תגובה: חיווי טמפ' מדאיג בעקבות התקנת שעון+יוניט חדשים - שאלה לחוות דעת מומחים
טל,
הטרמוסטט בסופה מתחיל להיפתח ב-90 מעלות ומגיע לפתיחה מלאה ב-103 מעלות.
אם ה-110 מעלות - ולפעמים 120 - שאני רואה בשעון הם נכונים, אז יש פה בעיה אחרת...
יש הבדל מהותי ממה ששני חישני החום יראו לך.
הטרמוסטט רואה את חום נוזל הקירור שיוצא מהמנוע.
חום זה הוא ממוצע משוקלל כלשהו של כל חלקי המנוע.
החום שרואה יוניט החום בחלק האחורי של ראש המנוע, הוא חום מקומי.
בדרך כלל זה החום הגבוה ביותר שיש במערכת.
ראש המנוע הוא החלק הכי חם במנוע והקצה המרוחק ביותר של הראש מקבל את מי הקירור החמים ביותר.
לכן הבדל של 10 מעלות בהחלת הגיוני.
אני מציע לך לבדוק עם מד ליזר חיצוני שהוא יותר מדויק ממד חום (אפילו שהוא VDO) ולראות בדיוק מה קורה.
110 ואפילו 115 זה בהחלט סביר, מעל לזה, לא משהו.
אגב עם נוזל קרור אתה נוסע? נוזל קירור לא איכותי עלול לרתוח בטמפרטורה הזו ואז נוצרים כיסי אדים בטמפרטורה גבוהה במנוע.
בדקת את כל הדברים הרגילים? מכסה רדיטור? לחץ במערכת? נזילות? רדיטור חסום?
מוני, הציפייה שלי היא לראות פחות-או-יותר את אותם ערכים שאני רגיל לראות ב-12 שנה האחרונות, ואשר רואים בכל סופה תקינה.
אני מפנק את הג'יפ שלי בנוזלים ושמנים הבסט של הבסט.
במקרה זה - נוזל קירור Zerex של Valvoline שמתאים לרכב הספציפי.
יש לי חשד מסויים ברכיבים אחרים שגורמים - אולי - להתחממות, אבל לפני כן חובה ליישר קו בגזרת החיווי.
2 קבצים מצורפים
השעה אחת והרי החדשות מפי טמפו חממי
ועיקרן תחילה:
בניסוי חובבני שנערך בדרום הקרוב, התגלו ממצאים המעניינים קבוצת אנשים הזויה.
הממצאים מצביעים על גרפים דומים בין סנדר OEM לסנדר VDO, אבל בפער של 26-38%.
כתבנו מוסר כי המדען האלמוני קיבל את הסמכתו מהבורא יתברך, ואולם לא נמצאו ראיות הקושרות אותו למקצועיות יתרה.
יחד עם זאת, ובהעדר חומר ראיות אחר, ראש הממשלה צפוי לתת את ברכתו למהלך הנועז בנאום שיישא לאומה ממשכן המכבסת לאחר ארוחת הפלאפל עם אבו-מאזן-דרייבשאפטים.
נראה שההתנהגות של שני החיישנים בטמפרטורות רלוונטיות דומה, עם הפרש קבוע. יכול להיות שאת ההתנגדות ניתן לכייל, איזה בורג בשעון, או נגד כלשהו בטור לחיישן (חנן?)
הקלמר של בתי, שבו טושי גננת ירוקים צהובים ואדומים יפתור את הבעייה במקצועיות ולצמיתות.
פחות חשוב המיקום המדויק של פסי הצבע החדשים. העיקר שהספרות בסקלה יכוסו לחלוטין, ללא הכר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
לא יפה חנן, גיתאי פה על קוצים ואתה מסתלבט :rolleyes:
מעולם לא הייתי רציני יותר.
אם לא תסביר נחשוב שאתה מסתלבט או שיכור
Sent from my Power using Tapatalk
טוב, אני מבין את חנן והוא צודק. האזור האדום והירוק צריכים לזוז קצת ימינה או שמאלה בהתאמה לאופסט של הקריאה החדשה... גיתאי אם זכרוני לא מטעה אותי אתה טנקיסט. בתא הנהג של המג"ח התקינו פחית מעל החלק העליון של השעונים שהסתירה את המספרים והיו צבועים עליה רק שני אזורים - ירוק ואדום.
גיתאי זה דומה למה שדיברנו, תמדוד את הטמפרטורה של המים במהלך ההתחממות ותתאים את הסכלה.....
אתה רוצה שוב את המד "לייזר"? (-;
אוקיי אבל מה המסקנה מכל זה??
לפי הגרפים שני החיישנים אמורים לתת את אותו החיווי בטמפ' שמעל 82°C מה שאולי מחזק את האפשרות שהחיישן החלופי נותן קריאה די דומה לחיישן המקורי בטמפ' העבודה של המנוע, קרי- אכן קיימת התחממות יתר. לא כך?!
