אתה צודק.
אכן היה שם ציר במפות ופיזית עדיין רואים אותו בעין, חובר לנקרות ליד גבי מעוק.
ואם אחד הקשישים כאן ירצה, הוא יכול להעיד על מסכת הסגירה שהלכה וזחלה עד שנסגר לגמרי.
Printable View
יונתן... מי שנתפס על ידי פקח בטנדר, כשהוא הולך באמצע המדבר... וואלה מגיע לו קנס.
אסף.
מה הפתרון לכל הסגירות האלה, לקטר לא יעזור לאף אחד, למי פונים ומעלים את הבעיה, במיוחד את מעלה שגיא.
נמרוד
יונתן,
לסוגיית הצבת שילוט בשטח שאינו שמורה/שמורה בדרך, אמר לי פקח שזה סוג של הרגלת הציבור שכאן הולכת להיות שמורה.
עד אז, אין לו יכולת לתת דוחות אלא להסביר למטייל את דעתו.
מה שכן,
זה ממחיש לך מה יהיה בעתיד כשזה יוכרז.
ומה שעוד יותר דבילי זה שאם אתה היית מציב חתיכות פלסטיק ומתכת בשטח, היו קונסים אותך על השלכת זבל ברשות הציבור..
זה דרך מכובסת למשהו שהוא בגדר הטעיית הציבור, וספק אם החוק תומך במעשים האלו.
ומה לגבי חסימות? בולדרים/שלטים/מחסומי ברזל ושערים? גם את זה יש וזה כבר לא יכול להיכנס תחת הכותרת של הרגלת הציבור...
המעשים הללו צריכים להיות מדובררים בכל דרך אפשרית.
מבחינתי, הדבר הנכון הוא לפרסם את המקומות האלו ברשת, ובאותה נשימה להעלות את כל הצירים הלא מסומנים ולהפנות אליהם את הציבור.
(כמובן אחרי שנוודא רשמית שמדובר בשמורה שעדיין לא הוכרזה/אושרה)
אולי אולי, כשרט"ג יראו שהמעשים שלהם בסופו של דבר משיגים תוצאה הפוכה הם יתפכחו.
חבל מאוד שהם גוררים את ציבור המטיילים למלחמה המיותרת הזו, שהמפסיד העיקרי שלה הוא השטח.
אורי (e-ptam), אם אתה קורא את השרשור הזה, תעביר את המסר הזה הלאה... שידעו מי שצריך לדעת שהמדיניות הזו מזיקה!
אני לא הכתובת.. ומספר שרשורים שהעברתי לא קיבלו מענה.
יונתן ושות'.. אתם מוזמנים להעביר ישירות את הביקורת אל לשכת המנכ"ל...
(אגב, בעקבות אירועי פציעות שחוייבנו לשלם עליהם פיצויים בגלל הצבת שלט... "זהירות בור" בשטח שאינו מוכרז, יש איסור מוחלט על הצבת שלטים בשטחים שאינם מוכרזים... מציע שתבדקו היטב ותציגו הוכחות לכך, במכתב)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
רובו של הנחל בכלל לא בשמורה, אלא במסדרון של הר מרזבה.
אסף.
קובץ מצורף 111073
הסיפורים האלו נשמעים כמו הגשת בקשה להתר בניה והתחלת בניה
בטרם קבלת ההיתר.
מן הסתם הסיכוי להכרזת שמורה נמוך עשרות מונים מהסיכוי לקבלת ההיתר בניה
מעניין אם זה נכון ואיך מצדיקים את זה..
אתה שואל מתוך כוונה שהוא באמת יענה לך? אתה באמת רוצה להרוס לו את הפרנסה?
אורי, אל תענה. אם בטעות התכוונת.
אסף.
אני שואל אותו בהמשך לשיחה שניהלו לפני שבוע אצל לביא..
הוא פשוט הרים להנחתה
נצל"ש,איך אני מגיע למפה הטופוגרפית באתר המפות?אני מקבל רק מפה לבנה.
יש תפריט לבחירת מפת רקע.
אסף.
סתם שאלה....
אם הרשות היא גוף ממשלתי, והשמורות מוכרזות ומנוהלות ע"י הרשות.
ואם הרשות, מאמצת את הסימון שבילים, כשיטה להגדרה איפה מותר לנסוע ואיפה אסור.
למה האתר הממשלתי לא כולל סימון שבילים?
איך יכול להיות שהמדינה קונסת את מי שלא נוסע על שביל מסודר, בזמן שהמדינה לא מפרסמת (בחינם!!!, חופש המידע?) את אותם שבילים ולא דואגת להנגיש את המידע לציבור?
עולה על הדעת שמי שירצה לנסוע בכביש שש למשל, יצטרך לשלם כסף ע"מ לדעת מה המהירות המקסימלית???
יונתן .. תן קריאה. אני מחפש תעסוקה לחופש.
יש בפייסבוק באחת הקבוצות התארגנות לעשות מעשים בעניין הזה .. מעשים יותר מאשר להקליד בפורום ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
אגב... שיהיה ברור ששטחים כמו הר מרזבה שאינם שמורה, הייתי שמח אם היו שמורה כי אחרת הם בסכנה להפוך יום בהיר אחד ובלי לתת דין וחשבון לאיש - למחצבה. עדיף לי שטח טבעי וסגור מאשר מחצבה....
זו הסיבה ששטחים כאלו הם לא שמורות - מישהו שומר לו את האופציה להשתמש בהם לתועלתו.
אסף.
הייתי שמח אם הרשות הייתה משקיעה מאמץ בהכרזה על גב זרחן למשל, שהיום נמצא בשטח כריה, לפי מה שנאמר לי.
המקרה הקלאסי שבו המעשה קל ונכון מההקלדה... וההקלדה מזיקה.
סע חביבי. סע בשקט, בשום שכל. לאן שאתה רוצה ברחבי המדבר. כל מה שאתה צריך זה לא להתפס.
הנגב אמנם קטן, אבל גם מספר הפקחים קטן. ריכוז הפטרולים שיכולים לתפוס אותך פר קילומטר רבוע של מדבר קטן בהרבה מאשר במדבר המערבי במלחמת העולם השנייה, ופטרול אוירי יש לעיתים רחוקות בלבד. אגב האולטרלייט של הרט"ג מאד דומה לפיזלר סטורק של הגרמנים. אבל יש אחד בקושי, וגם זה רק בחגים.
והכי חשוב - אם אתה כן נתפס - זה נגמר בכנס כספי + הרצאה. לא יורים בך.
דורון/אסף, עם כמה שאני מסכים תאורטית עם ההבהרה שלכם, לצערי המציאות מראה שהכיוון הזה (שבעבר באמת היה אחת ממטרות העל של הרט"ג) כבר לא ממש קיים.
לדוגמה- שנים שמנעו מאיתנו נסיעה/הסתובבות בשטח שבין המפגש של נחל חווה עם הרכבת לבין עין שרב. שלטים, דוחות, חסימות... (שמורת טבע? כנראה תלוי את מי שואלים...).
והנה, אותו יום בהיר אחד הגיע ואיתו הדחפורים שהשמידו כל אבן וצמח בשטח הזה.
מסתבר שלשמור על השטח שמיועד להיות שמורות מפני האויב האמיתי הם לא יודעים (או לא רוצים?), אבל מול המטייל הנורמטיבי...? כבר נכתב כאן מספיק.
תראו את האזור שבמפה נראה כמו שמורת טבע- (שימו לב לכתב הנטוי...).
http://www.jeepolog.com/forums/attac...9&d=1475992567
ועשיו תראו את הנזק והקוליסים שהשאירו שם כל מי שהוא לא מטייל...
http://www.jeepolog.com/forums/attac...8&d=1475992567
וכפי שכבר נאמר, הגוף הזה איבד את אמון הציבור!
אז על מנת שנוכל להיות רגועים כשהרט"ג שומרים על השטח כנגד כרייה, הם צריכים להוכיח שהם אכן עושים משהו. לצערי המציאות היום שונה...
זה מתחיל להישמע כמו ויכוח בין ימין ושמאל. תוותר או אל תוותר...
הרשות, יונתן, חכמה על החלשים שלא מכירים את החוק ואין להם לובי פוליטי.
שנים שאני מחזיק בקנאות בגישה הזו....
אבל גם אני מוצא את עצמי יותר ויותר מרגיש "לא נעים/מפחד" לעשות דברים שבעיני הם לגיטימיים לחלוטין.
