אתה צודק, אני לא יודע לאיזה רמת עבירות הוא מתכוון.
אבל יש מסלולים שכמעט כל ג׳יפאי מכיר וגם יודע מה צריך כדי לצלוח אותם, עובדה שהוא כנראה ויתר על הפורסטר בשביל אותם מסלולים.
Printable View
אתה צודק, אני לא יודע לאיזה רמת עבירות הוא מתכוון.
אבל יש מסלולים שכמעט כל ג׳יפאי מכיר וגם יודע מה צריך כדי לצלוח אותם, עובדה שהוא כנראה ויתר על הפורסטר בשביל אותם מסלולים.
ועדיין הטראנו לצורך הדיון עביר עשרות מונים יותר מהפורסטר ביום הכי טוב שלו.
לא שאני אומר שרק טראנו וכו׳... אבל צריך להרגע קצת עם הנחישות. אפשר לטייל עם הרבה דברים שפה באתר לא יעלו על הדעת ... ראיתי בדרך לקניון הלבן טיוגאן למשל ... מי חשב על זה ? והוא הגיע וטייל וחזר ... עבירות זה משהו אחר אצל כל אחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה החשובה צריכה להיות, לא אם הרכב יעלה בכוחות עצמו מדרגה זו או אחרת, כי במקרה הגרוע החבר'ה ימשכו אותו שני מטר, אלא האם הרכב יחזור הביתה על הגלגלים שלו או על גבי גרר .
לעיתים קרובות רכבים שנקנו בזול לא מתוחזקים כראוי. אם בגלל שנקנו ע"י תפרנים חסרי תקציב מלכתחילה, ואם בגלל שהבעלים לא מוצא לנכון להשקיע אלפי שקלים על תיקון יסודי ואיכותי ברכב ששווה תריסר אלפים. כך יוצא שלפעמים מחליפים חלק תקול בחלק מפירוק, שאורך חייו הצפוי לא ידוע, ואולי גם הוא לא תקין.
לכן יש לבדוק היטב את הרכב לפני הקנייה, לטפל בצורה יסודית בריג׳קטים שעלולים להשבית או בטיחותיים, לבדוק ולטפל כנ"ל לפני ואחרי כל טיול.
זול זה לא יהיה. אבל גם חילוץ מהשטח + מונית מהנגב לתל אביב זה לא זול ולא כיף.
אני יכול לגלות לך, לא ממש בסוד, שלפעמים גם רכבים שניקנו ביוקר רב, כולל אלה מהמותגים רבי ההילה והמוניטין, לא מתוחזקים כראוי. לעתים אפילו ברשלנות פושעת. לעתים נמכרים ממש לפני הטיפול הגדול והיקר. זה שבו משלמים סכומים של חמש ספרות על מה שבשפת הכת ההיא מכונה "בלאי טבעי"...:rolleyes:
אז מה עניין שמיטה להר סיני?
פות"ש רוצה לקנות טראנו. טראנו הוא לא רכב השטח הטוב בעולם. גם לא הטוב ביותר שנמכר בישראל.
אבל אני ממש בעד טראנו כי לטעמי הוא תמורה גדולה וטובה למעט כסף. יחסית.
עכשיו שיתאמץ קצת וימצא אחד שתוחזק כהלכה. יש כאלה. וכן - מוטב לשלם עוד כמה אלפים תמורת רכב מתוחזק ושמור ולא להתפתות לנבלה בזול שתבלה בעיקר במוסכים. אבל זו כבר עצה שנכונה לכל אוטו משומש בעולם.
פות״ש הגדיר עבירות בינונית +.
אם ניקח, כדוגמא, את מעלה רמון כעונה להגדרה זאת,
עליה של טראנו ישן נושן במעלה זה מתכון לצרות...
מעלה רמון הוא קשה ומאתגר לכלי רכב סטנדרטיים.
שלא יתחילו כאן כל מיני גיבורים בעיני עצמם להתרברב "בינוני", "קלי קלות" וכו' וכו'...
יש מצב שיהיה לטראנו קשה שם? אולי.
מכיר גם כלי רכב עם מוניטין גדול יותר מטראנו שהתקשו.
