תגובה: התלבטות בין שטח/פנאי חדש או suv חזק ישן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אדרבא,
אני מכיר תוצאות דומות למה שאתה ציינת.
היילקס טורבו-דיזל טיפש יותר חסכוני מנטול טורבו.
ואיך אתה מסביר את זה?
איך זה שסתם לדוגמה איסוזו איפון(ועוד כל השאר בקטגוריה) מוגדש (ואפילו בלי אינטרקולר ובלי 4x4)הוא לא "חסכוני", עושה בערך 1 ל 7-8 וטויוטה כן?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הדיפנדר (טורבודיזל טיפש) זצ"ל היה אוכל 1 ל9/10 ביומיום ןאחד ל11.5 בבינעירוני ארוך.
מצד שני הוא היה קצר וידני.
גם אצלנו בחבורה יש פלא כזה, דיסקו 1 אוטומט, דיזל tdi300 שעושה 1 ל 9 , כשאחרים אוכלים יותר...
התלבטות בין שטח/פנאי חדש או suv חזק ישן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ואיך אתה מסביר את זה?
איך זה שסתם לדוגמה איסוזו איפון(ועוד כל השאר בקטגוריה) מוגדש (ואפילו בלי אינטרקולר ובלי 4x4)הוא לא "חסכוני", עושה בערך 1 ל 7-8 וטויוטה כן?
.
לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך.
מנוע חזק יותר ביחס לאחר, על אותה פלטפורמה בהרבה מקרים יהיה יעיל יותר עד כדי צריכת פחות דלק באותם תנאים.
חבר עם דיפנדר ידני TD300 מדווח על ממוצע של 1:9..שזה תומך במה שהזכרת.
היילקס טורבו ישן קצת יותר טוב מנטול טורבו, אבל לא היסטרי.
סה״כ תואם למה שכתבת.
חבר נוסף עם דיסקו ידני כנל.
אחר עם דיסקו אוטומטי זה כבר 1:8~.
אוטומט מציג תוצאות פחות טוב מידני, והרגלי נהיגה עוד יותר משפיעים.
לא זוכר כמה לקחו האיפון 3.1 או ה-2x4 שהיו ..
יופי, הבנת מצויין.
ותוסיף על כל מה שרשמת-מצב הרכב, מצב מערכת הזרקה או מערכות השונות שמשפיעות, וכו' וכו'.
קצת סוגרים את הבורג של המשאבת הזרקה והופה האוטו לא אוכל סולר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מי שמשחק עם זה שבמקביל יחפש מנוע...
דורון ונדב (ש),
אני מת לשבת איזה ערב עם שניכם מתחת לעץ שיטה :)
הבשר עלי, כל עוד אתם מתחייבים לא להתווכח על איזה בשר להביא, מאיפה, איך להכין אותו, ותחת איזה עץ. עלי.
(אם כי אני חייב לציין לטובה את תרבות הדיון ההולמת, זה פשוט ארוך מדי ולא במקום הנכון...)
ועכשיו, אפשר להחזיר את השרשור החטוף הזה לנושא המקורי ...
וואוו, סליחה שלא חזרתי לדיון!
המון תודה על כל התגובות, זה צמצם משמעותית את הרצונות שלי והאפשרויות הטובות ונראה שנשארתי עם שתיים.
- סובארו פורסטר נראה כעונה על הדרישות שלי. קראתי פה עוד, גם ביקורות, גם סרטונים קצת וזה נראה מתאים לגמרי לצרכים.
- מנגד, יש משהו קורץ בלנד קרוזר. בעוצמה שלו, במרחב הפנימי שלו ובחוסר מגבלה. מנגד העלויות אחזקה שלו. דבר אחד עניין אותי בו, אבל זה דיון אחר שאפתח בקבוצה המתאימה. זה הזוי, אבל נראה שכל רכבי הלנד קרוזר יד שניה ומעלה, עולים יותר מהמחירון שלהם... שזה גם שיקול משמעותי.
בכל מקרה, שוב, המון תודה! עזרתם לי פה מאד.
Suv ״ישן וחזק״ בהחלט מתאים למשפחה בת חמש נפשות אם אתם מתכננים טיולים עם לינה של לילה או יותר ורוצים שיהיה מקום לשאת ציוד שהיה, בישול, הצללה, עצים וכו. זה גם נח לטייל עם הבטחון שאם אתם לא מחפשים אתגרי עבירות אלא מסלולי טיול- אז תכלס אין כמעט מגבלה.
אבל.. צריך לדעת למה נכנסים.
Suv ״חזק ישן״ בשימוש יום יומי ( ולא אלו שיושבים בחניה כי יש אוטו עבודה ומוציאים אותם רק לטיולים..) זה הוצאות. אנחנו 3 משפחות עם לנדקרוזר 2007 שנוסע גם יום יום לעבודה וגם בעת טיולים, ומנסינינו המצומצם, לרכבים האלה מפאת גילם ונסועתם יש הוצאות ( צפויות יותר וצפויות פחות) שהן יותר ממה שדמיינו בעת הרכישות ( כבר 3-4 שנים אצלנו).
מבחינתינו כיף גדול ושווה כל שקל- אבל בשיקולים בין ישן לחדש קח בחשבון שהישן- ישן..
אגב שיחות הדלק שהיו לעיל: הרכבים שלנו שמרבית זמנם על כבישים עירוניים נוסעים בין 7-8 קמ לליטר (דיזל)
קודם כל לנדקרוזר 2007 זה רק חצי ישן.
שנית,
לאור ההתפתחויות בנושא השחרת רכבים מזהמים,
שווה לשקול מחדש.
מבחינתי אין ספק suv ישן וחזק. אבל, לקחת בחשבון הוצאות נוספות בדמות מסננים כאלו ואחרים, ובהמשך גם הורדה מהכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לאור ההתפתחויות בנושא השחרת רכבים מזהמים,
שווה לשקול מחדש.
מבחינתי אין ספק suv ישן וחזק. אבל, לקחת בחשבון הוצאות נוספות בדמות מסננים כאלו ואחרים, ובהמשך גם הורדה מהכביש.
או רכב מול 2006
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
או רכב מול 2006
אז עוד 5 שנים יעשו אותו דבר למי שלא עומד ביורו 5 וכן הלאה וכן הלאה.
אני הייתי ממליץ לך על לנד קרוזר.
נראה לי הרבה יותר מתאים ומספק לדרישות שלך, (נכון שהן צנועות, אבל רוב בעלי הלנד קרוזר לא עושים בהם שימוש מעבר למה שציינת).
מה גם שיש בידך את התקציב המתאים אז למה להתפשר על פחות?!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk