תגובה: מאווררים של מונדאו לסיקס
משהו בערכת הקירור שלך לא נכון.
סיקס תקין, גם עם מזגן מופעל, מחוץ לעיר כמעט ולא אמור להדרש למאווררי מונדיאו, למעט אחת לפרק זמן.
פתיחה מהירות נמוכה 95, פתיחה מהירות גבוהה 98, וכמעט לא יגיע לפתיחה הגבוהה.
אף שלגישתי ארז טעה במעט, הוא לא טעה בעקרון - אין לחבר מהירות גבוהה להפעלת המזגן, ויש לשמר את היתירות לאחר כך.
לגישתי, אגב, גם את המהירות הנמוכה של המאווררים אין צורך לחבר קבוע להפעלת מזגן, אם מדובר בנסיעה חוץ-עירונית.
הטעות של ארז, לגישתי, היא ברצון למקם את מד הטמפרטורה ביציאה מהרדיאטור. יש מקום ספציפי ותקין לזה - בתוך משאבת המים, וזה המקו הנכון. אין סיבה לסבך את מערכת המים דווקא ביציאה מהרדיאטור, מקום שם הכי פחות נגיש לטיפול.
גם אם העקרון של מדידת הטמפרטורה נכון, ניתן להתגבר עליו בנקל בחישוב הטמפרטורה בו ייכנס המאוורר לעבודה - נמוכה 95, כפי שכתבתי וגבוהה 98.
הסט-אפ הזה עובד, יחד עם בקר דיקסל ורגש במשאבת המים, בהרבה מאד סיקסים וסופות, כולל המוגדלים ביניהם, ועובד טוב.
אין צורך להחליף סוס מנצח!! :)
נשים בצד לרגע דיעה אישית לצורך העניין ונפתח מכסה מנוע של כל פרייבט ממוצע נכון להיום ונבדוק איפה הרגש/ יוניט שמפעילה את המאווררים נמצאת. איפה הוא נמצא? ברובם המוחלט של המקרים הרגש ימצא על הרדיאטור, במיקום שנמצא החל מהשליש העליון של הרדיאטור ומטה מהסיבות שציינתי. זה משהו שכל היצרנים עושים ומבססים את הפעלת המאווררים שלהם עליו שנים אחורה מאז שנכנס המאוורר החשמלי לרכבים בגלל הצורך בקירור למנוע רוחבי ולא טורי ולאחר מכן לצורך התיעלות.
המאוורר החשמלי או יותר נכון מערכת הקירור החשמלית צריכה לדעת וכמה שיותר במדויק מתי יש צורך לתגבר את הרדיאטור, וכדי לקבל את הקריאה הנכונה ביותר לדרישה הזו היא חייבת לקבל מידע על המים שיוצאים מהרדיאטור לפני שהם חוזרים אל המנוע כיוון שבנקודה הזו הם סיימו סופית את מעגל הקירור וזו הנקודה הכי קרה אליה הם הגיעו במחזור הנוכחי. המערכת צריכה לדעת מתי הנקודה הזו חמה מדי, משמע הרדיאטור צריך תגבור כיוון ששוב - המאוורר נועד לתגבר את הרדיאטור - לא לקרר את המנוע, ולכן ההפעלה שלו צריכה להתבצע רק ע"י הרדיאטור בנקודה שבה היצרן הספציפי החליט לשים את הרגש שלו (תלוי בתצורת הרדיאטור ומעגלי הזרימה שלו - דודים אנכיים או אופקיים, תעלות ישרות או מפותלות, רדיאטור מעורב קירור שמן גיר ועוד).
