ועדיין נכשל ב moose test...
https://youtu.be/xoHbn8-ROiQ
למה...?
אסף, למה אתה לא "מתאמץ" עוד קצת בשביל ויגו וזהו?
Printable View
ועדיין נכשל ב moose test...
https://youtu.be/xoHbn8-ROiQ
למה...?
אסף, למה אתה לא "מתאמץ" עוד קצת בשביל ויגו וזהו?
האמת שעד הדגם הקודם של הנווארה, הוא הקפדתי להשמיץ אותו בכל שרשור רלוונטי (יש לי נסיון עם האנטר ועם נווארה דור קודם, וההאנטר פשוט לעס אותה בשטח וירק בזלזול.
לאור המבחנים על הנווארה החדשה, אני ממש מחכה לשים יד על אחת כדי לבדוק מה העניינים שם.
עושה רושם שלאור ההיצע/מחיר של suv, חדשים ובלי להזכיר את צה שמתחולל במחירון הרנגלרים,
הsuv הבא בכלל לא יהיה suv, אלא טנדר.
עריכה,
עכשיו ראיתי שכתבת ניסאן "לא טנדר".
אח של נבארה.
כן אני יודע מה אתם חושבים ותמיד הייתי במיעוט.. אין לי כוח בחום הזה לכתוב... אבל יש טיעונים טובים.
אסף.
לא הבנתי, מה הישתנה?
חשבתי שמשווים טנדרים, suv יפניים כאלה ואחרים יש, יש גם קוריאנים שיספקו את הדרישות.
ניסאן, לא טנדר, אח של נווארה, אתה מתכוון ל אקס-טרה?
אני מתכוון לפתפיינדר.
הסיבה היא בדיוק מה שנכתב. המסקנה בין ויגו להאנטר - שויגו עדיף. אבל צריך להתאמץ = להשכיב יותר כסף ובסוף להתפשר על שנתון די נמוך או קילומטרז' גבוה או שניהם.
באותו כסף יש SUVים שונים שלמרות שמראש כיוונתי לטנדר, נראה לי כדאי יותר לברוח כמה שנים קדימה בשנתון.
ולמה מכולם דווקא פת'פיינדר? אני אשב ליד מקלדת נורמלית ואפרט.
אסף.
יש כמה קיטים לפאת'פיינדר שמעלים אותו לרמה גבוהה מאוד בשטח. בארה"ב משפרים אותם לצמיגי 35" בלי בעיה...
אז ככה...
הכל מתחיל כמו שכתבתי, בכיול מחדש של סדר עדיפויות ושל הפנאי שלי.
בסופו של יום המטרה היא לא רכב זה או אחר אלא לטייל עם הילדים.
טנדר נראה הדבר המתאים והרב שימושי ביותר. אבל עם ההבנה של העדיפות של ויגו על פני האנטר, ועם ההבנה שעל ויגו 2008 צריך לשלם בין 75 ל 80 אלף על כלי לא הכי רענן או מעל 90 על כלי שמור עם קילומטרז' נמוך - החלטתי לעשות רוורס קטן ולהסתכל שוב על האופציות.
בבחינה רחבה יותר של השוק והחוקים החדשים אני גם מבין שכדאי לי מאוד רכב יורו 5 מתוך הבנה שאני אחזיק בו 5 שנים וגם שעדיף רכב m1 על פני n1.
מה נותן ביצועים כביש ושטח מעל המינימום שאני מחפש, אמינות טובה וזמינות טובה של חלקים במחיר סביר?
ובכן.. פת'פיינדר רכב מוצלח בכביש ובשטח, עם הגבהה צמיגים ואפילו לפני נעילה ובטח אחריה - הוא לא נופל בכלום למשל מויגו עם הגבהה וצמיגים.
מבחינת אמינות - קודם כל הפתפיינדר R51 שיש לנו בישראל נהנה מהמכללים של הדגם האמריקאי עם המנוע v8 כלומר תיבת העברה דיפרנציאלים וציריות שמיועדים למעל 400 כ"ס - ויש עבורם חלקים גם בשוק האמריקאי וגם בשוק האוקיאני ובדרום אפריקה ובמזרח. כלומר זה דגם די נפוץ על הגלובוס.
