-
תגובה: מצבר מישני לצרכנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אשאל את זה שוב.. אין מצבר נייד שאפשר לחבר בכל בוקר שעה לשקע מצית ובחניית לילה עד שהולכים לישון להשתמש לאיזה שלוש שעות עם המקרר והגרילנדה?
בהנחה שביום-יום אין לי באמת צורך להחזיק אותו ברכב.
לא מבין מה ההתעקשות.
אתה מתאר בדיוק את המערכת הנפוצה עם battary isolator, בלי לקרוא לילד בשמו.
אם אתה רוצה להחמיר, שים מתג הפעלה נפרד למפצל טעינה, וחבר את המצבר השני לטעינה רק אחרי ההנעה.
ככה גם המחמירים לא יכולים להגיד שבפתיחת סוויץ יש מפל בינהם.
ואגב זה,
חיברתי מצבר כמעט מלא לאחד מת עם כבלים, ולמרות תחזיות האימה, זה לא הזיז לו בצורה מורגשת במדידה גם אחרי 10 דקות של חיבור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אשאל את זה שוב.. אין מצבר נייד שאפשר לחבר בכל בוקר שעה לשקע מצית ובחניית לילה עד שהולכים לישון להשתמש לאיזה שלוש שעות עם המקרר והגרילנדה?
בהנחה שביום-יום אין לי באמת צורך להחזיק אותו ברכב.
לשקע מצית לא הייתי מחבר ישירות, כי הוא עלול לקחת פיק של זרם שישרוף את הנתיך לשקע הנ"ל, אבל אם היית מדבר על חיבור רציני יותר למצבר המקורי, עם חוטים של 4-6 ממ"ר זה יעבוד ללא כל אביזר נוסף. חבר מצבר כלשהו. פשוט כמו שזה נשמע.
-
זאת המערכת הכי טובה לדעתי - כוללת את כל האופציות
http://www.ebay.com/itm/12-volt-Inte...IAAOSwXeJXfF1P
אשמח לחוות דעת נוספת על המוצר והשוואה או הבדלים מוצר הרליי בלבד שדובר אליו קודם
- - - Updated - - -
סליחה זה הקישור
http://www.ebay.com/itm/12-volt-Inte...IAAOSwXeJXfF1P
-
יאללה, בוא נתקדם.
מבחינת החיווט, כיוון שאני מחבר מצבר נוסף מאחורה, יש חשיבות האם המינוס מגיע ישירות מהמצב הראשי או שאפשר לקחת גם מגוף הרכב בחלק האחורי של הרכב?
שאלה שניה, איזה חוט לפלוס יעשה את העבודה? מדובר על 2 מצברים של 50 אמפר, אלטרנטור של 90 אמפר בטנדר משנת 84.
-
אתה יכול לקחת מינוס מהגוף.
אם נניח חלוקת זרם שווה של האלורנטור בין שני המצברים אז זרם הטעינה הוא 45 אמפר.
מה שמגביל את עובי המוליך הוא לא הזרם אלה מפל המתח עליו, לפי הטבלאות כדי לקבל מפל מתח של פחות מ 3% ב 12 וולט לזרם 50 אמפר ואורך מוליך של 5 מטר יש צורך במוליך של 6 awg.
אתה יכול להשתמש במוליך דק יותר אבל אז זמן הטעינה של המצבר האחורי יגדל ויתכן שהוא לא יטען עד הסוף, לא מאוד קריטי לרכב שמטייל יום שלם וצריך מצבר ללילה.
בכל מקרה תשים את הבקר ליד המצבר הראשי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
אם אתה רוצה שהמצבר מאחורה יהיה מסוגל להתניע את הרכב בשעת הצורך, אני מציע שתתקין אותו עם כבל שעוביו לא יפחת מהכבל של המצבר הקדמי, ועדיף קצת יותר, כי המרחק לסטרטר גדול יותר.
מאותה סיבה, אני גם לא הייתי מתחבר למרכב עם המינוס אלא לחלק המתכתי הקרוב ביותר שמשותף עם הסטרטר והאלטרנטור, כלומר, הטרנספר.
