https://idgu.co.il/%D7%A4%D7%A0%D7%9...A9%D7%99%D7%9D
מכיר את האוהל הזה?
Printable View
https://idgu.co.il/%D7%A4%D7%A0%D7%9...A9%D7%99%D7%9D
מכיר את האוהל הזה?
לא מכיר. נתקלתי במוצר באיביי במחיר מעניין ורציתי לראות מה ההפרש בארץ.
יש לי את האוהל הזה, קניתי בוולמארט הבאתי במזוודה עם חבר.
אוהל איכותי ביחס לסטנטרד של מה שנמכר בארץ, נוח ופונקציונלי. שומש עד כה פעמים בודדות אז עוד לא נבחן במבחן הזמן.
בזמנו כשחיפשתי ביקורות על הדגם הזה, מצאתי לא מעט סרטוני יוטיוב של אמריקאים שחווים ביקורת טובה עליו, גם בעמידות למים.[
עלה לי משהו כמו 100$, מאוד משתלם בטח בהשוואה למחירים של אוהלים מקבילים בארץ ושוב אין מה להשוות הנדסת אנוש ואיכות אמריקאית לעומת הזבל במחיר מופקע שנמכר כאן.
אגב אחי, קנה באותו זמן אוהל של eureka, מעט יותר יקר - 160$ אבל זו פירמה מוכרת מאוד עם רזומה מוכח באוהלים וציוד קמפינג. אין מה לקנות אוהלים בארץ.
אהלן,
אני אחיו.
אחרי התרחבות המשפחה החלטנו להשקיע באוהל גדול. קניתי אוהל 6 אנשים של גו נייצ'ר. רב עונתי.
יסלח לי עידן שאני כל כך אוהב את השרות שלו וממשיך לקנות ממנו, האוהל זבל! תת רמה סינית שלא עומד ברוח עם הנדסת אנוש מזעזעת ובלי שום תשומת לב לפרטים. כשמביאים בחשבון את המחיר שלו בכלל בא לי להוריד לעצמי סטירה.
נקודת היחוס שלי הוא אוהל של יוריקה ל2 אנשים שקניתי ב1996 לטיול בדרום אמריקה. אוהל לא יקר ששוקל ברוטו 1 ק"ג מכוון שהיה לי חשוב המשקל על האופנוע. האוהל היה קשור בחזית האופנוע ועבר 10 חודשים ו30 אלף ק"מ של גהנום של תנאי סביבה. האוהל הדקיק הזה המשיך לשרת אותי באינטנסיביות עד היום. כולל לילה רטוב בפארן שבוע שעבר.
מכרתי את הגו ניצ'ר ביד 2 בכמה שקלים וקניתי ישירות מיוריקה ארה"ב את זה
https://www.eurekacamping.com/tents/...-5-person-tent
משלוח חינם בתוך ארה"ב אל BUY2, משלוח לארץ, מע"מ ולא הגעתי ל 1000 ש"ח.
אין מיסים על אוהל למעט מע"מ.
זה בטח לא האוהל המושלם אבל האיכות, הירידה לפרטים, נוחות התפעול ואני מצפה שגם אורך החיים - ללא תחרות לכל הזבל שנמכר בארץ.
לדעתי שוק האוהלים סובל ממחסור באוהלי מיד-ריינג'. אין כאן אוהלים טובים. או זבל סיני או טורבו-טנט יקר אימים שאני ממש לא בטוח שמצדיק את המחיר.
יואב, זה אוהל עם מוטות השחלה?
לא השחלה.
האוהל נתלה על המוטות עם ווי פלסטיק.
אפשר לראות בקישור
אני יכול להמליץ מנסיון של מספר שנים ומספר אוהלים (אישיים ומשפחתיים) על חברת Sierra Design.
https://sierradesigns.com/tents/
שימו לב שהאוהלים הקטנים ללא השחלה ובחלק מהגדולים יש שילוב.
עמידים ברמה גבוהה מאד כנגד רוח, גשם ושאר מזיקים.
כיום עם אוהל 2 חדרים משפחתי.
