ישראל 2016 :cool:
לאן שלא תלך ואיפה שלא תסתכל, תמיד יחפשו לדפוק אותך.
עצוב, באמת, אבל לא חסרים חארות שיינסו להרוויח ועל חשבונך לכסת"ח את עצמם, בין אם פרטיים ובין אם חברות כאלה ואחרות.
צריך לפחות להיות מודעים שמצב כזה יכול לקרות, לא עלינו...
Printable View
עוד נקודה שכדאי להבהיר- משתתף בטיול לא בהכרח מתכוון לגרום לנזק כל שהוא למוביל הטיול או להפנות אליו אצבע מאשימה. ייתכן והוא בשיא התמימות פשוט פונה לחברת הביטוח שלו שתכסה את הנזק שנגרם לו. חברת. הביטוח מכסה את הנזק ומבחינתה זה בהחלט לגיטימי להחזיר לעצמה את הכסף שהיא שילמה והיא זו שמיוזמתה ועל דעתה עלולה לחפש את כיסו של מוביל הטיול.
לכן, תקראו היטב את מה שדרור כתב ותפנימו את מה שאני הצעתי - לא לברבר יותר מדיי, לא לפרסם באינטרנט פרטים מיותרים. נגרם לרכב שלכם או חלילה לכם עצמכם נזק במהלך טיול בשטח - תנו דיווח קצר ענייני ואמיתי לחברת הביטוח על הנסיבות שגרמו לנזק. כמה שיותר קצר יותר טוב!!!
לאסף +1 (תגובה 28)
כל השרשור הזה מיותר
קטונתי וכנראה שאני נאיווי לגמרי אבל המשפט הזה ממש הזוי בעני.
לא לגיטימי בכלל! אנחנו משלמים לחארות האלה שנים על גבי שנים. בפעם היחידה שכנגד כל הסיכויים קורה מיקרה ביטוחי הם פתאום מרגישים מופסדים? שישלמו מהקופה שאליה המבוטח הפריש כל הזמן הזה.
עצוב שאפילו עו"ד נזקין משוכנע שלגיטימי שחברות הביטוח יזללו את העוגה וישאירו אותה שלמה. (מה שקורה בפועל).
יואב
נ.ב.
חוץ מביטוחי חובה לא משלם לזבלים האלה כלום וגם לא מוביל טיולים כך שהדיון הזה לא רלוונטי אלי
יואב
אתה כמו רוב האנשים לא סובלים את חברות הביטוח משום שביטוח שאתה רוכש הוא לא מוצר מוחשי ורבים חשים שהם משלמים סתם במשך שנים על משהו שהם לא ממש מקבלים עבורו איזו שהיא תמורה.
אבל למרבה הפלא גם חברת ביטוח היא עסק כלכלי שמעוניינת להרוויח כסף מפעילותה וכל עוד התנהלות העסק הזה היא הוגנת ועל פי חוק איני רואה בכך פסול.
אני האחרון שאומר שחברות הביטוח הן טלית שכולה תכלת וכי הן כל הזמן הוגנות ומנהלות את עיסקן מתוך יושר עיסקי אבל בטח שאין מקום לתחושה המוטעית הזו שכל מטרתן בחיים של חברות הביטוח זה לדפוק, לנצל ולעשוק את המבוטחים ואת הציבור.
אז כן בהחלט מבחינת הגיון ומוסר עיסקי ואפילו על פי אמות מוסר כללי איני רואה פסול בזכות השיבוב ( הזכות לתבוע את הכסף ששולם למבוטח ממי שגרם לנזק) שנתונה לחברות הביטוח.
פלוני נסע עם הרכב שלו בכביש והרכב נפל לבור ענקי שהשאירה שם מע״צ מבלי לגדר אותו ולסמן אותו - כולם יסכימו שפלוני יכול לתבוע את מע״צ ושזה מוסרי והוגן שמע״צ תשלם לו על הנזק שהיא גרמה לרכב שלו ברשלנותה הכל כך בוטה.
