הילדים שלי עוד בשלב שהם מתאכזבים כבר ביציאה מהבית שהטיול הוא ״רק לילה אחד/שניים/שלושה וכו׳״.
Printable View
הילדים שלי עוד בשלב שהם מתאכזבים כבר ביציאה מהבית שהטיול הוא ״רק לילה אחד/שניים/שלושה וכו׳״.
דורון,
נראה לי שהחלטנו מזמן.
אני מחכה שתמצא משהו טוב, ואתה לא מרוכז, כי מפריעים לך פה באתר :-)
יאללה תמצא משהו טוב.
דרך אגב, אני חושב שמזרון זוגי זו אופציה שיכולה להתאים לי. אם זה עולה כמו שני יחידים זה לא מעניין (האופציה של יחידים מוסיפה גמישות), אבל זה אם חיסכון משמעותי, זה בהחלט אופציה (בשבילי).
התרשמות רשונית ממזרון של 2.5-3ס"מ של טרמהרסט.
זה טוב יותר ממזרון ערבה של 5ס"מ ספוג.
כולל ניסוי מבוקר של הכנסת קוביית משחק בגודל 3X5 לדימוי האבן הסוררת שנדחקה לה מתחת לאוהל דוקא במשבצת שלך, וגילית רק בשלב השינה כשכולם כבר ישנים ואין איך להרים את האוהל להוציא את הנפקנית.
כשאני מקפל אותו ל-2 לדמות +\- מזרון של 5ס"מ, ההבדל גדול עוד יותר לטובת המזרון המתנפח מאליו.
מה שכן, הגדרת הניפוח מאליו מאד גמישה, צריך לתת כמה נשיפות כדי לקבע נפח טוב יותר.
בגלגול, זה פחות מחצי מנפח מזרון ספוג.
יאללה הזמנו.
מה הזמנת?
דורון הזמנתי גם אחד כדי לנסות... אם זה לא מוצלח על מצפונך!
:rolleyes:
לא הגבתי כאן אבל אני סובל אני חושב מאותה בעייה שיש לדורון - מזרוני ספוג על הגגון נוחים, אבל מפגע אסטטי שלא לדבר על צריכת הדלק. שווה לנסות להנמיך את המגדל.
קובץ מצורף 115147
נמרוד,
במקרה שלך, הגגון במילא בולט מעל קו הקבינה. אני לא רואה למה של תוסיף שני פסי גגון פשוטים עליה ותהנה משטח אחסון נוסף (שגם לא פוגע בגרר יותר ממה שהוא עכשיו).
ובהערת אגב,
אם הגעתם למצב שבו גם טנדר לא מספיק לכם, אתם כנראה לוקחים סתם ציוד עודף. מילא הייתם נוסעים לעשות חנייה של שלושה ימים בלי לטייל באמצע.....
רק תזכרו שלרכב עד 3.5 טון מותר להגיע לגובה של 3 מ׳.....
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
א. זה לא שטנדר לא מספיק, אלא אפשר לסדר את הציוד בצורה יעילה יותר, וכמו שנמרוד ציין, הגרר מורגש מאד בדלק בנסיעה אל ומאת השטח.
אצלי התקנתי שובר רוח אלכסוני ששיפר בצורה ניכרת, אבל זה עדיין מפגע אסתטי לדעתי.
אצלי, דווקא הסידור והגגון אפשרו לי להכניס עוד ציוד כי הנפח מנוהל הרבה יותר טוב.
ולבסוף,
כן, יש טיולים שמטרתם להגיע למדבר ולהתנחל בנקודה אחת גם יומיים בלי לזוז.
חצי יום נסיעה פנימה, מתמקמים בנקודה טובה, ניקוי ראש יומיים, ואז קיפול ונסיעה לכביש.
קניתי פה בארץ שני מזרונים מתנפחיפ מעצמם בעובי של 8 ס'מ. היתרון הגדול שלהם שיש להם תיקתקים בצדדים ואפשר לחבר אותם אחד לשני אחרי שהם מתנפחים. ככה מתקבלת מיטה זוגית משולשת או מרובעת. תלוי כמה מזרונים מחברים. עברו רק 6 או 7 לילות בשטח אז לא יודע מה האיכות או כמה יחזיקו. עלו לי כ300 שח לאחד.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
לגבי צריכת הדלק... בכמה היא משפיעה? 10%? 20? עלות נסיעה לכל כוון נניח 200 ש"ח. פחות סנדוויץ' אחד בארומה בדרך חזרה מהטיול סוגר את הפינה. יותר זול מקומבינות ומזרונים לא נוחים.......
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
צריכת דלק בטיול על הז' שלי. אבל זה מפגע אסטטי.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מזתומרת מפגע אסטטי, תגיד אתה נוסע לדגמן או לטייל?
מילא הייתם נוסעים בסמוראי הייתי מבין אבל אתם עם טנדר עם מסגרת אז אני בכלל לא מבין את הראש שלכם.
בדרך מ ואל המסלול דחוף אותם בארגז ובמסלול שים אותם בשקיות או תיק גג משמשונית על הארגז.
הכי נח ופרקטי שיכול להיות מכל הבחינות.
בקיצור מי מוסר שלושה מזרוני משהו משומשים במצב סבבה... אחרי שידרוג למתנפחים ?
[emoji51][emoji51][emoji51]
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מתנדב לקחת את המתנפחים אחרי שיבינו שזה לא זה...
