-
תגובה: יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לגבי עלות שיפוץ מחשב הגיר שהוזכרה זה עלה לי 4680 שח.
מסכים בהחלט שהעבירות של הפאת'פיינדר והקינג מאוד דומה. לקינג יש יתרון של נעילה אחורית מקורית. אאל"ת הקינג יותר יקר ובהפרש אפשר להתקין נעילה (ואפשר להסתדר גם בלי). בסופו של דבר הרבה מהעבירות תלויה בנהג...
לא לכל הקינגים יש נעילה אחורית, בחלק מהשנים לדגם המפואר (לימיטד) אין נעילה אחורית אך בקרת האחיזה מאוד אפקטיבית ועם צמיגים טובים כגון bf לא נתקלתי בבעיות עבירות.
בדגמי הbk עדיף לכוון לדגמים הפשוטים שמגיעים עם גלגלי 17 ולא 18 אינץ, או לקחת בחשבון בעלות הקניה החלפת סט גלגלים וצמיגים ל17 כולל ביוקרטיה מהנה במשרד הרישוי. .
כרכב טיולים, הקינג מאוד מרווח, במיוחד אם שולפים את הספסל השלישי (נשלף בקלות, קצת כבד) , מפנה נפח רב לאכסון מתחת לרצפת תא המטען.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
אם זה בכיוון יש לי חבר עם יונדאי טאראקן שמור ויפה למכירה..
לא מכיר את הדגם אישית ולא יודע מה החולשות שלו..אני בטוח שאחרים פה יודעים יותר טוב ממני..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
טנדרים השתנו לא מעט בדגש על איכות המסיעה בתא הנוסעים.
זה לא SUV, אבל לא הטנדרים של פעם.
מה הגילאים של יושבי המושב האחורי?
נכון להיום זה כולל ילד בן שנה וטרמפיסטים לטיול, ככה שאנשים בוגרים בהחלט על הפרק.
מנסיוני בפוזיציה הזאת - נסיעה של שעתיים-שלוש בקבינה האחורית של היילקס שקולה לקבלת אחוזי נכות בביטוח לאומי.
תודה לנדב, asafk, asaf-a ו-assafy (סטיית תקן קשוחה בכמות האסף-ים בשרשור הזה) על תגובותיכם האחרונות! בהחלט נותנות לי קצת יותר ביטחון בקניית כלי "לא טויוטה".
בגדול נראה שהקינג הוא דיל טוב יותר (למרות שגם כמה BFים 2008 הזדנבו במחיר של 60K) כי האופציות לשיפור מאוד אטרקטיביות, החל מרוחב הצמיגים המוכרים ברישוי ודיפ' נעול "סטוק").
נראה שהתחרות כרגע עומדת בין פאת'פיינדר וקינג משנת 2007, ניתן למודעות ביד2 והמצב המכאני להכריע.
למרות שמאוד מאוד מפתה לחתוך בחצי את סכום ההשקעה (הראשונית) ולקפוץ עם פאג'רו Q מדוגם בכל טוב.
-
יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
נכון להיום זה כולל ילד בן שנה וטרמפיסטים לטיול, ככה שאנשים בוגרים בהחלט על הפרק.
מנסיוני בפוזיציה הזאת - נסיעה של שעתיים-שלוש בקבינה האחורית של היילקס שקולה לקבלת אחוזי נכות בביטוח לאומי.
.
היילקס ישן עם ברן חי ומתלים מקוריים שווה לטרקטור מבחינת השיכוך, לא מרגישים שיש קפיץ שעובד.
שים לב שמההתחלה לא מיקדתי אותך לדגם זה או אחר.
אני מדבר על טנדרים ככלל, בלי הצבעה על מי מהם, אלא על החדשים יותר, 2005 ומעלה.
עולם אחר באיכות חיים בתא הנוסעים ביחס למה שהכרת, או אולי מי שלא נסע בהם חושב שהוא יודע.
יש כאן באתר מבחני טנדרים, גם של asafk, כדאי לחפש ולקרוא ואם אפשר לנסות בנסיעה עוד יותר טוב, לרכב צריך להתחבר אישית.
עבדתי ונסעתי עם טנדרים מסוגים שונים בעשרים שנה האחרונות כדי להיות בטוח באמירה שיש אבולוציה מאד משמעותית בהשקעה של כל היצרנים לכיוון נוחות הנוסעים.
לגבי המושב האחורי, עד גיל טיפש עשרה, שאורך האיברים משתולל, זה לא רלוונטי.
אצלי הם לא רוצים לנסוע ברכב אחר.
למבוגרים, זה כן משנה, לפחות לחלקם.
יש בהחלט נושא של ציוד בארגז לעומת תא מטען סגור.
-
לפארדו עבירות טובה מהפטפיינדר וה BK.
לי אישית יש ניסיון רע עם הפטפיינדר ולכן מבין השניים, העדיף את ה BK.
לגבי הרקסטון לא הייתי שולל. עבירות דומה ל BK.
ואכן, מכוערות משתדלות יותר...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לפארדו עבירות טובה מהפטפיינדר וה BK.
לי אישית יש ניסיון רע עם הפטפיינדר ולכן מבין השניים, העדיף את ה BK.
הייתי שמח לשמוע בקצרה מהו הניסיון הרע שהיה לך, זה יעזור מאוד!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
הייתי שמח לשמוע בקצרה מהו הניסיון הרע שהיה לך, זה יעזור מאוד!
1. עבירות בינונית ומטה (בוודאי שבהשוואה לדיפנדר) ופחות טובה מה BK ובטח מהפראדו.
2. חצאיות פלסטיקה מיותרות שפוגשות כל אבן בדרך ומתפרקות. בלי פירוק והגבהות אין לו מה לחפש בשטח וגם אז לא להיט גדול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
1. עבירות בינונית ומטה (בוודאי שבהשוואה לדיפנדר) ופחות טובה מה BK ובטח מהפראדו.
2. חצאיות פלסטיקה מיותרות שפוגשות כל אבן בדרך ומתפרקות. בלי פירוק והגבהות אין לו מה לחפש בשטח וגם אז לא להיט גדול.
אתה כותב בנחרצות גדולה. מה הניסיון שיש לך עם פאת'פיינדר?
להשוות לדיפנדר זה חסר טעם. הם באמת מקטגוריות שונות.
לנד קרוזר לדורותיו בעל יכולות שטח גבוהות יותר, אין על זה ויכוח. גם יעלה יותר מכפול עבור אותו שנתון.
לפי נסיוני בהרבה מסלולים, bk וקינג פחות או יותר עם אותה עבירות ומה שקובע בעיקר זו הנהיגה הנכונה.
בחבורה שאני נוסע עימה יש רוב לל"ק אבל גם פאג'רואים, טראנו, ג'ימנים, טנדרים ולעיתים גם רנגלרים. לכולם המסלולים היו מאתגרים ומהנים ובטח שהפאת'פיינדר לא היווה מיגבלה אלא להיפך (יצא לי למשוך לא מעט רכבים).
אני מנסה לנחש למה אתה מתכוון בחצאיות פלסטיק.
לגבי מדרגות הצד מפלסטיק כבר כתבתי, צריך לפרק אותם וכדאי להתקין מגני סף מפלדה. גם המדרגות צד המקוריות של הפאג'רו מאלומיניום לא ממש עמידות.
יש מעין ספוילרים מפלסטיק לפני הגלגלים הקדמיים. הם חטפו קצת מכות ופירקתי אותם. לא ראיתי כל השפעה על צריכת הדלק או על איזה שהוא דבר אחר אחרי הפירוק.
ראיתי מעט רכבים עם מגיני בוץ מפלסטיק קשיח, בטח גם זה מועד לפורענות.
חוץ מהדברים הנ"ל כבר אין שום פלסטיקה מלמטה.