מכיר הרבה יותר גיבורים ומשופרים ושחצנים וחדשים מהניילון שכשלו וגם נשברו.
מה עניין הגיל לתפקודו של הרכב במעלה?
אם הוא מתוחזק, הכל יהיה בסדר. מקסימום לא יצליח לעלות בכוחות עצמו. יצטרך עזרה בבנייה, משיכה מכננת וכו'. חלק מכללי המשחק.
מה שבטוח זה שאין שום סיבה לשבור משהו. מי שמתחרע, ישבור. מי שמסרב להכיר בעובדה שנכשל וסתם נותן יותר גז - ישבור. זו כבר לא אשמת האוטו.
יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים. וכמובן ליכולת הנהיגה ולנסיון יש משקל גדול.
גם בלי "להיתחרע" אחרי 2, 3 טיולים כאלה של מעלות או טיפוס מדרגות הוא יצטרך כיוון פרונט....או טיפול בפרונט... ועל הפרונט שם כבר פירטתי מה יש, מדבר מניסיון, אפשר להגיד מר, נכון זה היה לפני הרבה שנים אבל גם הרכב אז היה בערך 10 שנים על הכביש ובמצב טוב, אצלי היה מוגבה ועם 31, לא יודע אם זה המצב גם לרכב סטנדרטי.
עכשיו ניזכרתי שגם החלפתי גיר ידני בערך ב 250k ק'מ ודיברו על זה שהיה להם איזה מחלה, בקיצור בחצי שנה עלה הרבה כסף בתיקונים.
בסוף מכרתי אותו הלאה בפחות מחצי מהמחיר שלו(שהיה גבוה אז) אחרי החלפת גיר, אבל רק בגלל הבעיה בפרונט שהקונה ידע עליה.
אתה לא היית מוגבה ובלי 31, זה כנראה מה שפירק את הפרונט העדין, וכן המעלות המוכרים, גם חורשן, בין היתר עוזי, שבזמנו היה מעלה ולא כמו היום, אני זוכר חבורה של דיסקואים שירדו והיסתכלו עליי בתדהמה... אמרו לי אל תנסה... נכון קצת פירפר, קצת נילחם אבל עלה, אל תישכח שהיינו צעירים וכמעט בלי ניסיון ועם אגו להוכיח משהו.
אההה....
היית צעיר.
וחסר נסיון.
והאגו שלך הוביל אותך במקום השכל.
אז מה הוכחת ולמי?....
אתה עוד בסדר. כי אני מכיר אישית מקרוב מישהו שפעם, כשהיה צעיר, האגו שלו הוביל אותו לטפס בנ.ג יומיים אחרי גשם.
זה מישהו שאני מאוד אוהב. למזלו הוא הצליח, והוא מתדיין איתך עכשיו...:rolleyes:
היום כשאני חכם בדיעבד, אני מזהיר מלקיחת סיכונים נמהרים על בסיס לחץ חברתי ואגו....
עכשיו ברצינות - הטראנו שלך לא היה עולה בעוזי עם צמיגי 235 הרגילים?
אני מבטיח לך שאם היום אתה תטייל בטראנו, לא תצטרך כיוון פרונט אחרי כל 3 טיולים. גם לא אחרי 30 טיולים.
וגם כל סיפורי הגדלת הצמיגים זה אחלה - כבר שנים אני מזהיר שיש לזה מחיר - אז תנו קצת קרדיט למהנדסי היצרן...
אני לא אומר לא להגדיל, רק להיות מודע לבעיות שזה מביא איתו.
צודק... וכנ"ל(וטיפסתי בנ.ג בזמנו, לא יעשה שוב בחיים שלי)... וגם לא מתבייש להיסתובב אחורה וללכת בדרך אחרת...
כנראה שהיום יעבור, לגבי הפרונט יעידו בעלי טרנו על תדירות הכיוון שעושים.
יכול להעיד על הטרופר הארוך שהיה לי לפני הדיסקו, בערך כל שנה צריך(או שהייתי ניגש רק לבדוק), כי כשאתה נועל צמיג יקר לא בא לך לשחוק אותו, ומה לעשות כשמטיילים בתדירות גבוהה גם החלקים השונים מתבלים וצריכים החלפה, וכשאתה מחליף אז הכל משתנה שם, שחיקה של בוקסות, תפוחים וכו', בטרופר זה עסק לא יקר 350 שח לסט תפוחי הגה של ac delco וכו'.
