-
חוזר: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
למה השירשור נעצר
אין לאף אחד עידכונים
-
אחרי שTZAGI שם את התמונות של מה אפשר לעשות אף אחד לא רוצה להמשיך
-
Just wait, I'm working on a new 4runner(87)
and going to install a sas with a 5 inch lift and cross over steering
A write up will follow in a couple of month so stay tuned.
-
ג'ו שולח מדי פעם תמונות של ה4RUNNER שהוא מסב לסרן קדמי חי (SAS למי שלא הבין את הרשת"ב). אני לא מעלה אותם לכאן כדי לא לדכא אותכם... תהיה בסוף כתבה מסודרת, בעברית!
-
2 קבצים מצורפים
לא יודע בדיוק את מידות בין לבין
אבל לאחר מספר ניסיונות (מה יותר מתאים ונוח לי)
קבלתי את מערך הבולמים קפיצים הטוב ביותר עבורי
( עבודת מתלם)
-
אתמול שמתי קוני על האוטו. גם קדימה וגם אחורה כרגע עם המצב הכי קשה.
יש לכם דיעה בעניין ?
האוטו מאוד קשה. על הכביש מאוד מהודק מאוד יציב גם סיבובים מהירים ( מידי ) אבל בשטח קופצני ואלים לפעמים, בעיקר בנסיעה איטית על טרשים.
זה פרוייקט לא קטן לפרק על מנת לשנות מצב הבולמים, שווה ? יש מישהו שנוסע על קוני פה ויש לו דיעה ?
תודה.
ואגב, נימרוד, אתה יכול לגרום לנו לרייר בכיף. שים איזו עצם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
זה פרוייקט לא קטן לפרק על מנת לשנות מצב הבולמים, שווה ? יש מישהו שנוסע על קוני פה ויש לו דיעה ?
מגיע לך לפרק ולהרכיב שוב, על מה חשבת כשהתקנת אותם הכי קשים?
-
אני רוכב על בולמי קוני ( היילקס 98 ) כבר שנה.
ניסיתי ToughDog ניסיתי Monro וניסיתי סט-אפ שונה של הקוני.
שורה תחתונה... בלי פגוש קידמי ברזל וכננת ובלי משקל מיותר בארגז (היום יש שם 150 ק"ג ציוד), תתחיל מהרמה הכי רכה ותעבוד משם.
בשביל לשנות את מצב הקושי אתה צריך לשחרר את אחד הצדדים של הבולם (הייתי מרים אותו מהשסי כדי להגיע לפתיחה מלאה של הבולם) והטריק (אם אני זוכר נכון) הוא לסובב את גוף הבולם ביחס לבוכנה בזמן שאתה מחזיק את הכפתור נעילה פתוח (צ'ופצ'יק קטן בתחתית).
לבולמים יש שלושה מצבים ולצערנו לא מדובר בסיבוב לכיוון אחד כדי להקל ולצד שני להקשות, הבולם ממשיך להסתובב 360 ולאחר שהוא מגיע לרמה הכי רכה/קשה הוא ממשיך שוב לקצה הסקלה רך/קשה.
לאחר כל מעבר מצב (בעזרת קצת כח) תבדוק אם זה קשה יותר או רך יותר, אחרי שתבין את המצבים ואיפה אתה ביחס אליהם תכוון.
נשמע קצת ארוך אבל זה ממש לא, בייחוד אם יש לך גישה לליפט (חצי שעה גג לכל הבולמים).
אם אתה מסתבך תרים טלפון או שלח הודעה, אני חושב שיש לי את הפלייר שקיבלתי עם הבולמים שמסביר את דרך הכיוון.
-
סטובצקי
Are all 4 springs were done by Itay
or only the fronts?
-
כל המערך בוצע ע"י איתי
ואם שמת לב מאחור לא בדיוק היה איזה תזוזה (זה היה בתקופה שגררתי כל יום נגרר של טון ועוד 500 ק"ג בארגז)השתמשנו בסוף בערך ב9 עלים כדי שיפסיק לשקוע מאחור לכל צד.
כיום החלפנו מאחור את הקפיצים למערך גמיש יותר , אך לא וותרנו על המונרו עם הסליל
למרות מחיר נורמלי לבולם הוא מחזיק אצלי כבר יותר משנתיים כולל ריחופים באויר ששיטחו ג'נטים ןרסקו אקסים ועדיין לא מראים סמני שבירה(שנתיים אצלי שווה ערך ל5-6 שנים אצל קניבל אחר)
יש דרך להציג פה וידאו ??
שלומי
-
כן,
אני יודע איך משנים.
שיחקתי עם זה לפני ההרכבה. וכן נימרוד .. השאלה שלך מעלה תהיה לגבי עד כמה אתה באמת מכיר אותי..... "על מה חשבתי כשהתקנתי אותם הכי קשים" .... מה זה חשבתי
-
2 קבצים מצורפים
שים איזו עצם.
זרקתי עצם לגיא.....תילעס לאט
-
תשמע יא רשע אחד.
היום מיהרתי מאוד לרכבת ודהרתי דרך השטח משהו כמו 15 ק"מ של שביל יפה ונוח. האוטו ישב על הכביש כמו סובארו 4X4 במסלול הראלי עם הסיבובים ההדוקים.
החיוך שלי שהיה מרוח לי על הפנים, זה משהו שמתחרה בהצלחה בתמונות שלך :twisted:
-
TZAGI שלום!
האם התמונות שצילמתה מקורם בארץ של ההילקס עם הסרן המחוזק שהנבה צבועה באדום?
תודה טל
-
טל,
עד כמה שהבנתי מנימרוד, זה לא היילקס אלא פוראנר אמריקאי שעובר הסבה לסרן קשיח ( חי ).
ולא .. לא בארץ.
-
3 קבצים מצורפים
Quote:תשמע יא רשע אחד.
ביקשתה עצם.....קיבלתה
ואתה בוכה שהעצם מתוקה מדי?????
אי אפשר איתכה......יותר גרוע מאישתי.
Quote:
האם התמונות שצילמתה מקורם בארץ של ההילקס עם הסרן המחוזק שהנבה צבועה באדום
Tal,
Dont know if you are reffering Japan or The US
but the pics are taken in my garage
Look to the right for a location
The axle armor has been added by me
The red brake backing plates are only red as I run out of black paint
Read this thread from the beggining.......it will all make sense
Here are a couple more of the axle bring built
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
נימרוד,
תחפש שירשור שלי מזמן קניית ההילקס.
יש שם תמונה של העלים הקידמיים שלי. המצב היה הרבה יותר גרוע ממה שאצלך.
בנוסף היה בצד אחד קפיץ מדורג ובצד השני קפיץ לא מדורג.
הבולמים היו במצב פתיחה מלאה כשהקפיץ במצב מנוחה.
החלפתי אצל הר-טוב את העלים המדורגים ללא מדורגים וכל האוטו עורגל 4 ס"מ כלפי מעלה כאשר כרגע הוא לפי מיטב הבנתי במצב כמו מקורי. יש לי בערך 15 מעלות סטיה בהגה כלפי שמאל.
בולמים מקוריים מאחורה ובולמים קידמיים של קורנאדו מקדימה. קיבלתי כמעט במתנה והאורכים שלהם בדיוק מתאימים להגבהה הקיימת.
הוארכו צינורות בלמים קידמיים ( 40 ש"ח כל צד מקוריים של היילקס )
אני אשתדל לצלם לך מחר.
מנהיגה על האוטו של רונן ( היילקס 96 ) שעבר עירגול אצל גילי בכל 4 הקפיצים המקוריים והחלפת 4 הבולמים לכלב קשוח, האוטו שלו יותר נעים = פחות קופמני ואני מיחס את זה לבולמים הרכים שלי מקדימה.
על הפרק -
החלפת זרוע S
החלפת בולמים כשיהיה כסף לכלב קשוח
החלפת שמן מנוע
וזה כל מה שיש לעשות במכונית הזאת - כניראה ...
-
2 קבצים מצורפים
Time for a btt
Next week
shocks and shock towers
Stay tuned
-
3 קבצים מצורפים
-
4 קבצים מצורפים
שלום לכולם!!!!
אצלי בהיילקס 4 בולמי רנצ'ו 9000 עלים מעורגלים . ללא מוט מייצב.
המהלך מיתלה ברכב מעולה.
יש תמונות.
מששון.
-
אהלן, הרבה זמן לא הצצתי כאן. על כל פנים, מעט על המצב הקודם שהיה אצלי ואת המצב כיום:
מכיון שפעם הייתי מתחרה עם ההיילקס הקפיצים הקודמים נבנו על ידי בעזרת בחור שהיה מערגל ידנית את הקפיצים עם פטיש וסדן.
הקפיצים הקידמיים התבססו על מאיות וקונטרה מאיות מסוג HD מקורי של היילקס כאשר שאר העלים היו
מקפיצים אחוריים, חתוכים ומעורגלים של טנדר פיג'ו 504 (עלים גמישים ועמידים מאוד).
בסך הכל 6 או 7 עלים בקפיץ (הזיכרון שלי קצר).
מאחורה היו קפיצים מקוריים דגם HD של היילקס (ב- 93 היתה אופציה כזאת בהזמנה מהחברה).