להבדיל מהפאג'רו, לפאת'פיינדר יש שלדת סולם קלאסית.
לגבי הגבהה מאחר והוא לא מאד גבוהה ודי ארוך אז זה בהחלט נחוץ. כנ"ל לפאג'רו.
לדעתי כל האופציות של פאת'פיינדר, פאג'רו ורקסטון בהחלט ראויות עבור מסלולי טיול ולא לעבירות לשמה. אם הכסף זה לא בעיה, הל"ק עדיף לשטח טכני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
תודה לנדב, asafk, asaf-a ו-assafy (סטיית תקן קשוחה בכמות האסף-ים בשרשור הזה) על תגובותיכם האחרונות! בהחלט נותנות לי קצת יותר ביטחון בקניית כלי "לא טויוטה".
בגדול נראה שהקינג הוא דיל טוב יותר (למרות שגם כמה BFים 2008 הזדנבו במחיר של 60K) כי האופציות לשיפור מאוד אטרקטיביות, החל מרוחב הצמיגים המוכרים ברישוי ודיפ' נעול "סטוק").
נראה שהתחרות כרגע עומדת בין פאת'פיינדר וקינג משנת 2007, ניתן למודעות ביד2 והמצב המכאני להכריע.
למרות שמאוד מאוד מפתה לחתוך בחצי את סכום ההשקעה (הראשונית) ולקפוץ עם פאג'רו Q מדוגם בכל טוב.
לפני שאתה מתלהב מפג'רו Q, ממליץ לעשות סיבוב ניסיון. רצוי בכביש. זה ייתן לך תחושה של איך יראו נסיעות מנהלתיות ברכב שתוכנן לפני יותר מ 25 שנה. רמז: הרבה פחות טוב מפג'רו BK.
איטי, שתיין, לא בטיחותי הם רק חלק מהחסרונות של הרכב הזה בכביש.
מצד שני... האמינות הבסיסית שלו מצויינת. יש חלפים בשפע במחירים סבירים ביותר וגם ידע איך לטפל בו. העבירות שלו בשטח היא בקצה היותר גבוה של הסקאלה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
טרופר...?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מה לגבי טרופר? מישהו ממליץ? מכירים מחלות?
*תיקון - אין צורך, ראיתי כרגע שיש שרשור ארוך מלפני מס׳ שבועות בנושא קניית טרופר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
מה לגבי טרופר? מישהו ממליץ? מכירים מחלות?
*תיקון - אין צורך, ראיתי כרגע שיש שרשור ארוך מלפני מס׳ שבועות בנושא קניית טרופר.
טרופר הכי גרוע..
ג.נ. - אני לפני קניית טרופר נוסף לבית :rolleyes:
-
אני כרגע עם ג'ימני ובמצב דומה (+1 בן חצי שנה) ומתחיל לחשוב על הרכב הבא.
למרות שלא יזמתי את השרשור, תודה רבה לכולם על כל המידע!
ד"א, שאלת תם - למה לא נשקלו לנדרוברים למינהם? דור 2 או 3... (אני מניח שיש סיבה טובה שאני פשוט לא מכיר 😀)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Sagi Y
ד"א, שאלת תם - למה לא נשקלו לנדרוברים למינהם? דור 2 או 3... (אני מניח שיש סיבה טובה שאני פשוט לא מכיר 😀)
עניין של תקציב. דיסקו 3 לא מתקרב לתקציב של 60 מיושר ודיסקו 2 מבחינתי נכנס לקטגוריה של פאג׳רו q.. ספרטני ושחוט, הרבה עבודה למציאת כלי תקין.
באופן כללי אני גם מעדיף יפני...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Sagi Y
אני כרגע עם ג'ימני ובמצב דומה (+1 בן חצי שנה) ומתחיל לחשוב על הרכב הבא.
למרות שלא יזמתי את השרשור, תודה רבה לכולם על כל המידע!