מה שמראה שבמלחמה המיותרת הזו הם כרגע מנצחים.
ואם המלחמה מיותרת, אז המפסיד מרגיש נדפק.
וכשמישהו נדפק הוא מקבל מוטיבציה לפעול...
ואת המציאות הזו הם יצרו במו שיטתם ומדיניותם.
אתה רוצה שאני אספר לך למה "לא נעים/מפחד" יותר עם השנים? כי אתה מתבגר ומתברגן, זה למה... טבעי :rolleyes:
המדיניות הזו גורמת נזק נוסף.
מי שלא עלה להר מרזבה ברגל יתקשה להבין למה צריך יהיה להגן עליו מפני הדחפורים.
מי שלא נסע בנחל אנמר, לא יודע שהוא בכלל קיים. ולמי אכפת אם משהו שבכלל לא קיים, יהפוך למחצבה?
רגע.. פתאום חשבתי. לא יכול להיות בעצם. אבל אולי כן? מה פתאום. לא יכול להיות שרשות הטבע והגנים מרחיקה את הציבור משטחים פתוחים שהם לא שמורות טבע כדי... שיהיה פחות מאבק ציבורי כשירצו לחצוב בהם? יכול להיות שרשות שלטונית עוזרת לבעלי הון נגד המנדט של אותה רשות עצמה? לא... לא בישראל.
אסף.
אסף, פתחת עכשיו תיבה... אוי ואבוי...
מכיוון שזה אינטרנט, ואני לא רוצה לכתוב דברים לא בדוקים עד הסוף, וגם הזכרון שלי כבר לא משהו...
אז רק אכתוב בהקשר לזה שווה לבדוק מה היו תנאיו של אחד מעובדי הרט"ג שבעבר "פיקח" על המחצבות ומאיפה הגיעו התנאים האלו, ולאן הוא התגלגל הלאה בסולם התפקידים ברט"ג.
אבל כמו שאמרת. בישראל זה לא יכול להיות.
אולי.
אבל אי אפשר להתעלם מהריבוי של אמצעי האכיפה שיש בשטח בשנים האחרונות. (ראה דוגמת מעלה משורה).
ואני, שתמיד הייתי ילד טוב, לא רוצה להתעסק בלהסביר באמצע טיול (או אחרי...) למה מה שעשיתי לגיטימי כשכל הסימנים שהרט"ג שמו בשטח מרמזים שלא.
ולעבור שער נעול לא קשור להתברגנות/התבגרות.
אמנם שנים שיש לי ברכב מגזרי ברזל, אבל מעולם לא השתמשתי בהם בטיול מול שערים נעולים (בצבע ירוק, או בכלל).
חוזר קצת אחורה, לגבי מעלה שגיא
לפני כמה שנים כשסגרו את כביש הגבול והגישה לכרכום נהייתה מעשית רק מדרום, התקשרתי לגלעד גבאי מהרשות, שהייתה לי איתו קצת היכרות בעבר הרחוק והיה אז אאל"ט סגן/מנהל אזור דרום, ושאלתי אם לא הגיע הזמן לפתוח את מעלה שגיא, במיוחד לאור סגירת הכביש למטיילים והעובדה שהיחמורים כבר מזמן לא שם (פראים, אני יודע) והתירוץ הזה כבר לא ככ רלוונטי, השורה התחתונה מהשיחה הייתה שאין סיכוי שזה יקרה בטווח הנראה לעין, שאין ממש עם מי לדבר ושסגירה זה הליך חד כיווני מבחינת הרשות. בשנים האחרונות הבנתי שמבחינת הרשות (לדעתי בהמשך למיזוג ההסטורי עם רשות הגנים) הכיוון הוא מאוד ברור - או שמורות בתשלום, עם חניונים, שירותים, חנות מזנון וכו' או שמורות סגורות. זה מה שהם היו רוצים שיקרה, וזה הכיוון שהם מוליכים אליו.
סגירה היא לא תהליך חד כיווני. יש גם פרוצדורה לפתיחה. דוגמאות ידועות - http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
במקרה הספציפי של מעלה שגיא, אכן מתבקש לפתוח אותו, בוודאי בהקשר של סגירת כביש 10.