עקב הרמת האף זה נתן לרכב זוית ישרה (במקום נוטה קדימה) עם חלוקת משקל מעט יותר מאוזנת
מהמקור ששיפרה קצת את הנוחות ואת זוית הנחיתה של הרכב מקפיצות בינוניות במהירויות של תחרויות.
הבולמים הקידמיים היו ראנצ'ו 9000 ארוכי מהלך והאחוריים מונרו סנסאטראק.
כיום לאחר שהרכב הוא בין היתר רכב ת"ש שלי ומכיון שהגב שלי הזדקן מהר עם כל ההשתולליות במשך
השנים, חיפשתי קצת יותר נוחות אבל בלי הרכות המוגזמת שיש בקיט של ראנצ'ו למשל (בין 3 ל- 4 עלים).
בסופו של דבר הושבתי את הרכב על סט אולד-מן "מדיום דיוטי" בסיווג הגבהה של "2.5 (אינץ) הכולל
קפיצים קידמיים אסימטריים כראוי (קפיץ צד נהג ארוך/גבוה יותר להתאים לשילדה האסימטרית) עם
בולמי גז ארוכי מהלך תואמים של אולד-מן בכל ארבעת הפינות וקיבלתי רכב נוח בהרבה, עדיין לא רך
מדי, עם התנהגות כביש שלא נהרסה יותר מדי.
היתרונות עולים על החסרונות:
הרכב נוח הרבה יותר מהסטנדרט או מהתצורה התחרותית שהיתה לי.
מהלך המיתלה גדל עוד קצת.
פגיעה גם יחסית מהירה בבורות גדולים ואי אילו טרשים נבלעת בשקט ורוגע יחסי על ידי המיתלים בעוד
שהם בכל זאת משדרים היטב את פני השטח במשך נסיעת שבילים.
התנהגות הרכב צפויה יותר גם לנהג פחות מאומן.
החסרונות שכבר לא ממש משנים לי ובוודאי לא משנים לרוב מי שנוהג בהיילקס:
עכשיו שאין קפיצים שכויילו לראלי אני חייב להאט יותר לפני סיבובים אם כי הסט הזה מפתיע בכך
שכשאתה עובר את גבול היכולת שלו על הכביש אתה מקבל הרחבת סיבוב ניטראלית ולא תת היגוי או
היגוי יתר מוגזם ואפילו לא זוית גילגול מאיימת מדי לה דווקא ציפיתי מסט רך יותר.
מרחקים מהבאמפסטופ:
קדימה כ- 10 ס"מ בין הבאמפ-סטופ למשענת שלו בשילדה.
אחורה כ- 15 ס"מ בין הבאמפ-סטופ למשענת שלו בשילדה.
מידע נוסף על הרכב:
נוסע קבוע כבר שנים רבות ללא מוט מייצב.
הרכב נימצא ברשותי כ- 11 שנה והשינוי האחרון שלו (זה עם האולד-מן) זה השינוי השישי במספר
שנעשה בו.
מעבר למתלים הוא גם מצוייד בגשר גיר / מגן החלקה גבוה ושטוח מבית ערן שני שלאחר אין ספור
התלבטויות וחישובים הותקן לאחר כבוד ואני מאוד מרוצה ממנו (התיכנון והביצוע שלו ברמה גבוהה ביותר).
הפגוש האחורי סוף סוף שודרג לפגוש פלדה/מסילה עם תושבות להייליפט כמו שתמיד רציתי בעזרת ידיו
הנאמנות של גיא רפאל מפרוג'יפ.
המנוע הוא כמובן מנוע טורבו מודל 2000 מיבוא שעובד על האוטו כ- 6 שנים.
-
ברשותי היילקס 97 (סרן קדמי) מוגבהת + סט קפיצי עלים משודרג.
התקנתי 2 בולמי KONI אחוריים.
אני מחפש 2 בולמיים קידמיים איכותיים לנסיעת שטח מהירה.
בולמי KONI המשווקים היום בארץ הם בולמי שמן שעובדים רק ביציאה ולא בכניסה. לעומת זאת בולמי BILSTEIN הם בולמי גז שעובדים גם בכניסה.
האם יש למישהו עצה מקצועית מה עדיף ?
-
תגובה להודעה: חוזר: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moogi
אהלן, הרבה זמן לא הצצתי כאן. על כל פנים, מעט על המצב הקודם שהיה אצלי ואת המצב כיום:
מכיון שפעם הייתי מתחרה עם ההיילקס הקפיצים הקודמים נבנו על ידי בעזרת בחור שהיה מערגל ידנית את הקפיצים עם פטיש וסדן.
