הרכב לא נוסע לבד ברחובות העיר, יש נהג מאחורי ההגה שאמור להתערב במצב כזה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Printable View
הרכב לא נוסע לבד ברחובות העיר, יש נהג מאחורי ההגה שאמור להתערב במצב כזה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
שורה תחתונה הוא עבר באדום. עם או בלי נהג.
אסף.
שני דברים.
למרות שאני לא צופה בטלויזיה. את הכתבה הזאת ראיתי ( הייתי אצל מישהו שכן יש לו טלוייזיה. ) אני לא יודע אם זה במקרה או לא אבל שמתי לב לפרטים.
הנהג חירום הסתובב לכתב/צלם כל הזמן ואת האדום ברמזור העיר לו הצלם/כתב. הוא חד משמעית לא היה מספיק לבלום במקרה אמת.
שני. אני בתור נהג ברכב טיפש לחלוטין ואפילו רומני. במקרים שונים זיהיתי הולכי רגל שרצים אחרי כדור/אוטובוס/... ברגע האחרון ובלימה לא היתה מסליקה. נדרשתי גם להסיט את ההגה.
וזה כשאני מרוכז יחסית בנהיגה. ולא מתעסק בטלפון כי אני מפחד שיקחו לי את הרשיון. זה נחוץ לפרנסתי.
אז להגיד שנהג חירום שיושב פיסית באוטו יעשה משהו כדי להציל את המצב. זה לעג לרש. לא פחות.
ע׳ע מקרה אובר. הנהג/ת תכלס היתה עסוקה בהסנפת קראק ולא בנהיגה. ולא בהיתכוננות למצב חירום שיבוא או לא במבלך האלפיים ק׳מ הבאים של מהיגה על כבישים שלא נגמרים. יצא לעשות כמה אלפי ק׳מ בצפון אמריקה.
בקיצור. חרטא. אם גופרו משבש את האוטו. לדעתי הוא לא מוכן למבחני נהיגה בכביש ציבורי.
ואגב גופרו. איך יסבירו א
השדות המגנטיים של רכב היברידי שלא משבשים את הנהג האוטונומי ?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
קשה לי לראות איך מערכת אוטונומית תדע לנתח משמעויות של פריקת נוסעים מאוטובוס שמזהים שהולכים לחלוף לידו, וייתכן , והולך רגל יגיח לכביש לפניו, או עצם גבוה שמסתיר את הולך הרגל.
סיטואציה צפויה ושגרתית.
ההתנהגות של נהגי הניסוי שהיו מעורבים בתאונות של רכבי הניסוי היא-היא הפרמטר שצריכים להכיר כי הוא התרחיש האמיתי, קרי, אשליית המשתמש שהרכב יעשה את העבודה ואפשר לנמנם/לדבר עם נוסעי הרכב שלידך וכו.
דורון,
אחד הדברים היפים במערכות big data זה יכולת של machine learning.
זה אחד הדברים שאני מצפה שיכנסו ( וחיפשתי בכתבה..), אם יכולות כאלו, בסופו של יום, המערכת אמורה ללמוד מצבים כמו אלו שאתה מתאר.
יתרה מזאת, אם "התופעה" מתגלת במספיק רכבים, בשלב מסויים, המערכת תפיץ את זה לשאר הרכבים.
כל עוד המערכת יודעת לטפל בכמות מצבים שלימדו אותה, זה יפה אבל מוגבל ולכן ההכנסה של לימוד מכונה חשוב.
עוד קצת, ונהיה מיותרים.
זיו זה דיון, אולי, ברמה העקרונית ויש דיון מיוחד עבור זה. הדיון הזה הוא על כאן ועכשיו ועל חברה אחת והיומרנות שלה.
אסף.
צודק.
וזו גם האכזבה שלי מהכתבה ( ואני חושש מהחברה כולה).
זה הדור הראשון שעשה את הפריצת דרך, אבל כנראה מתקשה לעשות את הקפיצה לדור הבא ולהתמודד עם החדשים שמגיעים מאוחר יותר.
לחדשים אין ברירה, הם חייבים להיות יותר טובים והם גם יכולים ללמוד מהטעויות של הדור הראשון.
נדב,
בא לא נבלבל, החברות האלו נמצאות במרוץ מטורף, ולכן מתחקרות וחוקרות כל הזמן.
מצד שני, זה קרב ענק על מודעות ותודעה, ובגלל זה הם מנסים לצמצם את הסיפורים על הבעיות.
אני לא אוהב את זה, אבל מבחינה עיסקית אני מבין אותם.
לאחר שהרהרתי בדבר נראה לי שהמערכת פשוט לא זיהתה הרמזור ולכן המשיכה בכביש רגיל.
זה מחזיר אותי למחשבה מעמיקה ומטרידה האם המצלמות ומערכת הניתוח תמונה מצליחות לסגור את הפער מול העין והמוח האנושי כמוצהר על ידי היצרנים.
אם לשפוט על פי המערכת מובילאיי ההתראתית והנחותה כמובן בהרבה - יש פיספוסים.