פלוני למזלו היה מבוטח בביטוח מקיף במקום להגיש תביעה ולבזבז זמן וכסף על הליך משפטי מול מע״צ הוא פנה לחברת הביטוח שלו וקיבל כמעט את כל הנזק ללא סיבוכים יותר מדיי.
אז למה לדעתך זה לא לגיטימי להקנות לחברת הביטוח את הזכות שיש לפלוני או לכל אדם אחר לתבוע את הנזק ממי שאחראי ואשם בנזק?
שלום לכם
מאחר ויש לי קצת ניסיון בהובלת טיולים ללא תשלום וכן היו נזקים ברכבים שסיימו את הטיול על הגג,מציע לצרף להזמנת הטיול
באתר זה ואו כל אתר טיולים אחר אישור טופס ויתור ואו פיצוי למוביל הטיול החינמי במקרה של דרישה לתשלום נזק.
כלומר ברגע ההרשמה של משתתף כולל שם ומספר הרכב ,לטיול המוצא הוא מאשר את אישור טופס הויתור.
ברי
אני מעולם לא עשיתי זאת ולעולם לא אעשה זאת.
אני גם לא מוביל טיולים.
אני גם לא מתדרך לא בודק ולא מזהיר.
ומי שנוסע אחרי או לאן שאני מציע - מוביל את עצמו.
אסף.
יופי.
וכל החוכמה במה שאמרת זה שאתה "לא מוביל".
אבל אם חו"ח תוביל, ומישהו מאלה שנסעו אחריך עשה שטות ורכבו נפגע, פתאום תקבל תביעה. לא ממנו, מחברת הביטוח שלו. והוא יגיד לך "לא עשית יכלום, בחיי, לא מאשים אותך בכלום". אבל זה באמת לא הוא, זה הביטוח שלו. הוא "רק" פתח את הפה ברגע הלא נכון ושיחר פרטים שלא היה צריך להגיד.
כן לגיטימי, לא לגיטימי.... זה הזוי, זה מקומם, אבל הבעיה אמיתית וקיימת במציאות. אנשים חוטפים תביעות על לא עוול ונאלצים להתמודד מול סוללות העו"דים של חברות ביטוח גדולות ודורסניות. ככה זה במדינת הכל שפיט. רציתם אמריקה? קיבלתם אמריקה.
אתם יכולים להמשיך להגיד "זה הזוי" ולהתעלם מזה עד מחרתיים. לקבור ראש בחול.
או לא לנהוג ברכב המוביל בשום טיול. מי שלא עושה באמת לא טועה. אני אגב, באמת לא מוכן להוביל שום טיול שאני לא מקבל עבורו שכר ועל כן גם מבוטח (יש ביטוח מהחברה המסודרת במסגרתה אני עובד).
ואתם יכולים גם לנהוג בחוכמה ובאחריות. למענכם ולמען החברים שלכם שמובילים אתכם.
לא הפחד מניע אותי להעלות את השאלה הזו .
כמו שרובנו לא מפחדים לצאת לשטח לא מוכר או שטח משתנה כמו במרדף שיטפון בנחל נידח במדבר ...
הרעיון הוא לנסות ולהכין תגובה נכונה/טובה למקרים שיפקדו אותנו בדרך ...
לכן אנחנו מתכננים מסלול שטח , עם זמנים , נקודות כינוס / תדלוק / לינה / הפסקות ולא נוסעים "אחרי הרוח" .
אנחנו מצטיידים במים דלק ורצועות חילוץ , אנו בודקים עבירות וחסימת שבילים .
אני לא אחתים חברים על הודעות "התרעה לפני סיום חברותנו" ...
אני כן אשמח לרכוש ביטוח "מוביל טיולג'יפים לחברים" , כמו שיש לי ביטוח צד ג' לתחביב הטסת רחפנים - הרבה שנים ...
והכי חשוב מבחינתי - אני אמשיך להוביל טיולג'יפים לחברים בדרכי עפר עד האופק ומעבר לו .
תודה לעונים - כל התשובות היו לי לעזר .
תודה שלמה על ההבהרות . זה מסביר מדוע עם חברים יש הרבה פחות סיכוי לתביעה מאשר עם כאלו שעוזרים להם בדרך.
אגב, נניח שיש מוביל טיול שלא בשכר, בשיירה יש 10 רכבים והרכב התשיעי נמצא במעבר קשה. נהג הרכב השמיני בשיירה יוצא כדי לכוון אותו ואז נגרם נזק.
המוביל נמצא כמה מאות מטרים קדימה ויתכן שאפילו לא יודע שנעשית הכוונה מאחור. במקרה כזה, מי חשוף לתביעה של חברת הביטוח, המוביל או המכוון?
דיון מבאס, למרות שלרוב אני מטייל ברכב בודד. אני כן יוצא לחלץ מדי פעם חברים וזה רלוונטי לי.
לטעמי, הדבר הטוב היחיד שיוצא לי מהדיון הזה, ושאקח אותו איתי, זה שאם קורה מקרה, לנקוט ב"סיתמו פה ומקלדת" של שלמה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אז אפשר לסכם את זה כך כנראה-
אני מעדיף להישאר אופטימי ונאיבי ואולי חשוף לתביעות אבל שלא יקחו לי את ארץ ישראל היפה והחברים הטובים.
ולכן לא אחתים אף אחד ואתפלל לא להתאכזב. לא הכול אני מבטח.
חנן, מנסיון זה הכי טוב במקרה של חברות ביטוח.
חלילה לי מליחס כוונות זדוניות לחברות ביטוח, שם דבר כאן לא אישי !
חברות הביטוח הם גוף כלכלי, לא גוף חברי, וצריך להבין זאת.
אם הם יכולות לגרום לגוף אחר לספוג את הנזקים, הם יעשו זאת, פשוט כך.
אגב יש עוד כמה בעיות כאלו שיכולת לקרות אבל ללא נזקים פיזיים.
לדוגמא, מה קורא שאתה נוסע אחרי המוביל והוא הוביל אותך לשביל לא מסומן בשמורה מוכרזת.
וקורא המקרה ופקח תופס את החבורה ו"מעניק" לכולם כנס...
המוביל טעה התבלבל (חלילה מליחס לו כוונה לעבור על החוק)
מה אז, האם הוא אשם בכנסות של כולם והוא ישלם עבור כולם ?!
פעם זה היה מאוד פשוט, כל אחד לוקח אחריות לעצמו, מצד שני איזה פקח היה נותן כנסות פעם ??
והיום, האם כולם יסכימו לקחת אחריות על עצמם?? אני כבר לא כל כך בטוח.
יש כמה דברים מבאסים בחיים. לצערנו.
לטובת הקוראים החדשים, מספר קישורים לדיונים מהעבר:
אחריות מוביל הטיול - http://www.jeepolog.com/forums/showt...91%D7%99%D7%9C
דיון עם טופס השחרור מאחריות - http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%95%D7%A5
טופס שחרור מאחריות (עבור מקרה חילוץ / גרירה) - https://www.google.com/url?q=http://...v5SD8_F_Z_DLbw
שנה טובה ונטולת דאגות
בעניין הקנסות, במוביל ללא שכר, אין התלבטות ביכלל שכולם משתתפים אפילו אם רק המוביל קיבל קנס ולא רק בקנסות בכל דבר.
כל הדיון הזה וההתפלפלות אם יש או אין אחריות למוביל קבוצה רם להחתים על טופס וכו' הוא דיי טפל ללקח העיקרי שחובה להפנים לא לנדב פרטים, לדווח קצר ולעניין, לא לתעד ולצלם ובטח שלא לפרסם באיזו שהיא מדיה חברתית אירוע של נזק כזה או אחר...
ההפנמה של לקח זה חשובה במיוחד בעידן של היום שבו לכולנו יש סמארטפונים בכיס וכל פיפס מצולם מתועד וישר משוגר למרחבי האינטרנט והמדיה החברתית - לפייס, לאינסטוש לוואטסאפ ולהשד יודע מה...
צריך בכל טיול לרענן ולהזהיר/ להסכים בין המשתתפים והחברים שלא מצלמים ואם כבר מצלמים לא מפרסמים בשום מקום!!!!!