תגובה: קניית פריבט מליסינג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זה משנה? הרכב והתנאים התאימו לי. לא היה מתאים הכסף היה חוזר.
אבל כאמור, אני חושב שזה וויכוח מיותר. יש כאן כאלה שזה התאים להם והיה להם נסיון חיובי וכאלו שזה לא מתאים להם.
שפותח השרשור ישים לב שלא שמענו כאן סיפורי זוועה ממקור ראשון על קניה מליסינג. (מפרטי דווקא יש סיפורים כאלו...)
שכל אחד יחליט מה מתאים לו.
קצרה היריעה מלספר סיפורי זוועה על תחזוקת רכבי ליסינג באלבר. אני לא רוצה לחשוב על מי שיקנה את האוטו שהלך לטיפול, זה שמחזיק בו ביקש שבניגוד לשני הטיפולים הקודמים שלא החליפו שמן אלא רק הוסיפו- הפעם בבקשה להחליף כי המנוע עושה רעשים משונים.
כשהוא קיבל אותו חזרה הוא בדק במדיד כדי לראות שאכן יש שמן נקי. הוא שם לב שאין שמן בכלל.
לפחות רוקנו את השמן הישן.
או האוטו שעבדכם הנאמן התלונן על ההגה שלו. ההגה החשמלי דרש החלפה אבל זה יקר. אז אמרו אין בעיה לנסוע ככה. זה עובר טסט עם הנקישות ועם השפיל בהגה...
או זה שיקנה אוטו שאמרו לנהג שלו שזה בסדר גמור להמשיך לנסוע עם נורת צ׳ק אנג׳ין דולקת. יש לך טיפול עוד חודש אז יבדקו מה זה.
וכן הלאה וכולי...
אסף.
גם אני רכשתי רכב ליסינג לשעבר.
מודה שלאלבר לא התקרבתי אחרי הסיפורי זוועה של אסף.
רכשתי מליס פור יו רנו פלואנס.
לקחתי את הרכב לבדיקה וכל מה שביקשתי תיקנו במוסך היבואן ובלי ויכוח. כולל מצבר חדש וחיישני רוורס חדשים.
מאז 60k ולמעט טבעת אטימה של מזרק (50₪) אין תקלות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אסף, אם מחליפים פילטר שמן יש באמת סיכוי שלא מרוקנים קודם שמן? נראה לי שהעסק ''קצת'' ילכלך לא? אני נוטה לקוות שבמוסך יבואן שעושה טיפול לא יעזו לא לרוקן שמן פן אולי מישהו ישים לב. אבל אולי אני תמים.
בתקלות האחרות שתיארת, בקניית רכב פרטי יש לנו באמת איך לדעת שהרכב לא הוזנח ככה? כל מי שיש לו רכב פרטי תמיד מתקן ישר ובעלות גבוהה כל תקלה כזו? אני מכיר אישית כמה וכמה שלא. למעשה, אולי אפילו הרוב ככה... חוסכים זמן וכסף איפה שאפשר.
אתה צודק בזה שקשה לדעת. אבל מי ששומר תיעוד של טיפולים - תמיד הוא זה שעדיף לקנות ממנו. גם אם לא טיפל במוסכי רשת ששומרים הסטוריה ממוחשבת.
אסף.
פעם, לפני הרבה שנים, חפשתי טנדר סובארו, כשרק התחיל גל הדיזל העממי, אז סובארו היתה משהו נדיר.
קיצר, דברתי עם מישהו בראשון לציון, הבטיח לי שהאוטו מושלם, שאלתי כמה פעמים, " האוטו תקין? ייקח לי שעתיים להגיע אלייך, אם משהו לא בסדר בבקשה תגיד עכשיו" הוא ענה "הכל בונבון! "
הגעתי לרחוב, חשכו עיני, האוטו משמש מחסן בלוקים, אין אויר בגלגלים, אי אפשר לפתוח מכסה מנוע לבדוק שמן ומים.
אז יש גם כאלו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יונתן,
ברוב המכוניות הפילטר גבוה ממפלס האגן שמן.
אין בעיה להחליף פילטר בלי לרוקן שמן.
עוד היבט הוא האחריות גם לאחר המכירה, מה שלא קיים ברכש מפרטי.
בשורה התחתונה יש כאן לא מעט אנשים שמעידים שבמשך שנים הם נוסעים ברכבים שנקנו מליסינג. אף אחד לא מתאר קטסטרופה.
השקעתי לפני הקניה בלחפש קטסטרופות כאלו ברשת ולא ממש מצאתי (מודה שלא חפרתי לעומק). בדקתי עם עוד אנשים ומוסכים שאני סומך עליהם ושוב, לא מצאתי ראיות לסיפורי זוועה על רכבים שניקנו מליסינג. להיפך ע"פ רוב.
לצערנו, אנחנו כן קוראים פה ושם על סיפורים כאלו על רכבים שנקנו מפרטי.
אני כאמור את המסקנות שלי כבר הסקתי. מקווה שלא אתבדה.
ושוב, אני לא חושב שיש העדפה חד משמעית. כמו תמיד, כל מקרה לגופו וכל אחד והעדפותיו.
אגב, בהיסטוריה של הרכב של חברת הליסינג אפשר לראות מה עשו בכל טיפול. כמובן שגם בהיסטוריה של המוסך.
אסף, אתה טוען שלמרות מה שכתוב בהיסטוריה במוסך (xx ליטר שמן yy) ייתכן שלא החליפו שמן? יכול להיות, אבל זו כבר הונאת ענק שביום שתתגלה עשויה למוטט חברת ליסינג שאף אחד לא יעז לקנות ממנה רכבים. אני לא מאמין שהם עושים כזאת קומבינה מטורפת ועוד יד ביד עם מוסכי חברה. מקווה שאני לא ממש נאיבי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אגב, בהיסטוריה של הרכב של חברת הליסינג אפשר לראות מה עשו בכל טיפול. כמובן שגם בהיסטוריה של המוסך.
אסף, אתה טוען שלמרות מה שכתוב בהיסטוריה במוסך (xx ליטר שמן yy) ייתכן שלא החליפו שמן? יכול להיות, אבל זו כבר הונאת ענק שביום שתתגלה עשויה למוטט חברת ליסינג שאף אחד לא יעז לקנות ממנה רכבים. אני לא מאמין שהם עושים כזאת קומבינה מטורפת ועוד יד ביד עם מוסכי חברה. מקווה שאני לא ממש נאיבי...
אני לא חושב שהם יסתכנו באי ביצוע עבודה שהוצהר עליה אבל שמן באיכות ירודה שווה ערך לאי החלפת שמן. וזה כבר משהו שלדעתי בהחלט קיים
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
מי אמר שכתוב שהחליפו שמן?
באו. לקחו את האוטו לטיפול. החזירו אותו אחרי שעה.
מה אתה חושב שהספיקו לעשות בזמן הזה?
אסף.
אני לא יודע. אני גם לא אומר שכל הרכבים בליסינג טובים. כמו כל קנייה, צריך לבדוק.
אני מתאר את חווית הקניה שלי ואת הנתונים שיש לי על הרכב שקניתי (ושהוצגו לי לבקשתי, או שבדקתי במוסך, לפני הקניה כמובן).
אגב, קנייה מפרטי יד ראשונה שקנה חגש במסגרת מימונית ותפעולית מליסינג נחשב ליסינג או פרטי ?
it was a jeep thing
המהירות שרכב ליסינג יוצא מהלקוח וחוזר אחרי טיפול כולל הלוגיסטיקה אכן מחשידה, אני תמיד תוהה אם בכלל מכבים מנוע בעת החלפת השמן ...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk