-
תגובה: טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא הופך אותו ל״ארגז סגור״ וצורך ברישוי?
בגדול כן. אנחנו מנסים לפתור את זה מול משרד התחבורה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אתה יכול לשתף במחיר של הסגירה הזאת?
המחיר עוד לא סגור סופית והוא תלוי בעיקר בדרישות התקינה הישראליות. אני מניח שזה ייקח כמה שבועות עד שהמחיר יתבהר - אבל ההערכה היא סביב 14 אלף ש"ח, לסגירה בלבד.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הפוך..עכשיו יותר חשוב לאפס את המתלה.
תחשוב שעד עכשיו בארגז רגיל העמסת 200-300קג ציוד, וקיבלת את ההתנהגות של הרכב כעת.
עכשיו, עם הסגירה, הרכב מתחיל מנק׳ הבסיס+200קג קבועים, ולזה תוסיף את משקל הציוד לטיול.
עם החישוב החדש, הרכב ישב נמוך ומהלך כניסה יקטן+ריסון לא מיטבי של הבולמים המקוריים=חוסר נוחות בשטח.
כרגע, מבחן התחת מוכיח אחרת - הרכב יותר נוח משמעותית. אבל אני מניח שלאורך זמן אתה צודק ובכל מקרה מתוכנן שינוי מתלים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איך אתה מגיע לקצה המגירה כשהיא בפתיחה מלאה?
לא מבין את השאלה. פשוט עומד ליד.
- - - Updated - - -
[QUOTE=דרור הראל;774088]אני מקווה שעידן יעלה תמונות של הShadow Awn שזו הצילייה הטובה ביותר שאני מכיר(באנדרסטייטמנס) .פתיחה מלאה בכל 20 שניות סגירה ב40שניות. יריעה אלומיניום שיעלה מאד בתנאי שמש קופחת האלומיניום מונע מהחום לחדור דרך היריעה והיא אטומה לחלוטין למים.
QUOTE]
מקווה שהיום
-
מהתמונה נראה שהמגירה במרכז הארגז ואילו הגישה אל החלק הפנימי שלה מרוחק בשל דלת הארגז וכיוב.
אולי זה תעתוע של הצילום.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
-
5 קבצים מצורפים
תודה דן,
מצורפות תמונות של הסככה
-
ערב טוב עידן,
לפי מיטב זכרוני המידה הנוספת לצמיגים עלולה "לאכזב" אותך :
265/60R18
עמית.
-
נראה מדוגם ברמה אחרת.
לא מפתיע כשזה מגיע אליך.
כשהצילייה פתוחה - זה לא מפריע לפתוח את התא השמאלי?
מה המשקל של הצילייה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
כשהצילייה פתוחה - זה לא מפריע לפתוח את התא השמאלי?
מה המשקל של הצילייה?
כשהצילייה פתוחה והדלת נפתחת, היא פוגעת באחד מהפרופילים של הצילייה - שמצופה באיזור הזה בפלציב, כדי למנוע רעש וחיכוך. זה נכון גם לדלת האחורית.
הצילייה שוקלת 30 ק"ג.
עידן
-
4 קבצים מצורפים
שדרוג חדש!
לרכב הצטרף מקרר Snomaster Classic בנפח 56 ליטר מחולק לשני תאים נפרדים עם בקרת טמפ' נפרדת. כל תא יכול לשמש כמקרר או מקפיא או להיות כבוי לצרכי חיסכון באנרגיה - וזה מאפשר גלידה בחודשי הקיץ במידה ומגדירים את אחד התאים כמקפיא או סתם חלוקת מזון נוחה יותר בין שני התאים כשהם מוגדרים כמקרר (ירקות\פירות בתא אחד והשאר בתא השני)
למקרר שלט רחוק לקבינה שמאפשר לראות את הטמפ' בכל תא, להגדיר טמפ', לראות את מצב הטעינה במצבר, להגדיר באיזה מתח המקרר יכבה ולכבות או להדליק - השלט עובד ב Bluetooth.