בעיות אופייניות - רבות נכתב על הסעפת פלסטיק של החימום, שמובילה להתחממות. יש גם את הקולר גיר שיש עדויות על כאלה שהתבקעו. אבל זה בשנתונים הישנים יותר.
בניגוד למיצו וטויוטה שחולקים את אותה מערכת הזרקה מזרקים ושסתומים - כאן באותה מערכת בדיוק יש פחות בעיות מזרקים ופחות בעיות בכלל. זה כנראה תוצאה של אחד משני דברים - סינון דלק יותר טוב, והעובדה שבזכות הבעיות שכתבתי עליהן קודם, הולך מנוע על התחממות לפני שמזרקים הולכים.
מעשית בדקתי ומצאתי שהדגמים אחרי מתיחת הפנים נהנים מהמוניטין היפני של טיפולים בזמן וזהו - לאורך שנים.
עוד יתרון הוא המנוע 3 ליטר שהוא לא אותו מנוע יפני בנפח טיפה גדול יותר, אלא מנוע v6 שאפשר למצוא בגרסאות הדיזל של אינפיניטי, הוא כבר הופך את הנבלה למשהו די מהיר, ועם גיר 7 הילוכים זה גם עסק שקט חלק וחסכוני. בכל העולם הדגם החזק נחשב אמין וחסכוני יותר... ובמבחן שערכנו לו כשיצא, מאוד נהנינו.
מתלים נפרדים.. לא חיסרון מבחינתי. גם להאמר יש מתלים נפרדים. הבעיה היא שנעילה אחורית יש רק ARB. זה כן בעיה. אבל בקרת האחיזה נהדרת.
חוץ מזה המידות נכונות הפרופורציות טובות, סידור הגחון מתאים לשטח, שיפורים בשני חצאי הכדור ובשני עברי הגלובוס...
והכי חשוב... במחיר של ויגו 2008 עם קצת מזל אני כנראה אצליח לקנות פת'פיינדר 2012 עם פחות מ200 אלף ק"מ. כלומר עם הראש מנוע המקורי - בול בזמן להחלפה יזומה של אותו עכביש ארור ולהפרדת קולר גיר - כטיפול מונע לבעיות הידועות של הדגם.
הבעיה היא שאין הרבה ועכשיו אחרי שכתבתי את כל זה פתאום תהיה דרישה בשוק. אז דיר בלאק תשאירו לי אחד טוב ועדיף 3 ליטר.
אסף.
אז אם לתמצת... עברת מסרנים של רקוול בריו לדנה 60\70 בננ לifs/irs?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זה ייגמר בלי-סינג חדשה עם הנעה קדמית 2X4 .
מזל טוב להולדת כאבי הגב ( או התינוק )
איפה שנסעת עם הקאמפר .. אז גם איקס וי יהיה שדרוג ;)
וזה נוח לגב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לגבי סעפת המים לחימום הפנימי (העכביש) אפשר למצוא בחו"ל ב70 דולר.
אתה בטח תוכל להחליף את זה לבד (דורש ריקון של נוזל הקירור).
צריך להחליף פעם ב7 שנים או 150 אלף ק"מ אז זה לא צריך להיות שיקול בכלל. לא הכרתי שיש בעיה עם מצנן הגיר.
אם תרצה הזדמנות לנהיגה כדי להיזכר אז צור קשר (אבל מודל 2007 :-( ).
לא נבהלת מifs. זה יפה.
חבר שאני מטייל איתו סובל מפיתוח חופש בבוקסות משולשים ובלי קשר, צורך בכיוון פרונט ובאק מדי פעם.
בנוסף, עושה רושם שהטורבו נוטה למות יותר מהר מברכבים מקבילים. מדובר על הדגמים הישנים יותר (2006 או 2008), לא יודע מתי עשו שינוי במנועים.