לעבוד על בערך ועל הפרשי טמפרטורה תמיד אפשר, וזה יעבוד גם עם חיישן ביציאה מהמנוע, אבל התנודתיות בחום המנוע תהיה תכופה יותר, המאווררים יעבדו יותר ומערכת החשמל תעבוד קשה יותר. אז זה עובד, אבל זה רחוק מלהיות אופטימלי וזאת בסופו של דבר השאיפה עם כל מערכת ברכב (הזרקה, הצתה, גם קירור ועוד).
golyat - אם בנסיעה עם מאווררים עובדים קבוע במהירות גבוהה עם מזגן הג'יפ שלך היה מתחמם אז אני כמובן חושב כמו שמיל, סיכוי לא רע שבנקודת זמן הזו היתה לך (אם עכשיו הכל תקין אולי כבר אין?) בעיה אחרת במערכת הקירור שלך, למרות שהתנאים שאתה מתאר הם קיצוניים ויכול לקרות מקרה כמו שתארת בשטח ב38-40 מעלות עם מזגן במהירות איטית. כבר נוכחתי להיות בסיקס ברמה גבוהה מאוד ובנוי נכון עם מזגן במצב כזה עם מזגן שהתקשה לקרר וחום שטיפס לאט, אבל מצבי קיצון הם סיפור אחר.
אגב "סיקסים טוחנים רדיאטורים"....
לכל מי שהחליט להישאר עם מניפה מכנית בסיקס שלו:
המפגש האלים בין המניפה לרדיאטור קורה רק כשתושבות המנוע עייפות.
ומכיוון שהתושבות המקוריות עשויות גומי שכשהוא מתיישן הוא עובר דפורמציה למצב צבירה שמזכיר מרשמלו, ואז כל יחידת ההנעה משחקת קדימה-אחורה ובזמן אימפקט כלשהו רתיעת המנוע קדימה מכניסה את המאוורר לתוך הרדיאטור ומרטשת אותו.
ועל הדרך לפעמים גם משמידים פילטר שמן ובעקבותיו את כל המנוע...
וידוא תקינות התושבות ימנע את זה.
תושבות פוליאוריטן על אחת כמה וכמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
נשים בצד לרגע דיעה אישית לצורך העניין ונפתח מכסה מנוע של כל פרייבט ממוצע נכון להיום ונבדוק איפה הרגש/ יוניט שמפעילה את המאווררים נמצאת. איפה הוא נמצא? ברובם המוחלט של המקרים הרגש ימצא על הרדיאטור, במיקום שנמצא החל מהשליש העליון של הרדיאטור ומטה מהסיבות שציינתי. זה משהו שכל היצרנים עושים ומבססים את הפעלת המאווררים שלהם עליו שנים אחורה מאז שנכנס המאוורר החשמלי לרכבים בגלל הצורך בקירור למנוע רוחבי ולא טורי ולאחר מכן לצורך התיעלות.
המאוורר החשמלי או יותר נכון מערכת הקירור החשמלית צריכה לדעת וכמה שיותר במדויק מתי יש צורך לתגבר את הרדיאטור, וכדי לקבל את הקריאה הנכונה ביותר לדרישה הזו היא חייבת לקבל מידע על המים שיוצאים מהרדיאטור לפני שהם חוזרים אל המנוע כיוון שבנקודה הזו הם סיימו סופית את מעגל הקירור וזו הנקודה הכי קרה אליה הם הגיעו במחזור הנוכחי. המערכת צריכה לדעת מתי הנקודה הזו חמה מדי, משמע הרדיאטור צריך תגבור כיוון ששוב - המאוורר נועד לתגבר את הרדיאטור - לא לקרר את המנוע, ולכן ההפעלה שלו צריכה להתבצע רק ע"י הרדיאטור בנקודה שבה היצרן הספציפי החליט לשים את הרגש שלו (תלוי בתצורת הרדיאטור ומעגלי הזרימה שלו - דודים אנכיים או אופקיים, תעלות ישרות או מפותלות, רדיאטור מעורב קירור שמן גיר ועוד).
לעבוד על בערך ועל הפרשי טמפרטורה תמיד אפשר, וזה יעבוד גם עם חיישן ביציאה מהמנוע, אבל התנודתיות בחום המנוע תהיה תכופה יותר, המאווררים יעבדו יותר ומערכת החשמל תעבוד קשה יותר. אז זה עובד, אבל זה רחוק מלהיות אופטימלי וזאת בסופו של דבר השאיפה עם כל מערכת ברכב (הזרקה, הצתה, גם קירור ועוד).
golyat - אם בנסיעה עם מאווררים עובדים קבוע במהירות גבוהה עם מזגן הג'יפ שלך היה מתחמם אז אני כמובן חושב כמו שמיל, סיכוי לא רע שבנקודת זמן הזו היתה לך (אם עכשיו הכל תקין אולי כבר אין?) בעיה אחרת במערכת הקירור שלך, למרות שהתנאים שאתה מתאר הם קיצוניים ויכול לקרות מקרה כמו שתארת בשטח ב38-40 מעלות עם מזגן במהירות איטית. כבר נוכחתי להיות בסיקס ברמה גבוהה מאוד ובנוי נכון עם מזגן במצב כזה עם מזגן שהתקשה לקרר וחום שטיפס לאט, אבל מצבי קיצון הם סיפור אחר.
איזה תרמוסוויץ׳ אתה ממליץ להתקין ביציאה או בתוך הרדיאטור? של כמה מעלות?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
הגיעה המניפה הגמישה..
חיפשתי פשרה בין המאוורר המכאני הכבד לבין מניפות חשמליות. התקנתי מניפות חשמליות. אבל בעליות לרמת הגולן בקיץ עם מזגן הרכב התחמם. אין לי מקום לפאן קלאץ.
היום הגיע מאמריקה מניפה גמישה. הרכבתי. מתאים ויושב יפה בתוך הכונס.
מחר שרב קיצוני. 42 מעלות בצל.
יוצא ב12 בצהריים לעלות עם מזגן מהכינרת לרמה. אם הפורד פוקוס לא מתחמם והוא עושה את זה כל יום אז גם הסיקס לא צריך להתחמם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d2246989cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0d954a6dab.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
רשמים לאחר שנתיים? שווה?
עובד יופי.
18 אינץ זה יותר מדי.
16 מספיק.
חבל שנגמרו המשלוחים חינם מאמזון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
עובד יופי.
18 אינץ זה יותר מדי.
16 מספיק.
חבל שנגמרו המשלוחים חינם מאמזון.
תזכיר לנו מותג ודגם? קישור?
flex a lite nilon fan.
standart rotation. 16 inch.
אלו הנתונים. לא יודע להעלות קישור.
תודה, ותוכל להרחיב לגבי הקביעה ש16 מספיק? לך יש 18? הבדלים, התאמה לכונס וכו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תודה, ותוכל להרחיב לגבי הקביעה ש16 מספיק? לך יש 18? הבדלים, התאמה לכונס וכו...
ה18 נכנס בכונס עם מעט מאוד מרווח.
כשהתקנתי אותו לא היה לי כונס. והכל היה טוב.
עכשיו יש לי ולכן עברתי למניפה עם פאן קלאץ שנכנסת בקונס.
שאמזון יחזרו לשלוח לארץ אזמין לי מניפה 16 אינץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
השתמשת בספייסר? הזמנתי את המניפה וניסיתי להרכיב אבל היא נוגעת בפולי של הקראנק בצורה משמעותית.. גם הברגים לא ארוכים מספיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
18 עבר טוב בלי כונס? אז למה התקנת כונס?
אכן צריך ספייסר וברגים ארוכים יותר.
המניפה 18 הרגישה גדולה מדי.
בלי כונס כל כניסה לשלולית גורמת לכל תא המנוע להרטב, מים שמשפריצים על המניפה מתפזרים ומתיזים לכל עבר. כונס מונע חלק מזה.
מעבר לזה המניפה פשוט גדולה מדי למנוע. מעל 2000 סלד זה נשמע כמו מנוע של רחפת. לכן לדעתי 16 זו המידה הנכונה.
יוני , גם מאיפה מקורית יושבת עם ספיסר... הוא לא מתאים?
לא... מדדתי והמקורי נותן בדיוק אינץ'.. אני צריך עוד חצי אינץ' לפחות. אני גם עם מנוע סופה.