תגובה: אין אורות ראשיים/קדמיים בכלל,מה לבדוק?
קיים ממסר אורות ייעודי - המכיל את שתי האופציות .
אני רכשתי אצל גרינוולד ביצחק שדה 34 ת"א .
נשאר להתקין פיזית את הממסר , לחבר את שני החוטים (לנתק בדרך ולחבר לממסר ) ולהוסיף הזנה ישיר מהמצבר .
חצי שעה עבודה ( כולל הקפה ושתי שיחות טלפון ) ופתרת את הסוגיה .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
ברכב הנ"ל אין ממסרים לפנסים הראשיים,החיווט הוא ישיר בין המפסק אורות הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך וממנו ממשיך ישירות עד הנורות בחזית הרכב.
גם בדיפנדרים (tdi, לא יודע מה הולך בtd5), לא היו ממסרים לאורות. התוצאה היתה המון בעיות בידית האורות (גם שם מפסק וידית נפרדים). רוב בעלי הדיפנדרים הוסיפו ממסרים ובא לציון גואל.
בכל מקרה,
עשן במערכת החשמל עלול להעיד על חוט שמתפייח לכל אורכו, או בנקודות כשל נוספות שאתה לא רואה.
שווה (זה עבודת נמלים, ולכן זאת לא חוכמה גדולה לכתוב עצה כזאת על המקלדת בבית כשאין מחויבות) לעבור על החוטים החשודים לכל אורכם לראות שאין בלאגנים נוספים ואולי גם להחליפם.
יכול להיות שאחד ממגעי המפסק נוגעמבגוף?
בכל מקרה התחממות כזו של חוט אפשר להרגיש לאחר מכן שהחוט קשה ולא גמיש. חייבים להחליף אותו. הבידוד שלו בטח כבר נמס.. הוא עלול לקצר.
בכל מקרה אל תיסע ככה, זה מסוכן. רכב שעולה באש בגלל קצר חשמלי אי אפשר לכבות.
אסף.
היכן הכי נכון/מקובל ומומלץ למקם את הממסרים של האורות הראשיים? בקירבת המצבר בתא המנוע? האם ניתן לשים אותם גם בתוך הרכב באיזור הפיוזים מתחת להגה?
בדיפנדר הם היו בקופסת ממסרים שבקבינה, אבל יותר נכון שהחיווט העבה יהיה קצר ככל הניתן.
זאת אומרת, על הכבל שבין המצבר לפנס בקופסת הפיוזים שבתא המנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
נשאר להתקין פיזית את הממסר , לחבר את שני החוטים (לנתק בדרך ולחבר לממסר ) ולהוסיף הזנה ישיר מהמצבר .
אילן
מה הכוונה? ממסר אחד המיועד גם לאורות הנמוכים וגם לגבוהים? איך הוא נראה, שונה מהרגיל? כמה רגליים יש לו?
אגב,ברכב הנ"ל אין תיבת פיוזים בתא המנוע אלא רק בקבינה מתחת להגה.
נראה דומה במקצת לוסת טעינה של דינמו .
את החוטים המוליכים מהמפסק לפנסים פשוט חותכים באמצע ומחברים לכניסה ויציאה של כל אחד מהם , בנוסף יש חיבור של + מהמצבר .
קופסה אחת בלי יותר מידי חוטים ועושה את העבודה .
יש בתוך הקופסה גם פיוזים לאורות .
אילן
לפי מיטב ידיעתי "המגבר אורות" הייעודי הזה היה נפוץ מאוד ומקובל לפניי הרבה שנים והיום כמעט בלתי אפשרי להשיגו ולכן חשמלאי רכב "מודרניים" משתמשים בממסרים רגילים, מתיי רכשת אותו?בתקופה האחרונה או מזמן לפניי כמה שנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יכול להיות שאחד ממגעי המפסק נוגעמבגוף?
בכל מקרה התחממות כזו של חוט אפשר להרגיש לאחר מכן שהחוט קשה ולא גמיש. חייבים להחליף אותו. הבידוד שלו בטח כבר נמס.. הוא עלול לקצר.
בכל מקרה אל תיסע ככה, זה מסוכן. רכב שעולה באש בגלל קצר חשמלי אי אפשר לכבות.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cec525b5dc.jpg
החוקר שריפות אמר שהסובארו של אשתי. נשרף בגלל קצר שהתחיל מהמנוע של המאוורר.
אמנם כיבו את זה בסוף. אבל לא נשאר הרבה סובארו.
תתקן את זה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נרכש לפני כחצי שנה אצל גרינוולד בת"א ר"ח יצחק שדה 34 - 03-5370781 .
עלות לא יקרה התקנה פשוטה ועובד היטב .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
אילן
אתה יכול בבקשה בזמנך הפנוי לצלם לי את הממסר והיכן קיבעת אותו ברכבך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
לא אמורה להיות חשיבות למיקום חוטי היציאה. לדעתי יש לך קצר על המעגל אורות גבוהים, זה גורם לצריכת זרם גבוהה בזמן הדלקתם, למזלך הגורם שנכשל הוא המפסק עצמו (כנראה שזה טיגן גם את המפסק הקודם) ולא שריפה של החוטים עצמם שיכולים לקחת איתם את האוטו...
ממליץ לעבור על כל הצמה הזו כמו שצריך ולמצא את נקודות הכשל.
בתיאוריה ישנה טענה שבמפסק אורות הראשי (לא המחליף גבוה נמוך) ישנו פיוז אוטומטי (טרמי) שאמור להגן על הרכב, אבל איש מקצוע שאני מאוד מעריך אמר לי שפירק מפסק כזה (מאלו שנמכרים בימינו) ואין בפנים שום הגנה, כך שאולי שווה להוסיף פיוז הגנה לקו הזה.
עירא
כנראה שאכן זו הבעיה קצר על מעגל האורות הגבוהים,אבל מה לדעתך יכול לגרום לכך?מגע רופף למפסק?חוטים דקים מדיי? אוליי ישנים?מה לבדוק?
אגב, לשים את הפיוז הגנה בין המפסק אורות הראשי לבין המחליף גבוה/נמוך? כמה אמפר?