גם לי היה אוהל תלוי במשך שנה על אופנוע - ארה״ב ואוסטרליה [emoji16]
אני עם המוטות האלו עם החוט באמצע סיימתי.
אחרי הנסיון הנהדר עם הפתיחה בצורת מטריה אני לא חוזר לסגנון הפרימיטיבי ההוא.
כל כך כיף להגיע בערב לחניון ולפרוש אוהל לבד בחצי דקה גם בתנאי רוח.
אם למישהו יש המלצה על אוהל מבד איכותי שנפתח מהקודקוד בפעולה אחת קלה מהירה ופשוטה אז זה מה שאני מחפש.
אין לו צורך באוהל בגובה 2 מטר שאוכל לעמוד בו.
גם איגלו ל 4-6 אנשים יספק אותי מעל ומעבר.
מעניין. אצלי זה הפוך. אחרי נסיון עם אוהל יקר נפתח בן רגע, לא עמיד לרוחות, מסורבל, נפחי, ללא חלקי חילוף, אני מתמודד בגבורה בכל חניון לילה עם בניית שני אוהלים לא בן רגע, ומבסוט מזה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
השרשור הזה גורם לי להעריך עוד יותר את האיגלו של חגור...
אם היה לו בד טיפה יותר יוקרתי וריצרץ בחלק התחתון האטום של הדלת הוא כנראה היה מושלם
לצערי מנסיון של שנים וגם טיולי שטח רגלי בחו"ל, המסקנה האישית שלי שעדיף להשקיע סכום נכבד ולקבל תמורה.
בארצנו התחרות היא על המחיר. ולכן הרוב מגיע מסין עם איכות מתאימה.
אחרי המותגי סין הזולים יש קפיצה חדה למותגים ולציוד היוקרתי כמו MSR ועוד רבים אחרים וטובים.
כל אחד עושה את השיקולים שלו.
יש לי את Colombia למשפחה .
ויש לי את הקטן הסיני ,לילדים שמתחלף כל שנה שנתיים כי הם קורעים אותו,וגם העלות ההתאם.
ולכן אוהל זה ציוד מאוד אינדיבידואלי.
אישית תמיד אעדיף יקר ואיכותי,כך גם הבנזנייה שלי, 15 שנה עובדת כמו סוס של MSR.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
מערבבים כאן אוהלים לטיולים רגליים ואוהלים לטיולי משפחות רכובים.
אלו אוהלים שונים לגמרי והמסקנות של אוהלים לטיולים רגליים לא רלוונטיות לאוהלי משפחות גדולים.
יש 2 דגמים של האוהל GoNature6 לנו יש את זה עם 2 חלונות+ דלת גדולה, להבדיל מזה עם 2 דלתות גדולות.
משתמשים בו כבר כמה שנים, 2 מבוגרים+2 ילדים, המון טיולים, אנחנו לא נמוכים בכלל, והאוהל מגלה עמידות גבוהה לאורך השנים.
ביחס לאוהלים ריבועיים, מגלה עמידות מרשימה לרוח, כולל כאלו שעולים פי-3 ממנו, כולל האריסטוקראט עם הטורבו..
מול קיבוע במיתרים ויתדות, מספיק שאנחנו נכנסים לתוכו עם הציוד.
אני מחפש תירוץ להחליף אותו "כי בא לי", ולא מצליח להצדיק את הסעיף התקציבי הזה..
דורון
אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...
יש מגוון מאוד גדול של אוהלים איכותיים בהרבה במחיר נמוך יותר מהגו נניצ׳ר
״הפרטים הקטנים״..
תן המלצה.
עם כל השרשור הזה .. עשיתם לי חשק, אז בדקתי ..
ש לי שני אוהלים,
אחד משנת 2000, עידן קמפינג, פתיחה מהירה עם כיסוי גשם ( שכבר מתחיל להכשל .. במפגש אחרי כמה שעות של גשם התחיל לחדור לאוהל )
ואחד ב 99 ש"ח מתחנת דלק בן בערך 14 ( נקנה כשנולדה הילדה הראשונה )
ואולי הגיע הזמן להתחדש .. :)
תודה לכם.