צודק.
אתם קצת מפתיעים כאן עם האמירות לגבי הרגישות של הטראנו..
לחבר היו 2, מהדגמים הראשוניים ואחריכן עם ה-2.7דיזל, שניהם סטנדרטיים למעט מיגון, טיילנו הרבה יחד והרכב נסע יפה מאד.
אני מתחבר הרבה יותר לתיאורים של גיא, זה מה שאני זוכר, ומצד שני עברו אי-אלו שנים (בכיוון של +10..).
מה שאתם אומרים בתכלס זה שהרכב מזדקן לא טוב?
מה שהם אומרים ( נדב ...) זה שעם השנים אנשים נהיים מפונקים [emoji6]
עדינים ..
לומדים לנהןג .. והורסים פחות.
כשאתה מרסק את האוטו על המדרגה של ורדית אתה שובר אותו .. חרא אוטו .... כשאתה מתבגר אתה נמנע מהמרדגה או נוסע שם הרבה יותר לאט .. ואז פתאום האוטו שורד הרבה יותר טוב
[emoji6]
הזיכרון שלי היה בתקופה שאת העליות עשינו בכוונה בכיוון עלייה, לא ירידה.. ומסלול טיול היה כמעט בלי עצירות במשך היום.
ולא זכורה לי אף קטסטרופה עם הטראנו.
אני רוצה לשמוע דעה ממישהו שבעל טרנו כיום שנוסע עם 31 ומוגבה ולא ממישהו שנסע סטנדרטי בלי שום שינוי.
דרור צודק ב 100% , הגדלת צמיגים ושינויים מכבידים על הרכב, ואתם אולי לא מבינים כמה.
איפה ראית שכתבתי חרא אוטו? אני לעולם לא מאשים את הרכב, רק את המשתמש, בין אם הוא אחראי לשינויים ובין אם הוא לוקח את הרכב לקצה.
וכנראה שהמסלולים שלך הם לא המסלולים שלי, כל אחד מה שטוב לו.
וגם היום(לפני פחות משנה) ביקרתי בזיק, מתוך קבוצה של 4 כלים רק רנגלר משופר מאוד עלה, מה לעשות, אנחנו יוצאים הרבה לטיולים בלי נשים ובלי ילדים, כשהחבר'ה מבקשים לעשות מעלה כזה או אחר ת'פדל, מי שמתנגד פשוט לא יגיע מראש, ומי שיגיע ולא מתאים לו ילך מסביב שבמקרה הזה הלכו דרך נחל חווה ישירות למאגורות נחש צמא, קרה משהו?
בשביל מה אנשים מגדילים צמיגים בכמה מידות ומגביהים את הרכב? ליופי? לא נראה לי.
אם לא מנצלים את השינויים והכסף שהשקיעו אז כולם היו כנראה נוסעים בדאסטר וחוששים ממסלול כזה ואחר.
עזוב דורון.
זה עידן אחר. היום אי אפשר לטייל אלא אם זה ג׳יפ או טרופר.
טראנו זה לא ג׳יפון
זה לא ג׳יפון, ויש לו נתונים טובים, אבל שוב, כסטנדרטי לא חושב שמתאים לשטח בינוני+ כהגדרת פותח השירשור(שנכון שאני לא יודע מה הוא הגדיר כבינוני+) שנחכה שיגיב למה התכוון.
מבינים טוב מאד ואתה צריך להשקיע קצת יותר בקריאה.
אף אחד לא חולק על דרור באמירה הזו, ולא התייחסנו בכלל לסוגיית הגדלת הצמיגים.
כתבתי שבשורה התחתונה מה שעולה זה שפעם, הוא היה יופי, ועם השנים, הרכב הזה לא מזדקן בצורה טובה.
גיא זוכר את ימי הביכורים בצורה חיובית, וגם אני, ועכשיו די ברור ממי שצברו קמ עם הרכב שהוא מתקשה במבחן השנים.
