תגובה: האם הדינוזאורים ייכחדו עקב תקנת זיהו אוויר לרכב דיזל ישן?
מסכים עם אסף לגבי ענייני השלטון, התחושה היא שהשלטון (לא משנה איזה צד במפה הפוליטית) תמיד דואג רק לקבוצות שנתפסות בעיניו כאיום או לפחות ככאב ראש.
לגבי התקנות עצמן, קראתי את המסמך הארוך יותר ואם לנסות לזקק את מה שמפריע לי אז אלה ההחרגות. למה שרכב בטחון של העירייה שדואגת לרווחתם ובריאותם של התושבים יהיה מזהם? תתכבד העיריה ותשדרג את צי הרכב שלה, בדיוק כמו שמצופה מהאזרחים "הרגילים".
אותו דבר לגבי ההחרגה הזמנית של אוטובוסים (כאן משרד התחבורה נאבק משום מה בשמם) ושל המוניות. במקרה נתקלתי עכשיו בתקנה שמגבילה את השימוש במונית ל-12 שנים בין כה וכה. התקנות יחולו על מוניות רק ב-2019 ורק מוניות שיוצרו לפני 2009 מוגדרות כרכב מזהם - שיחכו עוד שנתיים ולא יהיה צורך להתעסק עם מוניות בכלל. לתפיסתי זה הקו שרץ באירופה - לעודד שדרוג של הרכבים. שם גם אפשר להחליף רק את המנוע אבל בישראל זה כנראה נורא מסוכן...
דרך אגב, ממה שאני מבין כשיוסיפו רכבים מתחת ל-3.5 טון הכוונה היא עדיין רק למוניות ולרכבים מסחריים, כך לפי הטבלה שהם מציגים, הבנתי נכון?
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הבנת נכון. אבל כל טנדר ואן וטנדרון הם מסחריים.
אסף.
ברלינגו קנגו והטנדרים היפננים ווהג'אמפי ++++ נחשבים ע"י כל משרדי המדינה ושלוחותיה כמסחריים ......למעט.....השודדים : מע"מ ו...מס הכנסה שהם כמובן שלוחות הגבייה של משרד האוצר
עברנו שלב יש תקנות חדשות של משרד התחבורה. אמנם לא חלות על רובנו אבל אולי רומזות על העתיד לבוא:
http://m.news1.co.il/ArticlePage.asp...D=0&AfterAdd=1
בין שאר הדברים הם מתכוונים לסמן כלי רכב מזהמים. משום מה אני מתקשה להאמין שהסיבה היא הקלה על רשויות האכיפה, לי זה מרגיש שהסימון נועד לבעלי הרכב ולסביבתם.
ואז מגיע גם תשדיר הפרסומת הזה:
https://youtu.be/hPOuWQ3Kmmg
הטקסט/סלוגן של התשדיר הזה די מזעזע...
אבל שימו לב שלפי התקנות החדשות הסבסוד למסנן יהיה 100% ולא 50% וגם התשלום על הגריטה גבוה בהרבה ממה שאנחנו מכירים.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
בקישור האחרון כלל לא מדובר על רכב N1 ו N2 שהם מה שמעניין את רוב הגולשים כאן. לא ג׳יפים ולא טנדרים ואפילו לא קומנדקר עם מנוע דיזל של טרקטור.
אסף.
ההורדה של רכבי דיזל מהכביש, אמנם נוגעת לקטגוריות שעל פניו לא רלוונטיות אבל אחרי מחשבה נוספת כן משפיעה על הקהל שכאן.
רכבי M2 כוללים לנדקרוזרים 1+8 ויש הרבה כאלה, כוללים דיפנדרים ארוכים וטויוטה 75. שני האחרונים אם רשומים על שם חברת טיולים, למשל (ויש רבים כאלו) או הלנדקרוזרים שעדיין רשומים על שם חברות כמזכרת מהימים שהיו מפלט מס, גם לא ייהנו מסיבסוד על התקנת המסנן
הערכה שלי היא שהם עומדים להיות זולים, מאוד זולים לקניה תוך כמה חודשים.
אסף.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...245551,00.html
ציטוט:
מנועי דיזל שנחשבו עד לפני כשני עשורים פחות מסוכנים לציבור, נתפסים כיום כמזהם מספר 1 בתעשיית הרכב וכדינוזאורים בדרך להכחדה. יצרנית הרכיבים בוש מאמינה שמצאה פתרון שיסייע להפיח בהם חיים חדשים ונקיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bezzat
הגיע הזמן.
אחרי שבמדינות עולם שלישי במזרח כבר שנים רבות משאיות ומוניות מונעות בגז.
יש גם קיטים להעשרת הבעירה בדיזל עם גז, שתורם לירידת מזהמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הגיע הזמן.
אחרי שבמדינות עולם שלישי במזרח כבר שנים רבות משאיות ומוניות מונעות בגז.
יש גם קיטים להעשרת הבעירה בדיזל עם גז, שתורם לירידת מזהמים.
זה מהדברים שלא יגיעו לארץ לעולם כנראה..