עקב כך, עידן קמפינג הנ"ל עושה עבודה יפה כבר 17 שנים .. לא ראיתי פה בשרשור בכלל התיחסות אליהם .. למה ?
http://www.omm.co.il/site/idan-camping.com_
בתצלום, מסופ'ש שעבר, עידן הקמפינג. (והבן שלי)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c292c87cc9.jpg
אמרו כאן ואמרו יפה.
יש לעשות הבדלה בין סוגי האוהלים.
אין דין אוהל תרמילאים כדין אוהל משפחה, ואין דין אוהל רגיל כדין אוהל בן רגע.
לצורך העניין, יש לי אוהל שעלה בזמנו 130 ש"ח שקיבלתי לבר מצווה (לפני 25 שנה) שעדיין מתפקד כמו ביומו הראשון.
אני מניח שכל אוהל איגלו מחברה סבירה, עם כיסוי גשם נפרד יתן מענה.
ברגע שמדברים על אוהלי בן רגע, עם מפרקים, חלקים נעים, ותפרים רבים מתחיל ההבדל בין החברות היקרות לזולות. במיוחד באוהלים הגדולים בהם לחוזק המוטות והחיבורים משמעות רבה בגלל העומסים הגדולים בהרבה בהם הם עומדים (בעיקר מבחינת רוח).
קראתי הרבה חוות דעת בחו"ל והתחילו לקנן בי ספקות לגבי עמידות הקולמן בגשם.
עידן קמפינג של שנת 2000 זאת חברה שהתפצלה לשתיים.
האחת נקראת היום "עידן קמפינג סוכנויות" נרכשה על ידי חברה שמתמחה בשיווק לרשתות סופרמרקט וDIY) ומשווקת מוצרי קמפינג בסיסיים בעיקר לתחנות דלק, הום סנטר וכו' תחת המותג "Camptown" - האוהלים שלהם הם בעיקר איגלו פשוטים בעשרות\מאות בודדות של שקלים שלרוב, משמשים כאוהלים חד פעמיים.
השנייה נקראת "גו נייצ'ר ישראל" שמשווקת ציוד לחנויות המטיילים המקצועיות תחת המותג Go Nature - למותג זה יש מוצרים מוצלחים מאוד ולחליפין גם מוצרים כושלים. צריך לבחון כל מוצר לגופו.
האוהל הספציפי בתמונה נמכר היום כ Go Nature בין רגע ל4 רב עונתי - עמיד בגשם (בתמונה הוא ללא הכיסוי שלו) - קחו בחשבון שסדרת אוהלי הבין רגע האלה נמכרה בעבר תחת כמה מותגים (Camptown, עידן מחנאות\עידן קמפינג והיום Go Nature) ואפשר להגיד שזה הדגם היחיד ששרד ללא שינוי משנות ה90 ועד היום. אז זה נכון שהנדסת האנוש שלו קצת מיושנת והוא נראה קצת פחות סקסי מאוהלים מודרנים של היום אבל הוא סוס עבודה שלא נשבר גם בהתעללות מסיבית לאורך שנים.
אני חולק על מי שאמר שהעמידות שלו ברוחות בעייתית - זה האוהל היחידי שעומד ברוחות קשות ללא עיגון לקרקע. ברוח קשה מאוד הוא מתגמש אבל לא נשבר.
עידן
תודה על ההרחבה !
הכיסוי נגד גשם פרוש על הקרקע מאחורי הילד להתיבשות ...
ואכל הוא שרד יפה מאד את ההתעללות רבת השנים.
כולל כמה פעמים שהילדים לקחו אותו לטיול כזה או אחר .. ולהפתעתי חזר הביתה שלם עם כל היתדות ( שלא השתמשנו בהם אפעם )
מעניין אם אני יכול לקנות רק כיסוי נגד גשם חדש ? ..
תיקון אחד, האוהל הזה הוא לזוג לא ל4.
אתה זה עידן מעידן קמפינג ?
אין לי את הפז"מ להמליץ לך על משהו ספציפי עם אחריות מה גם אני לא יודע מה אתה מחפש באוהל.