ד"א, שאלת תם - למה לא נשקלו לנדרוברים למינהם? דור 2 או 3... (אני מניח שיש סיבה טובה שאני פשוט לא מכיר [emoji3])
3 עמוס באלקטרוניקה מתקלקלת. לא לגעת עם מקל של מטאטא.
2 משלב מכאניקה ואלקטרוניקה באופן שפוי, אבל הסיכוי למצוא רכב לא שחוט שתוחזק ברמה טובה קטנה...
-
לדעתי אתה בכיוון הנכון.
מבלי לפגיע באיש- ניסן הוא אוטו מצויין עם יבואן ח#א.
אין הרבה חלקים אין הרבה מוסכים.
אז אם לא נדלקת עליו מסיבה מיוחדת- רד מזה.
ברירת המחדל היא טויוטה.
זה אוטו חסון ונפוץ ועם קבלות.
הוא גם שומר ערך טוב מכולם.
אם תמצא אחד שמור מיכאנית וקוסמטית- אתה על הסוס.
המיצובישי לא רע בכלל.
אבל לא מצטיין מול הטויוטה בכלום.
אם הנסועה הכללית שלך נמוכה- אמריקאי יכול להיות לטעמי פתרון עדיף.
אני משוחד, או מכור תלוי הגדרה.
הוצאות התחזוקה ועלות החלפים כנראה נמוכות משל יפני.
רמת הגימור ונוחות הנסיעה גבוהות יותר.
ב 60אשח
אפשר למצוא גרנד צירוקי שיסב לך המון אושר- הרבה יותר מכל דיזל יפני מיושן.
-
אני ואחי עמדנו לפני קניית suv לפני כמה שנים.
התעניינו שנינו גם בלנדקרוזר. אני לא אכנס לדיונים שיפתחו מלחמות, ומבקש גם ממי שמגיב לי שלא יעשה כן. בסופו של דבר הלנדקרוזר רכב מצוין, אבל במחיר שרוצים עליו אפשר לקנות שני טרופרים או שני דיסקואים. (הוא קנה טרופר, אני קניתי דיסקו).
עלות הקניה דאז+ ההוצאות על הרכב עד היום (כבר כמה שנים טובות), עדיין לא הגיע לעלות של הלנדקרוזר מאותו שנתון.
עם זאת, ראוי לציין שאז מחירי הטרופר והדיסקו היו ברצפה. מאז הם גם עלו במסגרת שגעון השוק.
שורה תחתונה,
היום,
הייתי קונה את הרכב הכי צעיר שאני יכול, גם אם זה אומר טנדר.
הטיולים שלי הם כבר מזמן לא לכבוש את המעלה הכי אכזר באזור. מג'יפונים כן הייתי נמנע.
-
אני בדילמה דומה, תקציב קצת יותר גדול, סביב 80-90K.
גם אני מתלבט בין פאג'רו לבין הניסאן, וגם אלי הגיעו שמועות לגבי אמינות נמוכה יותר של הניסאן.
למה לא גרנד-ויטרה מוגבה ומשופצר? אפשר לעלות בערך שנתיים בשנתונים, לאזור 2009-2010 עם 100-150K ק"מ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלוןקליין
למה לא גרנד-ויטרה מוגבה ומשופצר? אפשר לעלות בערך שנתיים בשנתונים, לאזור 2009-2010 עם 100-150K ק"מ...
אופציה ראוייה.
רכב משופר עם נהג טוב יכול לעשות את מרבית המסלולים בארץ
-
הכל מתכנס בסוף לאילו מסלולים אתה מתכנן להכנס, וחשוב מזה, אילו רכבים יש לחבריך.
אם כולם נוסעים על suv ואתה על ג'יפון, ייתכן מאוד שתתבאס בטיולים.
זה לא שלא תעבור. ויטארה מוגבהת וממוגנת יכולה לעבור בהרבה מקומות. זה פשוט הקצב, ותשומת הלב שצריך להשקיע בכל מקום בו החברים בכלל לא שמו לב שצריך לעצור.
-
יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלוןקליין
חבר לטיולים נוסע עם רכב כזה, הגבהת איירונמן, מיגון גחון וסף, וצמיגי מה שמכונה 50/50 סבירים.
אז כשהוא בא, לא נעלה/נרד את הורדית.
אבל להשתמש בדוגמאות ממחישות, אז צין לכל אורכו, עם מקטעי הבוץ והמדרגות לא היוו בעייה עבור הרכב.
והקצב איטי יותר בהחלט, אבל כמו שנאמר, לאט יותר במכשולים נקודתיים, ועם יותר תשומת לב ועוברים.
נקודה חשובה- כמה נוסעים וכמה מהם מבוגרים/מתבגרים?
זה רכב צפוף יחסית, וללא גגון אין לך יותר מידי מקום לציוד.
-
+1
נסיון דומה עם חבר בעל גרנד ויטארה מוגבהת באספיר וממוגנת.
הרכב מחייב קצב איטי יותר ותשומת לב כי נמוך, למשל בצין השתרך הרחק מאחור, נזהר ונסע כמו על ביצים.
לאחר כמה טיולים החליף קבוצה, כי פגע לו בהנאה לטייל עם suv כגון ל. ק, קינג ממוגנים ומוגבהים 2",.
ואכן צפוף למשפחה, גם עם גגון עריסה קטנה (גג קצר...)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הייתי קונה את הרכב הכי צעיר שאני יכול
זו אמירה נפוצה, וכנראה נכונה ברובה לרכבי כביש, אבל בעיני היא לא בהכרח נכונה לרכבי שטח.
האבולוציה של רכבי שטח בשני העשורים האחרונים (כל יצרן ודגם בקצב שלו...) כוללת בד"כ 3 תהליכים עיקריים:
א. שיפור ביכולות האלקטרוניות/מחשוביות/בטיחותיות, וזה כולל בקרת אחיזה, כריות אוויר, בקרת ירידה במורד וכיו"ב.
ב. שינוי באופי המנועים אשר לרוב מאבדים מומנט בסל"ד נמוך לטובת הספק בסל"ד גבוה ונתוני זיהום אוויר משופרים
ג. נסיגה ביכולות המכניות, כולל מהלכי מתלים, חוסן כללי, חתך הצמיג (ולא תמיד המגבלות הן כחול-לבן - גודל הקאליפרים והמקום בכנף יכול להציג מגבלה אמיתית) והיכולת להחליף מכלולים בקלות לצורך שיפור והתאמה אישית של הרכב.
כשאנחנו באים לבחור רכב שטח, אנחנו צריכים לזכור שהמטרה היא בד"כ הנאה, ולשם כך אנחנו (כל אחד לעצמו) צריכים לבחור את המאפיינים שחשובים לנו ברכב. וזה אידיווידואלי.
חשוב גם לזכור שהתהליכים שתיארתי קורים בקצב ויחסיות שונים בכל דגם.
אני באופן אישי אוהב את הויטארה (הארוכה) הישנה, ואם לדייק עוד יותר אז את הדגם עם מנוע 16 שסתומים מוזרק (94-98). הדגם הקודם חלש יותר ורגיש יותר לשיפועים (קרבורטור), הדגם העוקב קצת כבד יותר.
יש שיעדיפו את הגראנד ויטארה דור 1 כי היא צעירה יותר ועדיין דומה במבנה וביכולות השטח.
הדגם הבא כבר נחות משמעותית מבחינת יכולות השטח, והאלקטרוניקה לא מצליחה לפצות על היעדר האחיזה. מבחינתי האישית זו כבר לא אופציה לרכב שטח (וכמובן שכל אחד יציב את הרף הזה לפי הציפיות האישיות שלו מהרכב)
רוצים עוד דוגמא ? רכב הטיולים שלי הוא צ׳רוקי ישן. אני יכול לשים בו איזה סרן שבא לי, מגוון רחב של גירים וטראנספרים וקיטי מתלים מפה ועד הירח, אבל אני רוצה להתייחס הפעם למנוע. מנוע 4.0L שמותקן אצלי במקור נחשב לאחד הטובים ברכבי השטח עם איזון טוב של יכולות ואמינות מוכחת לאורך שנים רבות, ובכל זאת עבורי הוא החלק המאכזב ברכב והייתי מעדיף מנוע שמכוייל יותר כמו מנוע הסיקס הישן יותר, עם המון מומנט בסל"ד נמוך. כנראה כשיתפנה התקציב יבוא במקומו סטרוקר (שהוא שעטנז של מנוע הסיקס והסופה) ...
רוצה לומר: לא בהכרח יותר חדש הוא יותר טוב, וחשוב לבחון כל דגם לגופו אל מול הציפיות שלנו מרכב השטח שאנו עומדים לרכוש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלוןקליין
או שאפשר לרדת בשנתונים לאזור 2003 ולקבל רכב שטח שלא יבייש או יעכב את הגדולים יותר ...
-
קודם כל - תודה על כל התגובות!
בהתייחס להערות ולתגובות למה שכתבתי -
(1) בינתיים אין לי חברים עם רכבי שטח... לפני כעשור היה לי ג'ימני, והצטרפתי לטיולי שטח ברמת קושי בינונית, וללא כל שיפורים והגבהות הרכב צלח את המסלולים ללא קושי. נשארתי עם טעם של עוד, ועכשיו רוצה לחזור לטייל בשטח, בפורמט משפחתי - זוג + 2 קטנים. מקווה שעם החזרה לטיולים גם יהיו לי חברים עם רכבי שטח - נוכח הנכונות שלכם לתרום מהידע שלכם והניסיון בטוח שיהיו :-)
(2) התקציב שלי 80-90K מאפשר לקנות פאג'רו שנת 2008 לכל היותר, או גרנד ויטארה 2009-2010 ולשפר/להגביה במעט תקציב שיישאר. אני ממש לא מתחום הרכבים, וקצת הלכתי לאיבוד בין כל המושגים/שיפורים/שיפוצים/תיקונים, אבל כן הצלחתי להבין שצפויות לי הוצאות לא מבוטלות בתקופה שלאחר הרכישה, במיוחד אם יהיה מדובר ברכב ישן יחסית עם קילומטראז' גבוה. מאחר ולא רואה בתקופה הקרובה זמן ו/או ידע להתעסק עם רכב ישן ולשפר אותו משמעותית, הנטייה שלי היא להישאר עם השנתונים הגבוהים יותר, גם במחיר של רכב שטח שהוא קצת פחות "שטח", בהשוואה לדגמים הישנים יותר.
(3) אני נוסע די הרבה בכבישים, משהו כמו 20-25K קילומטר לשנה, וכאשר נתחיל לטייל אז אף יותר >>> לכן יש חשיבות גם לנושא הדלק ועלויות האחזקה. לפחות למראית עין, נראה לי שרכב חדש יותר, עם פחות קילומטראז', יעלה לי בטווח הקצר-בינוני פחות. מצד שני, לפי מה שהבנתי הגרנד-ויטרה יותר זללן מהפאג'רו (1:8 לעומת 1:10 בממוצע), וגם לזה יש משמעות של מאות שקלים בחודש; מנגד, עלויות הביטוח של הגרנד-וי נמוכות יותר (למיטב ידיעתי), ולכן יכול להיות שזה מתקזז...
(4) מצד שני, לא בא לי להיות מוגבל בטיולים, והתחושה שאני מקבל ממה שכתבתם היא שעם פאג'רו הטיולים יזרמו יותר בכיף, ובשביל זה בעצם אני רוצה לעבור לרכב שטח... :-) יותר מזה, למרות שאנחנו בפורמט מצומצם, בהחלט קוסם לי המרחב שבפאג'רו לעומת החלל הקטן בגרנד-וי - גם זה איזשהו ביטוי לכיף שברכב שטח עם פחות מגבלות...