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הגרף מטעה, ב80 מעלות הנפרש 25%!
חיישן טמפ של רכב לא אמור להיות רלוונטי לפני 50 או 60 מע"צ.
הסטייה בטמפ הנמוכה היא לא רלוונטית ואין צורך לתקן אותה.
הטווח החשוב הוא בין 70-120
תחמם שמן בפינג'ן ובדוק את התנגדות החיישן מול מד חום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
טוב, אני מבין את חנן והוא צודק. האזור האדום והירוק צריכים לזוז קצת ימינה או שמאלה בהתאמה לאופסט של הקריאה החדשה... גיתאי אם זכרוני לא מטעה אותי אתה טנקיסט. בתא הנהג של המג"ח התקינו פחית מעל החלק העליון של השעונים שהסתירה את המספרים והיו צבועים עליה רק שני אזורים - ירוק ואדום.
בעוונותיי הייתי טנקיסט אבל על מרכבות, שם לא היה שעון שאפשר לכסות אלא צג עם שנתות דיגיטליות (!), כבר אז ב-91'.
חוצמזה את הטמפרטורה שלנו השארתי לנהג, אני הייתי אחראי על הטמפרטורה אצל האוייב.
אני מבין את ההסתלבטות הרצינית של חנן, אם כי היקה-פוציות שבי מתקוממת ורוצה 'פיקס' ולא 'טושים'.
אבל לא הבנתי את הכוונה בקביעה ש"פחות חשוב המיקום המדויק של פסי הצבע החדשים".
ולמיטב הבנתי כן צריך לבצע מדידה של השעון + יוניט OEM על מנת להבין כמה המחט סוטה.
לא?
הכוונה פשוטה - נראה לפי המדידות שלך שהיחס בין טמפרטורה להתנגדות בשני החיישנים זהה, רק יש אופסט שונה. את האופסט אתה מתקן לצורך העניין פיזית, על ידי סיבוב הסקלה של השעון סביב המחט, אם זה אפשרי, או כמו שחנן הציע - לצייר על השעון את הנקודות שמעניינות אותך. זה נקרא כיול. לפי מה אתה מכייל? פינג'אן מים רותחים זה 100 מעלות בדיוק וזה מרכז התחום שמעניין אותך. לפי זה אתה יכול להזיז את הסקאלה ימינה או שמאלה.
ארחיב מעט:
נתחיל מאקסיומה. מקווה שתקבלו אותה.
רובם המוחלט של הרכבים ברובן המוחלט של הסיטואציות, לא יתחממו עם מערכת קירור תקינה. לענ"ד ומנסיוני הסופה נכללת בקבוצה הזו.
נעזוב כרגע את החריגים. הם קיימים. אני לא חושב שהסופה בתוכם.
לכן, מה שחשוב זה לראות שאין חריגה ממיקום המחוג הרגיל שבו הרכב עובד במצב נורמלי (כמובן בהתאם לסיטואציה. הטמפ' הנורמלית בעלייה איטית בצהרי אוגוסט תהיה שונה מהטמפ' הנורמלית בירידה מירושלים בליל פברואר - 112 מעלות במקרה הראשון ידאיגו אותי פחות מאשר 90 מעלות במקרה השני) .
ראית מיקום מחוג חריג ביחס לסיטואציה? עצור ואתר את התקלה.
לא יהיה נכון לחכות שהטמפ' תהיה 127 מעלות (מעלה אחת מתחת לטמפ' רתיחה) ורק אז לעצור.
זו הסיבה שאני חושב שאין צורך בשעון עם ספרות, וממילא אני לא רואה צורך בספרות מדויקות.
כדאי לזכור שבאופן מסורתי, ברכבים ישנים בכלל לא היו ספרות בשעוני החום. משכבר חלק מהיצרנים עברו להוסיף ספרות לשעון, מהר מאוד הם הבינו את הטעות, והעבירו את הסיגנל מהחיישן דרך מעבד שירמה את השעון ויגרום לו להציג 87 מעלות, למרות שהטמפ' בפועל היא 68-110 מעלות. זה חסך להם את ההתמודדות המתישה עם משתמשים שלא מבינים מהו מנעד הטמפ' הרחב והנורמלי במנוע בעירה פנימית.
הנקודה הובנה תודה חנן.
הסיפא שלך מעניינת; האם זו הסיבה שהמחוונים ברכבים חדישים מציגים את אותה הטמפרטורה 'ברזל' גם בעומס\חום וגם בשיוט\קור?
לא מזמן יצא לי, לא זוכר באילו נסיבות ובפני מי, להביע את התפעלותי מההיצמדות הפנומנאלית של מערכות הקירור המודרניות לרמת טמפרטורה קבועה בכל תנאי ובכל מזג אוויר... קטע לא נורמלי ;)
זו בדיוק הסיבה. הנתונים שהבאתי למעלה נלקחו מסורק, והם אמיתיים לגמרי.