משדר OBD למיצובישי מגנום 2003
אביב
יש לי מחשב דיאגנוסטיקה סולוס של סנאפ און. כלי מקצועי שאני לא בטוח שיש בכל מוסך אפילו.
כמות הפלאגים שיש שם היא כ 30.
בין היתר יש פלאג obd2.
לפלאג הזה יש כ 40 מפתחות שכל אחד מהם מתאים ליצרן או אפילו שנתונים שונים של אותו יצרן.
ממה שקראתי והבנתי הוא שגם ל obd2 יש תתי פרוטוקולים שונים.
למשל, אני יכול עם מתאמים ותוכנות של הבזול לקרוא בגרנד צירוקי נתוני תקלות ומנוע בלבד.
חבר את הסנפאון והופ, יש נתוני גיר, ABS, בלמים, שליטה על מערכת החשמל ועוד...
את אותו המחשב ניסיתי לחבר לליברטי שמופיע בתפריט אבל הליברטי הוא דיזל ארופאי ולא הצלחתי למרות שלכאורה אני מקבל נתוני קריאה ראשוניים.
השורה התחתונה היא שאין פרוטוקול מחייב וכל יצרן מלביש על ה obd2 רובד נוסף וכלי דיאגנוסטיקה יחודיים.
כנראה שיש סביב זה הרבה כסף לעשות
כלי כזה-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...26f0cd3c82.jpg
תגובה: משדר OBD למיצובישי מגנום 2003
היי בועז
מסכים עם כל מה שאתה אומר ובכל זאת הכל נשען היום על obd 16 פינים.
אם עברת על השרשור תראה שגלשנו בשרשור למחוזות שבכלל לא קשורים.
הבנאדם ביקש לקרוא נתונים בסיסים , לא לפתוח מוסך.
אתה לא חושב ששווה לנסות בהשקעה של 30 שקל?
בנוסף הוספתי קישורים גם לרכבים נוספים ואמרתי שניתן בעד +- 100 דולר למצוא משהו מספק למשתמש הביתי באם לא הצליח להתחבר עם elm327
השרשור סתם גלש למקומות. רוחקים ודיבורי סרק .
עולם הפרוטוקולים והתקשורת רחב מאוד ובכדי באמת לחפור לתוכו ולהבין שרשור הוא לא המקום לעניות דעתי.
קטונתי ויש לי עוד המון מה ללמוד ותמיד יהיה ובכלל את מי מעניין רכב פרטי כשיש את עולם הצמ"ה שהיינו הרבה יותר מורכב ומעניין (אותי)
עריכה: מה שכבר קיצר לי זה שאנשים פשוט זורקים כל מיני מונחים לאויר ואשכרה גם אנשים אחרים אוכלים את זה ישר וכל זה בעידן שבו בשניה אחת אתה בודק באינטרנט מי מבלבל במוח ומי קצת יותר מבין על מה הוא מדבר
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
עד היום התחברתי עם elm לf350 2009 הצלחתי להוציא ולהגיע לנתונים שאפילו לא זכרתי (מהלימודים) מה עושים איתם.
התחברתי לדי מקס, סיאט איביזה, מאזדה 3 ,סילברדו, טויוטה קטנטנה (לא זוכר דגם) והזרוע נטויה.
שווה את הכסף נקודה סימן קריאה
Aviv, what I don't understand is why the managers of this forum don't kick your ass out of here. That I don't understand!
Sorry for the English, don't have Hebrew on this keyboard.
לי יש את הואריאנט הזה.
פועל מעולה עם הדאסטר, רק עם הדאסטר ניסיתי.
אם מישהו מעוניין להתרשם ... בכיף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a324be9ba3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...242efaf579.jpg
Sent from my Pixel using Tapatalk
נראה בול כמו הרכיב של אנגי רק בשקוף
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
מוכר שהתחייב שמתחבר לטרופר 98\99
ארז גור תזמין אחד ואם זה מתחבר אני מבקש שתעמוד בהתחייבותך ותקנה לכל בעלי הטרופרים שזה מתאים להם.
http://www.ebay.com/itm/Vgate-ELM327...-/321625024366
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בועז, יש שם גם obd1?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש לי וריאנט כזה שעבד על ג׳ימני 2006 ופולקסוואגן פולו 2007.
על לנדקרוזר 2005 זה לא עבד אבל מצאתי דיון בפורום אוסטרלי איך אפשר להגדיר אותו כדי שכן יעבוד,
עדיין לא ניסיתי.
השתמשתי בגירסה החינמית של טורק.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
מוכר שהתחייב שמתחבר לטרופר 98\99
אביב,
אתה ממש מתקשה בהבנת הנקרא ומתעקש להתעמת, אבל גם לטובת האחרים שקוראים:
1. גם המתאמים שברשותי מתחברים לטרופר שלי וניתן בעזרת התוכנות השונות לתקשר ולקבל פריטים מסויימים.
2. לא יודע מה התחייב המוכר, אבל להתחבר ולקבל מידע בסיסי - כנראה כמעט כל מתאם ELM327 יצליח. אני הקפדתי לציין שהם אינם תורמים הרבה כי המידע שהם מסוגלים לספק עם כל התוכנות שניסית הוא מאד דל. בעיקר סל"ד ועוד מספר מאד מצומצם של פרטים נוספים שכבר איני זוכר בע"פ.
2. הקישור שלך אינו פעיל והמוכר שבקישור אינו מוכר כעת אף פריט. שים לב שהמוצר שם נמכר אמנם רק ב-9$ אבל צריך היה להוסיף עוד 35$ משלוח, זה קצת יקר יותר מ"6$".
3. ורק לשם הדיוק - אני התחייבתי שאם אתה תרכוש את המתאם ב-6$ ואתה תמצא תוכנה שבעזרתה אתה יכול לקבל פרטים משמעותיים ממחשב הרכב, נתונים ממחשב המנוע, הגיר, צריכת הדלק, טמפרוטורות הרכיבים השונים, נתוני ההנעה וההזרקה וכו' (כל הנתונים הללו ועוד רבים אחרים מגיעים למחשב הרכב וניתן לקבלם בעזרת tech-2 ואולי גם באמצעות מכשירים דומים אחרים) - אני רוכש לכל בעלי הטרופר שאתר את המתאם הזה... והסיבה הפשוטה היא שאני כבר רכשתי וניסיתי לקבל מידע רב ככל האפשר בעזרת תוכנות שונות שהיו ברשותי וגם רכשתי לצורך העניין, עד שהרמתי ידיים, בעוד שאתה טוען שכל מה שעלי לעשות זה לבדוק תוכנות אחרות:
הנה תזכורת:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
מתקשר היטב, לא זאת הטענה, אבל המידע שנחשף הוא מינימאלי - סל"ד ומספר מצומצם של נתונים נוספים.
לא נדרשתי לפענח קוד תקלה, אבל אני מניח שלפחות את הקוד עצמו הייתי יכול לקרוא.
למיטב זכרוני - אין נתוני גיר, חום מנוע, לחץ שמן וכו'.
אבל אתה מתעקש שרק צריך להחליף אפליקציה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
אם התחבר והמידע מינימלי. תחליף אפליקציה .
ולכן עניתי (ההדגשות לא במקור):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
נסה למצוא ברחבי הרשת אפליקציה שמסוגלת בהתחברות למתאם פשוט של OBD להוציא מידע משמעותי מטרופר ואני מוכן לרכוש ולחלק אותה לכל בעלי הטרופרים...
אשמח מאד להיווכח שאני טועה (וגם כל מי שכתב בנושא זה בפורומים השונים של בעלי הטרופרים עד היום, שכן בזמנו אני בהחלט חרשתי את הנושא).
משתמש בתשלום ובנוסף כל רכב שחשוב לי להעמיק בו, אפשרי בתוספת תשלום להרחיב עוד את האפשרויות.
אני מצאתי אותה הכי נכונה וטובה לי. (עד היום שילמתי כ-80 שקלים על רישום +הרחבות)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b55d5267cf.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
אתה צריך תרגום לעברית או שאתה מסתדר לבד עם אנגלית?
מה שצרפת רק מחזק את מה שטני כתבתי - mobd הוא לא obd2.
שיחררתי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
משדר OBD למיצובישי מגנום 2003
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בועז, יש שם גם obd1?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
גם, כן
אין לי נסיון איתו אבל ממה שהבנתי מזמן אין בפרוטוקול הזה יותר מדי מידע...
מצרף מידע במידה ומישהו עם דיסקברי ימעד לתוך השרשור האומלל הזה.
רכיבי הelm הפשוטים הם די חסרי תועלת בדיסקו2.
לא נותן מעבר לנתונים בסיסיים (והאמת היא שבמה שאני מכיר, לא נותן בכלל), כולל אצל אלו שמפרסמים באתר שהרכיב תואם לרכב הנ"ל.
לצערי בדיסקו אין ברירה אלא לקנות את אחת המערכות היקרות (מאוד):
נאנוקום, הוקאיי, לינקס, טסטבוק ואחרות...
)-:
Sent from my M3s using Tapatalk
ממש בהשקעה של מליונים. הי ליפט עולה יותר.
את הראשון אני לא מכיר,
על השני תברר קצת ברשת.
תגלה שזה לא נותן מענה להרבה מאוד דברים (בעצם נותן קודים בסיסיים בלבד ולא תומך בכל הפרוטוקולים, למרות שמצהיר שכן), אני מניח שגם הראשון כך (לפחות הוא לא מצהיר הצהרות בומבסטיות).
האמת איל כל השרשור הזה אני מנסה לעזור ונוצר פה איזה מצב שכולם מנסים להוכיח לי שאני טמבל והם מבינים. התחלתי לחפש בשבילך ובעלי הדיסקו דוגמאות ברשת מה המכשיר הזה מסוגל לעשות אבל פאק איט.
נתתי מספיק ואת מעט העבודה שנשארה לכם, בעלי הרכבים ה"מיוחדים" תמשיכו לבד .
לא הגיוני שאנסה להביא ולעזור בפתרונות ואתם תמשיכו לנסות ולאמר לי כל פעם מחדש שאני מטומטם.
חיפוש באינטרנט בנוגע למוצרים שהבאתי כאן גם אתה יודע לעשות והרי אתה ועוד כמה חכמולוגים פה כבר יודעים הכל אז בהצלחה😃
איל הבהרה: התגובה אלייך כזאת כי פתחת את תגובתך הראשונה בשרשור ביציאה של , לטובת כל מי שיפול על השרשור השגוי הזה שאביב מדבר בו שטויות.
אחלה שבוע לכולם[emoji182]