מעבר לזה,
בקרת המשיכה יותר איטית מזאת של הדיסקברי (לשם ההשוואה) ובד"כ מגיעים לכמעט עצירה כשהיא מואילה בטובה לעזור.
כמו כן,
אין לי השוואה למהלכי מתלה של טנדרים, אבל אחרי הגבהה סטנדרטית, הרכב הצליב בכל מקום (תופעה של מתלים קשיחים עם מהלך קצר).
כאמור דגם יחסית ישן.
אסף תודה, זה בסדר... יש במשפחה אחד שנת 2012.
אני קצת נזהר מהדגם לפני מתיחת הפנים. לא בגלל ההבדלים המהותיים שאין ביניהם (בקרת אחיזה הרבה יותר יעילה, עוד 20 כ"ס), יותר בגלל הגיל, והעובדה שרבים סבלו מהתחממויות כן או לא בגלל העכביש.
נגיד מצאתי אחד 2009 באחלה מחיר קילומטרז' נמוך והסטוריית טיפולים נקיה ויפה מהתחממויות. נשאר לי עודף להגבהה צמיגים ונעילה. על פניו עסקה עדיפה. כבעלים של 2007 - ממה תמליץ לי להיזהר?
אסף.
הניסיון היחידי שלי עם הפאתפאיינדר לא נגמר בטוב... גם היה חסר איזה 4 ליטר ברדיאטור, אבל אני מודה שזה לא מייצג (בעיקר משעשע).
ביד שלי זה פולי אלטרנטור שהתפחלץ. אין פולי = אין רצועה = אין משאבת מים... וזה קרה בשטח אש של סיירים.
https://www.youtube.com/watch?v=CYm_nMNo-lI
תוכל לפרט יותר לגבי:
"בבחינה רחבה יותר של השוק והחוקים החדשים אני גם מבין שכדאי לי מאוד רכב יורו 5 מתוך הבנה שאני אחזיק בו 5 שנים וגם שעדיף רכב m1 על פני n1."
אמנם ראיתי את התכתובות האחרונות בנושא אבל הלכתי לאיבוד בהגבלות החדשות ומה קשור ל8 נוסעים ומה לגיל הרכב.
איפה ניתן להבין איזה מהרכבים בשוק הם יורו 5 ןm1 או n1, וההגבלות בהתאם לשנתון.
ואולי עדיף שרשור חדש?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני מכין כתבה בנושא.. זה לא על רגל אחת מתברר. אבל גם לא קשה מדי כל עוד נמנעים מרכבי יורו3 ובמבט צופה פני עתיד גם יורו4 על הכוונת אבל יש עוד כמה שנים.
אסף.
אם תמצא רכב עם המדרגות צד מפלסטיק המקוריות אז כנראה הוא לא נסע כמעט בשטח, צריך לפרק או להחליף למגיני סף רציניים.
דברים שאני סבלתי מהם (רכב בן 11 עם 220 אלף ק"מ שמשמש אותי כרכב יומיומי ומטייל הרבה בשטח, מחזיק כ3 שנים): שיפוץ מסרק הגה, החלפות בוקסות במשולשים קדמיים, החלפת תפוחי הגה, החלפת בולג'וינט אחד, החלפת מוח גיר, החלפת בוקסות לבושינגים במיתלים אחוריים.
כל אלה היו כתוצאה מריג'קטים בטיפולים או בטסטים חוץ ממוח הגיר שגם איתו איכשהו הגעתי בנסיעה למוסך.
הפעם היחידה שהייתי צריך גרר היתה לאחר ששברתי דיפ' קידמי במעלה מאיר כתוצאה מכיוון לא טוב ונסיעה לא נכונה שלי. המרווח בין המגן לביצה מאוד קטן והמכה עברה אליו.עדיין יצאתי עצמאית עם הנעה אחורית מהשטח.