כשהוא היה אצלי הוא היה בן 14-15
כבר לא צעיר
ברצינות, איזה רכב "שורד יפה את מבחן השנים"?
אני אגיד לכם: אף רכב.
אוטו זה מוצר מתכלה.
השנים והקילומטרים ומזג האויר לא עושים לו טוב.
כולם מזדקנים. כולם מתחילים להתפרק ולדרוש יותר תחזוקה.
אני חוזר שוב - מתחילים להתפלמס כאן על רכב שטח בן 22 עם 300-400K ק"מ במקרה הטוב, ב-10-15K?...
זה אוטו לטיולים בלבד. לא ליומיום. וזה ברור גם לפות"ש שיהיו לו תקלות!
ברור לו שייכנס למוסך כמה פעמים בשנה או לחילופין, אם הוא מאלה שמתקנים דברים לבד, ברור לו שהוא עומד לבלות זמן איכות מתחת לאוטו לפחות אחת לחודש-חודשיים.
אבל כל רכב בגיל ובק"מ הזה יתנהג ככה. גם אלה ששם המשפחה שלהם מתחיל ב-"ט".
מי שמתכנן רכישה של אוטו בגיל הזה במחיר כזה לוקח את זה בחשבון ואם לא - הרומן הזה יהיה קצר מאוד ומהר מאוד שוב נראה כאן מודעת למכירה בס"ד....
אין לי טראנו אבל בהחלט יוצא לי לטייל עם טראנואים ובימים אלו.
עשוש, עוזי, ערוגות, נביאים, קומות, צין וכו' עושים בלי בעיה ובלי לשבור. הרכבים מין הסתם רכבי טיולים בלבד ובתיחזוק עצמי בעיקר.
לזיק לא הייתי קורא עבירות בינונית פלוס.
דרור,
לא אמרתי שורד יפה, להיפך, אמרתי שמהמידע שעולה היום לגבי הרכב הזה, הזכרונות טובים כשהיה כבן 10, ועכשיו, עוד10 שנים קדימה הוא לא מזדקן בצורה יפה.
מי שורד בצורה יפה?
שורד זה לא נשאר דוגמן אלא ממשיך להתקיים ולנסוע.
כמה שהרכב יותר רובוסטי ויותר פשוט, הוא שורד יותר טוב יחסית-וזה תמיד יהיה יחסי, לרכב פחות רובוסטי באותם תנאים.
ולפי מה שאומרים כאן, אז כנראה טראנו פחות.
מה הפוך?
אתה כל הזמן מסובב את הטקסט כדי שיתאים לתשובה, זה לא עובד ככה.
אני וגיא התייחסנו לרכב סטנדרטי, ואתה למשופר.
זה לא מבטל אחד את השני ולא פוסל.
עלתה השאלה על משמעות לשיפורים, וכבסיס לשיפור מתייחסים גם לסטנדרטי.. משם מתחילים.
עולם השיפורים פרוץ בצורה שאתה בקלות יכול ליפול על נבלה מלאת קיצורי דרך, ואתה יכול לבחור בסטנדרטי.
וכאן היה מפתיע לשמוע שגם הסטנדרטי לא מחזיר מעמד.
תפסיק להשמיץ.
אני לא מסובב כלום ודבק רק במה שכתבתי, תחזור להתחלה וקרא שוב אם בא לך.
רשמתי גם לגיא, הוא לא שינה כלום באוטו וזה ואופי הטיולים שלו כנראה מה שגרמו לו לשרוד.
זה כן מבטל אחד את השני במידה מסויימת, וכתבת בעצמך, מה לעשות יש הבדל גדול במיוחד בכלי הזה בין משופר לסטנדרטי.
אתה מכיר אותו מקרוב? פירקת פעם פרונט כזה וראית איך הוא בנוי?
גם אני וגם אסף ו-nirs כתבו.
- - - Updated - - -
ומה מספרים מסביב למדורה? מה השינויים שעשו(אם עשו)? איך שורדים ומה התחזוקה?
מי??? מי קם בבוקר ורוצה להיכנס לרכב שנראה ככה? מי?
קובץ מצורף 120029
קובץ מצורף 120030