-
תגובה: תופעת חשמל ממש מוזרה,האורות עובדים גם כשהממסר מנותק,איך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
התקנתי כרגע "מגבר אורות ייעודי" (לא שניי ממסרים רגילים) לאור גבוה/נמוך ומיקמתי אותו בחזית הרכב ממש בין שניי הפנסים, ההתקנה בוצעה ממש לפי הספר(בהדרכת חשמלאי רכב)עם כל ההלחמות/סופיות/פיוזים אך לצערי גם זה לא פתר את בעיית האורות המהבהבים והמתג/ממסר המתקתק ומתחמם כשמחליפים אורות לגבוהים, מה עוד ניתן לעשות? לסלול צמה חדשה ישירות מהמצבר דרך ממסר עד המתג המחליף בקבינה?
ידידי אתה ממשיך להתעקש לנסות לסלול כביש עוקף בלי לגעת בבעיה.
כפי שאמרתי - לא נכון ואפילו
מסוכן
לנסות לשפר את המעגל לפני ש'איפסת' אותו למצב של אפס תקלות. זו הקדמת העגלה לפני הסוסים.
לפניך שתי ברירות, ושתי אלה בלבד:
1. ללמוד ללמוד קודם את הבסיס לחשמל רכב ואז להוציא את הריתמה החוצה ולסדר את העניינים מהשורש, ורק משם תחליט האם כן\לא להתקין כל מיני נוספים לפי הצורך. אולי תתחיל כאן: מי מפחד מחשמל
2. להפסיק עכשיו ומיד כל התעסקות ברכב ולהשאיר אותו בידיים מקצועיות של חשמלאי רציני (בדגש על רציני) אחרת זה יעלה לך בדמים.
זו המלצתי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
התקנתי כרגע "מגבר אורות ייעודי" (לא שניי ממסרים רגילים) לאור גבוה/נמוך ומיקמתי אותו בחזית הרכב ממש בין שניי הפנסים, ההתקנה בוצעה ממש לפי הספר(בהדרכת חשמלאי רכב)עם כל ההלחמות/סופיות/פיוזים אך לצערי גם זה לא פתר את בעיית האורות המהבהבים והמתג/ממסר המתקתק ומתחמם כשמחליפים אורות לגבוהים, מה עוד ניתן לעשות? לסלול צמה חדשה ישירות מהמצבר דרך ממסר עד המתג המחליף בקבינה?
ידידי אתה ממשיך להתעקש לנסות לסלול כביש עוקף בלי לגעת בבעיה ואתה בכיוון של לשלם על זה ביוקר.
כפי שאמרתי - לא נכון ואפילו מסוכן לנסות לשפר את המעגל לפני ש'איפסת' אותו למצב של אפס תקלות. זו הקדמת העגלה לפני הסוסים.
1. ללמוד קודם את הבסיס לחשמל רכב ואז להוציא את הריתמה החוצה ולסדר את העניינים מהשורש, ורק משם תחליט האם כן\לא להתקין כל מיני נוספים לפי הצורך. אולי תתחיל כאן: מי מפחד מחשמל
2. להפסיק עכשיו ומיד כל התעסקות ברכב ולהשאיר אותו בידיים מקצועיות של חשמלאי רציני (בדגש על רציני) אחרת זה יעלה לך בדמים.
זו המלצתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
תבדוק מינוסים טובים בכל המערכת (גם למתג אורות וגם לפנסים עצמם)
אני אבדוק מחר מינוסים לכל ארבעת הפנסים, למתג המחליף גבוה/נמוך אין מינוס?יכול להיות דבר כזה?יש לו רק 3 רגליים, אחד פלוס מתח ישיר מהמצבר ועוד שניים לאורות גבוה/נמוך. גוף המתג המחליף עצמו אמור להיות מוארק לגוף מתכת שזה למעשה המינוס שלו?
-
תזהר!
למתג מחליף אורות לא אמור להיות מינוס... הוא רק מנתב את הפלוס מהכניסה לאחת משתי היציאות.
יש לך מנורת ביקורת?
