תגובה: צוות פוינטר ניצח בבאחה רומניה
ובכל זאת צריך להבדיל בין מצב שבו מתחרה עו העמותה מוציאים כסף מהכיס כדי שמישהו יבוא איתם בלי שההפסד של ימי עבודה והוצאות מתוך התקציב הביתי שלו יהיו מעמסה בלתי נסבלת, לבין הקיצוניות השניה של לומר ״כל האתרים רוצים כסף אחרת לא יסקרו את התחרות״ ויסלח לי גל שחם אם הציטוט לא מדוייק... וכפועל יוצא מזה אותם מתחרים פשוט מנתקים קשר כי הרבה יותר קל לכתוב פוסט מפרגן לעצמך בפייסבוק.
כי בין השניים יש טווח ענק של אפשרויות. הנה טל כותב בעצמו על החוויות. בתחרות ביוון כל מה שצריך זה לרכז כל יום כמה מילים מכל המשתתפים ולשלוח לארץ במייל. אין סיכוי שלא נעשה מזה דיווח יומי. נכון, פחות טוב משל כתב וצלם בשטח, אבל זו אותה חשיפה הרבה יותר בזול.
במקום שישלחו חומרים בעצמם, אני מצאתי את עצמי רודף טלפונית ובמיילים אחרי אנשים שנמצאים בפיט כדי לשמוע מה קורה ולדווח כאן, מה שנפסק מבחינתי אחרי שנחשפתי לפוסט המעצבן והמשמיץ שציטטתי למעלה. כי החלטתי לעצמי שלא בא לי יותר לחשוף ולתמוך במי שלא רק לא יודע לומר תודה אחרי יותר מעשור שאני משקיע לילות כימים כדי להביא לקהל תמונות וסיפורים (לא ביקשתי) אלא גם עושה ההיפך מלומר תודה. אבל זה אני. רק אני ברמה הכי אישית.
רק חבל לי שבגלל זה אנשים יקרים וספורטאים מעולים כמו טל - מפסידים גם.
אסף.
אני לא מבין למה אתה מצטנע אסף.
מילא שהשמיצו אותי על שסירבתי לצאת לאיזה ראלי בחו''ל שנמשך כמה ימים בלי לקבל שכר כלל...
אבל לבוא אליך בטענות? כל מה שעשית למען הספורט המוטורי היה חינם אין כסף. תמורת כלום. מאהבה נטו לספורט.
להאשים אותך בעינים גדולות זו כפיות טובה ותו לא.
אני לא יודע מי השמיץ ומי האשים אותך ולא מעניין אותי, אבל מצידי שימשיכו ללטף לעצמם את האגו בפייסבוק. זה באמת הכי זול והכי אפקטיבי למי שכל הזמן רוצה לשמוע כמה הוא תותח. גם אני אוהב ספורט מוטורי. מאוד אוהב. אבל עד גבול מסוים - כשמגיעים לקטעים כאלה זה גם גדול ממני וכבר אין לי כוח לזה ואולי זה מה שצריך וראוי שיהיה.
בצורה הזו ימשיכו להתחרות במחתרת וזה לא סוד שגם ברז התקציב ייסגר מתישהו. כולנו יודעים איפה אנחנו חיים ומספיק שיקרה כאן משהו ברמה הלאומית שיחייב הידוק חגורה וקיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה - ואז זה הדבר הראשון שיקצצו.
טוב אם הם יורים לעצמם ברגל למה שאנחנו נתלונן?
מתחרה שרוצה חשיפה יודע מה הוא צריך לעשות ואיפה לעשות את זה. יעשה, טוב. לא יעשה, גם טוב. בעיה שלו. למה אתם צריכים להיות מתוסכלים מזה?
יש פרסום על מרוצים רק בוואטסאפ או פייסבוק? תהיו חברים בקבוצות הרלוונטיות ותבואו בתור צופים לפאן שלכם.
אני לא יבואן רכב וגם לא סדנא לייצור רכבים ,זה גם לא מפעל החיים העיקרי שלי ,עד כמה שאני מצליח לסווג את עצמי בעצמי -אני אדם פרטי ,שאין לו את מי לפרסם חוץ מאת עצמו ואת האגו הפרטי שלו, אז לא ,תודה. יש לי מספיק אוהבים. - אני מעדיף להישאר בצד הטכני של הקרנבל.
אני בספורט הזה כי אני אוהב להרגיש ולשחק עם המסה עד הסוף ,קצת לפני שהיא בוגדת בי . -מעין פטיש כזה שאתם קוראים לו ספורט מוטורי.
אין לי בעיה לפרסם ולכתוב כל דבר, את האמת לאמיתה, בדיוק כמו שקרה, מהסיבה שאין לי גם מה להפסיד, -זוכרים ? -אדם פרטי.- רק צריך לבקש.
בועז ידידי , אם אני ארצה פרסום ובעקבות כך ספונסריות של חברות מסוימות, הן תצטרכנה להבין שבמידה ונסכם משהו ,זו תהיה ספונסריות מלאה, -הרבה עשרות אלפי שקלים בשנה, מהסיבה שאולי אני מצטייר כקליל , במציאות התחייבות ואחריות כזו מבחינתי היא כבדה מאוד, ואני לא אכנס לזה תמורת פרוטות. --מדינת ישראל לצערי עוד לא שם אז חבל על האוויר. ועד שנגיע לשם באמת, וכמו שהזכרתם ,האינטרס של העמותות ומארגני המרוצים לדאוג בעצמם לחשיפה.
אסף ,כואב לי לשמוע על אנשים שנפגעים מחברים, אני לא מודע למה שקורה מתחת לפני השטח, אתה והילדים תמיד מוזמנים לשבת אתנו סביב המנגל, בשטח, בערב שלפני המרוץ ,בכייף ,גם בקפה של הבוקר , בתור חברים ,לא שום דבר אחר . גם אתה דרור.
צוות פוינטר ניצח בבאחה רומניה
טל, התחלתי לכתוב משהו ויצא ארוך ומורכב ומסובך לעיכול באינטרנט אז מחקתי.
בקצרה אני חושב שכרגע אף אחד לא ישים עליך שקל בשביל לקבל תמורה בחשיפה.
רק בגלל שאתה לא נחשף ולא מחזיר את ההשקעה.
בשביל לבסס את הספורט ולהתקדם ולהכניס עוד אנשים צריך חשיפה ופרסום ומפרסמים שימנפו את הענף.
זה לא יתחיל מסכומים גדולים בהתחלה אבל אולי בהמשך כן.
אתם - כל המתחרים צריכים לדרוש את קיום ה״חוזה״ הזה עם המארגנים.
הם את ההוצאות שלהם מכסים.
אתם במצב הזה רק מעמיקים את הבור בארנק והבור של הענף הזה שהולך ונשכח.
מעבר לזה נאמר כבר הכול בפורום.
השאר ליד המנגל [emoji4]
ובהצלחה ביוון!
מדינת ישראל?....
לומר לכם משהו שלא מאפיין אותי?... לדעתי היא לא חייבת לכם כלום. ואתם לא צריכים להיות תלויים בה מבחינת תקציבים.
כי ברגע שהמדינה נותנת כסף, היא רוצה גם לקבוע כללים והגבלות.
ואני חושב שהיא לא נותנת מספיק כסף כדי להצדיק את כל ההגבלות שהיא מטילה. אז לדעתי עדיף שלא יתנו. ושלא יפריעו.
לכן כל מה שאני הייתי דורש מהמדינה בהקשר של ספורט מוטורי זה שתעזוב אתכם בשקט. שלא תתערב ולא תפריע. זה הכל.
שתאפשר ליזמים פרטיים להקים מסלולים, שתיתן אישורים לעריכת תחרויות, זה הכל. וזה המון. ומצידי שאת הכסף ימשיכו להזרים לכדורגל של הערסים. אתם לא צריכים את זה.
כל היתר בידיים שלכם.
רק תזכרו שבלי קהל ובלי פירסום ובלי סיקור, אין לכם חשיפה.
בלי חשיפה אין לכם ספונסרים. ובלי ספונסרים אין ספורט מוטורי.
ואני לא צריך לספר לאף אחד כמה עולה להעביר עונה מסודרת עם אוטו מליגת העל כמו הצרעה למשל.
מה עונה?... מירוץ אחד. יודע מה טל? עזוב מירוץ, תחלוק איתנו כמה עולה לך אימון. אימון אחד פשוט של שבת. בדלק, בצמיגים, בבלאי. אימון כמו זה שלקחת פעם אותי ואת הג'וניור שלי כדי שנחווה את האוטו המדהים הזה ושעד היום כשאני נזכר נהיה לי עור ברווז.
ואם לא מספיק כמה אימון כזה עולה, אז עצם חוקיותו של האימון הזה......
למזלכם (?...) עדיין אין ליגה מסודרת והמירוצים הם בתדירות של סקס אצל פולניות זקנות, אז יש זמן ללקק פצעים ולתקן תקלות ולהתייצב בכוחות מחודשים למירוץ הבא שייערך מי יודע בעוד כמה חודשים. אבל ברגע שהמירוצים יהיו שגרה, גם למתחרים אמידים מהר מאוד ייגמר הכסף. בלי ספונסרים זה לא יתחיל ובטח לא ימשיך.
