אני לא מערער על התכונות של החומר.
אני (ומסתבר שעוד כמה..) מערער על המרובעות שלך לקבל שאפשר גם אחרת, וזה לא שחור ולבן.
לא לוחץ לך בקופסא?
Printable View
גררתם אותי פה לדיון להגן על עמדות לא לי...
לא רק שאני לא מבין בשביל מה צריך אלומיניום למיגון גחון, אני בכלל כופר בצורך האובססיבי, האוטומטי כמעט, במיגוני גחון כתנאי סף לטיול בשטח בישראל.
ד״א המיגון הראשון שהכנתי לרכב היה מפלדת 3ממ שהייתה זמינה.
באותה המידה השתמשתי בחתיכת אלומיניום כעת, כי היא הייתה זמינה.
אחרי שהנסיון הראשון נשבר, חבר מהנדס אמר לחמם.. וזה עבד.
ואני בכלל הצעתי פתרון זול, זמין, ופשוט (שיכבתי -שתי פלטות צמודות).......
אבל זה לא מעניין אותכם, כי לא לא מצאתם בעיות להתווכח עליהם בפתרון הזה :p:p:p
כי אתה אדם חכם ולא נצא ממך בשלוש תגובות, אז ויתרנו בלי להעליב.
ניטים ?! [emoji12][emoji12][emoji12]
גם בזרועות האחוריות בתומקאר עושים שימוש בקוזברו... חומר מדהים בעמידות שלו במפגש עם סלעים...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ראיתי ואני מבין, רוצה להתערב שאחרי מכה אחת או שתיים המגן הזה מתחיל לעשות לך בררררר בסל"ד מסוים ?
כן, אני יודע, עוד חורים ועוד ניטים.
האם התקנת כבר?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אם אתה שואל אותי? אז כן.
תסתכל טוב בתגובה #13 אחת התמונות היא תמונה מלמטה כלפי מעלה (שהרכב על ליפט) .
למעלה מחצי שנה, בינתיים הברררר היחידי הוא מכיוון הפורום הזה, וזה ממש לא תלוי בסל"ד :)
קובץ מצורף 113867
בררררר
ורגע של רצינות , כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה .
כשאני בונה מיגון, אני דואג להכניס תחתיו ג׳ק עגלה ולהרים את הרכב עד שלפחות גלגל אחד באוויר ,כמובן בלי שהמגן יתכופף ויגע באחד הרכיבים שמעליו,ובשחרור הוא יחזור לצורתו המקורית , זה המינימום מבחינתי, כי כאשר התנע יכנס למשחק זה יהיה הרבה,הרבה יותר גרוע.
כל מגן שמתחת לזה ,מבחינתי ,הוא אביזר קישוט ואפשר לשלוח אותו לתחת של הנביא.
רגע של רצינות..
לא כל מגן צריך להיות מסוגל לספוג טיל נ"ט ....
במקרה הזה, תעשה פה סקר ותראה שרוב הטרופרים, נוסעים בלי מגן גיר. הגיר עמוק למעלה, אבל האגן חשוף, וכל המטרה היא לקלוט אבנים מתעופפות.
סגירה בחוזק שאתה מציע, גורמת לחימום של הגיר ולא מקובלת. ישנם פתרונות של "בזנ"ט" - לדעתי, כבד, מסורבל ומיותר.
הלאה,
בהרבה רחבים רכים (SUV) יש מגיני סף - פשוט עוטפים את התחתית בפלטת אלומיניום , פה הכוח מגיע מהקורה עצמה, המגן רק למנוע פגיעה בקורה.
מיכל הדלק של הטרופר - מגיע עם כיסוי פלדה, יש שמורידים, ומחליפים ביותר מסיבי, יש שמוסיפים שיכבה נוספת. אני הוספתי 4מ"מ פלדה.
זה לא צריך להחזיק את הרכב (התושבות של המיכל לא מיועדות לזה) זה רק למיגון!
ועדיין, לדיון הטכני גרידה - לדעתי שתי פלטות 4מ"מ שמכופפות ומוצמדות ( וכיפוף בקצה) חזקות מפלטה אחת של 6מ"מ (שזה החומר המקובל למגינים), אבל מאפשר עבודה עם רדיוסים קטנים יותר.
My two cents
בכדי להגן מאבנים מתעופפות מספיקה גם פלטה אחת של 4 מ״מ .
אני לא מעביר ביקורת על הרעיון שלך בהשוואת כוחות למגן מחומר אחר,אני פשוט מצביע על הייעוד של ״מגן״,שלתפיסתי כנראה שונה .
כתמי השמן הרבים במעברים טכניים ברחבי הארץ מעידים אחרת.
נמרוד,
סיקס/סופה/היילקס/דיפנדר באמת שיד מעט מאד אם בכלל צורך למגן.
למרות שגם בהיילקס ישן, יש נקודות לת״ל, כמו מנוע הנעילה, כיסוי קדמי לדיפ, וגם מיכל דלק.. כן, הגענו גם לשם.
אבל בשביל SUV ממוצע עם מתלה נפרד מקדימה, וזה עוד טרם הרכים באמת עם מתלה אחורי נפרד, זה תעודת ביטוח קטנה לחוסר תשומת לב רגעית, טעות בהערכת נהג וכו.
אני מצטער פשוט לא מוצא.
מה עלות ההרכבה??
אני בעלי ויטרה גם כן
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk