תגובה: האם ניתן להוסיף לפורסטר Z מערכת X MODE
דרור, השאלה היא אם אתה כמדריך, גם רואה את הבלאי שהרכבים האלה צוברים בעקבות הנסיעה בשטח. גם בטיולים בהם לכאורה שום דבר לא נשבר או נדפק. יש לי הרגשה (תחושה בלבד)שהוריאטור (בכוונה מעליב אותו) לא אוהב את כל ההתחממויות, כנל לגבי הלימיטד סליפ וכו....
וזה לפני שדיברנו על חוסן מכלולים. שוב, תחושה בלבד (ודווקא הייתי שמח להתייחסות שלך לגבי חוסן ה"ברזלים", להרחבת הידע). כי הסובארו היחיד שיש לי נסיון איתו בשטח הוא הטנדר. (אגב למרות התדמית האייקונית שלו, היה טוחן ציריות ומפתח חופשים בקצב מפחיד. אם היו מנסים למכור רכב באיכות כזאת היום, היו פושטים רגל).
בתור אחד שמטייל הרבה עם הפורסטר (2008) שלי, יכול לומר שאין נזקים למעט בלאי מוגבר ברכיבים הרגילים (כמו בכל רכב שמטייל בשטח).
אצלי הגבהתי (ספייסרים, ולאחרונה עברתי לקפיצי הגבהה איירון מן) ומיגנתי.
צמיגי 50.50 יוקוהמה ג'אולנדר ו...זהו.
הטיולים שלי מתחלקים ל-2:
טיולי חמישי בערב - דגש על משחקי עבירות וחברותה.
טיולי משפחות- ארוכים, ציוד מלא.
ניכר בלאי ברכיבים הרגילים - גומיות מייצב, מוטות קישור, בולג'ויינטים.
ציריות? כלום.הוחלפו הקדמיות בסמוך להתקנת ההגבהה ומאז מעל שנתיים שקט.
תיבת הילוכים? כלום. הילוכים עוברים חלק גם בעומס.
מנוע? כלום. למעט בלאי טבעי. ולפני שיונתן יקפוץ, לא. מיסב פולי מזגן לא קשור לנהיגה בשטח.
חשמל? כלום.
מה שכן ניזוק- מערכת פליטה, נגרם כתוצאה משיקול דעת נהג מוטעה.
הרכב נוסע מצוין, ישר בלי רעידות. לאחרונה ביצעתי לו כיוון פרונט והמכון אמר שהזוויות היו תקינות.
המסקנה?
דרור כבר אמר אותה. מספר פעמים.
כל עוד זוכרים שהפורסטר הוא איננו רכב שטח "אמיתי", ומקפידים על לנהוג אותו - מגיעים רחוק מאוד.
בסופו של דבר, הבלאי תלוי בנהג/ת. בצורת הנהיגה שלכם, ביכולת קריאת השטח ובהבנה שלכם את האוטו. בסוג הטיולים, מתי אפשר ללחוץ אותו ומתי עדיף להרפות.
החלק שהכי סובל בדגמי סובארו פורסטר ו-XV (רכב ה-4X4 הנמכר ביותר בישראל, זו אותה מכונית בסופו של דבר אז אני מכניס גם אותה לדיון) הוא הפגוש הקדמי. זוית גישה בעייתית שבאה לידי ביטוי במיוחד בירידות, כאשר המשקל עובר קדימה וסוגר את הקפיצים הקדמיים. ואז הפגוש יורד ופוגש כל מיני אבנים ועצמים אחרים ונתלש ממקומו. ברוב המקרים אלה רק קליפסים שהשתחררו וקל לדחוף את הפגוש חזרה למקום. במקרים אחרים הקליפסים יישברו והפגוש עלול להיעקר בשלמותו. זה כבר לא נעים וכן יקר.
נקודת התורפה הבאה - צמיגים. קריעת צמיגים אינה נדירה בטיולים. ככה זה עם חתך נמוך והבעיה לא רק בסובארו. הצמיגים האלה לא זולים.
גיר רציף - לא אידיאלי לעבודת שטח. הוא פשוט לא אוהב עומסים מתמשכים. גם זה תלוי בצורת הנהיגה - תשננו לעצמכם לשמור על רצף תנועה. עוזר לעבירות וגם מוריד עומס מהגיר.
מעבר לזה - בלאי רגיל של נסיעה בשטח, כמו בכל רכב. בושינגים למיניהם, חופשים שעלולים להתפתח במערכות כמו הגה וכו'. מי שמטייל הרבה עם המכוניות האלה טוב יעשה אם ימגן את הגחון ובכל מקרה יצטרך לוודא את תקינותן בתדירות גבוהה יותר. בתיאוריה, מכוניות שהוגבהו עלולות לסבול מבלאי מהיר יותר בציריות ובפעמונים שלהם.
סך הכל מי שרוצה רכב משפחתי יומיומי שימושי, נוח ואמין ולהבדיל מכל שאר הקרוסאוברים - גם מהנה לנהיגה וגם בעל יכולת טיולי שבילים וגם קצת מעבר, אלה מכוניות אידיאליות מבחינתו. הטובות ביותר בקטגוריה.
----------
ואני מצטרף לקריאה לחזור לפרופורציות בנוגע לטנדר סובארו הקלאסי - הכלי המגניב הזה זוכה למעמד מיתולוגי בדומה לג'פ"ס M151. אבל כל מי שבאמת מכיר את צמד ליצני השטח המוטוריים הזה יודע שלפחות חצי מסיפורי העם והאגדות שנקשרו בהם הם אשכרה רק אגדות. החצי השני הגיע מאנשים שאינם ג'יפאים...
הטנדר והלאונה 4WD הישנים כבודם במקומו מונח, אבל הם לא היו רכבי שטח אמיתיים. גלגלי 13' זעירים, זויות מרכב בעייתיות, שימוש אגרסיבי בשטח דן אותם לבלאי עצום, וזה מלבד הליקויים הקשים בכל מה שקשור בבטיחות, בנוחות ובביצועים שאפיינו את תעשיית הרכב היפנית בשנות ה-80'. אז תרגיעו. קחו הכל בפרופורציות.
האם הבעיות בגיר הרציף בשטח, נכונות גם לפורסטר החדש? בסובארו טוענים שמדובר בגיר משופר עם יחסי העברה קבועים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בגיר רציף אין "הילוכים".
בתכל'ס זה וריאטור בדומה לקטנועים ול-SBSים - העיקרון הוא שני גלילים קוניים שמניעים זה את זה באמצעות רצועה/שרשרת שנעה עליהם. לוריאטור יש יחס העברה נמוך ויחס גבוה וביניהם אינסוף יחסי העברה. לכן הוא נקרא באנגלית CVT- Constant Variable Transmission - תמסורת משתנה-רציפה.
בדגמי XV עם מנוע 2.0 ופורסטרים מרמת גימור X ומעלה שמצויידים בשיפטרים מאחורי ההגה, יש 6 "הילוכים" כלומר יחסים מתוכנתים מראש. אם אני זוכר טוב, בדגם החדש הוסיפו עוד "הילוך, כדי להקטין פערים בין יחסי ההעברה הוירטואליים האלה. סך הכל יש שם 7 "הילוכים".
לא יודע מה "משופר" בגיר של הפורסטר החדש למעט עוד "הילוך". במבחן שעשיתי לו הוא באמת עבד יפה, אבל מכיוון שאני מכיר את שגעונות הגיר הרציף אני יודע איך להתנהג איתו כדי להקל עליו את החיים. אני לא בטוח שבידי לקוחות לא מנוסים, שיעשו טעויות ויכניסו את הגיר לסטרס מיותר, לא יצוצו התופעות הישנות של התחממויות הגיר ואבדן יכולת נסיעה (זמני).
חוצמזה, אם אתה רוצה עצה לחיים - אל תבנה על הסברים של אנשי מכירות. חלקם לא יודעים מאיזה צד נמצא המנוע. בתחום הזה הכרתי כמה אנשי/נשי מכירות (לאו ודווקא מסובארו) שאשכרה התקשו בנהיגה.