הדגם היחידי שמופיע להם בקטלוג במידה 33/12.5/15 הוא:
Wrangler MT/R ® With KEVLAR
http://www.bmbltd.co.il/tire/33x12-5...k-108q-owl-tl/
Printable View
הדגם היחידי שמופיע להם בקטלוג במידה 33/12.5/15 הוא:
Wrangler MT/R ® With KEVLAR
http://www.bmbltd.co.il/tire/33x12-5...k-108q-owl-tl/
אני לא בא לסנגר כאן על צמיגים סיניים. ממש לא.
יש לי אנטי מובנה לתוצרת סין. זה לא רק האיכות שפעם היתה יותר נמוכה מנמוכה (והיום הם בפירוש הולכים ומשתפרים, לא רק בצמיגים אלא בכל דבר) אלא עוד כל מיני דברים, חלקם עקרוניים, כמו הסלידה מהמשטר הקומוניסטי המתועב בסין וחוסר הרצון לתמוך בכלכלה הסינית שכובשת את העולם וכו' וכו'
מצד שני, מי ומה אנחנו לעומת סין?... אפילו לא טיפה באוקיינוס. כלום בחזקת כלום וגם זה בהגזמה פרועה. סין היא היום הכלכלה החזקה בעולם. מובילה בטכנולוגיות, כל דבר שאנחנו צורכים מגיע היום מסין. כל מוצר אלקטרוני. כל בגד, כלי בית, נעל, אפילו הקוטג' של תנובה שאתם אוכלים בבוקר שייך לסינים.
אז בואו נשים בצד את המוצא העדתי של הצמיגים ונתייחס רק לנתונים.
אני חושב שכעיקרון זה נכון לחשוב שדופן 3 שכבות חזקה יותר מדופן עם 2 שכבות. ממש כמו שמקובל לחשוב שרדיאטור 3 שורות עדיף על 2 שורות. אז כל זה נכון כעיקרון, אבל זה לא מחייב. ממש לא.
כי כמו שברדיאטור מה שיקבע בסופו של דבר את כושר הקירור הוא שטח הפנים של מעברי המים ולא מספר השורות, כך יכולים להיות גם צמיגים בעלי דופן דו-שכבתית שחזקה משמעותית מדופן תלת-שכבתית בצמיגים אחרים. מספר השכבות בדופן הוא גם עניין של מידת הצמיג. לא מעט דגמים בעלי 3 שכבות בדופן במידה 33X12.5, הם בעלי 2 שכבות בלבד במידה 31X10.5. למה? ככה.
לצערי הצלחתי לחטוף פגיעה לא פשוטה בדופן 3 שכבות המשוריינת של טויו MT המהוללים כבר בטיול הראשון שלהם.
זה לא מדיח אותם ממעמדם המיוחד לדעתי כצמיגי השטח המלא הכי טובים בשוק - אבל הם נחשבים מבחינתי לכאלה רק כי כבר מזמן הופסק ייצורם של הפירלי סקורפיון MUD זצ"ל, שאם היו מיוצרים כיום, כנראה היו נושאים עדיין את הכתר הזה בגאווה גדולה. וזה למרות שהדופן שלהם בעלת 2 שכבות בלבד, אבל 2 שכבות מאוד גיבורות. דופן שהתגלתה כגמישה וחזקה ועמידה יותר מכל צמיגי ליגת העל היקרים של היום. כולל טויו. כולל BF. כולל קופר ומיקי ומה שתרצו. אין ולא היה מבחינתי צמיג טוב יותר מהסקורפיון MUD. שבמשך 4 שנים קשות עבר אצלי שבע-מאות מדורי גיהנום וצחק להם בפנים, ללא אף פנצ'ר או פגיעה בדופן או בסוליה.
החלפתי אותם רק כאשר נמחקו לחלוטין ולאחר שלא מצאתי סט פירלי חדש כי הייצור הופסק ולא נשארו יותר. כולל במלאים ישנים. ואז התפתיתי לערוך היכרות עם מותג מקסיס שהתגלה כ.... לא משנה. בואו ונאמר בעדינות שלא התלהבתי ושאפילו המחיר הזול דאז, לא יכל לחפות על איכות נחותה. והיום הם אפילו לא ממש זולים.
עמידות הצמיגים לאורך זמן היא עניין נזיל לחלוטין. יש הרבה חשיבות לצורת הנהיגה, ללחצי האוויר, לעוצמת המנוע, למשקל שמועמס על הג'יפ, לאופי השטח שאתם נוהגים בו, למזג האוויר.... וגם למזל. הרבה מאוד למזל. להמשיך?... המחיר הזול של הצמיגים הסיניים מאוד מפתה, זה נכון. רובם גם עומדים היום בכל התקנים והדרישות של שווקי המערב, אם זה משנה למישהו כאן.
אבל בגלל שאנחנו חברים, ובגלל שאני מכיר היטב את הג'יפ שלך, ובגלל מתאר הטיולים שלנו, אין ספק שההמלצה שלי גיתאי, היא שתתאמץ ותבחר בצמיגים הכי טובים שתוכל להשיג. גם אם יהיו יקרים יותר. אני גם ממליץ חד משמעית על סט קומפלט. 4 צמיגים ולא פחות. כי כל צמיג אוחז אחרת ואני מעדיף רביעיה שעובדת אותו דבר.
