תגובה: שאלה על התנעת וונדורה TBI
גם חיישן קאמשאפט בלבד מאפשר לך לדעת מתי להזריק. אתה יודע לפי חיישן גל הזיזים מתי כל בוכנה בנמ"ע. אתה יודע מהי מהירות הסיבוב, ומכאן אתה יכול לחשב את המועד המדויק להזרקה ולהצתה, עבור כל קידום נדרש.
עובדתית, מנועים מסוימים מתניעים ללא חיישן קרנק, וחלקם גם ללא חיישן גל"ז, בתנאי שאחד מהם קיים, וזה כולל מנועי דיזל, שבהם מטבע הדרכים מועד ההזרקה המדויק הוא קריטי.
למה לא יישמו את היתירות הזו במנוע של הסופה? לא יודע לומר, אבל זה בהחלט ניתן לביצוע. אתה אומר שאתה יודע את הסיבה, אז אשמח לשיתוף.
התכוונתי שאני יודע למה לא ניתן להתניע בלי שניהם גם יחד - כי המידע שכ"א מהם מעלה, כאמור, הוא משלים.
למה לא יישמו את היתירות הזו בסופה?
אני יכול רק לנחש.
כשאני מנסה לשער כיצד חיישן קאמשאפט בלבד ממלא את שני התנאים ברכבים אחרים, אני מניח - ופה הבמה שלך חנן - שמדובר במספר חיישני קאמשאפט, אחד לכל זוג בוכנות. והחיישנים ממוקמים סמוך לגל זיזים, ולכן הם מסוגלים לתת גם נמ"ע וגם את מספר הבוכנה.
בסופה חיישן קאמשאפט ממוקם בתוך המפלג - נזכור שזו טכנולוגיה ישנה - ולכן אני לא רואה אפשרות שבה, מהמיקום הזה, הוא יידע לתת יותר מאשר "מתי בוכנה מס' 1 נכנסת לעבודה" ואולי גם, אם רוצים, סל"ד. אבל מכיוון שזקוקים לחיישן קרנק להשלמת המידע על נמ"ע ממילא לוקחים משם גם את הסל"ד.
התמונה הזה עשויה להמחיש לך, איך חיישן גל"ז בודד יכול לקרוא גם מיקום כל בוכנה וגם מהירות מנוע:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...923/x5gqkK.jpg
שים לב, שמיקום בוכנה מס' 1 מצוין ע"י שני חריצים צמודים.
יפה מאד.
זה באמת מעלה שאלה גם לגבי הסופה\YJ, יכלו לעשות אותו דבר בגלגל תנופה ולהיפטר מחיישן קאמשאפט, או למקם חיישן קאמשאפט בראש באופן הזה ולוותר על חיישן הקרנק.
אני לא מכיר יישום עם חיישן קרנק בלבד, מהסיבה שאתה לא יודע אם הבוכנה שהגיעה לנ.מ.ע. היא בסוף פליטה או דחיסה.
ושוב, זה בלי לסתור את העובדה שיש מנועים שמסוגלים בחירום להתניע ולעבוד ללא חיישן גל"ז.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נכון אין יישום בחיישן קרנק בלבד, כי מדובר גם בהצתה וגם בהזרקה - אם הצתה אין בעיה לתת גם בפליטה, הרי הזרקה אין טעם.
בחירום אני מניח שאין בעיה לתת גם וגם ולהכפיל את צריכת הדלק (ב-MPI), רק נשאלת השאלה האם הזרקה בפעימת פליטה לא תגרום לדלק להתלקח ואז להתנגד לבוכנה למרות פתיחת שסתום הפליטה.
במנוע בנזין שהוא לא gdi אתה מזריק לסעפת יניקה ולא לצילינדר, אז התזמון המדויק של ההזרקה לא קריטי בחירום. אם תזריק בזמן הלא נכון הדלק ימתין מעט בסעפת עד לפעימת היניקה הבאה.
בדיזל התזמון כן קריטי ומה שקורה בחירום הוא שמבוצעת הזרקה גם בסוף פליטה וגם בסוף דחיסה, ואם מתרחשת האצה של המנוע, אז המחשב מבין איזה מבין הנ.מ.ע היא הנכונה ולמשך שאר העבודה ההזרקה תתרחש רק במקום הנכון.
לא שופכים דלק סתם במהלך עבודת המנוע כי זה מזהם וזה ישרוף כמעט במיידית את הממיר הקטליטי.
הפסקה האחרונה שלך לא קשורה. ההזרקה נעשית לסעפת היניקה, והיא לא מחוברת למהלך הפליטה, שכן שסתום היניקה סגור בשלב הזה.
צודק
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
אז נשארנו עם שתי שאלות:
- מה תפקידו של חיישן הקרנק?
- למה הוונדורה לא התניעה אלא רק בהתזת תרסיס קרבורטורים בלוע סביב שני המזרקים, מה שנפתר בהחלפת סוויץ'?
א. לשמר תזמון הצתה מדויק גם כששרשרת הטיימינג מתארכת כתוצאה מבלאי.
ב. למדוד ברזולוציה גבוהה את מהירות הקרנק ואיתה לנטר את שינוי המהירות הסיבובית שמתרחש לאחר פעימת עבודה מוצלחת ולהדליק תקלת "החטאת בעירה" כשלא מתרחש שינוי כזה.
ג. בדיזלים ובבנזין gdi תזמון הזרקה מדויק עם רזולוציה גבוהה של מיקום.
ד. לספק נתוני הפרשי מיקום בין קרנק לקאמ במנועים עם תזמון שס' משתנה.
ה. בטח יש עוד סיבות שלא מניתי.
לגבי השאלה השנייה: ביצוע פתולוגיה בדיעבד על סמך נתונים חלקיים מיד שנייה... אני מאחל הצלחה למי שינסה את מזלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לגבי השאלה השנייה: ביצוע פתולוגיה בדיעבד על סמך נתונים חלקיים מיד שנייה... אני מאחל הצלחה למי שינסה את מזלו.
הנתונים שהבאתי מלאים, ובמקרה זה יד שניה כמוה כיד ראשונה.
השאלה היא האם ברכבים הללו, אחת מרגלי הסוויץ' אחראית על מתן מתח אינדיקטיבי חיוני למחשב במצב start?
תן מספר דגם של ה ecm/pcm ושנת ייצור, ואנסה לחפש את התשובה.
מודל 96
אין פרטים על המחשב
96 ו Tbi? בשנה הזו כבר עברו לרב נקודתית. כנראה שקוויגלי בנו ממש לאט...
נראה שמדובר בקומבינה אמריקאית. ולך תדע מה עוד עבר עליה בארץ.
דגם המחשב חשוב, כי יש דגמים שיש להם מערכת למניעת גניבה שאולי קיימת כאן.
בדגם המחשב הנפוץ, לדוגמה, שמספרו 1227727, אמנם יש חיבור בין הסולונויד של הסטרטר לאחת מכניסות המחשב. המחשב יתחיל להזריק ברגע שהוא מקבל סיגנל מחיישן גל הזיזים, הוא לא חייב את האות מהסטרטר.
בלי דגם המחשב ודיאגרמת החוטים שלו, לא נדע כלום. יש מדבקה על המחשב.