אם אני בוחן את התמונה של נמרוד מקרוב אז לדעתי ניתן להישאר עם 4 מזרונים נוחים תוך סידור יותר אופטימלי של הארגז שהוא חצי ריק.
למשל לשים בניצב מקופל או אף פתוח שני מזרונים בכל צד של הארגז.
יש לי מזרון מתנפח 4 או 5 סמ משנת 95.
ניסיתי אותו כמה פעמים וויתרתי. מאז הוא משמש בעיקר כמגן שמש בחניה או בחורף כשיכבת בידוד נוספת על המזרון ובטיול עצמו הוא עוטף את הג׳ריקן שלא יישה סימנים על הריפודי עור.
עם כל הכבוד זה לא זה. במיוחד למשקלי HD כמו שלי...
הלוואי וזה היה פתרון יעיל. הלוואי ותהיו מרוצים [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...888326b15e.png
הכלב של נדב כפול בגודל ומקבל מקום ברכבו שהוא לכל היותר שליש מהנפח של המקום של הכלבה אצלך...
החיים שלה טובים...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
נראה לך ???
הכלבלב מקבל את כל המושב האחורי 😊
ואם יש נוסע מאחורה אז זה מגיע עם צומי כל הדרך ...
ואם, במקרה הנדיר, יש שני נוסעים מאחורה אז הכלבלב מקבל את כל הבגאז' (ומישהו אחר סוחב את הציוד ...)
יונתן,
אני מתפלא עליך, אצלך, כשכל סמ"ק אחסנה חשוב, מזרון מתנפח כזה יכול לשמש אותך לדברים הבאים:
א. שפאלה..
ב. ג'ק מתנפח.. לרכב שלך מספיקים 2 מגולגלים אנכית, חבר לאגזוז ותן בגז.
ג. מפרש מסייע על הגג בכביש 6 בדרך צפונה עם רוח דרומית של אחה"צ.
בועז,
זה המצב אצלי כרגע.
לא מגדל בבל כמו אצל נמרוד, אבל אם אני מצליח להפחית נפח בגגון אני מצליח להכניס לשם את הצילייה והמחצלת.
ואז, יהיה יותר קל לשלוף דברים מהארגז עצמו.
ולכל המלעיזים, ומייעצי עיצות סרק לשבש את התהליך..
אני יודע שזה רק בגלל שאתם מקנאים בצרות של "עשירים" עם נפח כמו ארגז של טנדר..
:cool:
קובץ מצורף 115160
ברצינות, הגודל הוא לא כזה יתרון. הוא בעיקר גורם לך ליותר זמן סבלות. עדיף ג'ימני בהקשר הזה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ועדיין, עם נפח אחסנה לא גדול משמעותית מנפח המנוע, לא היה טיול שבו וויתרתי על לפחות 2 מזרנים עבים וטובים, כאלו שסיימו את תפקידם הזמני במיטת נוער ישנה.
עם קצת נחישות הם מתגלגלים קטן, בערך כמו מזרני הערבה האלו, ומוצאים את מקומם בגגון יחד עם המחלצת, רשת הצל, הפוך, המצאים והכריות, והעצים למדורה.
איך נמרוד אמר, על הפין שלי צריכת דלק בטיולים, וכנ"ל גם האסטתיקה.
אני מעדיף לישון טוב בלילה ולהינות מסטלבט בכיף ליד המדורה עם מזרנים שלא קורה להם כלום גם אם שמת אותם על גחל חם/שיח קוצים/זכוכית שבורה או מסמר. כל מה שתמיד יש בכל חניון לילה ולא יחוס על שום מזרן מתנפח.
אבל דורון, האוטו שלך יפה. באמת! חבל לקלקל בשביל לישון טוב... 😁
הבעיה של דורון היא שהוא כל הזמן משווה את המתנפחים למזרני ערבה.
טעות מרה.
מזרני ערבה לא מספקים איכות שינה.
אני מתנדב להשאיל לך זוג מזרונים נורמאליים. אתה יכול לישון איתם גם על המדרגה של המצלעות ולא להרגיש.
לגבי אסתטיקה וצריכת דלק,
לא מבין את המניעה להשתמש בגגון על הקבינה.
ואם אני מצליח לצאת לטיול של כמה ימים עם דיסקו, ואפילו בלי גגון, לא מוכן לקבל את האמירה שחסר מקום למזרונים בטנדר.
תעיפו לפח כבר את כל ערכות חלקי החילוף והשמנים המיותרים שאתם סוחבים (וזה מאחד שנוסע בפאקינג לנדרובר. אי אפשר להגיד שאני זקוק לשמן וח"ח פחות ממכם...).
יונתן,
אתה מפספס את הפואנטה..
עם מזרונים קטנים יותר באחסנה אני משפר את הנגישות לציוד אחר בארגז.
יונתן כל מילה בסלע
יש לנו מזרונים רגילים, הם נוחים יותר בלי ספק.
אבל אז חוזרים לעניין הנפח.
לגבי הדלק, זו לא באמת בעיה כי טיול זה טיול, זה מחוץ לסטטיסטיקה אחרת זה לא היה..
ח"ח ושמנים:
יש לי ארגז כלים רגיל ברכב, זהו.
על שמנים ונוזלים אני לא מוותר, וגזילת הנפח הכללית קטנה מאד, בתחתית הארגז צמוד לקבינה.