שלילי. בפעם הקודמת הציר היה מחולק לשני חלקים, ובפעם הנוכחית הוא עקום.
זה לא משהו שניתן לטעות בו.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
שלילי. בפעם הקודמת הציר היה מחולק לשני חלקים, ובפעם הנוכחית הוא עקום.
זה לא משהו שניתן לטעות בו.
עזוב את הטבור לנפשו.
תחליף רק את הציר לאחד מעט יותר איכותי ותעקוב אחרי זה.
מעבר לזה - מאז שאני מורח פעם בכמה חודשים קצת גריז במיסבי הגלגלים הם הפסיקו להתבלות. ממש כך.
שלושה עמודים!!! שלושה עמודים על פתרון לציר עקום מאופני מדבקה משנת 2000?
כל פתרון של מעבר לכמה עשרות שקלים לא ישתלם פה. זרוק את הנבלה וקנה אפילו אופני מדבקה אחרים תקינים!
על שאר הפתרונות ומחירי אופני כניסה נוחים הרחיבו כאן לפני.
גילוי נאות - אני משתייך "אליהם" :cool:
קובץ מצורף 110111
ידידי, באמת ללא שמץ של כעס, ובאמת שאני מבין לחלוטין את נקודת המבט שלך, אבל לשאלה הנוכחית, כנראה שאין לך יכולת להבין את השאלה, ומכאן גם מגיע אופי תגובתך.
לדיון הנוכחי, דעתך לא קשורה ולא רלוונטית.
אם פעם אפתח דיון אחר, על רכיבה מקצועית ועל אופניים כנ"ל אשמח מאוד לשמוע את דעתך. מקווה שאתמיד ואגיע לשם.
יצא לך קצת מתנשא [בטוח שלא התכוונת]. אם החלטת ללכת "ראש בראש" עם הבעייה ולא משנה מה זה ידרוש - זכותך. אבל אני חושב שציון עלות מול תועלת במקרה כזה, הוא מאוד רלוונטי לעניין. לא לקחתי את הדיון לכיוון של "רכיבה מקצועית" כהגדרתך ואף הצעתי לך לקנות אופני מדבקה אחרים.
בהצלחה בכל פתרון שתבחר
מתנצל אם השתמע כך.
צודק בהחלט. כבעל חנות אופניים מקצועית לשעבר ראיתי את זה קורה הרבה, אפילו כשהמלצתי על אופני כניסה בסכום נורמלי הקונה התעקש על שיכוך מלא עם כל הבא ליד, בסוף אחרי חודשיים הפכו למתלה לכביסה במקרה הטוב או שחזרו אליי למכירה כמשומש בחצי מחיר.
קודם תראה שאתה מתמיד וניכנס לזה, לשדרג תמיד אפשר, זה נכון שעם אופני מדבקה קצת מבעאס לרכוב אבל אם תתמיד עם כאלה אז כשתשדרג בטוח תמשיך עם זה.
אני לא חושב שהבעיה בנאבה, אם היא לא שחוקה בחלק הפנימי היכן שנמצאים המייסבים אין איתה בעיה, הבעיה בציר עצמו, אם הוא פשוט שעלה כמה שקלים הוא כנראה חלש מידי, יש צירים איכותיים יותר דוגמת מותג "שימנו" שמתאימים לכל הנאבות.
לציר יש שימסים וטבעות מרווח משני הצדדים, אתה צריך להרכיב אותו ולראות שהגלגל לא נוגע גם בדופן השילדה וגם במשולש העליון איפה שהברקס אם אלה ברקסים מסוג v, אם כן אז צריך לשחק עם השימסים ולהעביר מצד אחד לשני וכך גם להזיז את הציר ימינה או שמאלה.
מקווה שהייתי ברור, קשה להסביר דרך מקלדת...
תודה.
הציר עם הקונוסים והאומים עלה 45 ש"ח במצמן את מרוץ, וכשהרכבתי אותו הוא עבד תקין ולא נגע במשהו.
ציר כזה בחנות שהיא לא חלק מרשת היה עולה לך כנראה פחות, איזור ה 30 ₪, אבל זה לא משנה, העיניין הוא שזה ציר פשוט מאוד.
ציר דוגמת שימנו יעלה באיזור ה 100 ₪ +/- , לדעתי יותר חזק ואיכותי.
מחירי שימנו אחידים בכל החנויות, אם זה עדיין נישאר כך, עברו כמה שנים מההתעסקות האחרונה שלי בזה בכל זאת...