בשלב זה, המקרר מחובר למצבר המקורי ברכב - הוא מצליח לעבוד לפחות 48 שעות ללא התנעה (לא ניסיתי יותר) עם שמירת יכולת התנעת הרכב וזה יותר ממספק אותי.
המקרר מורכב על גבי מגש שנשלף ויורד ב45 מעלות - של Alu Cab ומאפשר לראות מה יש בתוך המקרר.
-
לא גבוה מידי?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
לא.
אני בגובה 1.72 ומגיע בקלות לתחתית המקרר.
-
טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
בשלב זה, המקרר מחובר למצבר המקורי ברכב - הוא מצליח לעבוד לפחות 48 שעות ללא התנעה (לא ניסיתי יותר) עם שמירת יכולת התנעת הרכב וזה יותר ממספק אותי.
מנסיון, זה אמנם עובד אבל אתה פוגע קשות במצבר שאינו מצבר פריקה עמוקה.
אצלי, הרכב הניע אחרי כמעט יומיים אבל מבדיקה בהמשך המצבר נפגע.
לא ממליץ לעבור את פרק זמן של לילה שלם ללא הנעה לטעינה.
שים לב שהמנויים הגדולים ובטח בדיזל, נההנעה עצמה לוקחת הרבה מהמצבר, ואם הבאת אותו קרוב לגבול התחתון, אמנם תניע, אבל הורדת את המצבר עמוק לתחום הנזק.
בנוסף, זה דורש זמן לא מבוטל למנוע לעבוד כדי להחזיר את מה שהתרוקן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מנסיון, זה אמנם עובד אבל אתה פוגע קשות במצבר שאינו מצבר פריקה עמוקה.
אצלי, הרכב הניע אחרי כמעט יומיים אבל מבדיקה בהמשך המצבר נפגע.
לא ממליץ לעבור את פרק זמן של לילה שלם ללא הנעה לטעינה.
שים לב שהמנויים הגדולים ובטח בדיזל, נההנעה עצמה לוקחת הרבה מהמצבר, ואם הבאת אותו קרוב לגבול התחתון, אמנם תניע, אבל הורדת את המצבר עמוק לתחום הנזק.
בנוסף, זה דורש זמן לא מבוטל למנוע לעבוד כדי להחזיר את מה שהתרוקן.
+1
אתה מקצר את האורך חיים של המצבר שלך ומסתכן בתקיעה ללא יכולת התנעה. בהנחה שאתה באמת משתמש במקרר, ואתה משאיר את הרכב לילות עם מקרר עובד, עם מקרר בגודל הזה, אתה חייב מצבר פריקה עמוקה כמצבר צרכנים.
צריך לקחת בחשבון (ואני לא מכיר פתרון), זרם הטעינה של מצבר פריקה, נמוך בהרבה ממצבר התנעה (אם רוצים לשמור עם האורך חיים של המצבר פריקה), וזה אומר טעינה ארוכה.
שאפו גדול על כל הדיגום.
תוך כמה זמן יופיע אוהל על הגג??? :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
שדרוג חדש!
לרכב הצטרף מקרר Snomaster Classic בנפח 56 ליטר מחולק לשני תאים נפרדים עם בקרת טמפ' נפרדת. כל תא יכול לשמש כמקרר או מקפיא או להיות כבוי לצרכי חיסכון באנרגיה - וזה מאפשר גלידה בחודשי הקיץ במידה ומגדירים את אחד התאים כמקפיא או סתם חלוקת מזון נוחה יותר בין שני התאים כשהם מוגדרים כמקרר (ירקות\פירות בתא אחד והשאר בתא השני)
למקרר שלט רחוק לקבינה שמאפשר לראות את הטמפ' בכל תא, להגדיר טמפ', לראות את מצב הטעינה במצבר, להגדיר באיזה מתח המקרר יכבה ולכבות או להדליק - השלט עובד ב Bluetooth.
המקרר מורכב על גבי מגש שנשלף ויורד ב45 מעלות - של Alu Cab ומאפשר לראות מה יש בתוך המקרר.
