תגובה: נעילת דיפרנציאל מרכזי בלנדרובר דיסקברי 2 - מקורי או תוספת?
יואב, אני חייב לחלוק עם הקביעה שלך. זה נכון עקרונית, שדיסקו 2 ללא נעילה מרכזית יהיה מסוגל לצלוח עבירות בינונית ואף יותר. אבל הבעיה האמיתית מתחילה כשאתה לא מצליח לעלות. עכשיו אתה צריך לנסות לגלוש אחורה ברכב שבו הסרן הקדמי והאחורי לא מחוברים ביניהם באופן קשיח. וזו כבר סכנת נפשות!
אני לא אכנס כאן שוב להסבר של מדוע הגלגלים הקדמיים ננעלים בעוד האחוריים ממשיכים להתגלגל, ואז אתה לא מצליח לעצור והאף גולש הצידה לשפ''ץ מסוכן... (כבר הסברתי את זה בעבר).
ואני מתאר סיטואציה שקרתה לנו יותר מפעם אחת ביותר מרכב אחד, עם נהגים מנוסים מאוד.
מיותר לציין שברכבים המדוברים הותקנה נעילה מרכזית ומאז התופעה לא חזרה.
כאמור, ללא נעילה הרכב הזה נכנס לקטגוריה של מחדל...
שתי הערות.
בעצם שלוש.
ראשית כמעט לא תמצא היום דיסקו לא נעול.
שנית, גם בלי הנעילות הרכב הזה סטוק עביר מאוד והבעיה העיקרית היא בלאי מוגבר בעקבות ההסתמכות על הבקרות, שפשוט עובדות יותר קשה. אין מה להשוות לרכבי פארט-טיים אחרים מכיוון שכאן יש מהלכי מתלה אמיתיים.
שלישית, לגבי בלימה בעליה. תיאורטית הטענה היא נכונה. אבל בדיסקו הבלמים (גם האחוריים ) חזקים מספיק כדי לבלום מעולה גם בלי עזרה מהסרן השני. הבעיה נעוצה במערכת הabs שנותנת לרכב לרוץ על דרדרת. זאת בעיה שתקפה לכל suv מודרני, והרבה אנשים מוסיפים מתג ביטול (למרות שמלכתחילה אלו יהיו עם נעילה מרכזית).
לסיכום הנקודה, בתור אחד שאשכרה נוהג בדיסקו (ובהתחלה גם בלי נעילה) הוא במצב סטוק עביר כמו כל suv שנמכר במקביל אליו וללא צורך במיגונים/הגבהות וכו....
בכסף שהרוכש הממוצע השקיע בזמנו במיגון והגבהת ה suv המקבילים לרמת טיול ביוני +, ניתן היה להפוך את הדיסקו למכונת עבירות.
עדיין,
לרוב האנשים לא הייתי ממליץ עליו, אבל מסיבות אחרות וזה דיון אחר לגמרי.
נ.ב.
דגמי הדיסקו 2 עד אמצע 2003 כן מגיעים עם נעילה רק שצריך לרדת מהאוטו בשבילה... x-(
המאוחרים יותר הגיעו בלי בגלל שיקולי יבואן לא ברורים (אוקיי, של נדב ועוד כמה הגיעו עם.... ;-) ).
אני לא מדבר על מצבים תיאורטיים אלא על מצבים אמיתיים לגמרי שנגמרו בחילוצים מורכבים ומפחידים שקרו אך ורק בגלל היעדר נעילה מרכזית. ושוב אני מדגיש, לא בגלל טעויות נהג. עליה, עולים, הרכב נאבק. ברקס והופ - דרדור לא מבוקר אחורה ואף שנופל הצידה. אחרי התקנת נעילה התרחיש הזה פשוט הפסיק לקרות. שוב, ביותר מרכב אחד ויותר מנהג אחד. נהגים מנוסים מאוד כאמור.
הבעיה היא לא ברקסים חלשים מדי אלא באופציה שיש לשני הסרנים להסתובב במהירות שונה מה שבהכרח גורם לסרן הקדמי להישאר נעול כשמשחררים מעט את הבלמים כדי לדרדר אחורה.
תשמע, טיילתי בעצמי עם נבלה שכזו לא נעולה, ואח"כ כן נעולה, ועוד חבר שכבר הרבה שנים מטייל ברכב ללא נעילה, ורק לאחרונה הוסיף נעילה, וגם הוא מעולם לא נתקל בשום בעיה. הרכב ללא נעילה סתם עובד קשה יותר.
אבל שיהיה, אם אתה אומר שהאוטו ללא נעילה הוא מחדל / תקלה / מעאפן - אני מסכים איתך.
אם מסכימים אז סבבה :)
אני מאמין לך שלא חווית את זה.
המצבים בהם האירועים שתיארתי קרו היו במפגשי/טיולי עבירות, שבהם בכוונה מנסים לעלות כל מיני עליות שמראש ידוע שלא בטוח שיעלו חלק.
