6 קבצים מצורפים
תגובה: בניית מעשנה - מבקש חוות דעת
חושב שמיצינו.
רוצה להודות לכולם.
בועז- על גישתך העדינה.
zagi- צדקת. תהיה יניקה.
זיף- יש תובנות?
איל מ- לא שכחתי התמונות. ראה בסוף .
המשוטט- תודה על הטיפ.
opl- " אם היית כותב מפורט כמו שנזכרת בדיעבד לעשות כנראה שחלק מהתגובות היו נחסכות"
אם היית נותן לי טל' של ברק בהתחלה, כל התגובות היו נחסכות.:cool:
lizard- תודה רבה על כל הטיפים. העבר לבודדת לפני שאתה יורה, ורצוי עם משתיק קול.
איל מ. לבקשתך.
קובץ מצורף 116180קובץ מצורף 116181קובץ מצורף 116182קובץ מצורף 116183קובץ מצורף 116184קובץ מצורף 116185
בניית מעשנה - מבקש חוות דעת
גרמת לי לחזור לחפש את כל התגובות שלי בשרשור ולוודא שלא פגעתי בך חלילה ואתה לא ציני... [emoji41]
תסביר בבקשה את התנור עץ הזה.
הנחת העבודה שלי היא שבשביל שלא יהיה הרבה עשן צריך חום מאוד גבוה שיאפשר שריפה נקיה ונטולת הרבה עשן עד כמה שניתן.
לא מסתדר לי כל כך עם התכונות של עץ טיבעי מה שאני רואה כאן.
בבקשה הסבר איך העסק הזה עובד כי לכאורה זה אמור להפוך את הבית למעשנת אחת גדולה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני חושב שקודם כל העבודה שלך יפה- בלי קשר לתפקוד של המעשנה. אז סחתיין.
ולענייננו- איפה הולך להיות הבשר? לא הבנתי מה גודלו של תא העישון עצמו וממבט ראשון הוא נראה לי קצת קטן ביחס לשטח הכולל.
בנוסף עיינתי שוב בתרשים שלך מההתחלה. נראה שחום יגיע בצורה עקיפה לבשר שזה טוב, והעשן ייאלץ לעבור את כל המהלך שזה גם טוב בהינתן היניקה שיש לך שם (מה אורך הארובה מחוץ לבית? נראה שתהיה לך יניקה רצינית מאד.)
לדעתי אין מנוס מניסוי וטעימה.
ואם אתה (או כל מישהו אחר שקורא) מעוניין- מצאתי את המחשבון הזה לחישוב קופסת בעירה ביחס לגודל המעשנה
http://www.feldoncentral.com/bbqcalculator.html
זיו
זיף, זה אמנם המשך דיון המעשנה אבל זהו תנור חימום. אל תתבלבל. ביקש איל מ. לראות תמונות וקיבל.
תודה על הקישור, יש לי אותו או משהו דומה באיזה מקום.
בועז,
התנור הזה יעיל יותר מכל אח או קמין. הבעירה מתרחשת בתא התחתון והאש עולה בארובה הפנימית במרכז התנור.
כאן נשרפים כל הגזים הנפלטים מהעץ, ולכן הבעירה כמעט מושלמת וצריכת העץ פחותה .
החום שנוצר בארובה הפנימית פוגע בתקרת הדוד, ויורד מטה לכל ההיקף ומחמם. בימי החורף הכי קרים הגעתי לטמפ' בבית 25 c.
כשהוא מתחמם אחרי כ-10 דק' מתחילה להשמע איוושת יניקת האוויר כמו מנוע רקטי ולכן הוא נקרא תנור רקטה
או rocket stove heater. היניקה כל כך חזקה שאין טיפת עשן בבית, בקושי יש ריח של אש .יצאתי החוצה לראות את פתח הארובה, וגם שם לא רואים עשן. אם מעניין אותך, חפש מושג זה ביוטיוב, יש המון חומר.
יש המגדילים לעשות ואת צינור הארובה החיצוני הם מוליכים בתוך הבית,
ומעליו הם בונים דרגשי שינה או ספה מחומרים בעלי קיבול חום רב, הנפלט לסביבה גם כשהתנור כבה.
החסרון שלו הוא שתא הבעירה קטן וצריך להוסיף עץ לעיתים קרובות.
זיף, התנור הזה הוא שהוליד את רעון המעשנה המטורף שלי. עדיין לא ויתרתי עליו.
מכיר את הרעיון. חשבתי שזה קונספט של המעשנה....
אני אגב שוקל לבנות משהו דומה על בסיס תנור העצים הקיים אצלי.
זוהר שלום
אני בעל המעשנה מהפרוייקט שבועז העלה בהתחלה, עברו כמעת שנתיים פעילות מאז שבניתי אותה והיום אני יכול להגיד שאומנם בחרתי בעיצוב שנחשב יותר מסובך לבניה אבל זה הוכיח את עצמו, יש לה ניצולת מדהימה של האנרגיה, ניהול חום מדויק ואחיד. למי שיבנה בעתיד אני ממליץ לבנות תא בעירה מבודד לפחות בחלק העליון.
לגבי העיצוב שלך, נראה מעניין מאוד אבל,,
לדעתי העשן יהיה יחסית קר וסמיך מידי.
אומנם המקום הקלאסי והנכון מבחינת הזרימה של הארובה זה באמצע הדוד אבל זה חרע של מיקום מבחינת השימוש.
הרבה מאוד עבודה יחסית לתוצאה (בתאוריה), ומצד שני העיצוב מענין ומסקרן.
בהצלחה
יואב
שלום יואב,
התרשמתי עמוקות מהחשיבה המוקדמת, התכנון, ומאיכות הביצוע שלך, עבודה מרהיבה, תודה על כל המידע והידע ששיתפת.
עדיין מתלבט לגבי סוג מעשנה, אחליט רק אחרי שאהיה אצל ברק היינה, ישנם עדיין רסיסי מידע שעליי לאסוף.
לגבי התכנון שהצעתי, מטורף לכל הדעות,(גם לדעתי) ומצד שני מאתגר ומסקרן. כישלון? אפשר יהיה לסגת צעד אחורה
ולחזור למעשנה הסטנדרטית.
שוב תודה. זוהר.