++1 על הדיגום.
חבל שאין להיילקס 2005 ומטה :-(
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
-
לגבי המצבר - כמובן שאני מודע לזה שזה מקצר את אורך חיי המצבר, אבל בפועל, מדובר בכ1-2 לילות בחודש שבהם המקרר עובד ללא טעינה וכמעט תמיד הרכב מונע על הבוקר - אופי הטיולים שלי הוא מדלג ולא מתנחל...
בכל מקרה - בלילה כזה מתח המצבר לא יורד מ11.8V ואין סכנה לכך שלא אצליח להתניע - המקרר יכבה עצמו הרבה לפני - וגם אם המצבר לא יניע, תמיד יש ברכב בוסטר לגיבוי.
באופי השימוש הזה, אין לטעמי הצדקה (בשיקולי עלות\תועלת) למצבר נוסף (עלות המצבר+תושבת+בקר הטעינה) - גם אם המצבר יחזיק שנה במקום 3 (וזה ממש בהגזמה)
קיבלתי לא מעט שאלות בפרטי לגבי מקררי SNOMASTER - מדובר בחברה דרום אפריקאית שמייצרת מקררים במפרט גבוה מאוד - ויש לנו הזמנה גדולה של חלק גדול מהמגוון שלהם שצפויה להיות מוכנה למכירה בארץ לקראת פסח.
מבחינתי מדובר בבשורה של ממש לשוק המקררים הישראלי - המפרט שלהם הוא מהטובים בעולם וללא ספק הכי טוב שקיים בישראל (גוף נירוסטה (ולא רק ציפוי), הזנת 220/12/24, שלט רחוק, תיק נשיאה מבודד כלול כסטנדרט, ידיות וצירי נירוסטה, מדחס חסכוני מאוד, פותחן בירה בילט אין!! ;), 5 שנים אחריות על המדחס והכי חשוב - מחיר זהה למחיר בארה"ב ובאוסטרליה! המגוון שיגיע לארץ יהיה בגדלים של 35-60 ליטר.
לגבי אוהל גג - אני מניח שמתישהו זה יבוא - הסיבה העיקרית שאני לא משתמש בזה היא שאנחנו ארבעה (זוג+2) ואין אוהל גג שנותן נוחות ומרווח לכמות אנשים כזאת כמו שTURBO TENT נותן ושמאפשר עמידה.
עידן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
לגבי המצבר - כמובן שאני מודע לזה שזה מקצר את אורך חיי המצבר, אבל בפועל, מדובר בכ1-2 לילות בחודש שבהם המקרר עובד ללא טעינה וכמעט תמיד הרכב מונע על הבוקר
יש הבדל גדול מאד בין לילה בודד ל-48 שעות.
לילה בודד זו לא בעיה, 48 שעות זה יכול להרוג מצבר הרבה לפני שנה.
ב"ניסוי" הראשון שלי עם המקרר, עם הפעלה רציפה שך קצת מעל 40 שעות, המצבר נפגע ולא נטען אח"כ כמו שצריך, נבדק והוחלף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
בכל מקרה - בלילה כזה מתח המצבר לא יורד מ11.8V ואין סכנה לכך שלא אצליח להתניע - המקרר יכבה עצמו הרבה לפני
כשהמקרר מתנתק זה אומר אכן שהמצבר יאפשר לך הנעה, אבל אתה שוכח שאתה עם רכב דיזל.
הצריכה של המנוע לנרות חימום טרום ההנעה, והנעת המנוע עצמה, גדולים מאד יחד.
אם הגעת למצב של ניתוק המקרר, או קרוב לכך, והמצבר עומד על 11.8 ואפילו "רק" 12V, ההנעה מורידה אותו עמוק מתחת לכך.
אז הנעת, נכון, אבל אתה גומר את המצבר.
זה לא עניין של שנה מול שנתיים, זה יכול להיות כמה חודשים בקושי.