נשמע שאילו היית יודע להשתמש בכזו היית מבין הרבה יותר טוב את המעגל.
נתק את חיבורי המנורות מהצמה בשביל שלא תעבוד בבדיקה על עומס.
שים פיוז תקין ובעל ערך לא גבוה וקח ליד מנורת ביקורת.
היא תיתן לך אינדיקציה מה קורה על החוטים בלי שתעמיס עליהם זרם גבוה וככה תוכל לבדוק בנחת ובלי חשש מה משתבש.
אבל בשביל זה אתה צריך להבין איזה חוטים יש לך שם.
תצייר לך את המעגל ותציין את צבעי החוטים וככה גם תקבל מושג וגם תוכל להעלות לכאן את הציור ותקבל עזרה ממשית.
אם תמשיך בדרך הזו שלך לפחות תתזמן את ההמשך ללג בעומר ותזמין אותנו למדורה...
-
בדיון הקודם, אני חושב שצירפתי לך סכמת חשמל מקורית של הרכב שלך. אם לא, מצא אחת.
צריך לעבור על החיווט לפי הסכמה.
תוך כדי להגיע למפסק מפסק ורכיב רכיב ולבדוק את התפקוד שלהם עם רב מודד או נורת ביקורת.
החשש שלי מהצירוף של התקלות הוא משהו (מתג) שנשרף וגרם גם לבידודים להישרף. מכאן אתה בנזק מתגלגל ולכן המלצתי על החלפת צמה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אני אבדוק מחר מינוסים לכל ארבעת הפנסים, למתג המחליף גבוה/נמוך אין מינוס?יכול להיות דבר כזה?יש לו רק 3 רגליים, אחד פלוס מתח ישיר מהמצבר ועוד שניים לאורות גבוה/נמוך. גוף המתג המחליף עצמו אמור להיות מוארק לגוף מתכת שזה למעשה המינוס שלו?
למחליף גבוה נמוך לא צריך מינוס.
למתג אורות עצמו צריך מינוס (ובחלק מהרכבים הוא מקבל את המינוס מהמגע של המפסק בלוח המכוונים, ואם שם יש עודף צבע אז יכולה להיות שם בעיית מינוסים)
בנוסף לרוב יש מינוס בצמה קרוב לחזית (גם פה לרוב מדובר בבורג שמתחבר לגוף המרכב) וגם זו נקודת כשל פוטנציאלית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בדיון הקודם, אני חושב שצירפתי לך סכמת חשמל מקורית של הרכב שלך. אם לא, מצא אחת.
צריך לעבור על החיווט לפי הסכמה.
תוך כדי להגיע למפסק מפסק ורכיב רכיב ולבדוק את התפקוד שלהם עם רב מודד או נורת ביקורת.
החשש שלי מהצירוף של התקלות הוא משהו (מתג) שנשרף וגרם גם לבידודים להישרף. מכאן אתה בנזק מתגלגל ולכן המלצתי על החלפת צמה.
אסף.
אסף, כשל לא מצריך החלפת ריתמה אלא אם אתה לא רוצה להכנס לתרשימים והלחמות. בשני המקרים הריתמה ממילא על השולחן ותיקון כשל - גם מתגלגל - משאיר 99% מהחיווט ללא שינוי.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
כשיש קצר, בידודים ניתכים ונשרפים ויש הפתעות שלא מוצאים אותן עד הקצר הבא.
בשלב מסויים בשיקולי עלות תועלת, ובעיקר סיכון לקצר נוסף - עדיף כבר להחליף. במיוחד במקרה הזה שמדובר במכונית אמריקאית שיש עבורה צמה חדשה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשיש קצר, בידודים ניתכים ונשרפים ויש הפתעות שלא מוצאים אותן עד הקצר הבא.
בשלב מסויים בשיקולי עלות תועלת, ובעיקר סיכון לקצר נוסף - עדיף כבר להחליף. במיוחד במקרה הזה שמדובר במכונית אמריקאית שיש עבורה צמה חדשה.
אסף.