הקפיצים הקידמיים התבססו על מאיות וקונטרה מאיות מסוג HD מקורי של היילקס כאשר שאר העלים היו
מאחורה היו קפיצים מקוריים דגם HD של היילקס (ב- 93 היתה אופציה כזאת בהזמנה מהחברה).
עקב הרמת האף זה נתן לרכב זוית ישרה (במקום נוטה קדימה) עם חלוקת משקל מעט יותר מאוזנת
מהמקור ששיפרה קצת את הנוחות ואת זוית הנחיתה של הרכב מקפיצות בינוניות במהירויות של תחרויות.
כיום לאחר שהרכב הוא בין היתר רכב ת"ש שלי ומכיון שהגב שלי הזדקן מהר עם כל ההשתולליות במשך
השנים, חיפשתי קצת יותר נוחות אבל בלי הרכות המוגזמת שיש בקיט של ראנצ'ו למשל (בין 3 ל- 4 עלים).
בסופו של דבר הושבתי את הרכב על סט אולד-מן "מדיום דיוטי" בסיווג הגבהה של "2.5 (אינץ) הכולל
קפיצים קידמיים אסימטריים כראוי (קפיץ צד נהג ארוך/גבוה יותר להתאים לשילדה האסימטרית) עם
בולמי גז ארוכי מהלך תואמים של אולד-מן בכל ארבעת הפינות וקיבלתי רכב נוח בהרבה, עדיין לא רך
מהלך המיתלה גדל עוד קצת.
פגיעה גם יחסית מהירה בבורות גדולים ואי אילו טרשים נבלעת בשקט ורוגע יחסי על ידי המיתלים בעוד
עכשיו שאין קפיצים שכויילו לראלי אני חייב להאט יותר לפני סיבובים אם כי הסט הזה מפתיע בכך
שכשאתה עובר את גבול היכולת שלו על הכביש אתה מקבל הרחבת סיבוב ניטראלית ולא תת היגוי או
מרחקים מהבאמפסטופ:
מידע נוסף על הרכב:
הרכב נימצא ברשותי כ- 11 שנה והשינוי האחרון שלו (זה עם האולד-מן) זה השינוי השישי במספר
שנעשה בו.
מעבר למתלים הוא גם מצוייד בגשר גיר / מגן החלקה גבוה ושטוח מבית ערן שני שלאחר אין ספור
התלבטויות וחישובים הותקן לאחר כבוד ואני מאוד מרוצה ממנו (התיכנון והביצוע שלו ברמה גבוהה ביותר).
הפגוש האחורי סוף סוף שודרג לפגוש פלדה/מסילה עם תושבות להייליפט כמו שתמיד רציתי בעזרת ידיו
מוגי שלום,
תודה על המחמאות.
פנק אותנו בתמונות של הרכב עם הפגוש האחורי.
ערן.
-
4 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
שלום לכולם!!!!
בתקופה האחרונה עשיתי חיזוקים לשסי.
עלים מאיה ועותף מאיה ארוכים רוולברים מאחור.
הנמכת הרכב כמעת לגובה הסטנדרטי.
והמהלכי מתלה מטורפים.
יש כמה תמונות.
מ ששון.
-
4 קבצים מצורפים
עוד לקוח מרוצה של רסמי "קפיצי קסם"
הנה התמונות בבקשה.
-
ואיך ההודעה שלך רמי קשורה לשרשור הזה? אתה מוזמן למצוא לה מקום מתאים (למשל בשרשור שלך בReaders rides). בבקשה אל תקשו עלינו לנהל את הפורומים האלו... כדי שהם ימשיכו להיות מאגר מידע שימושי, חשוב להקפיד על כללי הפורום.
-
תגובה: תגובה להודעה: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
-
תגובה: תגובה להודעה: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
-
תגובה: חוזר: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Moogi
מהלך המיתלה גדל עוד קצת.
מרחקים מהבאמפסטופ:
מידע נוסף על הרכב:
שנעשה בו.
מישהו יכול להרחיב בנושא?
למה זה כך?
יש עוד רכבים אסימטריים?
מה המשמעות בערגול/החלפה של קפיצים?
-
תגובה: חוזר: צילומים ונתונים של מערכות מתלי היילקס - ריכוז מידע
זה לא כזה מעניין, בגלל מיקום הביצה היה צריך למקם את התושבת הימנית גבוה ב10 מהשמאלית ולכן הקפיץ השמאלי מעורגל טיפה פחות מהימני.
רוב יצרני הקפיצים מיצרים קפיצים זהים לימין ושמאל ונותנים לך ספייסר שמרתכים על התושבת השמאלית.