תגובה: שאלה בנוגע להגבהה באמצעות קינג ספרינגס
טיפטיפון, הבולמים הקדמיים שלך אכן מיועדים לרקסטון דור שני, הרכב שלך.
קפיצי ההגבהה לעומת זאת כנראה מותאמים לרקסטון דור ראשון (או שקינג לא טרחו לבדוק לעומק את עניין מבנה הבולם בין דור ראשון לשני) ולכן החלק הקדמי גבוה מהאחורי.
כמו שאני רואה את זה אלו האופציות שעומדות בפניך:
1. להשאיר את המצב כמו שהוא ולהתרגל לזה.
2. להגביה את החלק האחורי ע"י החלפת הקפיצים לארוכים יותר + תיקון זוויות פיניון / דרייבשאפט.
3. ולדעתי זו גם האופציה הנכונה ביותר היא להחליף את הבולמים הקדמיים לאלה שמתאימים לרקסטון דור ראשון. מונרו D7009 אדוונצ'ר עושים את העבודה ועולים 800 ש"ח לזוג, מאמין שאפשר למצוא אותם יותר בזול. ניתן גם למצוא בולמים של Mando שהוא יצרן ה OEM של הבולמים המקוריים.
אם אתה מעוניין להישאר עם בולמים של קוני אתה צריך להחליף את הקדמיים לבולמים מדגם 8240-1204 ספורט, שזה מה שמתאים לרקסטון דור ראשון ויסדר את עניין הגובה ברכב שלך.
agabay - אני חושב ש 2014 ולמעשה גם מה שנמכר היום הוא עדיין "דור שני". חילופי דורות בסאנגיונג לוקחים הרבה שנים, הרבה יותר מרוב היצרנים. בכל מקרה ובהנחה ומבנה השלדה אצך לא שונה (עצמות עצה כפולות מקדימה וסרן חי מאחור) אז ההגבלה נוגעת גם לרכבך.
הדור הבא של הרקסטון (וגם האקטיון ספורטס) כבר עומד בפתח וכנראה יגיע לארץ ממש בקרוב. זה כבר דור חדש לחלוטין.
מושו, לדעתי אתה מפספס עניין חשוב.
הבולם הוא, לצורך העניין הזה, בסה"כ צינור בתוך צינור, עם התנגדות לפתיחה ולסגירה, שמשתנה בהתאם לכוחות שפועלים עליו.
אם אני מבין נכון למה אתה מתכוון כשאתה כותב "בולם", אז כנראה שאתה מתכוון ל struts (נדמה לי שבעברית הן נקראות "תמוכות" או "סמוכות" או משהו כזה) שזו למעשה תושבת הקפיץ, היא חלק מהרכב, והיא זו ששונה בין הדגמים.
בגלל השוני בגובה התושבת הזו, קפיץ זהה יתן גובה שונה בכל אחד מהדגמים.
הבולם (החלק שקונים מקוני או ממונרו) מורכב בתוך ה strut ואין לו יכולת להשפיע על גובה הרכב.
אני אחפש שרטוט שידגים את הנושא.
1 קבצים מצורפים
שלילי, אני יודע על מה אני מדבר וגם מבין על מה אתה מדבר. הקפיץ הקדמי ברקסטון יושב על הבולם. התושבת של הקפיצים הקדמיים היא חלק מהבולם.
מצורפת כאן תמונה מפורום רוסי שמבהירה בדיוק במה מדובר, ניתן לראות שתושבת הקפיץ בבולם של רקסטון דור 2 גבוהה יותר ב 2.5 ס"מ מהתושבת של הקפיץ של רקסטון דור ראשון. הבולמים הקדמיים ברקסטון יושבים ב yoke בדיוק באותה הנקודה עם שגם לבורג הנעילה.
אם טיפטיפון יקח בולם שמתאים לרקסטון דור ראשון הוא יקבל הנמכה של 2 ס"מ (בקירוב) למתלה הקדמי, מה שיאזן לו את הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
שלילי, אני יודע על מה אני מדבר וגם מבין על מה אתה מדבר. הקפיץ הקדמי ברקסטון יושב על הבולם. התושבת של הקפיצים הקדמיים היא חלק מהבולם.
מצורפת כאן תמונה מפורום רוסי שמבהירה בדיוק במה מדובר, ניתן לראות שתושבת הקפיץ בבולם של רקסטון דור 2 גבוהה יותר ב 2.5 ס"מ מהתושבת של הקפיץ של רקסטון דור ראשון. הבולמים הקדמיים ברקסטון יושבים ב yoke בדיוק באותה הנקודה עם שגם לבורג הנעילה.
אם טיפטיפון יקח בולם שמתאים לרקסטון דור ראשון הוא יקבל הנמכה של 2 ס"מ (בקירוב) למתלה הקדמי, מה שיאזן לו את הרכב.
כל הכבוד על ההשקעה בתשובות, גם לך וגם לבוז'י.
תענוג שיש כזה פורום עם אנשים שאוהבים את התחום ונרתמים לעזור, כיף.
מושו, אני לא מעוניין להנמיך את החלק הקדמי, אני מעוניין אם כבר להגביה את האחורי... אתה בטח מבין:cool:
מונרו מבחינתי לא בא בחשבון, אם הייתי יכול הייתי מחליף לפוקס, אבל מכיוון שהבנתי שאין בולמי פוקס שמתאימים לרקסטון,התלבטות היתה בין קוני, בילשטיין, מותג אוסטרלי נוסף שאני לא זוכר בדיוק מי ומונרו.
מכיוון שקניתי את הרכב עם בולמי מונרו והם עשו עבודה גרועה, החלטתי להחליף אותם במסגרת ההגבהה.
סך הכל אני חייב לומר שאני מרוצה מאוד עד עכשיו מהשינוי בהרגשה ובהתנהגות של הרכב.
אני יכול ללחוץ בשבילי עפר, גם בכאלה עם חריצי מים ובורות הרבה יותר מקודם, בפער משמעותי. הבדל גדול גם באחיזה, גם ביציבות הכיוונית וכפועל יוצא גם בביטחון.
אני חייב לאזן את הרכב, לא יכול להתרגל לעניין שהקדימה גבוה מהאחור.
אילו קפיצים דומים בתכונות שלהם לקינג הקדמיים אוכל להתקין מאחור?
ומה בנוגע לתותב גומי 2 ס"מ שחור על מנת להגביה את החלק האחורי עם הקפיצים המותקנים?
אגב, הסתקרנתי ובדקתי באתר של קינג לגבי קפיצים לרקסטון.
יש הבדל במק"טי הקפיצים בין רקסטון דור ראשון לשני. תוכל לבדוק מה התקינו אצלך? לאור המצב הנוכחי אני משער שהתקינו את הקפיצים של הדור הראשון, לפחות בנוגע לקדמיים.
בדקתי את עצמי שוב.
מושו, אתה צודק! תודה על ההסבר והארת העיניים.
טיפטיפון, הרכב שלך גבוה מדי מלפנים. לא ענית אם זה 4x4 קבוע או חלק מהזמן, אבל בכל מקרה, נראה מהתמונה שהגובה יגרום לציריות לעבוד בזוויות לא נכונות ובלאי מואץ או שבר בטרם עת.
לא רק בלאי המואץ לחלקי ההנעה וההיגוי.
אם הבולם לא מתאים לקפיץ ולרכב ייתכן מצב בו סגירת מהלך לא מתבצעת על הבאמפסטופ ובפועל הבולם מקבל את המכה בסגירת מהלך.
קוני או פוקס או מונרו לא יחיו חיים ארוכים במיוחד בצורה זו.. אולי אפילו תושבת הבולם בשלדה בסכנה ..
מעבר לזה, רוב הרכבים שאני מכיר עם נטייה קלה קדימה... כלומר הטוסיק מעט גבוה מהפרונט ולא הפוך.
יש משמעות להתנהגות הדינמית למשקל או חוסר משקל על ההיגוי.
ודבר אחרון, מדובר ברכב טיולים?
אם אתה עכשיו אם נטייה אחורה מה יהיה אחרי שתעמיס את הרכב לטיול יומיים ...?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
זה נראה מהתמונה בדיוק הפוך - שבולם של דור 2 קצר ב2 ס"מ (קצה לקצה) ולכן ייתן הנמכה לעומת הבולם הארוך של דור 1
ומצד שלישי - אני מכיר שמה שקובע את הגובה זה הקפיץ (בהנחה שהבולם לא קצר מידי ופתוח עד הסוף)
ביאסתם...
מה המק"ט של הקפיצים לרקסטון 2 לחלק הקידמי?
האם ישנה אפשרות לפלס את הרכב על ידי הגבהת החלק האחורי במקום להנמיך את החלק הקדמי?
אני אוהב את תוספת הגובה של החלק הקדמי...
הרכב עבר בדיקת פרונט, זוויות הציריות לא נבדקות שם?
יש אפשרות לחזק/ליישר את הציריות על מנת למנוע מהם את הבלאי המואץ הצפוי?
בדקתי ונראה של-KING אין בכלל אפשרות של קפיצים קדמיים מוגבהים לרקסטון 2006-2012, רק אחוריים :(
King ממליצים על הקפיצים הסטנדרטיים שלהם לחלק הקדמי (שאני משער שהם אומנם יהיו באותו הגובה כמו הקפיצים המקוריים אבל קשיחים יותר) והמק"ט הוא KSRS-61 והאחוריים המוגבהים KSRR-61.