כשהריתמה על השולחן נגמרות ההפתעות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
ידידי אתה ממשיך להתעקש לנסות לסלול כביש עוקף בלי לגעת בבעיה.
כפי שאמרתי - לא נכון ואפילו
מסוכן
לנסות לשפר את המעגל לפני ש'איפסת' אותו למצב של אפס תקלות. זו הקדמת העגלה לפני הסוסים.
1. ללמוד
ללמוד קודם את הבסיס לחשמל רכב ואז להוציא את הריתמה החוצה ולסדר את העניינים מהשורש, ורק משם תחליט האם כן\לא להתקין כל מיני נוספים לפי הצורך. אולי תתחיל כאן: מי מפחד מחשמל
זו המלצתי.
- - - Updated - - -
ידידי אתה ממשיך להתעקש לנסות לסלול כביש עוקף בלי לגעת בבעיה ואתה בכיוון של לשלם על זה ביוקר.
כפי שאמרתי - לא נכון ואפילו מסוכן לנסות לשפר את המעגל לפני ש'איפסת' אותו למצב של אפס תקלות. זו הקדמת העגלה לפני הסוסים.
1. ללמוד קודם את הבסיס לחשמל רכב ואז להוציא את הריתמה החוצה ולסדר את העניינים מהשורש, ורק משם תחליט האם כן\לא להתקין כל מיני נוספים לפי הצורך. אולי תתחיל כאן: מי מפחד מחשמל
זו המלצתי.
כל ההתעסקות והעקשנות שלי לפתור את הבעיות ברכב הנ"ל בעצמי זה בשל החשש שלי לתת את הרכב לאדם אשר אינו בקיא ומכיר היטב את הרכב שכאמור כבר מאוד ישן ועבר לא מעט התקנות וקומבינות מקומיות במהלך השנים, אני כבר פחות או יותר מכיר את "השיגעונות" שלו ואני מפחד שייגעו שם בדברים שלא קשורים אפילו בטעות ולך תניע אותו אח"כ ובכלל לך תבין איך להחזיר את המצב לקדמותו שכאמור כרגע מניע ועובד מצוין.
אני צריך חשמלאי רכב מאוד פדנט בעל ניסיון (מומלץ שמכיר רכבים אמריקאים)ובעיקר עם הרבה סבלנות ורצון לעבוד על רכב כזה ולצערי איני מכיר אחד כזה.מה גם שאני מעדיף להיות נוכח בזמן העבודה על הרכב.מכירים מישהו כזה (רצוי באיזור חולון/מרכז)שאתם יכולים להמליץ לי עליו בעיניים עצומות שאפשר לסמוך עליו?
-
מקובל.
אז לך על האופציה של עבודה עצמית, פרק את הריתמה מהאוטו ופרוס על השולחן - ותלמד ביסודיות הלכות חשמל כאמור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
כל ההתעסקות והעקשנות שלי לפתור את הבעיות ברכב הנ"ל בעצמי זה בשל החשש שלי לתת את הרכב לאדם אשר אינו בקיא ומכיר היטב את הרכב שכאמור כבר מאוד ישן ועבר לא מעט התקנות וקומבינות מקומיות במהלך השנים, אני כבר פחות או יותר מכיר את "השיגעונות" שלו ואני מפחד שייגעו שם בדברים שלא קשורים אפילו בטעות ולך תניע אותו אח"כ ובכלל לך תבין איך להחזיר את המצב לקדמותו שכאמור כרגע מניע ועובד מצוין.
אני צריך חשמלאי רכב מאוד פדנט בעל ניסיון (מומלץ שמכיר רכבים אמריקאים)ובעיקר עם הרבה סבלנות ורצון לעבוד על רכב כזה ולצערי איני מכיר אחד כזה.מה גם שאני מעדיף להיות נוכח בזמן העבודה על הרכב.מכירים מישהו כזה (רצוי באיזור חולון/מרכז)שאתם יכולים להמליץ לי עליו בעיניים עצומות שאפשר לסמוך עליו?
-
יש לדעתי בדיוק מה שאתה מחפש.