(5) מצד שלישי, אולי אני משלה את עצמי? הרי טרם התחלנו לטייל, וכבר אני רוצה רכב עם "פחות מגבלות", ואולי יהיה חכם יותר להתחיל יותר בקטן, ובמידה והעניין "תופס" לשדרג בהמשך?
בקיצור, שוב תודה על כל התגובות שלכם, אשמח לקרוא עוד מהתובנות שלכם, כי זה עוזר לי להתבשל לקראת הרכישה :-)
שיהיה לכולנו שבוע טוב!
-
רק אל תשכח להוסיף לתחשיבים שלך גם ירידת ערך...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
רק אל תשכח להוסיף לתחשיבים שלך גם ירידת ערך...
זו לא ירידת ערך, זו עלות ההנאה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלוןקליין
קודם כל - תודה על כל התגובות!
בהתייחס להערות ולתגובות למה שכתבתי -
(1) בינתיים אין לי חברים עם רכבי שטח... לפני כעשור היה לי ג'ימני, והצטרפתי לטיולי שטח ברמת קושי בינונית, וללא כל שיפורים והגבהות הרכב צלח את המסלולים ללא קושי. נשארתי עם טעם של עוד, ועכשיו רוצה לחזור לטייל בשטח, בפורמט משפחתי - זוג + 2 קטנים. מקווה שעם החזרה לטיולים גם יהיו לי חברים עם רכבי שטח - נוכח הנכונות שלכם לתרום מהידע שלכם והניסיון בטוח שיהיו :-)
(2) התקציב שלי 80-90K מאפשר לקנות פאג'רו שנת 2008 לכל היותר, או גרנד ויטארה 2009-2010 ולשפר/להגביה במעט תקציב שיישאר. אני ממש לא מתחום הרכבים, וקצת הלכתי לאיבוד בין כל המושגים/שיפורים/שיפוצים/תיקונים, אבל כן הצלחתי להבין שצפויות לי הוצאות לא מבוטלות בתקופה שלאחר הרכישה, במיוחד אם יהיה מדובר ברכב ישן יחסית עם קילומטראז' גבוה. מאחר ולא רואה בתקופה הקרובה זמן ו/או ידע להתעסק עם רכב ישן ולשפר אותו משמעותית, הנטייה שלי היא להישאר עם השנתונים הגבוהים יותר, גם במחיר של רכב שטח שהוא קצת פחות "שטח", בהשוואה לדגמים הישנים יותר.
(3) אני נוסע די הרבה בכבישים, משהו כמו 20-25K קילומטר לשנה, וכאשר נתחיל לטייל אז אף יותר >>> לכן יש חשיבות גם לנושא הדלק ועלויות האחזקה. לפחות למראית עין, נראה לי שרכב חדש יותר, עם פחות קילומטראז', יעלה לי בטווח הקצר-בינוני פחות. מצד שני, לפי מה שהבנתי הגרנד-ויטרה יותר זללן מהפאג'רו (1:8 לעומת 1:10 בממוצע), וגם לזה יש משמעות של מאות שקלים בחודש; מנגד, עלויות הביטוח של הגרנד-וי נמוכות יותר (למיטב ידיעתי), ולכן יכול להיות שזה מתקזז...
(4) מצד שני, לא בא לי להיות מוגבל בטיולים, והתחושה שאני מקבל ממה שכתבתם היא שעם פאג'רו הטיולים יזרמו יותר בכיף, ובשביל זה בעצם אני רוצה לעבור לרכב שטח... :-) יותר מזה, למרות שאנחנו בפורמט מצומצם, בהחלט קוסם לי המרחב שבפאג'רו לעומת החלל הקטן בגרנד-וי - גם זה איזשהו ביטוי לכיף שברכב שטח עם פחות מגבלות...
(5) מצד שלישי, אולי אני משלה את עצמי? הרי טרם התחלנו לטייל, וכבר אני רוצה רכב עם "פחות מגבלות", ואולי יהיה חכם יותר להתחיל יותר בקטן, ובמידה והעניין "תופס" לשדרג בהמשך?
