אף אחד ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Printable View
העיצה היחידה שיש לי לתת לך אחרי ההתנסות הבודדת של שבוע בסקוטלנד ...
להמנע מזה.
אבל ... יש שיחלקו עלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מנסיון בניו זילנד, חולק על גיא.
מדינה שמתוכננת כראוי לסגנון הזה ולכן התשתיות בהתאם.
אני יכול רק להניח שאוסטרליה כנל אבל אין לי נסיון שם.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
יותר נוח ונכון זה לשכור קראוון ורכב גורר, כך אפשר להכנס לערים לטובת קניות / טיול עם רכב רגיל והקראוון ממתין בחניון.
באוסטרליה הנסיעות ארוכות, לכן ככל שהמשאית גדולה יותר - זה מעייף יותר.
לכן גם שם אני ממליץ לשכור משהו בגודל של ואן, או ואן גדול, ולא משאית.
אוסטרליה וניו זילנד בנויות נהדר לטיול קרוואנים. באוסטרליה לא כל חור עם קמפינג אמנם, אבל יש בהמון מקומות, יש בכל הרמות, והחוויה נהדרת בהרבה מובנים, כולל המפגשים הלא אמצעיים עם מטיילים מכל העולם במטבח המשותף או בפינת המשחקים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה. ולשאלה המקורית- האם יש המלצות קונקרטיות לחברות השכרה של מוטורהום ועצות רלוונטיות ?
תודות.
באוסטרליה נושא ה - OUTDOORS מפותח מאד
אפשר למצוא פארק קרוואנים כמעט בכל חור עם פתרונות במגוון תקציבים ופינוקים בהתאם. בכולם חיבורי חשמל ומים צמודים ושירותים/מקלחות מרכזיים או פרטיים.
בתקופה שטיילתי שם עוד נסענו עם מפות אבל אני מניח שהיום הכל נמצא ברשת בקלות.
יש כמה רשתות של אתרי קמפינג - מנוי בהן יתן לך תנאים מועדפים באתרים שלהם
רק עכשיו ראיתי,
לפני 5 שנים היו שתי חברות רציניות לקמפרואנים קטנים ( בלי שרותים למקלחת, רק מיטה ומטבחון חיצוני) אחת זה jucy, שפעילה גם בניו זילנד ושמה של השניה ברח לי מהראש, בטח אזכר יותר מאוחר.
אם אתה רוצה משהו יותר מפואר אז יש את britz וכמובן החברות. גדולות כמו הרץ ואוויס.
אנחנו קנינו ולא שכרנו אז אני לא יודע לגבי מחירים.
בכל קרוואן פארק באוסטרליה יש שירותים ומקלחות נקיים.
מתי ולאן אתה מתכוון לנסוע?
איזה סוג טיול?
לא תוכל להכנס עם קרוואן לשבילי 4*4 ויש שם בלי סוף
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זאת החברה השניה, אנחנו קנינו דרכם לנד קרוזר אבל הבנתי שהם הפסיקו למכור ורק משכירים
https://www.travellers-autobarn.com....BoCklYQAvD_BwE
למרות ששנינו לא בדיוק מפונקים ואני פחות .. בכל זאת, האשה לא מפה ולא סבלה בצבא .. :)
( אבל גם שלך תוצרת חוץ :) )
האשה סבלה נורא מהשרותים, קטן מסריח ובאופן כללי לא כיף.
אני גם ניקיתי את זה .. עוד יותר לא נעים ולא כיף ומסריח ..
למרות שטכנית אפשר לשפוך את התכולה מאחורי כל שיח רענן .. זה לא מקובל ולא נעים ולכן מחפשים מקום שבוא מותר לעשות את זה, לפעמים יום שלם לא מצאנו.
גם המקלחת היתה מאד קטנה ולא נעימה .. למרות שהיה בה חימום .. אתה מתקלח כשרגל אחת בשרותים והרגל השניה על הקיר הנגדי. מאד לא כיף. זה דיי שבר את האשה. אני לא נורא סבלתי מזה, אבל בכל זאת טירונות גמרתי מזמן וכשאתה משקיע בחופשה .. מיקלחת זה מינימום ..
על המטבח לא היו לשנינו תלונות, סבבה .. גם המיטה היתה בסדר גמור.
מילוי מים , שוב .. מחפשים ומחפשים ולפעמים יום שלם שלא מצאנו איפה מותר למלא, למרות שקבלנו רשימת מקומות שמאפשרים .. הרשימה היתה לא מדוייקת וסתם לעצור ולשאול בכל תחנת דלק זה מבאס ומעכב ...
