הרעיון בגדול שאם רואים חפירות של גנבי עתיקות תוך כדי טיול אז להודיע לטלפונים שמופיעים בתמונה שלמעלה.
הם לא מהססים לחפור גם עם כלים כבדים כמו דחפורים ובאגרים.
Printable View
הרעיון בגדול שאם רואים חפירות של גנבי עתיקות תוך כדי טיול אז להודיע לטלפונים שמופיעים בתמונה שלמעלה.
הם לא מהססים לחפור גם עם כלים כבדים כמו דחפורים ובאגרים.
הכנתי מהצטל׳ה שלהם מסמך שכולל גם את המפה וגם את רשימת הטלפונים. מקווה שהצלחתי להעלות את זה כמו שצריך.
בהקשר של שימוש בדחפורים, הם ציינו שגם הקצה השני חשוב, קרי אדם בודד עם גלאי מתכות שסורק שטחים נרחבים, מוציא מתוכם ממצאים ומערבב את מה שנשאר.קובץ מצורף 120217
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
דגשים עיקריים שהם נתנו:
א. בשום אופן לא להכנס לעימות עם מי שחשוד בעיניכם כשודדי עתיקות. שום "עתיקה" לא שווה פגיעה בנפש.
ב. דיווח אליהם צריך להיות מלווה בנ"צ מדוייק (עדיף קישור, למשל לגוגל מפות)
ג. אם יש אפשרות לצלם בלי שישימו לב אליכם, נהדר. עדיף דיווח בלי תמונה מאשר דיווח עם תמונה אבל בינתיים השודדים קלטו וברחו...
לסכם את 3 הנקודות האלו בקצרה: אם יש לכם חשד שראיתם שוד עתיקות בשידור חי, התנהגו כאילו זה לא מעניין אותכם, תתרחקו מחוץ לטווח ראייה של השודדים או המתצפתים שלהם ורק אז דווחו.
ד. רוב פעולות השוד מתבצעות בלילה. על שוד פעיל אפשר ורצוי לדווח בכל שעה 24/7. הם מדברים על זמן הגעה של פחות משעה ברוב הארץ, קצת יותר במדבר, אבל בכל מקרה מדובר על יציאה מיידית לשטח.
ה. ניתנו סימנים לשוד מתמשך גם בלי נוכחות השודדים בפועל, למשל בשעות היום (לא מפרט כאן מסיבות מובנות). גם על אלו הם מבקשים לדווח, אבל עדיף בהודעה או בשעות סבירות ...
בכל מקרה, לא דובר שם בכלל על נזקים שנגרמים ע"י ג׳יפים, אלא על שוד מכוון למטרת רווח כספי.
בהמשך למפגש של שומר ארץ...
לפני כשבועיים במהלך אימון במילואים, תוך כדי טיפוס לעמדת תצפית, אני מזהה בדואי חופר בתוך מערה במדרון הר כלשהוא. ניגשתי אליו, התחלתי לחקור מה הוא עושה והוא ענה שהוא מחפש עתיקות. כמובן שהשיחה הוקלטה דרך הטלפון שהיה בידי. התקשרתי לאנשי רע"ת, עדכנתי אותם ושאלתי אם יש להם מה לעשות עם זה. אמרו שכן, והתחילו לפעול בעניין.
לפני כשעתיים קיבלתי טלפון מסגן מנהל היחידה ברע"ת, והוא סיפר שביצעו תצפיות, מעקבים ותיעוד, והיום בבוקר הבחור נתפס על חם, בתוך מערה, נעצר, ומחר יובא בפני שופט בעוון פגיעה באתר עתיקות...תחושת סיפוק :)
תבדוק שוב מחר בבוקר הוא כבר יהיה משוחרר ויחזור לסורו.
הסיפוק שלך הוא של איש טוב ותמים...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, אני מוכן להתערב שאתה טועה. הגולש כרובי יעדכן אותנו...?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם זה היה משטרה בועז הייתי איתך בדעה
בגלל שזה רשות הטבע רני בטוח שהוא יקבל את הצינור עד הסוף...
סיפור קצרצר שקרא פה אתמול
בחור גזם עץ זית להנאתו ומילא עגלה וסילוורדו
בא שוטר בלי לדעת מה מי מו שאל אם יש אישור הבחור אמר שכן השוטר המשיך בדרכו,
למזלו הרע של הבחור הגוזם עבר פקח מפה לשם הבחור ניקנס ב15 אלף שח הסילוורדו ונעגלה נכנסו להמגרש 30 יום והעץ נלקח .
פייר?חבל שוטרים הם לא פקחים של רשות הטבע.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
לא מדובר ברשות הטבע והגנים אלא רשות העתיקות
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
צודק פיענוח לא נכון של רשי תיבות
אני חושש שאתה טועה, רשות העתיקות היא אחד הגופים החזקים במדינה.
אם איני טועה, על כל פעילות במדינה צריך אישור של רשות העתיקות.
כשהייתי פקח איזורי ברט"ג, הייתי אחראי על איזור ירושלים. קיבלתי היתרים מתאימים לבצע פעילות הנגשה והצבת שולחנות וספסלים, בגן לאומי כלשהו, ולאחר שהתחלנו את העבודה, והשקענו ים של כסף, הגיע אליי פקח עתיקות והוציא לי צו הפסקת עבודה.
לא עזר כלום, עד שחקרו אותי, ובדקו את האתר מכל הכיוונים, ורק אז קיבלתי היתר להמשיך לעבוד.
ולכן, אדם שנתפס בתוך אתר עתיקות ע"י פקח רע"ת, לא ייצא מזה כל כך בקלות. זה לא אומר שהוא יישב בכלא 10 שנים, אבל יקבל קנס רציני, תיק פלילי, ועוד אי אילו פינוקים....
אין לי מושג איך רשות העתיקות אבל עכשיו זה בידי בית משפט.
הבוקר הוא בבית ומחר כבר חופר מחדש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ושוב. אני מוכן להתערב שאתה טועה.
אסף.
מזכיר לי לפני כמה שנים עברתי באתר עתיקות כלשהו, אני רואה שחסרות אבנים גדולות בקיר יפה, פתאום קולט בפינה מנוף של מנועים..
בלי הרבה חכמות הרמתי טלפון לחבר שהגיע עם גגון, העמסנו עליו את המנוף ונסע לדרכו..
אמנם לא תפסנו את החרא שגנה אבנים אבל לפחות לקחנו לו את כלי העבודה :) לא אכחיש שיצאתי קצת מרוצה מכל העסק..ולא, המנוף לא הגיע אליי בסופו של דבר אז לא הרווחתי מזה משהו.
אכן..
במסגרת כלשהי התוודענו לחוק העתיקות .
אתה לא רשאי לתקוע את חפירה באדמה בארץ בלי אישור שלהם.
כל אתר בנייה מחויב באישור סקר רשות העתיקות כי ניתן לבנות במקום.
את חפירת הסקר אתה ממן על פי חוק..
ואם במקרה מצאו שם פרה-אדומה/אתר יוצא דופן, אתה גם צריך לקחת חלק בשימור ושחזור אם את רוצה להמשיך בעבודה באתר.
בכל אתר בנייה גדול יש פקח מלווה שלהם בשלבי הביסוס, לפעמים רק בהתחלה,ולפי אפיון האזור המיועד גם לאורך כל תהליך הביסוס.
בעל הנכס משלם את העלות.
כבר לא.
פעם, אכן כך היה הדבר, מה שגרם לבעלי קרקע להשמיד עתיקות לפני שהרשות תשים לב.
עד שמישהו לקח אותם לבית משפט.
היום אתה צריך לשלם אגרה וכל השאר המדינה מממנת.
במידה ומדובר בעתיקות שלא ניתן להזיז/לחתום, אתה מקבל פיצוי (אם אני זוכר נכון אתה מקבל קרקע חליפית. לא סגור על זה).
אז האגרה ירדה.
אתה עדיין לא זז מטר בלי אישור שלהם.
נכון - באתרים בהם יש עתיקות אתה לא זז בלי אישור של רשות העתיקות. "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל", יגאל אלון
לגבי התשלום - עכשיו יש אגרה. כלומר תדרש לשלם סכום יחסית נמוך (כמה אלפי שקלים). וזהו.
רק כדי להסביר: בעבר, בעל הקרקע היה נדרש לשלם את כל עלות החפירה, השימור והפרסום. עשרות ומאות אלפי שקלים.
https://youtu.be/8DGDUX7dbNI
יאללה אנטריקוט... רק תשלם בניגוד לדרור וברנרד שמתחמקים מלא זמן מחוטיני בתרוצים שונים ועושים הצגות שהם צדקו.
בכל מקרה, זה רף הענישה המקובל...
https://www.ruling.co.il/רשות-העתיקו...0-37f69076742d
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מחכה שאלעד יעדכן אם האיש שוחרר למחרת המעצר או לא. אם כן - יש מבצע בטיב טעם 70 שקל לקילו.... [emoji41][emoji41]
אסף.
70 שקל נשמע מסטיק...
תשקיע יא מנוול.
נזמין גם את השודד לאכול איתנו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חכה אולי אתה זה שהולך להשקיע...
אסף.
משום מה יוצא שאני תמיד הנוכל
אגב, בהתחשב בחוסר התגובה של אלעד אני חושש לשלומו.
מקווה שהבדואי לא עושה ביקורי בית כשהוא עצבני [emoji56]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
סביר להניח שהשודד באמת שוחרר למחרת.
זה לא אומר שכעבור כמה חודשים הוא לא יגיע למשפט, יחוייב בקנס גבוה (אותו ברור שלא ישלם), ואולי אפילו יקבל קצת זמן בפנים.
האמת שלא התעניינתי... יש לי דברים יותר חשובים מהדרעק הבדואי הזה :)
אתה חייב!!יש פה סטייק או חוטיני.