תגובה: סוג מים לרדיאטור ... משנה איזה צבע ?
1) לא מזלזל בנוזלי קירור ולא כתבתי שמומלץ לערבב סוגים שונים בכוונה תחילה.
2) בואו נצא מנקודת הנחה שרוב הרכבים בני 4 וישנים יותר , לא מטופלים במוסכי חברה ובדר"כ לא באותו מוסך .
מה שאומר שכולם עם נוזלי קירור מעורבבים של חברות שונות.
3)מומלץ להחליף את כל נוזל הקירור +טרמוסטט אחת לx קילומטרז /שעות מנוע/שנים. מישהו עושה את זה? מעטים מאוד וזה מוביל להתחממויות וראשי מנוע ומנועים קומפלט, נו אז?
העם חושב בטווח הקצר , את רוב האנשים זה ממש לא מעניין מה יקרה עם הרכב בעוד x שנים כשהוא ימכור.
וזאת חברים עובדה קיימת בשוק .
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
הכל בסדר... אבל כאן כשמישהו שואל שאלה מתוך כוונה לקבל תשובה שתיטיב עם מצב הרכב שלו, קיבל גם ממך וגם מאחרים תשובה מקצועית ורצינית ובצידה הערה שזה לא באמת משנה כי ככה כולם עושים וכו׳.
אני אישית מאמין שחלק מזה שהרבה יותר ג׳יפים וגם מכוניות מטופלים היום באחזקה עצמית בצורה טובה יותר ממה שהיו מטופלים בה במוסכים בעבר - זה האתר הזה ואחרים כמוהו שבהם אפשר להדגיש איך נכון לטפל ברכב ולא איך כולם מחפפים. אתה בעל מקצוע ומבין היטב את החומר, אז חבל לבלבל מי שיקרא את הדיון הזה בעתיד בין ההמלצה המקצועית שלך לבין האמירה שזה שהרוב מחפפים זה בסדר.
אני אישית מחליף נוזל קירור בזמן ובסוג לפי הספר. יש לי הוכחות - כלי רכב שנמצאים באותה יד שנים רבות - שזה מונע מה שמתואר כ״מחלות״ של דגמים מסויימים. מנועים עם מאות אלפי קילומטרים בלי התחממות בדגמים שבהם כל ילד יאמר לך שהם מתחממים.
יאללה, חפרנו... שורה תחתונה מה שהנוזל שהיצרן ממליץ - ומעורבב מראש. המים בארץ לא טובים לערבוב עם נוזלים להכנת קוקטייל קירור ביתי.
בעבר קיבלנו מנועים מארהב עם תמיסה של 50 אחוז. כשהיה חסר הוספנו מעט מים מטופלים כמקובל. זה היה אסון. התוסף האמריקאי מתברר הגיב רע מאוד עם המים הישראליים והתוצאה היתה איטרציה כימית קטלנית למנוע. שינינו את ההוראה כך שבמידה וחסר עד כמות מסויימת לא נוגעים ואם חסר יותר מזה מרוקנים וממלאים 20 ליטר חדשים של תמיסה ישראלית.
במקרה אחר החלפת ספק התוסף - למרות שבשני המקרים היה מבוסס אתילן גליקול - הביאה לאסון כימי בין חומרים אחרים שהיו בתוסף, גושים וסתימות של רדיאטורים.
אז נכון שזה לא המקרה הרגיל, אבל זה מבאס כשזה קורה ברכב הפרטי שלך.
אסף.
מקבל ומסכים ב100% בדיוק כמו שעשיתי לפני מספר תגובות.
ועכשיו כמו הילדים:
זה דורון שהצליח למשוך אותי חזרה לדיון התיאורטי [emoji12]
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk