-
תגובה: תהיות בנושא הגבהה לפראדו 150
תודה שלמה .
ועכשיו לפרקטיקה.
אני כרגע באספיר (יש להם מקום מהמם באיזור תעשיה מגדל העמק) .
לקוח מספר 3 לאחר פרסום התקנה .
אז איך זה באמת עובד ?
הסט+ הבולם +דגם הרכב צריכים להיות מאושרים כקיט מלא .
מיזוגים של בולמים וקפיצים של חברות שונות שלא עברו את האישור ככקיט לא יוכלו לקבל את האישור.
לאחר ההתקנה של הסט , יש ללקוח 72 שעות להציג את האישור ומשרד הרישוי .
מאחר והאישור מצריך כיוון פרונט וכיוון אורות אז תלוי בסדנה ההתקנה , אם היא בעלת היכולות הללו אז תחת קורת גג אחת ניסגר הסיפור .
מאחר ולאספיר אין היכולת , יש ללכת לכיוון פרונט + מכוון אורות , להביא את האישורים לאספיר ורק לאחר מכן האישור הסופי למשרד הרישוי ינתן .
אקיצר 72 שעות לסגור את העניין כולל ביקור במשרד הרישוי, מחכה לי יום ארוך.
היתה לי שיחה עם אחד הבעלים , הנוהל לאישור ערכות מותקנות הוא כדלהלן .
לקוח של אספיר עם קיט מלא מאושר , יעבור בדיקה בסכום זעירה .
לקוח שברשותו בולם וקפיץ שלא מאושר כקיט ידרש לפרק את הסט לרכוש קפיצים ולעבור את אותו התהליך האישור הרגיל .
ממש לא מויי כיף לבעלי רכבים עם הגבהות!
התקינה תחייב הרבה רכבים לעבור יישור בעלויות לא מבוטלות 800-1000 עבודה + עלות הקפיצים .
עכשיו אני באמת מבין את מגבלות התקינה לבעלי רכבים עם קיטים מותקנים , אני מאחל לכולם בהצלחה ,
ולחברה החדשים תעשו שעורי בית טוב טוב טוב איפה ומה אתם רוכשים , זה יחסוך לכם כסף וצרות בהמשך.
-
שאלה ברשותך .. מאחר ועשית שיעורי בית ..
אם הוחלפו ברכב רק קפיצים והבולם המקורי נשאר .. זה לא יכול לעבור ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
שאלה מצויינת , אני מניח שלא צריכה להיות בעיה מאחר ולא מדובר בהגהה ולא נידרש אישור פרומלי או רישום ברישיון .
-
החלפת בולמים לצהובים/אדומים וכו .. לא בעייתית בטסט ?
-
-
תודה
-
המויי כיף שלי הגיע !!!:mad:
ועכשיו צריך להחליף 4 צמיגים . (לא היה על כוונת שלי בשלב הזה , אבל יש בליטות בדפנות הצמיג + ארבעתם יבשים .)
מתלבט ..
האם לקנות 50.50 או MD
ובגלל שהמידה לא סטדרתית ניראה לי שהאפשרויות שלי לא מדהימות , 245/70/17
BF , TOYO , KMUHO
מה הייתם ממליצים ?
-
BF דגם AT החדש שלהם צמיג מעולה עם פרופיל אגרסיבי מאד שכמעט מזכיר צמיג שטח מלא אבל עם אחיזה טובה יותר בכביש ועם פחות רעש מאשר צמיג שטח מלא.
החיסרון הגדול שלהם הוא שהם יקרים יחסית.
-
שלמה תודה .
כבר הזמנתי את ה KO2 :D.
ינעלו על הרכב ביום שישי .
-
נו שוין...אז למה שואלת אם יודעת....
:rolleyes:
תתחדש..
-
2 קבצים מצורפים
תכף תבין למה שאלתי .
יצא ככה שקיבלתי החלטה מהר :D.
בכל זאת כמה מילים על הצמיג הקודם , מדובר ב KUMHO AT , בין שנה וחצי \ שנתיים .
לא עבר שטח מאסיבי .
הצמיגים יבשים לגמרי ובנוסף התפתחו בליטות בדפנות (משהו בדומה למה שקורה לבחור מ"היו היה" אחרי מכת נבוט :D) .
אני לא בטוח שתוכלו לראות את זה בתמונה .
ולמה זה חשוב דווקא עכשיו ... 72 שעות לאשר את קיט ההגבהה שכוללים גם כיוון פרונט .
כיוון פרונט כדאי לעשות עם צמיגים תקינים , ובמיקרה שלי בגלל שהצמיגים לא תקינים אין טעם לבצע את כיוון הפרונט אלא לאחר החלפת הצמיגים.
קובץ מצורף 113632
קובץ מצורף 113634
ולעניין הבחירה
מקסיס אין בחתך של הרכב שלי
קופר - ההפרש בינם לבין ה BF הוא 1200 ש"ח לסט .
יקוהומה וגודייר בעלות כמעט מקבילה לBF .
BF עם אחריות ל4 שנים .
יש ליבואן סט א.חרון במדיה שלי , מה שלא אפשר לי להתעמק יותר מידי בסוגיה .
וכניראה זו לא טעות לרכוש BF
-
1 קבצים מצורפים
נסיעה של עוד כמה קילמטרים ואני מרגיש רעידות בהגה.
אתה זה אני בטוח שלא תפספסו
קובץ מצורף 113635
-
מהתמונות הקודמות באמת לא ניתן היה לראות יותר מדי. אתה יכול להרגיש כאדם עם מזל.
ברגע שמתחילות בליטות בדופן (גם הכי קטנות שיש) חייבים להחליף את הגלגל. לא מחר, לא בקרוב עכשיו!
הבליטות האלו נובעות מפריצה של אחת השכבות הפנימיות וחדירה של אוויר בין השכבות.
די מהר ה"בועה" הזאת מפרקת את הצמיג מבפנים.
במקרה הטוב (שלך ) נהיית בועה חיצונית יפה כמו שצילמת.
במקרה הרע הצמיג מתפוצץ לך באמצע נסיעה בעיקול, בכביש מהיר, כשבנתיב ממול יש משאית....
-
זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
הסט+ הבולם +דגם הרכב צריכים להיות מאושרים כקיט מלא .
מיזוגים של בולמים וקפיצים של חברות שונות שלא עברו את האישור ככקיט לא יוכלו לקבל את האישור.
סותר לגמרי את זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
אני מניח שלא צריכה להיות בעיה מאחר ולא מדובר בהגהה ולא נידרש אישור פרומלי או רישום ברישיון .
וגם מעשית, בולם לא מגביה רכב, קפיץ או תושבות יכולים.
למעט בוחנים שיש להם בעיה עם בולמים בצבעים ססגוניים, אין שום מגבלה גם כיום בהחלפת בולם ברכב, וגם אין אזכור לסוגיית הבולמים בפרסום החדש.
לפי ההנחה הראשונית שלך, כל בולם שאינו מקורי, בכל כלי רכב, נדרש לרישום, וזה לא המצב.
-
כנראה של הבהרתי נכון .
לגבי סוגיית החלפת בולם בלבד (ולא משנה צבעו ) התקנה אינה חלה .
ולכן ההערכה שלי שמדובר בהחלפת בולם בלבד לא מהווה בעיה .
שוב מדובר רק בהערכה שלי בלבד ואינה בדוקה למול גורמי הרישוי או הביצוע.
לגבי ההגבהות - קפיץ +בולם + דגם הרכב , השלושה הללו מהווים את ההגדרה של קיט מאושר .
-
-
די מפתיע , במהלך השבוע האחרון קיבלתי מאספיר כמה טלפונים בהם הם התעיינו לגבי פידבק לאחר ההתקנה .
את האמת שלא ציפיתי מהם , ועל זה מגיע להם בונוס נוסף.
אז אם אני אסכם את חווית הרכישה וההתקנה למול אספיר בסה"כ אני מאוד מרוצה .
1.שקיפות מהרגע הראשון - מחיר מפורסם באתר לכל דורש.
2.התקנה - ניקבע תאריך , בוצעה ההתקנה באותו היום ללא עיכובים או דחיה .
3.שירות - הבנות בקבלה מאוד שרותיות , אפילו הציעו לסייע לי להגיע לאחד המסעדות באיזור לרכוש אוכל.
4.בטיחות - עיין ערך הצמיגים שלי , כל הכבוד להם .
5.קבלת פידבק לאחר ההתקנה - נו מאפשר עוד להגיד .
6.אישורים ותקינה - ציידו אותי בכל מה שנידרש .
וחלק החשוב הוא השיפור בנסיעה .
אז טרם יצא לי לצאת לשטח אני אעדכן בהמשך.
הנסיעה בכביש , הרכב פחות מתנדנד והוא מרגיש מאוד יציב .
לגבי הקשיחות\רכות של הקיט ברכב , אני לפחות בכביש לא מרגיש שהרכב קשיח , מבחינתי אפשר היה יותר .
יש מי שכתב שרק הישבן מחליט מה טוב ומה לא , וכמה שהוא צודק .
כשהלכתי לבצע כיוון אורות באחד הסדנאות באיזור העמק , בעל המוסך קיבל טלפון מבחור שהתעניין בקיט .
מה שהוא אמר לבחור "שבילשטיין רכים " והוא ממליץ על פוקס שהם יותר קשיחים .
בזמן שהוא אמר את זה די התפלאתי שכן קראתי באתר דווקא שאנשים טוענים שסט בילשטין ופדרס דווקא קשיחים לעומת OME .
אז אם זה באמת ככה , כניראה שבשביל הישבן שלי OME היה רך מדי .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
מה שהוא אמר לבחור "שבילשטיין רכים " והוא ממליץ על פוקס שהם יותר קשיחים .
בזמן שהוא אמר את זה די התפלאתי שכן קראתי באתר דווקא שאנשים טוענים שסט בילשטין ופדרס דווקא קשיחים לעומת OME .
אז אם זה באמת ככה , כניראה שבשביל הישבן שלי OME היה רך מדי .
רק ממחיש לך את הבעייה של בורות בנושא ואמירות חסרות ביסוס.
ליצרנים הרציניים יש כמה דרגות קושי הן לבולמים והן לקפיצים.
הרציניים יותר מאפשרים כוונון של הבולם.
לאולדמן יש ערכות HD שבלי 400קג על הרכב הן בקושי עובדות.
-
לא יודע אם בורות , אבל בטוח שסובייקטיביות .
וחשוב לדעת שמה שמתאים לאחד , לא בטוח שיתאים לשני .
מבחן הישבן הוא המחליט .
גם בתחום הזה זריקת הרפש מאנשים שידם קלה על המקלדת , ומביעים נחרצות כגון "B6 זה חרא של בולם " ועד ל :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
הבעיה היא שבילשטיין לא מייצרים בולמים לנסיעה בשטח, אלא לנסיעה ספורטיבית בכביש. תציץ באתר שלהם.
גילוי נאות: אני עובד ב"גתוס", שמן הסתם לא משווקת מוצרים שמיובאים ע"י אספיר.
קינג אכן מוצלחים ויותר קשיחים מ"אולד-מן" לדוגמא, אבל אני מסכים עם קודמיי שציינו שיותר חשוב אופי הבולם והשידוך שלו לקפיץ הנכון.
קפיץ פרוגרסיבי הוא אמנם חלק מהפתרון, אבל בהחלט לא ייתן לך מענה מלא.
למה ההתעקשות להישאר עם הבולמים הנוכחיים?
ובאותו נושא - מה התקציב שאתה מקצה לעניין?
עובד בסדנה שיפורים מהגדולות בארץ ללא מושג ניכר .
אני מכיר את זה מתחום אחר (תחביב אחר ) , למזלי אני לא מתרגש מעכברי מקלדת , אני פשוט יודע שהם שם .
ולכן אני מתעמק קורא ,לומד , משכיל ובסוף מחליט.
ה B6 ניתנים לכיוון , אגב גם לתיקון (לפחות ממה שנאמר לי באספיר ) , לא יודע עד כמה זה מחזיק במבחן המציאות .
אני אצבור נסיון , ואהיה חכם יותר .
-
תהיות בנושא הגבהה לפראדו 150
אין ספק שהשקעת בשיעורי בית.
נסעתי עם אולדמן, קוני, טאפדוג, ועכשיו עם בילשטיין.
לכל אחד אופי קצת שונה.
כולם טובים, וזה נחתך , בהעדפה והתאמה נכונה לשימוש, של בולם נתון עם קפיץ נתון.
-
סדרת B6 ניתנת אכן לכיוונון - שיסתום מחדש למשעשה, וגם לשיפוץ מלא. בגדול כל בולמי מונוטיוב שלא סגורים בריתוך ניתנים לשיפוץ ולכיוונון - אבל לרוב אין בזה טעם. במקרה של בולמים יקרים יחסית כמובן שעלות השיפוץ (סביב 400 שקל אם אני זוכר נכון) משתלמת אחת לכמה שנים במקום להחליף בולמים, ולזכותם של אספיר הם היו הראשונים בארץ שהציעו א השירות הזה לבולמים שהם לא בולמי מירוצים.
לגבי קשה / רך - זה לא סובייקטיבי, זה מספרים, ערכים ידועים. אם פותחים קטלוגים של היצרנים הרציניים אפשר למצוא בין השורות שבולמים כאלו או אחרים מיועדים לעומס או למצב ריק ומכאן אפשר להבין מה קשיח יותר ומה פחות.
