תגובה: ביטול המס על הדלק ותשלום על כל ק"מ: "התוכנית שתפתור את בעיית הפקקים"
אפשר גם סתם לייקר את החשמל לרכב במקום להמציא מנגנון מסובך כל כך...
הרי כבר יש תקנות שמותר להטעין רק משקעים יהודיים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא אומר שאתה טועה או צודק... אבל תזכיר לי.. כמה מכוניות חשמליות נמכרו בישראל השנה ללקוחות פרטיים?
(התשובה במהופך)
0
אסף.
אני יכול לספר לך שהיום, הרכב הכי נמכר בישראל הוא היברידי.
ומכיוון שמחירי הדלקים לא רק תיקנו כלפי מעלה אלא הולכים לעלות עוד ועוד, המגמה הזו לא תשתנה.
מכוניות חשמליות יגיעו ויכבשו את השוק. לא כי זה טוב אלא כי זה מה שיהיה. כי זה הכיוון של היצרנים ושל תקינה שהולכת ומחמירה.
תוכניות כמו של פרופ' טרכטנברג הן לא מהיום למחר, אלא מסתכלות קדימה, לעוד 20-15-10 שנה.
גם אז לא תהיה כאן תחבורה ציבורית יעילה, מהירה, זמינה וזולה. לא כי אי אפשר אלא כי המדינה לא מעוניינת.
אני רק מחבר אחד ועוד אחד.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אפשר גם סתם לייקר את החשמל לרכב במקום להמציא מנגנון מסובך כל כך...
הרי כבר יש תקנות שמותר להטעין רק משקעים יהודיים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה בכלל לא מנגנון מסובך. זה פתרון טכנולוגי יעיל מאוד עבור גוף עתיר יכולות ואמצעים כמו מדינה.
נהפוכו. דווקא בנושא חשמל אוטומוטיבי, אין שום בעיה להתחכם ולמצוא דרכים לאלתר ולהטעין חשמל ביתי זול. יהודים תמיד היו טובים בזיהוי פרצות וניצולן. את מקומם של המאכערים של היום יתפסו חשמלאים מיומנים ומוכשרים שיאלתרו פתרונות.
תחבר אחד ועוד אחד. התקן המשונה שמטרתו למסות חשמל לתחבורה, ולא מתאים לאף יצרן מכוניות - הוא זה שגרם לכך שמכוניות חשמליות לא נמכרות בישראל למרות תפוצתן העולה בכל העולם.
אסף.
נניח לרגע שתיאוריית הקונספירציה הזו נכונה, מה הבעייה למסות את החשמל הביתי באופן פרוגרסיבי בדומה לצריכת המים.
עד <כך וכך> קווט"ש לחודש לנפש המחיר הוא א' , מעל זה הוא ב' (או ג' וכו') וזה לא אמור בכלל לשנות אם אני טוען רכב חשמלי או מתפיל מים בחצר. שימוש ביתי סביר במחיר אחד ושימוש חריג באשר הוא במחיר אחר. זה אפילו ייטיב עם השכבות החלשות לעומת הבזבזנים סתם ...
כמובן שיש אינטרסים אחרים, כמו של מי שייצר את הצ'יפים, יתקין אותם ויתחזק את כל המערכות מסביב ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תחבר אחד ועוד אחד. התקן המשונה שמטרתו למסות חשמל לתחבורה, ולא מתאים לאף יצרן מכוניות - הוא זה שגרם לכך שמכוניות חשמליות לא נמכרות בישראל למרות תפוצתן העולה בכל העולם.
אסף.
אז זהו, שתפוצתן בכל העולם לא בדיוק עולה.
אם לשפוט רק לפי העדפת הצרכנים נטו, רכב חשמלי הוא כשלון חרוץ.
וזה למרות היתרון הכלכלי המובהק בדמות חיסכון מיידי בהוצאות על תדלוק. הכשלון הוא מסיבות טכניות ופרקטיות כמובן - זמן הטעינה עדיין ארוך, טווח הנסיעה עדיין מוגבל. מספר הצרכנים שמוכן לוותר על האפשרות לנסיעה ספונטנית לטובת האידיאולוגיה האקולוגית הוא עדיין בטל בשישים.
אבל זמני הטעינה ילכו ויתקצרו וטווחי הנסיעה יעלו. הנעה חשמלית הוא הפתרון שהרגולטורים החליטו שיהיה המועדף, ויצרני הרכב מיישרים איתם קו.
ובמקומות שמכוניות חשמליות כן מצליחות להיאחז בנתח שוק כלשהו, זה לא בגלל שהן מספקות פתרונות ראויים, אלא כי הן נהנות מדחיפה וסיוע ממוסדים. סוג של כופים אותן על הציבור. במקרה ה"טוב" כופים אותן באמצעות הטבות מס. במקרה ה"רע" באמצעות רגולציה ו/או הכבדת ההגבלות על מי שמחזיק במכונית רגילה ששורפת דלק.
בעידן הפוליטיקלי-קורקט והצביעות הממוסדת יש לשלטון צדקני אלף ואחת דרכים יצירתיות לגרום לאנשים להיפטר ממכונית ישנה בעלת מנוע שריפה פנימית ולעבור לרכב חשמלי. ואם זה יגרום להקטנת ההכנסות ממיסוי על דלקים, ימצאו דרך אחרת למסות את השימוש ברכב הפרטי. אז מצד אחד לספק תחבורה ציבורית קלוקלת שתאלץ את הציבור להמשיך להשתמש ברכב פרטי, ומצד שני להטיל מס מופרע על הקילומטרים שייכפה באמצעות מערכות ניטור מתוחכמות - אני רואה כאן את אחת הדרכים היותר יעילות להמשיך לשדוד את הציבור.