זה נסבל כשזה התראה אבל האם זה מספיק בשביל בה אמון מוחלט?
היום יותר מתמיד אני משוכנע שזה כנראה לא יקרה ללא שינויים גם בתשתית עצמה ( מיגדלורים שהמערכת תדע לקרוא) או שתהיה פריצת דרך גדולה בתחום המצלמות.
מושקעים בעסק הזה חברות ענק בסכומים דימיוניים.
מהעץ הזה לא ירדו עד שמישהו יתפכח ויפסיק להזרים כסף לפיתוח.
לזכותם יאמר שהם מצליחים יפה עם מכירת מכשירי ההתראה מה שתורם לקופת המזומנים לא להתדלדל מהר.
בעניין לקיחת האחריות אני עם נדב לגמרי.
התגובה שלהם רק מחזקת אותי במה שרשמתי עתה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
כמו שכתבתי גם בדיון השני - רכב אוטונומי שנוסע על כביש דורש התייחסות שונה לחלוטין. כשהכביש יתאים (רק) למכוניות אוטונומיות לא יהיו בו רמזורים.
תקופת הביניים מיותרת ומסוכנת. בעיקר בגלל היומרנות והמחשבה שמערכת ניהוג יכולה להחליף נהג אנושי בכביש שמיועד לנהגים.
והסרט הזה מדגים היטב כמה היומרנות הזו מסוכנת.
מה שכמובן מחזיר את הכדור למדינה. אסור למיטב ידיעתי לנהוג בלי שתי ידיים על ההגה ובלי להסתכל על הכביש. אסור לעבור ברמזור אדום.
הייתי מצפה ממשטרת ישראל שיפתחו בחקירה, לכל הפחות, ורצוי שגם יעמידו לדין את הנהג שבעצמו פירסם עדות מרשיעה. (נהיגה בקלות דעת... ועוד איזה 10 סעיפים).
ואם משרד התחבורה נותן יד לסיכון הזה ולציפצוף על החוק, ראוי לפתוח גם שם בחקירה.
כי אם למובילאיי מותר.... מחר כל אחד עם מכונית שבולמת בעצמה לפעמים ירשה לעצמו לעבור באור אדום.
.
אסף.
+1
הבן שלי לומד בירושלים. מאוד לא מוצא חן בעיני שיש רכבי ניסוי עם מוצר לא בשל (עובדתית) שמסתובבים ברחובות ירושלים.
האם מישהו נתן את האישור לכך ואם כן באיזה הליך?
החוק בישראל דורש לשים שתי ידים על ההגה ומותר להסיר יד אחת לצורך נהיגה בלבד. האם החוק שונה עבור מובילאיי? אם לא הם מפגינים את העבירות על החוק באין ספור כתבות יחצניות.
אנלגיות לטלפונים סלולרים אינן רלונטיות. כאשר שיחה נופלת שום דבר לא קורה. כשל במכונית אוטונומית זה כלי הורג. גם כיום הטלפון שלי מיתרסט מפעם לפעם. היצרנים במירוץ שלהם להקדים אחד את השני מוציאים מוצרים לא בשלים בהגדרה. אוי ואבוי אם זה יקרה במכונית.
כאשר יש תקלה במוצר תוכנה שלי אני נדרש לספק ללקוח root cause analysis אמיתי.
מה שמובילאיי אמרו נשמע לא רציני בלשון המעטה וזה לא נראה טוב.
אני מניח שהם מתחקרים את הארוע ... בבית.
הם לא חייבים לתת לנו דיווח למה וכמה ...
אני רק מקווה שמישהו באמת יגיד תלונה על זה.
שאפו לתומר הדר על התגובה המאלפת לגבי המציאות העיתונאית המדכאת בארצינו.
קצת בוטה לטעמי האנין, אבל מי אני שאשפוט.
וזה בהמשך לעובדות שמתגלות חדשות לבקרים על שליטת הטייקונים והפוליטיקאים בכלי תקשורת לצורך השגת סיקור אוהד.
כמובן שהעובדות הנ"ל מתפרסמות בעצמן בכלי תקשורת, מה שמעלה את השאלה למי לכל הרוחות אפשר להאמין?
אני מחזיק מעצמי צרכן תקשורת חשדן וציני ותמיד שואל: מי יזם את הידיעה? מי הביא את העובדות? מי מרוויח ומי מפסיד ממנה?
עדיין לעיתונאי טיפה אינטילגנטי ומתוחכם אין בעיה לעבוד על קהל הקוראים ולהסוות את ההטיה שלו.
אז תומר, תן בבקשה עוד קצת טיפים לגבי הסיפא של הפוסט שלך: איך בדיוק להיזהר בצריכת תקשורת? יש מישהו שאפשר באמת להאמין לו?
לפי מה שמפורסם נראה שאמור להיחנך כביש ניסוי ציבורי לרכב אוטונימי באזור שפיים.
היתכן שמובילאיי עושה ניסויים ללא התר?
נשמע לא הגיוני אבל מי יודע?
עבודה לעיתונאים...
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