכב משא עד 3.5 טון |
N2 – רכב משא במשקל כולל של 3.5 – 12 טון
N3 - רכב משא במשקל כולל מעל 12 טון
M2 - רכב להסעת יותר מ-9 נוסעים במשקל כולל הקטן מ-5 טון
- M3 להסעת יותר מ-9 נוסעים במשקל כולל הגדול מ-5 טון |
הוראת נוהל מס' 26/2016 דרישות חובה להתקנת מסנני חלקיקים כאמצעי קצה
https://www.google.co.il/url?sa=t&rc...29759880,d.d2s
-
רכבי דיזל ישנים יחוייבו להתקין מסנן יקר (מינואר 2017 בחיפה)
בקיצור,
יונה יהב מעדיף למוטט את העוסקים הקטנים בחיפה במקום להתחיל עם המפעלים.
-
ושימו לב מי לא נמצא בפנים: מוניות דיזל שעובדות ימים שלמים במרחב העירוני, כולל עמידה במקום שעות רבות.
במקום להכריח את כל התעבורה העירונית הקיימת לעבור לגז, כמו מדינות הרבה ״פחות״ מתקדמות טכנולוגית מאיתנו.
-
איך הסקת את זה?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
רכבי דיזל ישנים יחוייבו להתקין מסנן יקר (מינואר 2017 בחיפה)
״למעט רכב נוסעים דיזל פרטי״, מונית לא נכנסת בהגדרה הזו?
אישית אני מוכן לקבל אגרת גודש, אבל לא שיתערבו מכנית ברכב בצורה שדי מריחה כאינטרסנטית למישהו.
בין אם זה שירוויח מהיבוא של המתקנים (מי הלוביסט שעומד מאחורי העניין?), ובין אם מהבעיות המכניו. וההוצאות העתידיות של עוד מערכת שתפריע לרכב, ותחייב תחזוקה.
-
אתה מדבר על הנוהל או על הכתבה?
בנוהל יש טבלה שמפרטת את כלי הרכב, ומוניות מופיעות בשורה הראשונה בטבלה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ושאלה נוספת, כי אני ממש לא בקיא בעניין, מישהו מכיר מהלך דומה באירופה, חסידת איכות הסביבה וגם בעלת ההעדפה ברורה לרכבי דיזל?
בסוף,
התקינה כאן היא אירופאית, אבל כמובן שכאן קצת יותר חכמים.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ושאלה נוספת, כי אני ממש לא בקיא בעניין, מישהו מכיר מהלך דומה באירופה, חסידת איכות הסביבה וגם בעלת ההעדפה ברורה לרכבי דיזל?
בסוף,
התקינה כאן היא אירופאית, אבל כמובן שכאן קצת יותר חכמים.
כן.
בפאריז עברה תקנה שתאסור כניסת מכוניות דיזל בנות יותר מ-10 שנים לתחומי העיר. כמובן שהצרפתים, כמו אצל צרפתים, לא יושבים בחיבוק ידיים כשהשלטון מתעלל בהם - הזעם בציבור גדול וגורם לפוליטיקאים לחשוב על כל זה מחדש.
-
פריז ולונדון כנראה יהיו ללא מכוניות דיזל הרבה לפני חיפה ותל אביב. חפשו את צירוף המילים diesel ban.
במקום להתלהם מומלץ לחפש, לקרוא, ללמוד, ולהביא נתונים לדיון. מי שטוען שהזיהום מרכב זניח ביחס למפעלים - אולי. גבה את טענתך. מי שטוען ש"לא מתעסקים עם המפעלים/טייקונים" - מאד יכול להיות. גבה את טענתך.
התלהמות וטמטום יש בכל רחבי האינטרנט. הגיון, זה אולי היחוד של ג'יפולוג. וזה קשה, להשחיל עובדות בתוך כל המלל הברליסטי (כבוד לדרור). חנן אל תשבר זה מצווה מה שאתה עושה פה [emoji3]
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
רבותיי, למה כל ההתפלספות הזאת?!
מישהו טען נגד מודעות סביבתית? מישהו טען נגד קידמה, נגד טכנולוגיה, נגד שינויים והתפתחות האנושית?
נו באמת...
ברמת האידאלים והתאוריות כמו גם הכוונות הטובות אין מחלוקת. המחלוקת היא בפרקטיקה, בביצוע וביישום כאשר זה נוגע במציאות על הקרקע.
אתם חושבים שזה באמת יכול לעניין מישהו כל הכוונות הטובות כאשר הם באים על חשבון האוכל או קורת הגג עבור ילדיו?
אני לא חושב שזאת הדרך הנכונה לבצע מהלכים שכאלו.