לדעתי אתם לא יכולים להמשיך כך ללא חשיפה. אין לזה צורה. המחתרתיות הזו כמעט מעליבה. לא בשביל זה קרעתם את התחת כדי שכל העסק יהיה חוקי.
איזה הגבלות המדינה מטילה? אני שואל ברצינות ומקווה לתשובה רצינית.
מיכה, החוק דורש תנאים ואישורים בשביל שהמסלול יהיה סטרילי ובטוח לנסיעה בכדי למנוע פגיעות בעוברי אורח תמימים בשטח פתוח המתפרש על פני שטח עצום בגודלו.
זה דורש לוגיסטיקה בסימון ושילוט, כח שיטור פרטי, סדרנים, ביטוח, שרותים ומים לקהל ועוד.
לא משהו מפלצתי אם אתה מפיק ארוע כמו בן אדם ולוקח חסויות.
תסתכל לשם השוואה כיצד נראה ארוע משנת 96, ממש באותו אזור ( צאלים) מבחינת התיחסות לחשיפה.
חסויות בשטח, צוות צילום שהוציא את הסרט הזה לשידור בערוץ 5, התיחסות וחשיפת נותני החסות של המשתתפים.
אז הכול היה הרבה יותר יקר להפקה ועדיין אפילו לא חשבו לוותר על החסויות.
כי המדינה לא שילמה על ההפקה אז. היינו זקוקים לכסף של החסויות בדביל להתקיים.
כיום ממשיכים לעשות מרוצים בסוד כאילו עדיין מפחדים מהחוק...
https://youtu.be/4dTQh4W07Sg
דרור ,נו באמת, אני עושה לכם פה הפוך על הפוך,למטרת פרסום ,לא קלטת ?
סתם סתם.
יש כבר חוק ,לבטל אותו זה כמו לעקור לדרקון שן בינה בלי הרדמה.
אני עדיין חושב שבשלב הזה האינטרס הגדול יותר לפרסום הוא של המארגנים בכדי למלות את השורות במתחרים,ברגע שיהיו פה ליגות ,ויותר מזה, תאריכים מסודרים למרוצים ולא ברדק כמו שיש כיום,אולי אז יחזרו המתחרים לאחר ספונסרים .כיום זו בדיחה.
ליגת על עאלק, פרטאצ׳.
לדיון כאן כנראה יש קוראים שלוקחים לתשומת ליבם, כי התחלתי לקבל דברים בדוא''ל....
תרשמו לכם - ערד, 12.5, יום שישי (למה, למה יום שישי ) מירוץ ראלי ספרינט בהפקת יובל מלמד. הכניסה חופשית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לדיון כאן כנראה יש קוראים שלוקחים לתשומת ליבם, כי התחלתי לקבל דברים בדוא''ל....
תרשמו לכם - ערד, 12.5, יום שישי (למה, למה יום שישי ) מירוץ ראלי ספרינט בהפקת יובל מלמד. הכניסה חופשית.
לטובת מי שהיה בנבצרות במערה בעשור האחרון ..
מה זה אומר ערד ?
איפה ? מתי ? ...
Sent from my Pixel using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לטובת מי שהיה בנבצרות במערה בעשור האחרון ..
מה זה אומר ערד ?
איפה ? מתי ? ...
Sent from my Pixel using Tapatalk
עֲרָד*היא*עיר*במחוז הדרום*בישראל. היא שוכנת על גבול*מדבר יהודה, על רכס*כידוד, בגובה של כ-600 מטר מעל פני הים.*שטח השיפוט*שלה הוא 105,000*דונם, והיא העיר השלישית בגודל שטח שיפוטה בישראל. הוכרזה כעיר בשנת 1995
https://he.m.wikipedia.org/wiki/ערד
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עֲרָד*היא*עיר*במחוז הדרום*בישראל. היא שוכנת על גבול*מדבר יהודה, על רכס*כידוד, בגובה של כ-600 מטר מעל פני הים.*שטח השיפוט*שלה הוא 105,000*דונם, והיא העיר השלישית בגודל שטח שיפוטה בישראל. הוכרזה כעיר בשנת 1995
https://he.m.wikipedia.org/wiki/ערד
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
רשע אחד :)
את העיר ערד אני מכיר טוב מידי .. הצד השני של המשפחה חובב גדול של ים המלח והצימרים שם זולים משמעותית ...
השאלה היתה איפה בערד .. בכיכר ליד הסופר מול המשטרה ?
בתחנת דלק סונול ליד המינרלים של ים המלח ?
באזור תעשיה הדרומי ליד ארומה ?
ומתי .. כאילו בשעון ...
:)
תודה.
טוב, הבנו 12-05-2017 במנחת ערד.
שעות ?
מה מצפה לצופים מבחינת לוחות זמנים?
האם יש צל וטריבונות?
בלי קהל זה לא ספורט וכדאי להתיחס אליו ברצינות.
כשיהיו פרטים למערכת כדאי לפתוח הודעה מסודרת
ערד כמעט כמו בית שמש מתחרדת וזו כנראה הסיבה שזה בשישי.
בועז, מה שהיה בעבר היה לא חוקי. אני מתכוון לזה שהמארגן לא שם זין על מי הבעלים של השטח ואם הוא בכלל מסכים שתעשו אצלו אירוע ושהבעלים חשוף לתביעה בתור הבעלים של השטח. אני זוכר שירשורים שלמים על כך ששדות נרמסו ואנשים התנהגו כמו בבונים מצויים. אז לדעתי אם החוק מונע את זה, שיבורך. גם אם זה אומר שהמארגנים צריכים לעבוד קשה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בועז, מה שהיה בעבר היה לא חוקי. אני מתכוון לזה שהמארגן לא שם זין על מי הבעלים של השטח ואם הוא בכלל מסכים שתעשו אצלו אירוע ושהבעלים חשוף לתביעה בתור הבעלים של השטח. אני זוכר שירשורים שלמים על כך ששדות נרמסו ואנשים התנהגו כמו בבונים מצויים. אז לדעתי אם החוק מונע את זה, שיבורך. גם אם זה אומר שהמארגנים צריכים לעבוד קשה יותר.
מיכה, אתה מערבב דברים לא קשורים.
החוק אף פעם לא תמך באנשים כמו חיים8 לעשות את מה שעשו.
החוק לספורט מוטורי מעמיד תנאים שחלקם הגיוניים וחלקם מוגזמים בכדי לקיים תחרות.
אבל איך טל אמר, החוק קיים ולבטל אותו זה כמו לעקור שן בינה לדרכון.
מאחר ואין רופאי שיניים לדרכונים בקהל צריך להסתדר עם מה שיש ולקיים ארועים עם הפנים לחשיפה ולקהל.
ומה עם משהו לפשוטי העם ?
לבוא עם הג'יפ/אופנוע הפרטיים ולתת קצת בגז, קצת ניווט תחרותי, בלי לקחת בשביל זה משכנתא ...
נדב, תשכח מזה.
פרנסי/ברוני הספורט המוטורי בישראל לא רוצים אותך ואותי עם הג'יפים מהבית.
הם לא רוצים רכבים ללא כלובי התהפכות, או עם קשתות לא תקניות שיוצרו בחצר.
או ללא רתמות מירוץ, ללא מושבי באקט וללא מיכלי דלק תקניים ב-20,000 שקל לחתיכה עם תאריך פג תוקף לעוד חמש שנים.
אלה ענייני בטיחות וכו' או בעברית - כסת''ח. האמת שגם נמאס להתווכח על זה וגם אני יכול להבין את החשש של המארגנים. כי ברור שמחכים להם בפינה כדי לזמבר אותם במקרה ומישהו יישרט.
אז הם רוצים מקצוענות. חוץ לארץ. במקום 120-150 כלים כמו בחוצה ישראל של פעם שארגן יקי שקרל, הם מעדיפים 20-30 מתחרים חצי-מקצועניים שיכולים להעמיד מכוניות היפר-יקרות לפי תקן FIA ומגובים בחשבונות בנק עם סכומים נזילים בשש-שבע ספרות. אז מנפים החוצה כל סיכוי או סממן לספורט עממי. הופכים את זה לתחביב איזוטרי של מיליונרים משועממים. זה יוצר אנטגוניזם אצל רבים וטובים שלא מתחברים ל''בילוי'' שבלטישת עיניים כלות בפסטיבל הכסף הגדול הזה.
שיהיה ככה. לפחות שיביאו קהל וחשיפה כדי שהספורט יתקדם לאן שהוא ממחשכי המחתרת. האירוע בערד פתוח לקהל וזה כבר צעד מבורך.
לגבי פרטים על האירוע בערד אני מצטט מילה במילה מה שקיבלתי:
תאריך: יום שישי 12.5.2017
מיקום: ''שטחי העפר מצפון לעיר ערד'' (מה שאומר שזה לא במנחת)
לוח זמנים:
07:00-09:00 - בדיקות טכניות
08:30 - תדריך מתחרים
09:10 - תדריך תקשורת וצלמים
09:30-11:30 - הקפות אימון
11:30 - הזנקה למירוץ
14:00 - סיום האירוע וחלוקת גביעים ע''י ראש העיר ערד
''המסלול מורכב מ-1.5 ק''מ של דרך חלקה ו-1.5 ק''מ עליות-ירידות של שטח ואבני נגב. פני השטח יוצרים טריבונה טבעית המאפשרת לקהל לצפות במסלול ובביצועי המכוניות''
סוף ציטוט.