האוטו עצמו, מרעיש נורא .. למרות שהיו פה עיצות כמו לשים נייר סופג בין הצלחות וכו' .. זה לא באמת עזר וההידהוד בתוך האוטו היה פשוט נורא, רעש מתמיד זה מאד מעייף .. מה גם שהכבישים שם צרים מאד ומשאיות שמגיעות ממול ולפעמים קצת פולשות לצד שלך זה עניין מלחיץ .. נהיגה מאד מעייפת.
אתה גם מנוע מלהכנס להרבה מקומות, ערים, כפרים, אזורי קניות, החניה היא באזור של המוקצים .. רחוק .. לפעמים מאד רחוק. גם בכל מיני טירות אתה נאלץ להחנות עם האוטובוסים רחוק .. ואז מגיע איזה אוטובוס של סינים וחוסם אותך ולך תחפש ..
במקרה של סקוטלנד, כמעט בכל חניון יש שלט שאומר שאסור לישון שם בכלי רכב .. אי אפשר לרדת מהכביש איפה שרוצים ( גם כי הכביש מאד צר ולא תמיד יש שוליים ) וגם כי כל עלה של עשב הוא בבעלות של מישהו ויש גדר טלטלית .. אז גם קרה ששוטר דפק לנו על הדלת וגרש אותנו .. וגם קרה שישנו במקום עצירה למנוחה על הכביש .. מאד לא נעים אבל כשכבר אמצע הלילה ואתה לא רואה בעיניים .. חייבים לישון. כשכל משאית שחולפת מטלטלת את הקרואן מהרוח .. והרעש ..
בהרבה כבישים גם היה שלט "כביש רך" .. לא לרכב כבד .. כבישים מפותלים הריים .. היה קטע אחד שבתוך הסיבוב בעליה בכביש רטוב מגשם והאוטו ( הנעה קדמית ) ארוך וכבד התחיל לפרפר .. ומגיעים רכבים מקדימה ומאחורה ומאד קשה לתמרן למקום על השול עם קצת יותר אחיזה ולתפוס תנופה ולעבור את הקטע הקשה .. זה גם הלחיץ את האשה מאד ובאמת היה לא נעים ( בעיקר מכל הפקק שעשיתי שם עד שיצאתי מזה )
3 פעמים האשה דרשה לישון במלון בשביל מקלחת ושרותים נורמאליים ... וזה מוסיף עלות כלכלית גדולה ..
אז גם נתקלתי בבעיה איפה להחנות את המפלצת ולדאוג שמא יפרצו אליה בלילה ..
עוד משהו .. אוטו גדול וכבד .. ואיטי יותר מפרייבט. בסופו של דבר התכנון שלנו התבסס על הנסיון שצברנו בדרכים אבל עם רכב רגיל. פה גילינו שהספקנו בערך חצי ממה שתכננו כי הדרך לקחה לנו יותר זמן, למצוא חניה וללכת מהחניה לאתר וחזרה לקחה לנו יותר זמן לחפש מקום לינה והתארגנות ומילוי / ריקון מים וכו' לקח לנו יותר זמן ולא הספקנו חצי ממה שרצינו.
זה סוג הדברים שהפריעו לנו.
נכון שזה היה הנסיון הראשון שלנו אבל התוצאה היא שכנראה לא יהיה נסיון שני. לפחות לא באירופה.
לפני שיקפצו כל המכורים ל RV :) .. אני רושם בשם עצמי ! ( ואשתי ) אם לכם זה עובד .. אחלה ! אני בעד. זה עניין אינדבדואלי .. ומאד רצינו את זה .. קראנו המון ושוחחתי עם כמה מפה שיש להם נסיון ועודדו אותי .. במציאות .. זה דיי ביאס לנו את הטיול.
אולי בצפון אמריקה זה עובד יותר טוב ..
המסקנה של שנינו היתה בעיקר שהאוטו עצמו הוא הבעיה ( והמקלחת / שרותים ) , עדיף ( לנו .. ) אוטו רגיל ולינה בצימרים מזדמנים .. זה עבד לנו מעולה עד סקוטלנד ואחרי סקוטלנד .. עכשיו נצטרך לחזור לסקוטלנד .. בשביל להשלים.
תודה על הפירוט. מעניין לאללה..
מוזר מה שאתה אומר על המים, בספרד בכל תחנת דלק יש מים למילוי מיכלים. בהרבה מהם לדעתי גם תחנות ריקון לקסטה של השירותים.
אני עם וואן אז זה קצת אחרת.. לטובה ולרעה. אצלנו בוואן אין בכלל מקלחת.. או שירותים :) נכנס לכל מקום וחונה כמו פרייבט. באזורר ספרד יש הרבה שטחים פתוחים בדרך כלל אנחנו ישנים באמצע יער מזדמן. והיער הוא שירותים... או המקלחת..
הבעיה מתחילה כשקר ועדיין אין לנו מים חמים, אבל זה ברשימה.
שאלת על מוטור הום :)
לא על ואן.
אין לי נסיון בואן.