למה למשל לא לדרבן את אותם בעלי רכבים ישנים, שאינם עומדים בתקנים החדשים, ולתמרץ אותם שיהיה להם כלכלי לרכוש רכב חדש שעומד בתקנים בטווח של נגיד שנתיים שלוש במסגרת תכנית משותפת של משרדי האוצר-הסביבה-תחבורה?? (אפשר גם לגייס את כל אותם מיליארדרים שמודאגים מאוד ממצב הכדור (גם בגלל שאין להם שום דבר אחר לדאוג ממנו...) למימון התוכנית), למשל...
לילה טוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
ברמת האידאלים והתאוריות כמו גם הכוונות הטובות אין מחלוקת. המחלוקת היא בפרקטיקה, בביצוע וביישום כאשר זה נוגע במציאות על הקרקע.
אתם חושבים שזה באמת יכול לעניין מישהו כל הכוונות הטובות כאשר הם באים על חשבון האוכל או קורת הגג עבור ילדיו?
ולמה נראה לך טל, שמישהו בשלטון או ברשויות או בקרב הירוקים שונאי האדם, סופר את פרנסתם של אזרחים?... את קורת הגג שלהם או את עתיד ילדיהם?...
כאשר קומבינות ושקשוקות על הפרק, וצריך לבחור את מי לזמבר - את החזקים והגדולים והמקושרים או את הקטנים והחלשים שעליהם הרבה יותר קל לדרוך ולמעוך, הרי שהתשובה ברורה.
זה אולי ייקח קצת זמן, כי אנחנו עם של כבשים מטומטמות, אבל שלא תדאג. השיטה הישראלית של להתעלל באזרח ולהעניש אותו על שאינו מספיק עשיר, לא תעבוד לנצח. הכבשים נדחקות לפינה והיום שבו הן יתעוררו ויהפכו לזאבים טורפים, הולך ומתקרב. לאט אבל בטוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
פריז ולונדון כנראה יהיו ללא מכוניות דיזל הרבה לפני חיפה ותל אביב. חפשו את צירוף המילים diesel ban.
במקום להתלהם מומלץ לחפש, לקרוא, ללמוד, ולהביא נתונים לדיון. מי שטוען שהזיהום מרכב זניח ביחס למפעלים - אולי. גבה את טענתך. מי שטוען ש"לא מתעסקים עם המפעלים/טייקונים" - מאד יכול להיות. גבה את טענתך.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
לגבי המפעלים הביאו, הצטרפת מאד מאוחר לדיון (שאגב חוזר על עצמו ).
ויש הרבה פרסומים בנושא, אז במקום להשתמש במילים כמו התלהמות תחטט קצת כאן בקישורים שהעלו וגם באינטרנט..
וגם בלונדון ופריז יש תחום שמוגדר מרכז העיר אליו לא נכנסים, ואזור תפעולי, עם הגדרות שונות.
אני רוצה לראות מישהו בפריז או בלונדון, מנסה לאכוף משהו, כלשהו, בשכונות המהגרים..
-
השוואות לפריז וללונדון כל כך לא נכונות ולא מתאימות.
שתי ערים בהן יעילות התחבורה הציבורית היא מעבר לכל דמיון ותנועת מכוניות במרכזן היא באמת פינוק מיותר.
-
אם אני מבין נכון התקנה הזאת משפיעה רק אל רכבים שיוצרו לפני 2005 את כניסה לתוקף של יורו 5.
שאלה למומחים האם אתם לא חושבים שכול תקנה שתוריד מהכביש רכבים מקצועים (משאיות, מוניות, טנדרים...) בני יותר מ12 שנה הינה תקנה מוברכת.
גילוי נאות אני נוסע בטנדר שנת יצור 1995
-
עיון בהוראה של משרד התחבורה המנחה את מכוני הרישוי לבדוק כל רכב דיזל, מטרידה - כי אם חשבתי שממילא רכב הדיזל המיושן שלי לא נכנס לאזורים הספציפיים בהם נדרש הפקק, הרי שלפי ההוראה הזו הדרישה היא גורפת.
אסף.
-
לאחרונה הוסיפו שלטים לבנים באזור עתלית לגבי איסור הכניסה לאזור אויר נקי ( עאלק ) ... ( השלטים בחיפה צהובים - לא יודע אם יש לזה משמעות )
לידעת המזהמים ...
-
יש גם שלטים לפני מחלף זיכרון ובין טבעון ליגור... זה אומר שכבר יש אכיפה?
-
והיום ראיתי שיש שלטים גם מהאנטנה לכיוון האוניברסיטה. יש הפניה לרכב מזהם לרדת לנשר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
והיום ראיתי שיש שלטים גם מהאנטנה לכיוון האוניברסיטה. יש הפניה לרכב מזהם לרדת לנשר.
כנראה לחברה בנשר פחות מפריע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ytk
כנראה לחברה בנשר פחות מפריע
לא היה להם ראש עיר לוזר ...
עם חברים עשירים מאד.