מקפיץ בשאלה.
לאחרונה, לאור חוק השקיות החדש, עלתה בתקשורת סוגיה לפיה החוק לא תופס מעבר לקו הירוק משום ששם לא חל החוק הישראלי אם אינו מגובה בצו אלוף.
זה מוביל אותי לשאלה האם כל מה שקשור לשטחים שהם שמורה, אבל מעבר לקו הירוק, נופל בין אותם הכסאות?
Printable View
מקפיץ בשאלה.
לאחרונה, לאור חוק השקיות החדש, עלתה בתקשורת סוגיה לפיה החוק לא תופס מעבר לקו הירוק משום ששם לא חל החוק הישראלי אם אינו מגובה בצו אלוף.
זה מוביל אותי לשאלה האם כל מה שקשור לשטחים שהם שמורה, אבל מעבר לקו הירוק, נופל בין אותם הכסאות?
החלק הראשון בשאלה שלך נכון אבל החלק השני שבו אתה מניח שאין צו בנוגע להגנה על הטבע שגוי למיטב ידיעתי.
לא מניח. שואל.
תעשה גוגל. יש צו
כל סמכויות רשות שמורות הטבע והגנים ביו"ש מעוגנות בצו אלוף 363.
http://www.law.idf.il/Templates/GetF...enterItem=true
יש גם איזשהו חלק קטן שנסמך על חוק הציד הירדני אבל כמעט ולא משתמשים בו (אולי כי העונשים הקבועים בו מצויינים בדינרים...)
לפני כמה שנים עברנו בשמורת אום-זוקא, בבקעה.
ניכר כי אף אחד לא מתחזק את האזור בשום צורה.
רק היום שמעתי סיפור ממי שחתום על חלק מכובד מאוד מהנקודות בשומרון בעמוד ענן על דוח בשמורה מעבר לקו הירוק. מחוץ לשביל ברגל... בו בזמן שממש ליד היה מאהל בדואי שאף אחד לא התעסק איתם.
לא שזה מקדם את הדיון, כי הבנתי שהחוק חל באיו"ש, אבל עצם העובדה שמישהו קיבל דו"ח לא אומר שהדו"ח חוקי.
רק הערה. אין צורך לפתח.
זה לא אומר שהחוק חל בתחומי איו״ש, להיפך.
זה אומר שצריך צו אלוף, כי החוק לא תופס בפני עצמו.
עד שתניע את האוטו ותצא ליו״ש, טראמפ כבר נשיא ובטח עכשיו החוק יוחל בשומרון [emoji41]
צו אלוף הוא הבסיס החוקי לפעילות בשטח יו"ש. לכל גורם אכיפה ביו"ש צריך להיות צו אלוף והוא פועל תחת קמ"ט. רט"ג ביו"ש היא למעשה "קמ"ט שמירת טבע". בדומה ל"קמ"ט ארכיאולוגיה". "קמ"ט חשמל" "קמ"ט חקלאות" וכו'...
לרוב צוי האלוף פשוט מפנים לחוק הישראלי (וכמו שציינתי קודם לפעמים לחוק ירדני) במקום לכתוב תקנות חדשות לחלוטין. בהרבה מהצוים אפשר למצוא פרצות חוקיות בהרבה מקרים אבל לצורך העניין- יש בסיס חוקי לאכיפת החוק במקרה והוא מופיע תחת צו אלוף (ובו גם מפורט מי המוסמך לאוכפו בשטחי יו"ש)
תלך צעד קדימה.
למה נדרש צו אלוף?
כי החוק הישראלי לא תופס בפני עצמו.
הייתה כתבה נרחבת לגבי גנבי רכב לפני כמה ימים, והמשטרה ציינה בדיוק את הבעיה הזו, של פער ביכולת אכיפה בגלל פערי החלת חוקים באיו״ש.
איפה שהחוק הישראלי חל, או שאינו מוגדר מרחב מיוחד (בסמיכות לגבול למשל), לא צריך צו אלוף..
אני חושב שזה צעד חיובי שהצבא מסייע תחת הסמכויות שלו גם לתחום הזה.
יאללה למקרה המבחן הבא (שאני מניח שבטח יעניין כאן לא מעט):
מסלול נחל ארבל-
במפות גוב מאפ רואים כי בחלקו התחתון של הנחל קיימת שמורת הארבל. אותו קטע שכבר שנים רבות אסור לתנועה ומסתיים בישוב וואדי חמם.
איתו אין בעיה להבנתי.
השאלה היא מה עם הקטע ממערב לחלק התחתון, מהעלייה המזרחית לישוב ארבל ומערבה לכיוון צומת עלבון (עד השביל הסלול היורד דרומה מהכביש לרביד)?
לפי גוב מאפ, מדובר בשמורה/גן לאומי בתכנית.
בבדיקה מעמיקה באתר של מנהל התכנון, מצאתי את התכנית לפי המספר שמופיע בגוב מאפ (ג/7802).
http://www.mavat.moin.gov.il/MavatPS...Fr8ZG9%2fclGoS
ממה שאני מצליח להבין, בעיקר מהקובץ האחרון שמצורף שם בנוגע להחלטות, השמורה/גן לאומי הנ"ל אושר אך עדיין לא הוכרז.
המסמכים הם ישנים יחסית והאחרון שבהם הוא מ- 5.2004.
מי יכול לעזור להבין את המידע?
מהן סמכויות האכיפה בשמורה מאושרת אבל לא מוכרזת? (לדעתי מוגבלות ביותר)
אגב, במפות סימון שבילים ומפות 1:50,000 הפוליגון הזה רשום כ"גן לאומי ארבל". שימו לב לכתב הנטוי המרמז בד"כ כי השמורה עדיין לא מוכרזת.
השאלה היא תארורטית לגמרי. הציר הראשי מסומן ומי שמתכנן טיול רגוע בשעות היום לא אמור למצוא את עצמו בעימות כזה או אחר עם פקח...
יחד עם זאת, קיימים שם עוד שבילים לא מסומנים במרחב והאיסור על נסיעה בלילה בשמורה רלוונטי גם לציר הראשי המסומן.
בשבילנט השמורה אפילו נראית לי מרפרוף חטוף אפילו גדולה מהמפה ששמת כאן.
לא באופן מוחלט אבל שבילנט יחסית לאחרים מדוייקים... (אם כי בשיחה איתם הם מודים בפה מלא שיש בלאגן שלם עם גבולות השמורות ולא בגללם...)
כל האיזור שם הוא שטחי מרעה,נתקלתי ברכבים שנוסעים גם בצירים האחרים.
שבוע חדש.
והיום בפינתנו, נבדוק את קיומן של שמורות הטבע "שמורת נחל ייטב-כוכב-השחר", ו- "שמורת נחל מכוך".
שתיהן מופיעות במפות סימון שבילים ובמפות הלבנות בכתב 'נטוי'.
באתר המפות הממשלתי- מופיעות בשכבת "צווי שמורות טבע".
בבדיקת היישות התכנונית באתר של מנהל התכנון:
שמורת נחל ייטב-כוכב-השחר - http://www.mavat.moin.gov.il/MavatPS...Nu7HSeO3SIU%3d
הנתונים המופיעים תחת "מצב הטיפול בישות התכנונית" הם משנת 1984.
יתקנו אותי המומחים, אבל להבנתי מדובר בהצעה לשמורה שמעולם לא אושרה (הבקשה נדחתה) ולפיכך זו אינה שמורה. (?)ציטוט:
תיאור תאריך פירוט
בדיקת תנאי סף-קיום תנאי סף 17/12/1984
אישור הדרג המדיני - הבקשה נדחתה 17/12/1984
קבלת תכנית 17/12/1984
החלטה בדיון בהפקדה 17/12/1984
שמורת טבע נחל מכוך- http://www.mavat.moin.gov.il/MavatPS...64DFwGabGyM%3d
הנתונים המופיעים תחת "מצב הטיפול בישות התכנונית" הם משנת 1994
גם במקרה הזה, להבנתי לא אושרה (הבקשה נדחתה) ולפיכך זו אינה שמורה (?)ציטוט:
תיאור תאריך פירוט
קבלת תכנית 16/02/1994
החלטה בדיון בהפקדה 16/02/1994
בדיקת תנאי סף-קיום תנאי סף 16/02/1994
אישור הדרג המדיני - הבקשה נדחתה 16/02/1994
אני טועה?
מישהו יכול לאשר?
בדיוק בשביל זה הדיון כאן...
מנסיוני, שילוט הוא אכן לא אינדיקציה. ראה הדיון בנושא "שמורת רמת ברנע" בשרשור הזה- שמורה שלא הוכרזה ולא אושרה מעולם אבל השילוט בשטח (חדש חדש) מתעלם מהמידע הזה.
חוזר לשאלה בהודעה למעלה.
יונתן
שתדע לך שמבחינתי אתה עושה עבודה חשובה מאד.
אני אישית לא הייתי ממש מודע לכל הברדק הזה.
תודה
מאחר ואני מניח שהפקחים לא משלמים מכיסם על השילוט ומאחר והשילוט מופיע גם במקומות ללא אישור אני חוזר על דעתי אותה השמעתי מוקדם יותר...
זה לא יד המקרה או ברדק סתם.
יש רוח המפקד שמאפשרת או אפילו מכוונת לכך וזה חמור כמו כל עובד ציבור שלוקח את החוק לידיים
זה בסדר, לא צריך מספרים, צילום מסך של המפה בעמוד ענן עם חץ לנקודה מספיק מדויק...
הסר דאגה מלבך, אין סיכוי שאזכור את הקואורדינטות. העליתי עמוד ענן והבאתי את הסמן לנקודה שאני זוכר, ואלו הקואורדינטות.
אבל אולי אני לא זוכר במדוייק. זה בכל מקרה היה דרומי לשביל השחור ולפחות חצי קילומטר מחוץ לשמורה ...
בקיצור, בצומת של אחד השבילים שהולכים מזרחה לשטח השמורה? שלט שאומר "הנך נכנס לשמורה" שהוצב קילומטר לפני הגבול הרשמי, כדי לחסוך למטייל את ההסתובבות בחזרה ברגע שהגיע לשלט?
נמרוד, בהמשך למה שנדב ובועז כתבו, ולא ביחס למקרה הספציפי שתואר, שלטים עם הכיתוב שמורת רמת ברגע נמצאים גם נמצאים בשטח. וכאמור, שמורה כזו מעולם לא הוכרזה וזה גם נאמר לי ע"י גורם ברטג...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
זה היה כמה עשרות או מאות מטרים לפני צומת שבילים, שבו שמאלה מכניס לשמורה וימינה נשאר בחוץ.