מאז שהתקנתי שעון טעינה, עם מספרים, לא רק "יש/אין טעינה", אני מודע הרבה יותר (מידי..) כמה המצבר עובד בהנעה, וכמה זמן לוקח לו לחזור לטעינה מלאה אחרי הנעה.
-
צודק - מכיוון שמדובר תמיד בלילה אחד מקסימום, אין לי צורך במצבר נוסף. אם יהיה יותר או אם אראה שהמצבר לא מחזיק זמן - אוסיף.
-
פעם שני ברציפות :-) +1 לדורון.
עידן,
אם אתה באמת בקצב של 1-2 לילות בחודש, אתה תגמור את המצבר מהר ממה שאתה חושב (כמו שדורון כתב, שים מד טעינה דיגיטלי, ותבין את החומרה).
אפשרות אחת, לדאוג לבוסטר (או לרכב אחר שתמיד יהיה איתך) ולהניח שגם שהמצבר יגמר (תוך פחות משנה ?) , תצליח להניע.
ולגבי המצבר, יש אחריות.
בהנחה שאתה לא משקיע כלום, אתה יכול להניח שאתה תשתמש באחריות של המצבר כל הזמן.
מצבר פריקה של 20AH עולה פחות מ 400 ש"ח ויכול לפתור את הבעיה.
דרך אגב, אנחנו כל הזמן מזכירים "מצבר פריקה עמוקה", אבל גם בתחום הזה יש כמה טכנולוגיות \ אפשרויות, ולא ברור לי מה עדיף.
-
אני מכיר לעומק את תחום המצברים והמקררים.
כמו שכתבתי, ברכב יש תמיד בוסטר, על המקרר ועל השלט שלו (שנמצא בתא הנהג) יש מד טעינה.
תודה :)
-
טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
יש יבוא מסודר לסנאו מסטר?
נחשב לאחד הטובים...
זיו, מצבר צרכנים כפי שהזכרת, האם מתאים להתקנה גם בקבינה ?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש יבוא מסודר לסנאו מסטר?
נחשב לאחד הטובים...
זיו, מצבר צרכנים כפי שהזכרת, האם מתאים להתקנה גם בקבינה ?
Honda TRX300EX
היבואנים אומרים שכן. אני, בגלל שאני ישן ברכב, לא מוכן לחשוב על זה.
-
אני חושב שאתם טועים ועידן צודק.
מניסיון עם מקרר ברכב במשך שנים וטיולים של אחת לחודש ויותר של סופ"ש בשטח+הרכב שחונה לפעמים בחניה ל 2 לילות בלי להניע, המצבר החזיק לא פחות משנתיים ויותר, בממוצע ההחלפות של המצברים הסטנדרטיים זה לדעתי נורמלי, ברכב דיזל אין מה לצפות מהמצבר שיחזיק יותר(שוב, זה תלוי בשימוש) ואם כן החזיק ועבר את השלוש שנים זה רווח שלך נטו(לא מדבר על רכב שמחובר למטען מצברים, ולא על רכב שאין לו צרכנים נוספים וכו').
גם עכשיו בטרופרים של חברים ששם 2 מצברים מחוברים במקביל במקור יש את אותו מצב, מקררים מחוברים קבוע, וכידוע לכולם טרופר דיזל צורך מצברים ידוע במיוחד בהנעת בוקר ראשונה, המצברים שורדים מצויין יחסית לדיזל רעב מצברים.
-
אני רק הארה קטנה...
כל מיני ״רכבי מסעות אולטימטיבייים״ שמתחילים בגרוטאה ונתפרים עם אילתורים מכל מיני סוגים - שזה נהדר וזה מה שאנחנו אוהבים שלא תבינו אותי לא נכון - והופכים בסופו של יום לעיסוק אינסופי בפלטפורמה עצמה במקום במסע - ומנגד רכב חדש, אמין, בלי הרפתקאות, מדוגם כרכב מסעות הכל כולל הכל ״מהקטלוג״... ומאפשר מסע שבו המסע הוא הפוקוס ולא הגרוטאה.
לא רע... בכלל לא רע.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רק הארה קטנה...
כל מיני ״רכבי מסעות אולטימטיבייים״ שמתחילים בגרוטאה ונתפרים עם אילתורים מכל מיני סוגים - שזה נהדר וזה מה שאנחנו אוהבים שלא תבינו אותי לא נכון - והופכים בסופו של יום לעיסוק אינסופי בפלטפורמה עצמה במקום במסע - ומנגד רכב חדש, אמין, בלי הרפתקאות, מדוגם כרכב מסעות הכל כולל הכל ״מהקטלוג״... ומאפשר מסע שבו המסע הוא הפוקוס ולא הגרוטאה.
לא רע... בכלל לא רע.
אסף.
נכון לגמרי.
בשביל זה צריך גם וגם..... :-)
(וגם..)
-
תן את התקציב הנכון ונזמין הכול מהקטלוג גם...
הכל פה עניין של כסף וכשאין תקציב מתחילים לאלתר. כל אחד ויכולותיו
Honda TRX300EX
-
לך יש נסיון חיובי, שמח בשבילך.
המספרים שמדדתי מראים לי אחרת.
2 המצברים ששילמתי כשכר לימוד כוונו אותי אחרת.
לא מבין איך אתה שולל משהו שנמדד, ביחס ל״תחושות״.
-
אסף, עבורי העיסוק בבניית הרכב הוא חלק גדול מהפאן.
בכללי - לצערי בארץ אין ממש אפשרות לנצל רכב מסעות מפני שאין ממש מסעות אלא לכל היותר יומיים שלושה או גג שבוע בשטח. יש כמה בודדים ( וראני מאד מאד מקנא בהם) שאכן באופן קבוע משיטים את הרכב שלהם לחו״ל למסע של ממש.
לכן לדעתי רוב דיגומי המסע שאנו דנים בהם כאן הם סוג של אובר קיל רציני... אבל היי זה הפאן עבורי.
זיו, למיטב הבנתי, מצבר פריקה עמוקה (ג׳ל ואטום) לא בעייתי מבחינת פליטת גזים/ אדים רעילים ולכן ניתן להתקין כזה בקבינה גם אם ישנים ברכב.
-
שלמה,
דיגום הרכב, מעבר לחווית היצירה, לפחות אצלי, שדרג משמעותית את הנוחות בכל טיול, גם אם טיול סופש.
הנוחות תפעול עושה הבדל גדול.
עד לא מזמן, הרוב המוחלט של מטיילי השטח ״זרק״ הכל בערימה מאחור, ברכב סגור או טנדר, וכל עצירה היא סאגה בפריקות והעמסות.
ואז התחילו קצת מגירות מטבח מוסבות, נגרות קצת יותר ייעודית.
סוג הארגזים כמו שעידן התקין היה חלק מההשראה אצלי לפחות.
-
אסף,
כמו כל דבר בחיים הסקלה היא לא רק שחור ולבן, ויש הרבה נקודות באמצע (נדמה לי שכבר הערתי את זה בקשר למפגש :-) ).
בין הדרום האפריקאי שקונה הכל! במאות אלפים, ולא יודע להחזיק מברג ביד, לבין מי שעושה הכל לבד עם חוט ברזל ופלייר, וצריך לשכב מתחת לאוטו כל עצירה, יש עוד הרבה אפשרויות.
מבלי לפגוע, או לא להעריך פתרונות קנויים ומוכנים (אני הראשון שאומר לא להמציא את הגלגל), אם אתה לא מוכן להוציא סכומים אסטרונמים, שום פתרון קנוי לא יגיע לרמת הניצול \ "הניקיון" \ ההתאמה.... של המיכל מים שאני בונה או של המקרר שבניתי.
אני (ואני חושב שזה נכון גם לגבי שלמה), מאד נהנה מהעיסוק ברכב, אבל תמיד זוכר, שהרכב הוא אמצעי לטייל, להגיע למקומות שונים שבלעדיו אני לא אוכל \ אתקשה להגיע (אם יש מעבר קל, או מעבר מאתגר יותר, אני תמיד אבחר בקל).
