זה ככה בערך עשר שנים ...
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
זה ככה בערך עשר שנים ...
;)
נוסע לעבודה על בסיס יומי עם אופניים חשמלים כבר כמעט שלוש שנים, 6.5 ק"מ מהבית לעבודה בערך חצי שעה דלת לדלת. חצי מהמרחק בפארק.
לא תענוג גדול לנסוע על הכביש בארץ עם אופניים אבל עדיף על האוטו במרכז.
אופניים מתקפלים, גלגלים 20 אינץ׳.
קח בחשבון שגם עם אופניים או קורקינט יקח לך כ 45 דקות לעבור 9.5 ק"מ.
לגבי טווח נסיעה, תמד אפשר לטעון בעבודה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ספציפית במקרה כמו של גיא, זה אכן לא יתרון להשתמש בתחבצ כמעט בשום היבט, אלא אם אין רצון/יכולת לנהוג והמחיר הוא זמן וקצת טרטור במעברים בין רכבות. מניח שאם הייתה רכבת אחת, זה היה משפיע על קבלת ההחלטות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אפרופו אופניים חשמליות - להגיע מרמת גן (איזור רש״י) לקריית אריה (איזור בניין קודאק) - יש דרך בלי לעלות על כבישים ?
אם אתה יכול לנסוע על שבילי עפר אז אפשר דרך פארק הירקון ולהכנס לשביל של הירקון עד קרית אריה. אני די בטוח שיש איך לחצות את פסי הרכבת
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
יש מעבר מתחת לפסים ליד השכונה של אם המושבות
השכונה אם המושבות היא אחרי האיזור שהוא רוצה להגיע אליו...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מי שרוכב על אופניים באיילון צריך אישפוז בכפייה.
ראיתי גם בכביש 5, בלי קסדה.
מהתחנת רכבת בהרצליה אתה מגיע ישר לפארק וזו רכיבה מהנה מאוד. משם ועד הבין תחומי יש שבילי אופניים די מוצלחים. אבל מהחלק הזה ועד רעננה אין כלום. או כבישים או מדרכות צרות ומלאות מפגעים.
קח בחשבון גם לא מעט רמזורים. לדעתי יצא לך בערך 35-40 דקות על אופניים חשמליים.
זו רק הדרך. היציאה מהתחנת רכבת יכולה לקחת כמה דקות בעצמה.
אני נסעתי תקופה מכפר סבא להרצליה. שזה אומר כל הדרך שאתה צריך ועוד קצת. סך הכל כ12 קילומטרים ולקח לי 50 דקות. לפעמיים או שלוש בשבוע זה היה סבבה. אבל לא עברתי לזה בצורה מלאה.
הפסקתי אחרי שנגנבו לי שני זוגות אופניים.
יש שבילים שמאפשרים להגיע מהרצליה לרעננה מהשטח. יש חציות כבישים אבל עדיין רוב הדרך לא סלולה. תפתח מפה ותסתכל על ציר מהרכבת דרך הפארק לכיוון המכללה לגן רשל משם צפונה לשטח ואז מזרחה ולכיוון בית העלמין של רעננה והנה הגעת ליעד.
מרחק כזה הייתי משקיע באופני שטח מתוגברות חשמל.
אסף.
גיא,
My two cents - רד מזה.
זה רחוק מדי, וזה שטח בעייתי.
זה לא רק שאלה של גשם, זה גם בוץ, ולא פחות, ימים חמים.
זה לא 5-10 דקות, זה לא יחזיק מים.
אנחנו לא מדברים על טיול לשם הטיול, אנחנו מדברים על יום עבודה.
צריך להגיע "במצב" סביר, ולפעמים חוזרים בחושך.
גיא, שאלה רצינית -
באיזה איזור עיקר הפקקים? לדעתי מתל מונד עד אזה"ת רעננה אפשר לנסוע על שבילים די טובים ולעקוף את הפקקים. הדאסטר רכב מושלם למשימה.
אני אכן הוסע בשבילים שם. אבל לפעמים בחזרה יש פקקים עד אולגה. וגם ביער חדרה ;(
לעצור לחלץ מישהו .. לארגן את הרצועה מחדש ..