על מנת לפשט לך, וכדי שלא תצטרך למדוד את הקיים על הרכב: 35 ממ"ר. עדיף לטעות כלפי מעלה, אין בזה חסרון חוץ ממחיר הכבל הזניח.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תודה!
בגדול, הנעת הרכב מהמצבר המשני היא בהגדרת מקרה חירום שלא צפוי לקרות בכל יום. ולכן אין לי בעיה כשזה קורה להחליף בין המצברים.
האמת שנראה לי שאפילו יותר נוח להחליף בין המצברים מאשר לשנות את כל החיווט (כי הרי יהיה מנתק למצבר השני כשהרכב לא מונע).
-
אני מניח שלא תוותר על כבלים ברכב.
מכסימום תשרשר אותם בטור ממצבר למצבר. אתה צריך רק +
יותר קל מלסחוב מצבר קדימה אחורה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אכן לא מתכוון לוותר על הכבלים העבים שנמצאים ברכב (וכמו שאמרתי, אני לא מתכוון להסתובב ביום יום עם 2 מצברים).
לשרשר אותם זה פתרון טוב.
-
-
3 קבצים מצורפים
אז אחרי חודש טיול אני יכול להגיד שמקרר בטנדר ופאנל סולארי זה להיט.
חניתי פעמיים במשך הטיול ל3-4 ימים בלי להניע את האוטו.
בחניה הראשונה נגמר לי המצבר הראשי המשמש להנעה. ככל הנראה הוא מעט גבולי ולא כיביתי את האור הפנימי ברכב. מלבד התאורה הפנימית, הרדיו דלק לא מעט זמן ויש ריליי שעבר כל הזמן (הריליי אחראי על כל מעגל החשמל האחורי).
אחרי שנגמר המצבר חיברתי את הפאנל למצבר הראשי ותוך 10 דקות הצלחתי להניע.
כשבחוץ שמש מד הטעינה של המערכת המשנית הראה 13.9-14.1V, כשהיה יותר מעונן זה בדרך כלל לא ירד מ13V. כפי שנאמר באחד השרשורים, יש הרבה חשיבות לכיוון הפאנל. כיוון שהוא נייד יכולתי לסובב אותו כל כמה שעות לכיוון השמש.
המקרר של וואקו מאוד חסכוני בחשמל, היה שלב שהאוטו עמד כמעט 40 שעות ללא הנעה וללא פאנל סולארי. כשחזרתי לאוטו המקרר עדיין עבד ומתח המצבר המשני עמד על 10.9 (מצבר פריקה עמוקה של 80 אמפר).
הדבר היחידי שהייתי רוצה להחליף זה ה battery isolator. קניתי את ה PAC80. חשבתי שהוא סוגר מעגל רק כשיש טעינה למערכת. אחרי שקיבלתי אותו הבנתי שהוא רק ממסר. אני מחפש ממסר שיפתח רק מעל מתח מסויים.
קובץ מצורף 114510
קובץ מצורף 114514 קובץ מצורף 114515
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
הדבר היחידי שהייתי רוצה להחליף זה ה battery isolator. קניתי את ה PAC80. חשבתי שהוא סוגר מעגל רק כשיש טעינה למערכת. אחרי שקיבלתי אותו הבנתי שהוא רק ממסר. אני מחפש ממסר שיפתח רק מעל מתח מסויים.
הPAC200 שאצלי אמור לפי התיאור מוצר להיות לא רק ממסר אלא גם הגנה על טעינה ממצבר אחד לשני.
למנוע מצב שבפתיחת סוויץ, יש נפילת מתח גדולה בין מצבר הבית שהיה בשימוש בעמידה, לבין הראשי שמיועד להנעה בלבד.
-
כן, כזה :)
כרגע הפיקוד של ממסר הטעינה עובר דרך מתג בקבינה. אני מפעיל אותו ידנית לפי הצורך.
-
הנתונים שלכם הם לא אינדיקציה לכך שהמצבר לא יגיע לרמת פריקה שתקצר את חיי המצבר.
החישוב מורכב יותר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אז אחרי חודש טיול אני יכול להגיד שמקרר בטנדר ופאנל סולארי זה להיט.
חניתי פעמיים במשך הטיול ל3-4 ימים בלי להניע את האוטו.