נכון שהיה ברז בכל תחנת דלק. אבל ... ושוב. אני מדבר על סקוטלנד. בחלק גדול מהן או שלא היתה גישה גם לא עם צינור מאריך. או שפשוט ניגש אליך בן אדם ישר כשאתה מנסה לחנות. ואומר לך. לא. ! בנימוס. אבל בנחישות.
וגם .. ייתכן שמחוסר נסיון עשינו טעויות ולא הבנו דברים.
גם אופציה.
אבל השורה האחרונה שלנו זה כנראה לא מתאים. כל אחד צריך לנסות לבד. ;)
כן, כן , מובן. סתם מנסה ללמוד משהו לקראת החוויה שלנו :)
חבל מאוד שככה התנהלת .
עם מוטורהום נכנסים ( לרוב כל לילה שני - תלוי במצב המיכלים והעייפות ) לקמפינג , שם יש מקלחות קצת יותר מרווחות , ושירותים כנ"ל .
כמו כן ריקון ומילוי מיכלים הם חלק מהעיסקה .
חניות "יבשות" ניתן לעשות בחניונים לצידי הכביש ( יש לא מעט שמרוחקים מהכביש ) .
בספטמבר עשינו את אנגליה וסקוטלנד במשך 22 יום - פשוט כיף אדיר !!!
סקוטלנד מדינה ממש מדהימה - אחת היפות שביקרתי בעולם ( חוץ מקוסטה ריקה - אבל זה יופי שונה ) .
האנשים מדהימים , והאינטראקציה שנוצרת בקמפינג עם תושבים מקומיים ותיירים - לא תחווה את זה בצורה אחרת .
עבורי זה כבר הטיול ה- 14 במספר עם קמפר , כולל טיול עם הוריי בגיל 84 !!! במשך שבועיים רצופים - עד היום הם מתגעגעים לזה .
הרכב שאני קיבלתי בסקוטלנד היה חדש עם 3000 מייל ולא הרעיש ולא קירקש כלל , כנראה שחשבת לחסוך ופנית ישירות לסוכנות מקומית .
לתשומת ליבך - עלות ההשכרה דרך סוכן בארץ ( אני שוכר דרך ראלי קרוואנים בחדרה ) לא יותר יקרה מאשר ישירות מדילר מקומי אך מבטיחה שקט נפשי - הסוכן יודע לדרוש ולקבל את מה שאתה לא יודע - וזה בכל פעם אני נוכח מחדש .
אילן
יכול להיות ;)
אבל זה מאחורינו ..
היי;
אני מטייל מזה עשר שנים במוטורהומים באמריקה ואירופה, עבורנו - זה משהו מדהים.
לטיול האחרון בסקוטלנד הצטרף אלינו זוג ששכר מוטורהום באדינבורו, ללא שום ניסיון.
ההנאה שלהם הייתה מושלמת, כנ"ל גם זוגות ששכרו (בפעמים קודמות) מוטרוהומים באיטליה.
קבלו לינק לכתבה על הטיול, כולל מידע שימושי ומסלול לדוגמה: https://cars.walla.co.il/item/3194362
אז לא לפחד. זו לא חופשה למפונקים אלא לשוחרי טבע , עם נכונות לעבוד קצת, וליהנות מבישול עצמי ולינה במוקמות מדהימים. הנהיגה בצד שמאל קצת מבלבלת, אבל קל להתרגל.
וממש לא נכון לשפוך את הביוב 'בטבע', ממש לא עניין.
נכנסים כל יום שני או שלישי לחניון מסודר, ממלאים ומרוקנים, מתפנקים קצת, וקדימה.
אם יש למישהו ניסיון בטיול קראוון/מוטורהום באוסטרליה, אשמח לקבל מידע על ההתנהלות בהזמנת חניונים תוך כדי תנועה - אפליקציות ופורומים מומלצים וכו'.
תודה !
ב 2013 ביליתי כמה חודשים בקמפינגים של אוסטרליה.
רשת קמפינגים גדולה היא big4, אם אתה מתכוון להיות שם הרבה זמן או באזורים היקרים אז כדאי לעשות כרטיס חבר שלהם.
אפליקציה טובה לקמפינגים היא wikicamp, אתה יכול למצוא קמפינגים בסביבה שלך לפי נתונים שאתה מחפש ולקרוא ביקורות.
אנחנו לא הזמנו מראש, כשהגענו לאזור שרצינו להשאר בו פתחנו את האפילקציה ומצאנו קמפינג, היו פעמים בודדות שלא היה מקום.
ברוב אוסטרליה אסור לשהות בלילה מחוץ לקמפינגים וזה נאכף.
תודה
אנחנו כבר שבועיים עם מוטורהום של maui, החוף המזרחי של אוסטרליה, 3 ילדים, חוויה מדהימה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...608858e435.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...beb8c95a61.jpg