מאריך את זמן הנסיעה.
הרכב האוטונומי יגיע בין אם ארצה ובין אם לא. ולא משנה כמה באגים יימצאו בו וכמה אנשים ייפגעו ממנו וכמה מיליוני אנשים אחרים יאבדו את מטה לחמם בגללו וכמה צביעות ושקרים והסברים נואלים יתפרסמו בריש גלי על מנת להכשיר את השרץ הזה.
יהיה רכב אוטונומי וזה יקרה ממש בקרוב. ואתה תבלה בו בפקק הרבה יותר שעות. את רוב חייך המועילים אם אפשר להגדיר את זה כך.
כי יהיו המונים ממנו על הכביש.
כל האוכלוסיות שהיום לא נוהגות, כמו ילדים וקשישים - ישתמשו בו.
המשמעות? הרבה יותר מכוניות (חשמליות ואוטונומיות, מה זה משנה?) על הכביש. גם בשעות שהיום יש פחות לחץ בכבישים.
הפתרון היחיד לעומס בכבישים הוא מעבר לרכב שיתופי.
ובעצם יש כזה דבר "רכב שיתופי" כבר היום: קוראים לו בשם הפחות נחשב "תחבורה ציבורית". אוטובוס, מונית, רכבת. מאוד לא סקסי.
אז יעיפו ממנו את הנהג וישנו לו את השם - והופ! העתיד הגיע. כמה גאוני הייטק יעשו מזה אקזיט וכמה פוליטיקאים חנפנים יכנסו מסיבות עיתונאים לכבוד זה ועכשיו זה כן יהיה סקסי... איזה עולם מטומטם.
לכן אני בעד הפתרון העכשווי של אופניים חשמליים. חולץ פקקים מהיר, יעיל ונוח. לך על זה ותהנה מזה כל עוד אפשר ומותר, לפני שמישהו יאשים גם את האופניים החשמליים בהפרעה למכונית האוטונומית. משהו על קושי של החיישנים שלה לזהות את הכלי הלא-צפוי הזה ולא לפגוע בו... כי אתה יודע טוב מאוד את מי יאשימו ואת מי יוציאו מחוץ לחוק.
כן ...
אם היתה תחבורה ציבורית שתיקח אותי לעבןדה בפחות מ 2:30 שעות הייתי נוסע בה כבר מזמן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל לצערי האוטו שלי לוקח אותי עם כל הפקקים והעצבים לעבןדה ב 1:20 ממוצעות.
ואופניים מחושמלות כנראה יחכו קצת. זה לא פרקטי בשבילי.
התחבורה בציבורית בארץ פשוט על הפנים.
פעם בכמה זמן אני מנסה שוב. חושב לעצמי: מה רע? אוטובוס אחד לעבודה, המחיר זול מאוד, אפשר לנוח במקום להיות בשיא הדריכות, הרבה פחות מסוכן מהקטנוע, אין טיפולים, טסטים, ביטוח, כאב ראש. איזה כיף.
אז אני מנסה, ונזכר למה: האוטובוס נוסע שעה ועשרים במקום חצי שעה עם הקטנוע, הנהגים שוכחים שיש להם 100 איש באוטו ולא ארגזים ונוהגים בפראות, האוטובוס מטלטל כמו טילטולית בלי בולמים, מדי פעם מתיישב לידי מישהו שלא התקלח כבר שבועיים, וכל זה אם בכלל יש לי מקום ישיבה (אני מאלה שהודרים פני זקן וקמים מפני שיבה. אז אני עומד).
בקיצור, חוויה מפוקפקת ביותר. הסידור אפשרי רק בתנאי שאני נשאר על המסלול של בית-עבודה. כל סטייה קטנה או שקית עם קניות היא לוגיסטיקה מסובכת.
בינתיים אני נשאר עם הקטנוע.
אחרי שגיא כבר קיבל את כל התשובות גם למה שלא שאל ...