בחניה הראשונה נגמר לי המצבר
הראשי המשמש להנעה. ככל הנראה הוא מעט גבולי ולא כיביתי את האור הפנימי ברכב. מלבד התאורה הפנימית, הרדיו דלק לא מעט זמן ויש ריליי שעבר כל הזמן (הריליי אחראי על כל מעגל החשמל האחורי).
אחרי שנגמר המצבר חיברתי את הפאנל למצבר הראשי ותוך 10 דקות הצלחתי להניע.
כשבחוץ שמש מד הטעינה של המערכת המשנית הראה 13.9-14.1V, כשהיה יותר מעונן זה בדרך כלל לא ירד מ13V. כפי שנאמר באחד השרשורים, יש הרבה חשיבות לכיוון הפאנל. כיוון שהוא נייד יכולתי לסובב אותו כל כמה שעות לכיוון השמש.
המקרר של וואקו מאוד חסכוני בחשמל, היה שלב שהאוטו עמד כמעט 40 שעות ללא הנעה וללא פאנל סולארי. כשחזרתי לאוטו המקרר עדיין עבד ומתח המצבר המשני עמד על 10.9 (מצבר פריקה עמוקה של 80 אמפר).
קובץ מצורף 114510
קובץ מצורף 114514 קובץ מצורף 114515
נראה לי מאוד גבולי ומוזר ש 10 דקות פנל הצילו את המצב.
יש לך איזה שהם מספרים על הפנל הזה? וואט? אמפר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הנתונים שלכם הם לא אינדיקציה לכך שהמצבר לא יגיע לרמת פריקה שתקצר את חיי המצבר.
החישוב מורכב יותר
חישוב של מי?
-
נתוני המערכת:
פאנל:
ANTENERGY SOLAR Mono 4BB 12V 130W Solar Panel Caravan Boat Camping Charging 120W
AEMFS12-B130 דגם פאנל
Mono or Poly: High quality 4BB Mono-Crystalline
Power: 120Wp (1 x 120Wp)
Maximum Power Voltage (Vmp): 17.56V
Maximum Power Current (Imp): 7.22A
Open Circuit Voltage (Voc): 21.96V
Short Circuit Current (lsc): 8.66A
Module Efficiency: 19% approx
Production Tolerance (+-): 5%
Maximum System Voltage: 700VCD
Temp. Coeff of Isc (TK Isc): 0.058%/C
Temp. Coeff of Voc (TK Voc): -3.76%/C
Temp. Coeff. of Pmax (TK Pmax): -0.503%/C
Normal Operating Cell Temperature: 44.4 +-2%/C
Frame (Material, Corners,etc): Heavy Duty Anodized Aluminium
Length of Cable: 100mm
Temperature Range: -40C ~ +85C
Surface Maximum Load Capacity: 60m/s (200kg/sq/m)
Allowable Hail Load: Steel Ball Falls Down from 1M Height
Standard Test Condition: AM1.5 1000W/m2 25 C
Weight: 9.7kg approx
בקר טעינה:
20A 12V/24V MPPT LCD Solar Energy Charge Controller Regulator 15%-30% More Power
ated system voltage: 12V/24V DC
Max open circuit voltage of solar panel: 15-42V DC
Max solar panel power: 275W 12V / 550W 24V
Max output current: 20A
Max discharge current: 20A
Over discharge voltage: 10.2—12.5V (±0.2) 12V / 20.4—25.0V (±0.2) 24V
Restart voltage: 10.3—13.5V (±0.2) 12V / 20.5—27.0V (±0.2) 24V
Constant voltage(Over charge) voltage: 13.0—15.5V (±0.2) 12V / 26.0—31.0V (±0.2) 24V
Float voltage: 12.5—14.5V (±0.2) 12V / 25.0—29.0V (±0.2) 24V
Converter type: Buck
Converter efficiency: > 96%
Max increase efficiency: > 43%
Tracking efficiency: > 98%
Precision of clock: ±50S/Month
Charging algorithm: PWM 3 stage
Stand by power consumption: <15mA 12V / <25mA 24V
Operating temperature: -20 to +50ג„ƒ
Protect class: IP22
Weight: 550g
הידע שלי בחשמל מוגבל מאוד ואין לי מושג בפאנלים סולארים :)
אני יודע להסתכל על מד הטעינה ולדעת אם הפאנל עושה משהו או לא . ואני יודע שהוא עבד נהדר
-
מה הגודל?