יש לי מעט מאוד כלים ברכב (ארגז 0.5), וחוץ מחתיכת צינור לחץ ונורות, אין לי חלפים באוטו ( ורק לאחרונה הוספתי גלון שמן מנוע).
ברגע שאני מרגיש שהפוקוס בטיול משתנה, ואני מתחיל לעסוק ברכב (מאבד את הביטחון שהרכב יחזיר אותי הביתה), הרכב נפסל.
ובכלל, אני עושה מעט מאוד שיפורים מכנים לרכב עצמו, ורוב העיסוק שלי הוא במעטפת, בנוחות של הטיול.
Cut a long story short
ניתן לעשות הרבה מאוד דברים לבד, ניתן לעשות המון תוספות "לא הכרחיות", ועדיין, לטייל תוך דגש על הטיול ולא על המכונאות (לא להחזיק כלי עבודה פעם אחת בטיול).
-
לגבי המצברים.
נדב,
אני לא מבין למה להניח שנתיים למצבר, שיש לך את כל ההוכחות שבתפעול נכון, אפשר גם 3-4 שנים.
דווקא ברכב כמו טרופר, שמדובר על שני מצברים, להשלים על זוג כל שנתיים, זה אומר להוציא על מצברים יותר מעל צמיגים (ברכב שטח?).
לדעתי (אלו המימצאים שלי, ויש פה אחרים עם אותם ממצאים), בשימוש נכון ניתן להגיע לסביבות הארבע שנים, אבל בשביל זה, צריך להמנע מפריקות עמוקות מיותרות (ולכן ההמלצה על מצבר צרכנים נפרד).
שלמה,
שים לב להערה שלי על סוגים שונים של מצברי פריקה עמוקה, יש לפחות 3 סוגים בסיסים שונים של מצברי פריקה.
לגבי מצבר ג'ל אתה כנראה צודק, הבעיה שהמצברים האלו יקרים, וצריכים טעינה איטית. ישנם סוגים נוספים, שיותר דומים למצברים רגילים (אבל עם מבנה אלקטרוליט שונה), שעדיין סובלים פריקות עמוקות טוב, אבל ניתן לטעון אותם מהר יותר. המצברים האלו, כבר פולטים גזים (כמו מצבר רגיל).
אחת הדרישות שלי ממצבר פריקה עמוקה, זה טעינה ב 3-4 שעות (ובהנחה שאני צריך קרוב ל 20AH ללילה, זו טעינה של למעלה מ 6 אמפר) וזה כבר מחזיר סוגים נוספים לדיון (ולכן החשש).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לך יש נסיון חיובי, שמח בשבילך.
המספרים שמדדתי מראים לי אחרת.
2 המצברים ששילמתי כשכר לימוד כוונו אותי אחרת.
לא מבין איך אתה שולל משהו שנמדד, ביחס ל״תחושות״.
מכוון אלי?
אז אלה לא תחושות אלא עובדות ת'כלס בשטח.
דווקא אצלך שהמנוע דיזל טיפש שאין בו כלום ומניע "בנגיעה" המצבר צריך להחזיק יותר.
זיו-מתי החלפת מצברים?
ואם אתה מחליף דע שלא מומלץ "להשלים מצבר" אחד בטרופר או בכלל ברכב שמורכבים בו במקביל(גם בדימקס אותו סיפור), יהיה אחד חלש ואחד חזק, במנוע מורכב כמו טרופר עמוס בחיישנים רגישים אתה גורם לנזק, ראה הוזהרת ואל תיתפלא אם יהיו לך צרות פתאום מחיישן מסילה למשל שמתפגר לעיתים תכופות, וזה מניסיון ארוך שנים.
כן זה אולי כואב להחליף מצברים בתקופות קצרות אם אתה קורא לזה ככה, בת'כלס זה המצב, נדיר מאוד לראות מצברים שהחזיקו מעל 3 שנים בטרופר דיזל וזה נתון שצריך לחשב גם בקניה של הרכב מה גיל המצברים.