עושה הרבה עבודות לחברים ממועדון החמש.
יסודי מהסוג הישן והטוב ומבין עניין.
גם המחירים שלו נוחים מאוד.
נמצא באחד הרחובות הקטנים ליד צומת הולץ כך שגם המיקום תפור עליך
איציק
*052-2729945
-
פניתי היום לחשמלאי רכב(סתם אחד ליד העבודה)והסברתי לו בדיוק את הבעיה,בהתחלה נרתע וסירב לעבוד על הרכב בטענה שהוא עמוס בעבודה ואין לו זמן ולאחר מכן הציע "פיתרון" ואמר מה שניתן לעשות בשלב הראשון הוא לסלול 3 חוטים טובים/עבים חדשים ישירות מהפנסים/מצבר אל המתג המחליף גבוה/נמוך וכך למעשה נבין אם הבעיה/הקצר הוא על הקו בין הפנסים למתג המחליף או שבכלל בינו לבין המתג אורות הראשי,מה דעתכם הכיוון נכון?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
הפוך גוטה הפוך...
את הכבל האמצעי אתה משאיר.
אתה סולל חוט חדש מהמצבר (עם פיוז על הקו) לרגל 30 של שני הממסרים (שים לב שמה שאתה סולל מספיק עבה לצרכנים שאתה מפעיל)
את שני הכבלים הנוספים אתה חותך באמצע. את הצד שמגיע מהמפסק אתה מחבר לרגל 86 (מעגל הבקרה)
ואת הצד שהולך למנורות אתה מלבר לרגל 87 (מעגל זרם גבוהה)
את כל זה (הממסרים והפיוז והכבל מהמצבר) הייתי ממקם על כנף שמאל של האוטו בתוך התא מנוע ולא בקבינה אבל זה לא חובה
סללתי היום כפי שהציע עירא כבל חדש עבה/מסיבי ישירות מהמצבר דרך פיוז (15 אמפר
0ועד לתוך הקבינה וחיברתי אותו לרגל 30 ביחד של שניי הממסרים שמיקמתי ממש ליד המתג המחליף והבעיה אכן היסתדרה,אין תיקתוקים מהממסרים ,אין ריצוד/היבהוב אורות כשמחליפים לאורות גבוהים,אין התחממות ממסרים וחוטים, למעשה המתג המחליף גבוה/נמוך אינו מתחמם בכלל אפילו מרגיש ממש קר למגע כאילו לא עובר דרכו בכלל מתח/חשמל.
אז מה לדעתכם/הערכתכם היתה הבעיה מלכתחילה שגרמה למעשה למתג המחליף להתחמם ולהישרף?
-
אין מה להיות מופתע. משתמשים בממסר כדי שהזרם לא יעבור בתוך הקאבינה ולא יגרום לדליקה במקרה של תקלה. לרוב הממסרים יושבים בתא המנוע, מעבר לקיר האש. הממסר דורש מזכרוני עשרות מילי אמפרים למיתוג וזה מה שעובר בידית נורמאלית...
-
אז מה שיש אצלי כרגע זה גם "מגבר אורות ייעודי" שיושב בתא המנוע ממש בקרבת המצבר והפנסים וגם שניי ממסרים "רגילים" 4 רגליים מתחת להגה ממש בצמוד למתג המחליף גבוה/נמוך וכל זה על אותו קו למעשה,זה בעיה?
-
אני מנחש שזה אותו אילתור שפחות או יותר היה קודם. רק שעכשיו אתה יודע מה קיים כי אתה עשית אותו. בדיוק כמו שהבעלים הקודמים ידע...
-
לא, מה שהיה קודם היה ככל הנראה "מקורי" ללא ממסרים ,היה למעשה חיבור ישיר בין הפנסים למתג המחליף ,עכשיו אני חיברתי את כל האורות דרך ממסרים, גם את המגבר אורות הייעודי אני התקנתי עכשיו בניסיון לפתור את התקלה, הוא לא היה לפניי כן אצל הבעלים הקודמים.