120W זה מספר מרשים (גם אם יש חצי).
-
לא זוכר בדיוק. משהו כמו 240 על 80 ס"מ כשהוא פתוח. זה מתקפל לחצי.
זה חברה אוסטרלית והוא עולה לא מעט. זה לא איזה זבל סיני שסתם כתוב עליו איזה מספר.
-
זה כבר מתחיל לעשות שכל.
זה קרוב לשני מטר מרובע , כלומר בערך 60W למטר מרובע, זה מתחיל להתקרב למס' אמיתיים שראיתי בעינים שלי.
ועדיין חזור להערה המקורית שלי.
נניח שהפנל של השני מטר מייצר 120W, ב 12V, זה בדיוק 10A.
כלומר 10A/H בשעה.
זה אומר שה 10 דקות הוסיפו למצבר (של 60A/H ?) עוד 1.7A/H.
לא יותר פשוט בוסטר?:-)
-
להניע את האוטו אחרי שהפאנל מחובר היה בגדר ניסוי.
הפאנל שימש בעיקר כשחניתי ל3-4 ימים בלי להניע את האוטו. המקרר ומטענים רבים עבדו מסביב לשעון. הפאנל שימש להטענת המצבר המשני.
-
זה עושה שכל, וזה מה שהפנלים האלו נועדו לעשות.
נניח שיש 8 שעות אור (סביר לפנל סולארי), זה אומר שהפנל יכול לייצר בסביבות ה 70-80A/H ביממה.
מקרר, בשימוש אינטסיבי, לא יעבור את 3AH (ביום) כלומר בסביבות 50AH ביממה.
עוד קצת תאורה וטלפונים, ואתה מסודר.
אבל צריך לשים לב, זה פנל של כמעט שני מטר מרובע ולא כל מני "צעצועים" של 0.2-0.3 מטר מרובע (40X40 ס"מ) (ונראה שיש לו גם בקר רציני).
-
למה צריך לשים לב?
זה פאנל מתקפל שלא מחובר כל הזמן. רק בחניות ארוכות.
בתכלס יש מצב שאמכור אותו בקרוב.
אין מצב שהמקרר צורך 50 אמפר ביממה.. אולי אם הוא על -16 ושוכחים אותו פתוח.
אלה נתוני היצרן:
Average current draw x running time. Average 0.77 Ah/h
-
השים לב שלי, לא התכוון אלייך, הוא התיחס לכל מני הערות, בכל מני שירשורים (פה ואחרים), לגבי ביצועים מופלאים של פנלים קטנים שכביכול מחזיקים מקרר.
הנתון יצרן שאתה מתאר, טוב בערך ללילה :-)
אין לך מושג מה הטמפ' הסביבתית וגם ההנחה שהמקרר סגור.
אני מניח יום , שמש, מקרר שפותחים אותו, שכל פעם שמוצאים בקבוק מים קר, מכניסים אחד חם במקומו....
מניסיון, המקרר עובד קשה.
-
המקרר שלי צורך פחות מ 3 אמפר ובחניון לילה עובד פחות מ 30% מהזמן. המהלך היום קצת יותר.
בהפעלה בבית מלא בשתיה קרה, אחרי שהתקררה ובלי לפתוח, הוא צרך פחות מ 20 אמפר שעות.
50 אמפר שעות נראה לי גבול עליון עם המון ספייר.
-
מצבר מישני לצרכנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
השים לב שלי, לא התכוון אלייך, הוא התיחס לכל מני הערות, בכל מני שירשורים (פה ואחרים), לגבי ביצועים מופלאים של פנלים קטנים שכביכול מחזיקים מקרר..
קל ללכלך, קשה לנקות..
תקרא שוב עד כמה הייתי מדויק לגבי הפאנל הקטן ומה הוא נותן.
ובשביל לקצר לך את החיפוש, אף אחד לא התיימר להחזיק מקרר, אלא לפצות על רוב הצריכה במצב חנייה.
״רוב הצריכה״ ולא כולה, כי אם ביצירה המצבר עמד על 12.8 אחרי ייצוב, ואחרי 24 שעות שמתוכן כל שעות האור הוא מחובר לפאנל הקטן, דרך בקר טעינה שמייעל את העבודה עוד קצת, המצבר עמד על 12.5.
אז הצעצוע בהחלט מפצה על רוב הצריכה של מקרר חסכני.
-
דורון,
אני לא מלכלך, ואם מישהו נפגע אני מתנצל.
אבל אני חושב שצריך להיות מדוייקים (דרך אגב, זה בדיוק גם מה שניסיתי להגיד לגיא לגבי התאורים שלו) וכדאי לעשות תאום ציפיות.
לא מבין מה זה "רוב הצריכה" , צריך לשים מספרים.
כל מה שאני מנסה להגיד זה -
1- מקרר (40+- ליטר), שעומד ברכב בשמש, יצרוך בממוצע 1.5AH שזה אומר 16W שעה. ובלילה ירד לקצת פחות מ 1AH (תלוי כמה יפתחו אותו).
2- פנל בגודל סביר (בערך 40X40 ס"מ, שזה פחות או יותר הגודל שרובנו פה דיברו עליו), נותן אפקטיבית פחות מ 10W שעה (אתה מדווח על 11-12W, ואני חושב שבמקרה הטוב זה היה רגעי). וזה מספר כמעט תאוריטי - ומה קורה שעובר ענן? ושהשמש זזה? ואיך אתה בכלל מקבע את הפנל בזווית הנכונה?
3- אם אתה עוזב את הרכב והולך לטייל, אין מי שיזיז את הפנל, והנצילות שלו תרד. מצד שני אם אתה עושה "מחנה" כל החישוב משתנה. אתה יכול להתעסק עם הפנל ולרוץ אחרי השמש ...אבל מצד שני אני מניח, שאם יש אנשים ליד המקרר, אז פותחים את המקרר כל הזמן, ומכניסים בקבוקים חדשים, ואז הצריכה שלו עולה.
4-בנוסף, במקרה של "מחנה", אתה צריך להוסיף לחשבון את שעות האור \ שמש אפקטיביות . גם אם אני לארג' (קיץ) ומניח 8 שעות, זה מביא אותנו ל 80W לפנל ליממה. לעומת המקרר, שגם בשימוש זהיר לא ירד מ 200W ליממה.
לפי המספרים האלו, 80W מתוך מ 200W, זה אפילו לא חצי ובוודאי לא "רוב הצריכה", ולכן לדעתי שווה לחשוב מה זה שווה.
לסכם את מה שניסיתי להגיד -
1- ע"מ להחזיק צרכנים כמו מקרר, צריך פנלים בסדר גודל של 2מטר מרובע. כל ניסיון לעשות את זה עם פנל של 0.2-0.3 מטר מרובע, זה משחק עם מספרים של כמה מפסידים, אבל בטוח לא מחזיק את הצריכה, ובטוח לא יכול להחזיק מחנה של כמה ימים.
2- מצד שני, גם ביום חם מאוד, מקרר שישאר בשמש ל 4-5 שעות , לא יגרום לרכב לא להניע.
2- רעיונות של לוחות כאלו לשימוש לרכב חונה (בבית), יכולים לעבוד עד גבול מסויים בלבד (מה קורה שיש עננים? חורף (מעט שעות ביום)?). איך מתקינים את הפנלים בצורה בזווית נכונה לשמש, ועדיין שיהיה קל ומהיר להכנס לרכב ולנסוע?.
בקיצור, אפשר לשחק עם זה, אבל הלוחות האלו (0.2-03 מטר מרובע), זה לא זה, וגם הצורך מאוד לר ברור.
מי שרוצה להשקיע בפנלים של שני מטר, זה סיפור אחר, ולמחנה, זה כנראה פתרון לא רע (אני לא רואה את עצמי פורס פנלים של שני מטר לפני שאני יוצא להליכה של 3-4 שעות).
אבל תמיד צריך לזכור, האלטרנטור יעשה בחמש דקות את מה שהפנל יעשה ביממה (8 שעות אור אפקטיביות), ועם הצריכה של ההתנעה, 10 דקות של מנוע עובד!