מנסיון של שנים (כבר אפשר לומר עשרות שנים) על אופניים עדיף לקנות אופני כניסה טובים ללא שיכוח מלא במחיר של 2 3 אל"ש מאשר לרכב על אופני מדבקה. זה מעלה את הסיכוי שתתמיד ותתמכר וזו התמכרות נהדרת.
לפתרון הבעיה של הגלגל שיוצא מהמקום בגלל המומנט של השרשרת הנה פתרון פשוט ומוכח: https://www.amazon.com/gp/aw/d/B000A...?ie=UTF8&psc=1
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
הגלגל לא יצא מהמקום. הציר נשבר/התעקם ואז הגלגל נגע בשלדה.
לגבי הנושא של עדיפות למותג טוב, נראה לי שהובהר, מה גם שהיה ברור עוד לפני הקנייה שלהם.
איזונים.
לענייננו: הבאתי את האופניים לחנות "ציודים" בסגולה.
בדקו את השלדה.
החליפו לגלגל אחורי חדש, כולל ציר מלא ללא שחרור מהיר, צמיג, פנימית וחומר נגד תקרים.
החליפו צמיג קדמי ופנימית חדשים.
הצמיגים היו בני 16, המקוריים.
החליפו כבלי הילוכים.
כיוונו.
עשיתי סיבוב. הכול עובד פיקס.
נקווה שימשיך כך.
נראים חבר'ה עלאכיפאק בחנות הזו.
מקווה שנתנו לך ג׳נט כפול, ז"א חישוק עם שתי שכבות ולא אחת, יותר חזק.
בהצלחה.
אני חושב שכן.
אמרתי לו שזה מה שהיה לי במקור, והוא אמר שהוא מרכיב אחד כזה.
מצויין.
היתרון בשחרור מהיר הוא שלא צריך מפתח בשביל להחליף פנימית בדרך, אם משקל לא משנה יש גם פסי גומי שמרכיבים בין הגלגל לפנימית - אם תתחיל לחטוף פנצרים. זה דיי זול.
שברתי לפחות פעם אחת גם ציר של שימאנו ברמה בסיסית פלוס... גם אני שוקל מעל 100 בדרך כלל מה שקורס ראשון בגלגל חלש אלה השפיצים.
היו לי פסי גומי בשני הגלגלים הישנים.
עכשיו, לאחר שכנוע נמרץ של המוכר, יש פנימיות עם חומר במקום פס-הגומי. נראה אם זה מוצלח.
גם כל האופניים של הבנות שלי עם פסי גומי. מוצר מוצלח.
אפרופו פסי גומי, יתכן שבילדותי הקדמתי מעט את זמני: האופניים שלי היו מצוידים בצמיג נוסף בתוך הצמיג המקורי. טריק מוצלח תוצרת בית.
פס גומי זה כמו נוקיה של פעם... תתקדמו לפנימיות עם גיפה.
באופניים קצת יותר מתקדמות רוכבים טיובלס.
דרך אגב, מייחסים להמצאת הגיפה באופניים את אחד הדרייברים המשמעותיים להתפתחות בשטח של הענף, קודם השאלה הייתה מתי יהיה פנצ'ר ולא האם...
עם גיפה טרייה וצמיגים תקינים בלחץ גבוה, פנצ'ר די נדיר.
אני רוכב יחסית לא מעט. פנימית עם גיפה זה נחמד, אפילו ניסיתי תקופה בלי הפס גומי, פנמיות חדשות עם חומר של ג'ו- צמיגי היי רולר של מקסיס ו... פנצרים.
חזרתי לפס גומי. האופניים משמשות לאימון בעיר - גם ככה שוקלות 16 קילו (!)...
פס גומי הוא נהדר, לא מלכלך ורב פעמי. החסרונות העיקריים שלו הם משקל במקום הכי גרוע שיכול להיות (שיא ההיקף של הגלגל) וסנייק בייטס (כשהפנימית נצבטת בין החישוק למדרכה).
כמו שנאמר כאן, הפתרון האולטימטיבי הוא טיובלס עם גיפה. העברתי כך אלפי קילומטרים בשטח קשה בלי פנצ'רים בכלל, וכשיש פנצ'ר אפשר לתקן באותן טכניקות שאתם מכירים מרכב השטח.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
אגב ג'יפה או לטקס בשמה המדעי.
כן לטקס כמו שיש בתוספים לבניה בי ג'י בונד וכדומה.
מוסיפים קצת אבקת נסורת
ויש עודף מ 50 שח ו4 ליטר לכל השכונה.