הצמיגים עם חתך 65 הם על סף המידה שמאפשרת להוריד אויר. אני חטפתי כיפופים בג'אנטים ומאז אני מוציא פחות אויר. יש מצב שאפשר לעבור לג'אנט 16. במודל החדש יש כאלה עם ג'אנט 18 וחתך נמוך.
גובה הגחון לא בשמיים גם לאחר ההגבהה ובסיס הגלגלים ארוך אז צריך לשים לב במעבר תלוליות. כפי שאתה בטח יודע זה לא הרכב לטיולי אקסטרים (אבל יכול לעבור את כל מסלולי הטיול הרגילים כולל אלה שנחשבים די אתגריים).
זוית הנטישה לא משהו והפגוש האחורי לפעמים חוטף. אני בכוונה שומר אותו משוחרר ככה שכשהוא חוטף מכה אני מחזיר אותו מיד למקום בטפיחה קטנה. יש פאת'פיינדרים שהחליפו לפגושי מתכת מקדימה ומאחור עם זויות משופרות.
נכון שמהלך המיתלה לא מהארוכים ביותר מה שגורם לו להניף גלגלים אבל עדיין הוא יתקדם אפילו רק בעזרת בקרת האחיזה.
שים לב ששני המושבים בשורה 3 מתאימים רק לילדים.
הדברים החיוביים: השמן במדיד לא זז אפילו במילימטר בין הטיפולים, גם נוזל קירור כמעט שלא צריך למלא. המנוע לא עשה לי אף פעם שום בעיה. מבחינת המנגנונים והאיבזור הכל עובד (ויש איבזור מאד עשיר ברמה שיש למעט רכבים). התנהגות הכביש טובה והנסיעה יותר שקטה מהיונדאי i30 של אישתי. לא היתה לי בעיה של עשן באף טסט.
אולי כשהוא נמכר כחדש היו טובים ממנו במחיר לא הרבה גבוהה, אבל היום המחיר שלו כמשומש מאוד אטרקטיבי. ל"ק באותו שנתון יעלה כפול. אמנם המעטפת של הל"ק יותר גבוהה אבל לא תמיד צריך להגיע למעטפת. חוץ מזה העבירות יותר ממה שהיא תלויה ברכב היא תלויה בנהג.
אם כבר עברת ל 4 מתלים ניפרדים אז למה לא פג׳רו?
סביבות 2010/11 תמצא אחד כמעט באותו תקציב, נוח(עד כמה שאפשר עם מתלים ניפרדים והגבהה כמו כולם בקטגוריה הזאת, , אישית אחרי הגבהה מרגיש נוקשה אבל אין לי חמה להשוות, לא נסעתי בפתפיינדר מוגבה רק סטנדרטי ומשנתון מוקדם ממה שאתה מחפש), חזק, נעול...
ואם כבר עברנו ל ifs למה לא דיסקו 3 משנתון אחרון לדגם, נוחות נסיעה אחרת לגמרי, כל הפיצ׳רים שקיימים בדגם בגימור הגבוה וכו' וכו', כל המידע נימצא ברשת...
שקלתי גם זה וגם זה.
אסף.
אחרי לא מעט גרוטאות שראיתי, רצה הגורל ונפלה הזדמנות לקנות ויגו במצב לא רע.
פרטים בקרוב..
אסף.
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תתחדש
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מזל טוב.
היצע הפת'פיינדרים אכן נמוך עד לא קיים, ואני עוקב ברמה יומימיות כבר כמעט חצי שנה. למרות כל מה שנאמר פה אני דווקא מעדיף את הגירסה הסטנדרטית (SE) מאשר המשודרגת (LE), אבל זה בטח עניין של טעם.
מרוב ייאוש חזרתי בעצמי לחפש ל"ק 04-05 ששם ההיצע אמנם גבוה אבל למצוא אקזמפלר סביר ולהגיע בזמן לכל מקום בארץ בהתראה של דקה (כי אחרת הוא כבר נחטף) - מייאש בערך באותה מידה כמו להמתין לפרסומו של פת'פיינדר נורמלי ..