אבל אם התקציב מעיק ואתה מוכרח למצוא פתרון כאן ועכשיו, אפשר בפירוש לחיות בשלום גם עם צמיג סיני או אינדונזי, בתנאי שהוא חדש וטרי. כי זה עדיף על כל צמיג משומש ועייף או פגום ופגוע, גם אם מהמותגים המפוצצים והיקרים. רק קח בחשבון, ויש לך כבר נסיון מר ויקר - שהצמיגים הזולים תמיד נכנעים מהר יותר מהיקרים - כי זו דרכו של עולם. ושבעוד שנה או שנה וחצי השרשור הזה יהיה שוב אקטואלי.
דרור,
יש גם צמיגי שטח תעשייתים עם שכבה אחת בדופן.
השאלה מה האיכות.
הסינים עדיין נמצאים בנקודת פתיחה וציפיות נמוכה ביחס למוצרים ויצרנים מוכחים.
מהסיבות שציינת, של בטיחות וגם יחס עלות- תועלת. לי אישית אין כסף ורצון לעשות את הבחינה על הרכב שלי.
הצמיג הדק יחסית יכול לקבל צביטה בשטח שתקבל ביטוי רק בכביש במהירות בינעירונית. ולא ״רק תשבש טיול״ בגלל פנצ׳ר במהירות נמוכה.
דרור.
קל מאוד להתחבר לדברייך אבל הם נכונים לך ולצרכנים שכמוך. בצמיגי שטח כמו בכל שוק עליך לבחון את הצמיג לפי השימוש העיקרי בו.
רוב רכבי השטח בארץ, יורדים לשטח פעמיים בשנה ל-200 ק"מ שטח. את שאר עשרות אלפי הק"מ השנתיים הם מבלים בכביש. האם זה מצדיק צמיגי MUD, או AT? כנראה שלא.
אנשים כמוני, שרכב השטח שלהם משמש לטיולי שטח בלבד, כאלו שמתניעים את הרכב רק כדי לצאת לטיול, זקוקים לצמיגי שטח מלא, אפילו שעיקר הנסועה עדיין בכביש, בדרך אל השטח.
שכבות בדופן? פגיעת דופן חודרנית תחסל את הצמיג שעלה 1100 ש"ח בדיוק כפי שיקרה לצמיג שעלה פחות ממחצית המחיר. כואב הלב!
ההבדל העיקרי אפילו אינו באחיזה בשטח. אינני זוכר צמיג MUD זול שהחליק על שפ"צ שונה מצמיג יקר יותר. ההפרשים במקדמי החיכוך צמיג-קרקע (בשטח), זניח. (בכביש רטוב יכולים להיות הפרשים יותר משמעותיים).
בסוף, לדעתי ורק לדעתי, צמיג שטח נבחן בגמישותו לאורך זמן. הגומי המגופר מתקשה ומתקשח עם הזמן הטובים ביותר מגיעים לקשיחות בילתי הפיכה כעבור 3 שנים). התוצאה היא שכאשר אנחנו מורידים אויר ונוסעים על צמיג שהתקשח אנחנו גורמים לתופעות של עייפות חומר "תנועת והתרחבות נקעים" זה נקרא במטאלורגיה מקצועית.
האויבים הבעייתים ביותר לצמיגנו הם נסיעה בכביש על צמיגים בלחץ נמוך מידי ובלייה מקרינת השמש. הדרך להתמודד - חניה בצל וניפוח הצמיגים לפני יציאה אל הכביש.
אפשרות שניה, זו שאני דוגל בה, החלפת צמיגים תכופה. כל 10K עד 15K ק"מ או כל שנתיים-שלוש שנים, ללא קשר לבלייה ולמצבם. כך מקבלים צמיגים גמישים, נוחים ובטוחים.
מוצאו הסיני או כל מוצא אחר של הצמיג אינו באמת משפיע על טיבו וביצועיו של הצמיג בשטח, כפי שמשפיעים הבלייה וההתקשחות של הגומי המגופר. אני אישית רוכש אינדונזי/סיני/קוריאני, מה שיוצא זול בזמן שאני רוכש, אבל מחליף צמיגים כל 10K ק"מ (שנתיים-שלוש). למרות טיולים אתגריים בתכסית קרקע משתנה, ב8 השנים האחרונות לא זכור לי תקר או כל נזק אחר בצמיגים.
ערן CJ
גיתי, אני כבר שנים עם המקסיס טרפדור במידת צמיג 31 ואני מאוד מרוצה. הם מאוד הפתיעו אותי בקשיחות ובעמידות שלהם בשטח "עויין" ממש היו פעמים "שראיתי את הדופן מרוטשת בעיניים" במפגש אלים של הדופן בסלע מאיים, כשלבסוף זה נגמר בלא כלום! אפילו לא פציעה קלה!
אחיזה סבירה פלוס לדעתי.
אורך חיים של שלוש ארבע שנים בלי שום בעיה.
בסה"כ תמורה מעולה להשקעה.
כן כן אני יודע...לדעתי בלבד מנסיוני האישי בלבד...לאופי הטיולים וסוגי הקרקע האינדיווידואליים שלי בלבד...וכל הבבלט הזה....
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תודה טל.
למרבה הצער הם לא 'זכו' להיות בין הבודדים שמגיעים לארץ במידה 33, ראה רשימה קצרה מעלה.
אבל חשוב לדעת, לך תדע מה יביאו מחר...