תאום ציפיות כבר אמרנו? :-)
דורון,
אם נפגעת אני מתנצל זה לא הייה מכוון אלייך אישית זו היתה אמירה בעקבות הרבה אמירות (כולל ציפיות אישיות שלי שכתבתי פה באתר).
ארז - לפי המפרט של דנפוס, ה BD35F (שהוא המדחס הכי נפוץ במקררים של 40 ליטר) צורך בסביבות 3.5A (בטמפ' סבירות). זה מספר שאני גם מכיר מ BD50F שאני משתמש (לי יש מצב טורבו שהוא עובד חזק יותר ואז מגרד את ה 5A).
-
מצבר מישני לצרכנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אני לא מלכלך, ואם מישהו נפגע אני מתנצל.
אבל אני חושב שצריך להיות מדוייקים (דרך אגב, זה בדיוק גם מה שניסיתי להגיד לגיא לגבי התאורים שלו) וכדאי לעשות תאום ציפיות.
לא מבין מה זה "רוב הצריכה" , צריך לשים מספרים.
.
הייתי מאד מדויק לגבי הערכים שנמדדו.
ציינתי מה היה מתח המצבר לפני החנייה, במהלכו וסופו כשהפאנל היה מחובר דרך בקר.
גודל הפאנל שיש לי גדול יותר מ-40x40, ומניח שגם זה פקטור.
הוא כולל 3 לוחות של 16x23.
אתה יכול לתרגם את זה לערכים אם אתה מעוניין, ומה שזה בעיקר ייתן זה כמה צורך מקרר 45ל של קינן כשהוא בארגז טנדר מתחת לברזנט ביום שמשי ממוצע בנגב.
יש מצב שהאוורור מסייע בעדו ביחס לרכב סגור בו הטמפ יכול לעלות ל50-60מ״צ.
כעובדה, מול המקרר הספציפי, זה החזיק בהצלחה את המצבר על 12.5 עד לרגע ההנעה.
אגב,
בעקבות האמירות על ניצולת טובה יותר, הוספתי בקר ועל פניו נראה לי שזה באמת עושה עבודה טובה יותר.
-
דורון,
אני אנסה להיות זהיר :-)
1- 3 פנלים של 16X23 נותנים במקרה הטוב 1104 סמ"ר (אני אומר במקרה הטוב כי אין לי מושג, אם זה שטח נטו ? ברוטו?).
פנל של 40X40 נותן 1600 סמ"ר, משהו לא מסתדר.
2- מאוורר אכן עוזר מאוד(למרות שהוא צורך חשמל בעצמו). אני סידרתי "אגזוז" ואני מקפיד להשאיר חריץ בחולונות.
המאוורר צורך פחות מ 200MA, ועובד רק שהמדחס עובד
-http://www.ebay.com/itm/Brushless-DC-Cooling-Blower-Fan-Sleeve-bearing-7525S-12V-0-18A-75x33mm-/151609936081?hash=item234ca808d1
3- בקר, עדיף MPP, עוזר,ויבוא לידי ביטוי ככל שהתנאים פחות אופטימלים.
בהינתן שבקר פשוט עולה 30-40 ש"ח אני חושב שהוא שזה שווה כל גרוש -
http://www.ebay.com/itm/Solar-Panel-...item33b3aee07e
אחת הטעויות שלי בהתחלה, שניסתי להלביש עוד פונקציונאליות נוספת (כמו שליטה על הטעינה בין המצברים הראשיים למצבר צרכנים, USB...) וקניתי בקר PWM של 20A לא מבריק. הוא עושה את שאר הפעולות (כמו ה USB וחיבור בין המצברים), אבל הוא מוציא מהפנל פחות הספק.
-
זיו, הערה ושאלה,
1. להסתכל רק על שטח פאנל בתור מדד להספק הוא לא מספיק, יש כמה טכנולוגיות של פאנלים שמוציאות הספקים שונים. רוב הפאנלים המקובלים יודעים לספק מעל 120 וואט למ"ר בשמש מלאה אולם יש טכנולוגיות ישנות יותר שמוציאות כ 90 וואט ופחות למ"ר.
2. לגבי הבקר, הוא נראה טוב אבל לא מצויין שהוא מתאים גם למצברי חומצה.
האם הוא עובד בצורה תקינה אצלך?