אבל חשוב לדעת שרמת האיבזור וה- DETAILING של האוהל האמריקאי הפשוט ביותר עולה בכמה רמות על כל מה שנמכר פה בארץ וההבדל במחיר מקומם.
אם יש לך דרך להביא אוהל מארה"ב במזוודה. אני ממליץ לך לשבת על הרשת ולחפש מוצר שמתאים לך - לא חסר.
האוהלים שלeureka מאוד איכותיים ובמחיר סביר (גם להם יש מבחר של רמות וסוגים לכל הצרכים), לאו דוקא פתיחה מהירה אבל איגלו משפחתי גדול וחזק.המותג של וולמארט זול בצורה מגוחכת ועושה רושם שלא נופל ברמתו ממה שנחשב אוהל איכותי פה בארץ אבל מסוג - CABIN TENT שנחשב פחות עמיד לרוחות למרות שאני לא מתלונן בינתים, אחרי שמותחים אותו כראוי (הדגם שדובר בו כאן - זה שיש לי), אגב וולמארט, אתה יכול להזמין בחנות האינטרנטית שלהם ולשלח חינם בתוך ארה"ב כמו כל חנות אחרת.
הגו נייצ'ר הוא אוהל פשוט ספרטני ועמיד, שבשום פנים לא מצדיק את המחיר המוגזם שדורשים עליו בחניות בארץ - ברמת האבזור והגימור הוא ברמה של אוהל תחנות דלק משפחתי.
זה מתבטא בהמון פרטים קטנים שיוצרים מכלול של מוצר אחר, דוגמאות:
- צורת הדלת - 3 רוכסנים במשלוש או רוכסן אחד אובלי.
- צורת קיבוע מתנפנפים - דלתות,חלונות - שרוכים פשטים שצריך לקשור אותם קשר סבתא או סוגרים נוחים שחובקים את הבד.
- אצלי באוהל החלון במצבו הפתוח נכנס לתוך פאוץ' יעודי.
- פתח איוורור מרושת בחלקו התחתון של האוהל שגם כשהאוהל סגור אין תחשות מחנק .
- צורת חיבור כיסוי הגשם למוטות - שוב שרכים שצריך לקשור אותם מתחת לכיסוי אל מוטות האוהל או חיבורים יעודיים ונוחים.
- אביזרי מתיחה - האוהלים האמריקאים מגיעים עם מיתרים אמיתיים ואביזרי מתיחה נוחים כסטנדרד בשונה מחבלי הכותנה המסכנים.
- אבזור פנים האוהל - רשתות ציוד, רשת עילית שנפרשת בתקרת האוהל ורשת עם תאים שניתן לפרוס אותה על איזה קיר שתרצה ובאיזה גובה שתרצה זה סטנטרד אצל האמריקאים, יש אפילו תא שקוף לאייפד כדי להקרין סרטים לילדים בנוחות.
- פתח להכנסת כבל חשמל - אם אתה באתר קמפינג עם תשתיות.
- שוליים\מרזבים מסביב לכל הפתחים.
- איכות המוטות וקוטרן - מוטות פיבר גלס פריכים זה פסה, היום זה מוטות אלומיניום עבים וחזקים.
- אופן עיגון חבלי המתיחה - החבל קשור לשרוך מסכן לכיסוי או מעוגן בצורה חכמה לכיסוי ולמוט.
כל זה ולא דיברנו על תצורת האוהל - חצי רשת עם כיסוי מול בד אטום, אוהל איגלו עם מוטות השחלה (שיטה ארורה ומקוללת) מול בניית המוטות ותליית האוהל עליהן....
בקיצור, כמו הרבה תחומים, גם בתחום האוהלים אנחנו חיים בארץ מלפני 20 שנה ומשלמים ביוקר, וטוב לנו....
הבנתי :)
כן .... אנחנו חיים בעבר ונהנים מהאוהל.
אני לא מצפה שיהיה מדף שקוף לאייפד באוהל בן 17.
רק שהגשם ישאר בחוץ.
זה מצחיק כמה אנחנו מזוודים ומשפצרים את הרכב לכל שיגעון שעובר לנו בראש בשביל עוד טיפה נוחות בבישול, בתאורה, בנגישות ובסוף הערב אנחנו מצטופפים באוהל איגלו קטן שאנחנו סוחבים מהטיול לדרום אמריקה.
את האוהל שלי קניתי, לא בשביל התרחבות המשפחה (זה היה לפני שנולד הזעטוט) אלה פשוט מתוך ההבנה שאוהל שאפשר לעמוד בתוכו זה שדרוג משמעותי לתנאי השינה והתארגנויות הלבוש (בעיקר לאשתי)
לפני שנה בדיוק היינו במקום הזה, של לחפש אוהל משפחתי. לטיולים רכובים כמובן.
הדרישה היתה ל-8 אנשים, ובשום אופן לא איגלו - כי אנחנו רוצים לעמוד עמידה עברית גאה ולא להתכופף.
בדקנו המון אתרים, מותגים, מודעות יד שניה, בארץ ובחו"ל.
אשתי חיפשה בצרפת מותגים איכותיים, אבל המשפחה הצרפתייה הממוצעת מונה בטוטל רק זוג הורים (או הורות, או הורה והורה - כל הניקודים נכונים) וילד ורבע ותוכי כמובן, לכן רוב האוהלים שם קטנים יותר בד"כ. והאמת? גם המחירים לא השמיטו לנו את הלשון.
בארץ מצאנו 'בור' גדול, כמו שמישהו כתב פה לפניי, בין הסמרטוטים הזולים לבין אוהלי-בנק-טפחות - פשוט לא מצאנו משהו בדרישות הללו במחיר שפוי, ושיהיה איכותי יותר מפחי האשפה שמוכרים מאחורי זכוכיות משוריינות בתחנות דלק מקומיות.
עד שהגענו לחגור, ושם מצאנו את שאהבה נפשנו המאובקת - אוהל 8 מרובע של מותם בשם Guro, המיובא לארץ על ידי חבר'ה צעירים נמרצים ואדיבים מאד (בלי לפגוע בעידן, שגם אני מאד אוהב את השירות שלו וקונה מפעם לפעם):
https://www.hagorshops.co.il/%D7%A7%...Guro-Panorama/
הדגם נקרא פנורמה, פתיחה וסגירה מהירים ומתקפל לכמטר אורך.
היתדות לא שוות כלום, אבל לא בעיה לקנות חליפיות.
מקסימום מניחים ציוד בפינות וזה פותר הכל ברוחות המנשבות בארצנו הוי ארצנו.
גם מי שלא זקוק לכזה גודל - יתמכר לגודל הזה. פשוט כיף אחד גדול.
האוהל איתנו כאמור שנה ומספר לא קטן של טיולים, ומבצע את תפקידו בגבורה.
פעם אחת, בהתחלה, נזקקתי לשירות - והוא היה לעילא.
מי שיקנה לא יצטער, לדעתי (הוסמכתי לדבר גם בשמה של הקו-פיילוט).
(הוסמכתי לדבר גם בשמה של הקו-פיילוט).[/QUOTE]
הקפטיין [emoji4]
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
בעניין יתדות, לא לשכוח לקנות בפעם הבא שאתם בדקטלון... יופי של סט יתדות
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מה יש בדקטלון יותר טוב ממה שיש פה?
ספר ספר...
ואם יש לך תובנות בעניין על מפרטים של יתדות ושימושים שונים, נשמח להחכים
בקטנה מול האוהל ל-6 של GONATURE שאני מגשש להחליף "כי בא לי":
כמו שציינת, אתה לא מכיר ממש את האפשרויות.
יש לך היום בארץ הכל, או יכולת להביא הכל, לפעמים במחירים תחרותיים ולפעמים לא (מכיר מי שקנו מאישטח אוהלים איכותיים כי ההפרש מול ייבוא אישי היה כ"כ קטן שהם העדיפו פנים מוכרות כאן בארץ מאשר מוכר אנונימי ברשת.
מי שלא עושה סקר שוק ולא אכפת לו או שיכול לשלם מחירים אז לבריאות.
בקיצור,
לא עזרת לי לתרץ החלפת אוהל..