מוטי כבר קניתי את התומקאר, זה בררת המחדל, מכאן אני צריך להמשיך, המנוע גמור, השאלה אם שמים מנוע דומה, או מתפרעים על מנוע של אופנוע עם כל מה שמשתמע מיזה.
נמרוד
Printable View
מוטי כבר קניתי את התומקאר, זה בררת המחדל, מכאן אני צריך להמשיך, המנוע גמור, השאלה אם שמים מנוע דומה, או מתפרעים על מנוע של אופנוע עם כל מה שמשתמע מיזה.
נמרוד
מה שלא תבחר מבין האפשרויות שעל השולחן ישאירו אותך עם כלי שלא יענה על הציפיות שלך.
אולי בכל זאת הכי נכון למכור במינימום הפסד?
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
בועז מנוע 900 של אופנוע, או בנדיט 1200, יתנו לו את האפשרות לטייל ולא לעצור על חוסר כוח, אני לא רוצה להפוך אותו לרכב מרוץ.
נמרוד
תתרשם מאחד כזה באופן אישי לפני שאתה שם שקל...
מנוע של אופנוע חי על מומנט צר.
יש לו קלאץ׳ של אופנוע ששוקל פחות.
אתה משקיע הרבה בכלי שהופך מיידית ללא חוקי לבלי דרך חזרה.
מאידך אתה מוכר את זה וקונה TM27 עם מנוע גדול וחוקי.
האופציה השניה תהיה קלה, זולה ונכונה יותר לטעמי.
השתלת מנוע של אופנוע זה לא רק המנוע.
החלק המסובך זה תיאום ליחידת ההנע ולא בכל ההסבות יהיה לך רברס...
מה שתחליט שיהיה לך בהצלחה...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
הכלי שברוך טולידאנו בנה נסע כמו חלום. אם אני זוכר טוב היו שם מנוע וגיר של מזדה 3 אבל זה בטוח לא נכנס בתומקאר בלי שינויים בשילדה.
לטעמי המנועים המקוריים הם נקודת תורפה בתומקארים. כולל TM27.
מישהו בתומקאר כנראה דוגל בתת-כוח ובוחר בכוונה במנועים חלשים ורועשים.
לכן מנוע ה-1050 הסיני ה''גדול'' הוא זבאלה לא פחות מהקוהלר המחורבן הזה - חלש ורועש ומתסכל. לא סתם מעיפים גם אותו מה-TM27 ומכניסים לשם מנוע סיריון. (שזה דייהטסו כלומר זבל-עופות בפני עצמו. אבל בהשוואה למנועים המקוריים זה זהב טהור 24K).
דרור
בגדול איזה מנוע לא נחשב זבל עופות, ושיכנס ל Tm25 שהוא פחות רחב, ושצריך מינימום התאמות
אין לי מושג.
אני לא מאלה שמתפעלים יותר מדי ממוטוריקה יפנית בכלל ומזו של דייהטסו בפרט.
וכן - אני יודע שדייהטסו היא חטיבה בטויוטה. אז מה?... מי אמר שטויוטה קדושה?.....
אלה מנועי אלומיניום מחורבנים עם מערכת קירור רגישה ביותר שמתחממים ומתאבדים מכל שטות.
מנוע הסיריון פופולרי בקרב בעלי תומקאר כי הוא מייצר הספק גבוה יחסית ומתאים פחות או יותר לגיר ולשילדה של הכלי.
לפי מה שאומרים כאן כל זה נכון ל-TM27 ולא ל-TM25 ואין לי מה להתווכח - בכל מה שנוגע לתומקרים יש לך כאן את אלעד שזה עיסוקו ומבלי להכירו אישית, הוא כנראה בר הסמכא כאן בכל מה שקשור לכלי הזה.
מהמעט שאני זוכר מתומקארים במצבם המקורי, לטעמי רק מנוע הרוטאקס הדו-פעימתי של הכלים החד-מושביים הישנים היה כייפי.
כל שאר המנועים היו חלשים ורועשים ומתסכלים מאוד לנהיגה בכל מצב.
ראיתי בזמנו תומקאר בגרסת טנדר עם בסיס גלגלים ארוך בשירות בחורינו המצויינים - המנוע שם היה של סובארו DL. לי ולך זה יהיה כמובן אסור - אבל בצה''ל כמו בצה''ל - אין כזה דבר חוקי או לא-חוקי. לצה''ל יש סמכות רישוי עצמאית משלו.