אני לא מכיר דרך לתקן גיאומטריית מתלים ברכבים עם עצמות עצה כפולות. סידור מתלים כזה טוב להתנהגות כביש ויציבות, גרוע לביצועי שטח. הגבהת החלק האחורי ו"פילוס" של הרכב לא יפתרו את בעיית הזוויות.
כמו שבוזי רשם לך אם הרכב שלך הוא 4X4 קבוע זה מתכון בטוח לשבירת ציריות, אם הרכב שלך הוא 4X4 PART TIME זו חצי נחמה. כמה מצבי 4X4 יש לך בבורר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
בדקתי ונראה של-KING אין בכלל אפשרות של קפיצים קדמיים מוגבהים לרקסטון 2006-2012, רק אחוריים :(
King ממליצים על הקפיצים הסטנדרטיים שלהם לחלק הקדמי (שאני משער שהם אומנם יהיו באותו הגובה כמו הקפיצים המקוריים אבל קשיחים יותר) והמק"ט הוא KSRS-61 והאחוריים המוגבהים KSRR-61.
אני לא מכיר דרך לתקן גיאומטריית מתלים ברכבים עם עצמות עצה כפולות. סידור מתלים כזה טוב להתנהגות כביש ויציבות, גרוע לביצועי שטח. הגבהת החלק האחורי ו"פילוס" של הרכב לא יפתרו את בעיית הזוויות.
כמו שבוזי רשם לך אם הרכב שלך הוא 4X4 קבוע זה מתכון בטוח לשבירת ציריות, אם הרכב שלך הוא 4X4 PART TIME זו חצי נחמה. כמה מצבי 4X4 יש לך בבורר?
4H 4L
שני מצבים.
בLOW זה 4X4 קבוע עם חלוקה שווה של הכוח לפנים ולאחור, במצב השני, הגבוה, זה TOD.
דרך אגב, בכל הSUV שאני מכיר, המתלים הקדמיים הינם עצמאיים. לנד קרוזר, טרופר, טראנו ועוד.
בפג'רו בכלל גם המתלה האחורי הוא כזה, ללא סרן חי. ועדיין, ראיתי שכולם מגביהים ולא מעט פעמים הגבהה גם קיצונית יותר מ 5 ס"מ. איך זה ייתכן? האם כולם שוברים ציריות?
ברוב רכבי השטח ה"קשוחים" הינע הגלגלים הקדמיים מתבצע ע"י שילוב מכני / חשמלי / פנאומטי בעת נסיעת שטח, כך שביום-יום ההנעה אחורית בלבד ואין בעייה לציריות הקדמיות לעבוד בזוויות גדולות מדי. הבלאי העיקרי שלהן נוצר בנהיגת שטח.
הפג'רו הוא אכן בעל גיאומטריית מתלים ייחודית לרכב שטח "קשוח" ולמען האמת אני לא יודע איך מתבצעת שם ההגבהה ובכמה, אם בכלל, ישנה תוספת בלאי לציריות (ואני גם לא זוכר שראיתי אי פעם פג'רו מוגבה מעבר ל 3-4-5 ס"מ שזו בערך ההגבהה המקסימלית המומלצת לרכבים עם מתלים נפרדים קדמיים).
הנה מגיע פרוייקט רקסטון עם סרן קדמי חי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
הנה מגיע פרוייקט רקסטון עם סרן קדמי חי....
:rolleyes:
ראיתי כבר קורנדו כזה, השאלה מה החוקיות של העניין...
בלתי חוקי בעליל.
מצד שני, זה רכב די נדיר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
ברוב רכבי השטח ה"קשוחים" הינע הגלגלים הקדמיים מתבצע ע"י שילוב מכני / חשמלי / פנאומטי בעת נסיעת שטח, כך שביום-יום ההנעה אחורית בלבד ואין בעייה לציריות הקדמיות לעבוד בזוויות גדולות מדי. הבלאי העיקרי שלהן נוצר בנהיגת שטח.
הפג'רו הוא אכן בעל גיאומטריית מתלים ייחודית לרכב שטח "קשוח" ולמען האמת אני לא יודע איך מתבצעת שם ההגבהה ובכמה, אם בכלל, ישנה תוספת בלאי לציריות (ואני גם לא זוכר שראיתי אי פעם פג'רו מוגבה מעבר ל 3-4-5 ס"מ שזו בערך ההגבהה המקסימלית המומלצת לרכבים עם מתלים נפרדים קדמיים).
אני ראיתי פג'רו BK מוגבה הרבה מעבר ל5 ס"מ.
אני מכיר את הבעלים גם.
אצלם ואעלה תמונות שלו לאחר שיאשר.