בקיצור, שוב תודה על כל התגובות שלכם, אשמח לקרוא עוד מהתובנות שלכם, כי זה עוזר לי להתבשל לקראת הרכישה :-)
שיהיה לכולנו שבוע טוב!
אז מה בחרת בסוף?
אני בהתלבטות דומה,
בין רקסטון 2014 מודרני, פג׳רו 2008, חשבתי אפילו טראנו 2005 ק״מ נמוך. והרבה יותר זול..
4x4 ראשון, וישמש כרכב שני, לא ראשון, למשפחה של 6 נפשות
-
כרגע מחפש פאג'רו שנת 2008...
אשתי החליטה שאנחנו לא מתפשרים - היא רוצה צבע לבן, דגם DAKAR, יד 2, עם מעט קילומטראז', וגם שעומד בתקציב שלנו (80-90K)...
אמרתי לה שיש מצב שייקח לנו שנה למצוא... :-)
בהצלחה לכולנו!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
הולך לקנות את ה4x4 הראשון שלי.
שטח לא חדש לי, מגיע מהדרום ובעברי לועס סלעים על 2 גלגלים.
יש לי 60 אלף להשקיע, אחרי יישור קו.
הדילמה נמצאת לפניכם:
כל דכפין שולח אותי להתרפק ולהתפרק על פרדו 2002 (ב60 אלף אמצא חצי-פגר נוסטלגי עם 400k באודומטר)
אני מחפש בנרות פאת׳פיינדר (גוועאלד, זועקים לי המומחים) 2007, צעיר, שהתייחסו אליו יפה אבל כבר כולם באיזור ה300k - אחרי מנוע.
יש גם באותו השנתון קינגים מתבגרים, שכולם טוענים שהם חלביים ושהטיפולים והתיקונים יקרעו אותי.
אז מה עושים? קונים פרדו בן 16 במחיר מופקע? אז אולי בכלל לצנוח שנתיים לפאג׳רו q בר טסט חצי-שנתי בחצי מהמחיר, לדגם אותו ועוד להשאר עם עודף??
מה אתם הייתם עושים?
(נ.ב. הרכב ישמש אותי לא רק לטיול של פעם בחודש)
אז ככה, בתור הפות״ש, אני שמח לעדכן אתכם שאחרי בדיקה של מספר רב של רכבים - היום נרכש סוף סוף הכלי הראשון שלי!
זה התחיל בחיפוש אחר פאת׳פיינדר. מכיוון ולקח לי המון זמן למכור את הפרייבט אז חיפשתי בעיקר מסוחרים וטרייד-אין.
ראיתי 2 כלים, וגם אם נראו טוב אז הסוחרים סרחו והורידו לי לגמרי. הבנתי שלא אמצע פאת׳פיינדר במצב טוב... משום מה לרובם לא התייחסו יפה.
לאחר מכן שקלתי קינג ארוך, אבל ההיצע היה מאוד קטן.
חזרתי לבייסיק המומלץ מכל סובביי - פרדו 01-02 ארוך. והצלחתי למכור את הפרייבט. ראיתי 4 כלים וכולם היו שחוטים, בלויים, 400k באודומטר ומחיר אסטרונומי לכלי שבפועל לא קרוב ליישור קו.
התייאשתי. והתקציב התקזז כי לא הכנסתי מספיק מהמכירות של האופנוע והפרייבט.
בראייה של תקציב שמתי מבטי על טראנו 2003 ארוך, שאפשר לקנות בזול, להגביה, לנעול והכל במחיר שפוי.
ואז לפתע התאהבתי, בפאג׳רו Q ארוך, שנת 2000.
קניתי, עם 285k באודומטר ועם עודף יפה מ40k שח לכלי שכבר יש בו הכל ועיניים יפות מזכוכית.
-
תתחדש, תהנה, וסע בדרכים משובשות.