החומרה של מה שאני מתאר תמיד קרתה בשלב של החילוץ לאחור אחרי שהעלייה נכשלה.
אני מניח שברוב המסלולים הסבירים פחות חווים את זה.
סליחה אם זו סטייה מהנושא אבל מה העלות של שדרוג לנעילה מרכזית?
יש לנו דיסקברי מודל 2003 (מיתחת פנים) ובאמת מרגישים את בקרת האחיזה עובדת שעות נוספת, גם בשטח קל יחסית...
למרות שעד היום הוא לא אכזב בשטח.
בנוסף הבנתי שיש דגמים שמסובך בהרבה להוסיף להם נעילה מרכזית, איך יודעים לאיזה מודל ניתן לבצע את השינוי בקלות ולאיזה לא?
שקד
כדי לדעת אתה צריך לזחול מתחת לרכב ולמשש מעל החלק הקדמי של הטרנספר אם יש ציר שיוצא כלפי מעלה.
תקרא את הקישור ששם אסף ד. בעמוד הקודם.
עלות, לא זוכר כמה עלה לי בזמנו, אבל זה להחליף את כל החלק הקדמי של הקייס של הטרנספר. תוסיף לזה הורדת טרנספר וכיוונונים וזה יכול להגיע לסכומים נכבדים עוד לפני הידית, שעולה בעצמה לא מעט. אני את כל מנגנון הידית ייצרתי בעצמי וגם חלק מהפירוק וההרכבה.
+1 ליואב, הרכב במצבו הלא נעול עביר מאוד לתקופתו.
כמובן שאם מראש הכוונה היא לבדוק דרך קבע את מגבלות הטיפוס שלו אז נעילה זה צעד כמעט הכרחי (משפרת ביצועים, אמינות ובטיחות).
מה שכן, בפעם האחת שניסיתי לטייל בשטח עם הדיסקו ללא נעילה ועם בקרת אחיזה תקולה (3 אמיגוס), יכולת הטיפוס ירדה לאפס מאופס - כל הצלבונת מטופשת שליסינגטומטית עוברת בזלזול הדיסקו התחיל לפרפר..
לגבי נושא הדיון - בדיסקו 2004 שלי יש נעילת דיפרנציאל שנראית בול כמו המקורי (זהה אחד לאחד למה שהיה לי בדיסקו 1 שקדם לה) - הן בידית, הן במדבקה, אורות, פעמון וכו'. בתור הבעלים ה- 2, אין לי דרך לוודא שהרכב יצא כך מהמפעל, אך לדעת רמי סיכוי רב שההתקנה אכן בוצעה עוד במפעל.
לגבי הסוגיה של התקנה במפעל, גם בספרות וגם בפורומים בינלאומיים, קיימים מספר דיונים על כך שבדגם של 2004 היתה אפשרות להזמין את הרכב עם נעילה מרכזית. ראו עמ' 130 בספר הרכב (RAVE)
"Discovery is enhanced by the inclusion of an
optional lockable differential (diff lock) between
the front and rear drive shafts. With the
differential locked, the drive shafts to front and
rear axles are, in effect, joined together, causing
both to rotate at the same speed."
וכן כתבה בנושא ב- FOURWHEELER
http://www.fourwheeler.com/how-to/12...very-upgrades/
"Sturdy Fix: In its final year of production, the D II came from the factory with a center diff-lock shifter to lock the center differential. "
http://forum.lro.com/viewtopic.php?f=63&t=84967
"It's standard fitment on the 2004 ES Premium, and an option on the other models of that year."
וכאן סיימתי את עבודת המחקר... :-)
לרכב עם אופצייה קיימת בטרנספר צריך רק להוסיף ידית איביי או משומש מפירוקיות בחו"ל
שעה עבודת פירוק קונסולה ואתה מסודר
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
שעה עבודה זה סבבה ,
אני כבר שעות מחפש ב ebay ללא תוצאות
אשמח לקישורים אפילו למשומש יותר טוב
נוה
נוה שלום
רצ״ב קישור קצת יקר אבל יש.
http://www.ashcroft-transmissions.co...-difflock.html
אני התקנתי ידית כזאת קצת יותר משעה עבודה יש שם חלק פח מחובר בניטים שצריך לקדוח ולהחזיר ניטים.
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש שם גם את התוספת שצריך לטרנספר עם הגיע בלי
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalk
המלצה למי שעושה הסבה.
כשמחזירים את מכסה הפח לא לשים ניטים אלא לקנות ברגים ותפסים שאליהם הבורג מתברג. זאת בשביל שירות נוח בעתיד לחלק העליון של הטרנספר, ובמיוחד החיישן מצבים.
בנוסף, אם אין גומיה, או שהיא במצב רע, לא להתעצל ולהחליף (כל גומי מפנימית או פלציב יהיו טובים). וזאת כדי לסנן רעשים וריחות.