לגבי קפיצים זה אפילו יותר פשוט - היצרנים הרציניים כולם מפרסמים את קבוע הקפיץ. זה עד כדי כך פשוט.
אגב, אחד ממקורות המידע הטובים ביותר שיש הוא הקטלוג של אולדמן - שם תוכל למצוא נתוני בולמים וקפיצים מקוריים ומשופרים כמעט לכל רכבי השטח כולל מידות וקבועי קפיץ.
אסף.
-
במהלך סוף השבוע יצאתי לטיול שטח בגליל עליון .
נסיעה על אספלט - לפני הקיט , הלנד קרוזר הוא דובון מתנדנד , אחרי הקיט הרכב מתנהג נהדר יציב קשיח , לא פחות טוב ממה שקוויתי שיצא .
ירידה לשטח ונסיעה מהירה - ככל שדוושת הגז נלחצת הבולמים ניכנסים עבודה ולא מורגש corrugation (איך אומרים בעיברית ? ).
נסיעה בשטח סלעי - אכן תחושה של קשיחות , אבל לא ברמה שפירקה לי את ה דש או השינים.
אני יכול להגיד שאני מאוד שבע רצון הן מהקיט והן והצמיגים .
צמיגים
האומנם הפאנצרמאכר שלי החליט שהלחץ בצמיגים צריך להיות 34 (במקום 29\30 ) דבר שייצר מצב שגרם לי לתהות בכלל על התרומה של הקיט .
אחרי דיון קצר עם כרישי האתר לחץ האוויר ירד ל 30 בדיוק בזמן לפני יציאתי לטיול .
התוצאה היתה נהדרת .
מזה למדתי שלחץ צמיגים נכון בעל ההשפעה עצומה על חווית הנהיגה והוא גורם מפתח יותר חשוב כנראה מכל שידרוג , ושהפאנצרמאכר לא תמיד צודק :D.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי קשה / רך - זה לא סובייקטיבי, זה מספרים, ערכים ידועים. אם פותחים קטלוגים של היצרנים הרציניים אפשר למצוא בין השורות שבולמים כאלו או אחרים מיועדים לעומס או למצב ריק ומכאן אפשר להבין מה קשיח יותר ומה פחות.
לגבי קפיצים זה אפילו יותר פשוט - היצרנים הרציניים כולם מפרסמים את קבוע הקפיץ. זה עד כדי כך פשוט.
אגב, אחד ממקורות המידע הטובים ביותר שיש הוא הקטלוג של אולדמן - שם תוכל למצוא נתוני בולמים וקפיצים מקוריים ומשופרים כמעט לכל רכבי השטח כולל מידות וקבועי קפיץ.
אסף.
אסף , נתונים טכניים לא אומרים דבר וחצי דבר במיקרה הספיצפי שלי .
ואחרי משפט כזה נחרץ אני אנמק .
טיעון מספר 1 - הנימוק העיקרי הוא שאם אתה יודע לקרא נתונים טכניים , כניראה שעוד כמה יודעים .
אמה מה כמו שאומרים , מאחר מדובר בנתונים יבשים ברי השוואה מספרית שכל אחד יכול לבצע ,אזי שבסבירות גבוהה כולם היו רוכשים את אותו הדגם (זה עם העליונות האמפירית ) , ובהמשך לקו הזה תמונת המצב לאשורה הינה שקונצנזוס לא קיים .
טיעון מספר 2 - הצרכים של כל אחד שונים , סוג הרכב , משקל העמסה קבועה , גודל צמיד , סוג הצמיג , והצרכים שאיתם הרכב צריך להתמודד .
טיעון מספר 3 - כמו בכל תחום , אנשים מפתחים סטיגמות , אפק העדר , ופראדיגמות .
טיעון מספר 4 - בכל בחירה ישנם מספר מרכיבים שכוללים את טיעון 1-3 כמובן , ובתוספת סוביקטיביות , אחד אוהב את הרכב קשיח , אחר רך.
טיעון מספר 5 - נניח ש BP51 , או סט קינג או ICON הם הטובים ביותר על פי הנתונים היבשים , האם באמת באמת הפרש ההוצאה הכספית יספק את הערך המוסף ?
ו ON TOP OF IT היכולת שלך כלקוח לבצע בדיקה מקדימה (פיזית מותקנת על הרכב ) טרם הבחירה .
צרכן מושכל .. משכלל את כל הגורמים ומבצע בחירה , ולאחר צבירת ניסיון וקילומטראז יוכל לבחון האם הבחירה נמצאה נכונה .
-
אייל, המילה שחיפשת היא הדורים. מכאן הביטוי ״ליישר ההדורים״.
לתשומת לבך לטובת הנוחות ושלמות המיכלולים שלך ושל הרכב ממליץ להוריד הלחץ בצמיגים כשיורדים לשטח.
כלל האצבע שלי- שטח קל עד בינוני מוריד ל 20-25 psi.
עבירות קשה (מדרגות סלע מעלות עם דרדרת וכו׳) או חול טובעני ובוץ מוריד לחץ ל 10-15 psi.
תופתע עד כמה הנוחות והעבירות (האחיזה של הצמיגים או הציפה בשטח טובעני) ישתפרו אם תוריד לחץ אויר בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אייל, המילה שחיפשת היא הדורים. מכאן הביטוי ״ליישר ההדורים״.
לתשומת לבך לטובת הנוחות ושלמות המיכלולים שלך ושל הרכב ממליץ להוריד הלחץ בצמיגים כשיורדים לשטח.
כלל האצבע שלי- שטח קל עד בינוני מוריד ל 20-25 psi.
עבירות קשה (מדרגות סלע מעלות עם דרדרת וכו׳) או חול טובעני ובוץ מוריד לחץ ל 10-15 psi.
תופתע עד כמה הנוחות והעבירות (האחיזה של הצמיגים או הציפה בשטח טובעני) ישתפרו אם תוריד לחץ אויר בשטח.
ימומש לאלתר .תודה איש יקר !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
אסף , נתונים טכניים לא אומרים דבר וחצי דבר במיקרה הספיצפי שלי .
ואחרי משפט כזה נחרץ אני אנמק .
טיעון מספר 1 - הנימוק העיקרי הוא שאם אתה יודע לקרא נתונים טכניים , כניראה שעוד כמה יודעים .
אמה מה כמו שאומרים , מאחר מדובר בנתונים יבשים ברי השוואה מספרית שכל אחד יכול לבצע ,אזי שבסבירות גבוהה כולם היו רוכשים את אותו הדגם (זה עם העליונות האמפירית ) , ובהמשך לקו הזה תמונת המצב לאשורה הינה שקונצנזוס לא קיים .
טיעון מספר 2 - הצרכים של כל אחד שונים , סוג הרכב , משקל העמסה קבועה , גודל צמיד , סוג הצמיג , והצרכים שאיתם הרכב צריך להתמודד .
טיעון מספר 3 - כמו בכל תחום , אנשים מפתחים סטיגמות , אפק העדר , ופראדיגמות .
טיעון מספר 4 - בכל בחירה ישנם מספר מרכיבים שכוללים את טיעון 1-3 כמובן , ובתוספת סוביקטיביות , אחד אוהב את הרכב קשיח , אחר רך.
טיעון מספר 5 - נניח ש BP51 , או סט קינג או ICON הם הטובים ביותר על פי הנתונים היבשים , האם באמת באמת הפרש ההוצאה הכספית יספק את הערך המוסף ?
ו ON TOP OF IT היכולת שלך כלקוח לבצע בדיקה מקדימה (פיזית מותקנת על הרכב ) טרם הבחירה .
צרכן מושכל .. משכלל את כל הגורמים ומבצע בחירה , ולאחר צבירת ניסיון וקילומטראז יוכל לבחון האם הבחירה נמצאה נכונה .
אתה לוקח משהו שכתבתי לגבי נתונים מספריים ועושה מזה משהו אחר לגמרי. הנתונים המספריים אומרים מה רך ומה קשה. לא מה טוב יותר או מתאים יותר. ולא כתבתי שהמספרים אומרים מה הכי טוב. או שאימפריית יש בכלל עליונות.
זה מידע קיים שחייב להיות בבסיס ההמלצה של בעל מקצוע. כמידע ולא כמסקנה.
לכן אני מאוד מתחבר למה שכתבת על אותו מכונאי שנותן ייעוץ טלפוני. אין הכרח שמה שמתאים לאחד מתאים לאחר. ובעדינות נאמר שהרבה פעמים בעל עסק ממליץ על מה שעליו הוא מקבל תנאי תשלום נוחים יותר ולא על מה שנוח יותר ללקוח בישבן.
ובאותה נשימה דווקא יש תמימות דעים שהמקורי של סדרת לנדקרוזר לא מתאים.
בכל מקרה עזוב שטויות. תתחדש. קנית מוצר מעולה.
אסף.
-
תודה אסף !
(מצטער שפרשתי את תגובתך לא כפי שהתכוונת )