אני מתעניין בסקייטבורד חשמלי לילד ( הלוואי והייתי מסוגל לעמוד על זה בלי קשר),כלי חביב ונפוץ בעולם, לא מסוכן להולכי רגל כמו אחיו הגדולים - אבל להבנתי נאסר לייבא אותו. נו טוב, לא ניתן לזה לעצור אותנו - התחלתי להזמין חלקים ונרכיב לבד. בינתיים הכוון הוא שני מנועי HUB , בקר מנוע משולב עם מקלט, שתי סוללות LIPO 3s בטור, לטובת הקטנת משקל ונפח. מעוניין גם בתיבות שיוצמדו לתחתית הקרש ובתוכן ישמרו הסוללות והכרטיס - יש כל מני אלתורים מפלסטיק, חשבתי דווקא על תיבות אלומיניום שאפשר אולי לשחוט ממגברים ישנים לרכב וכדומה. טיפים יתקבלו בברכה.
אתה טועה דרור.
התחבורה הציבורית היא חרא כי הממשלה לא רוצה שאני אסע בתחבורה הציבורית. זה אתה אמרת. לא אני.
המסלולים מפותלים ומסובכים. ארוכים ואיטיים. לא כי יש מכוניות בדרך. והאוטובוס או הרכבת איטיים כי יש להם אלפי תחנות שלא קשורות רק כדי לחסוך עוד קו.
סקייטבורד חשמלי זה קל. בניתי לבד אחד.
אבל זה לא ריאלי לנסוע עליו 10 קמ.
אגב חוקי לגמרי הוברבורד ויש גם. ב 500₪ ...
פעם בשבוע אני חוצה את גוש דן: מנתניה לבת ים. אני עושה את זה בשעה כמעט הכי איומה, בשלוש בצהריים.
זו נסיעה של כ 30 דקות כשהכביש לא עמוס, במהירות שיוט.
בשעות המדוברות זה לוקח קרוב לשעתיים.
עיקר הפקק מתחיל באזור אוניברסיטת ת"א ונמשך עד חולון. הקטע הזה לוקח בין 40 דקות לשעה, ברכב.
כמובן שהחלופה המתבקשת היא הרכבת, שנוסעת ממש במקביל, אבל מסתבר, שהרכבת עושה את הקטע הזה היותר זמן מאשר רכב שעומד בפקק של מקסימום 15 קמש.
את הקטע הזה גם אי אפשר לעקוף בשטח.
מה שהביא אותי לחשוב על רעיון: שיהיה נתיב ייעודי למי שעולה בגלילות, ויכול לרדת ממנו רק אחרי קיבוץ גלויות, נגיד.
הנתיב יהיה מגודר בגדר בגובה חצי מטר נגד מתחכמים למיניהם.
לדעתי זה יפתור חלק גדול מהפקק ויקל על מי שלא מעוניין להיכנס או לצאת מת"א. יעני כביש עוקף ת"א, וסליחה על הקונוטציה המוכרת מהשומרון.
אממה, בישראל כמו בישראל, אם כבר יפקיעו מהציבור נתיב נסיעה שהציבור בנה במו מיסיו, יתנו אותו לחברה פרטית שתגבה תשלום מופקע עבור השימוש בו.
אגב, המצב רק יחריף בעשר השנים הקרובות, לפחות.
תשתיות לתחבורה ציבורית דורשות השקעה כספית גדולה מהמדינה.
תחבורה פרטית זה המקור הכנסה מס' 1 של המדינה.
למה שהמדינה תשקיע בתחבורה ציבורית, ותקטין את התחבורה הפרטית? איזה "עסק" יפעל נגד האינטרס הכלכלי הבסיסי שלו? :-( :-( :-(
אותו הדבר עם יוקר המחייה - אין שום בעיה לפתוח את השוק ליבוא ולהוריד מחירים, אבל אז המדינה תקבל פחות כסף מאובדן מיסים (גם מיסי יבוא וגם הריווחיות של העסקים תרד, אז הם ישלמו פחות מיסים).
ואותו הדבר על בניה...
כל עוד אנשים יצביעו בקלפי כמו עדר בבונים, זה הממשל שאנחנו מקבלים, וכך נראית המדינה שלנו.