-
אני הפסקתי לעקוב באיזה שלב אבל זכור לי שבהתחלה כתבת על ממסר מתקתק. בכל אופן כמו שכתבתי בעבר אני אישית לא מכיר חיה כזו שנקראת מגבר אורות. זה שם שהדביקו להוספת עוד ממסר על הקו בנוסף למה שקיים (בין אם קיים או לא קיים ממסר מקורי) ואישית חוץ מדיפנדר אני לא מכיר עוד רכב שאין לו ממסר לאורות.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
במכוניות אמריקאיות רבות אין ממסר והזרם כולו עובר דרך הידיות ועושה מה שעושה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני הפסקתי לעקוב באיזה שלב אבל זכור לי שבהתחלה כתבת על ממסר מתקתק. בכל אופן כמו שכתבתי בעבר אני אישית לא מכיר חיה כזו שנקראת מגבר אורות. זה שם שהדביקו להוספת עוד ממסר על הקו בנוסף למה שקיים (בין אם קיים או לא קיים ממסר מקורי) ואישית חוץ מדיפנדר אני לא מכיר עוד רכב שאין לו ממסר לאורות.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אכן כפי שציינתי בהתחלה(והבנת נכון) מצאתי איזה ממסר מאולתר על קו האורות מתחת להגה שנעשה כנראה אצל הבעלים הקודמים של הרכב אוליי (כמעט בטוח)אפילו בעקבות אותה הבעיה של התחממות החוטים והידית ושרפתה אבל עובדה שאפילו הוא לא עזר הפעם(נראה לי שלא הותקן נכון) ולכן היה מתחמם ומתנתק ביחד עם הידית עצמה.אגב , "מגבר אורות ייעודי" מכיל בתוך מארז אחד(בגודל של 4 ממסרים רגילים) בעצם זוג ממסרים "בריאים" וכן נתיך(זכוכית או רגיל תלוי בסוג המגבר) לכל ממסר וגם החיווט כבר מוכן בפנים .
מה שנותר לעשות הוא למקם את הממסר בקרבת המצבר/פנס/כנף , לחתוך במקום את שני החוטים שהולכים לתאורה הקדמית ןלחבר לממסר בכניסה ויציאה מתאימים , וכן יש לסלול כבל + עבה להזנה מהמצבר .
הכל נראה יותר אסתטי ויותר נכון משני ממסרים בודדים "רגילים" עם חיבור של ארבעה כבלים לכל ממסר + נתיכים .
וכפי שבועז ציין ישנם רכבים אמריקאים שאין להם ממסרים על קוו האורות הראשיים במקור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ההסבר בכללי הוא שבמקור כל הזרם (+) של האורות היה עובר דרך הידית, בלי ממסר.
זה יוצר עומס גדול שבסוף הידית לא עומדת בו ונמסה.
אחד הפתרונות האפשריים הוא להריץ כבל פלוס עבה ישר מהמצבר דרך ממסר לאורות.
רצוי לעשות ממסר נפרד לגבוה ונמוך ואז הם מקבלים את הפיקוד מהידית אורות אבל נושאים במרבית העומס.
אצלך כנראה המעקף עם הממסר והמעגל הראשי רצים במקביל ולכן גם בלי ממסר האורות גם דולקים אבל העומס יפול רק על הידית.
לטעמי המצב האידיאלי הוא ידית תקינה שמעבירה רק פיקוד לממסרים.
בלי עומס בכלל.
לכן הייתי ממליץ להחליף לידית תקינה ולחווט את היציאות גבוה נמוך לשני ממסרים רגילים שיובילו זרם גבוה מהמצבר למנורות.
בקיצור ולעניין ,כל מה שרשם פה בועז זה ככל הנראה המצב שהיה ברכב מלכתחילה והניסיון לפתור את הבעיה ע"י הבעלים הקודם ע"י הוספת הממסר המאולתר שהותקן לא בדרך הנכונה ולכן גם לא ממש עזר, ולבסוף הפיתרון שאני ביצעתי שמופיע בשורה האחרונה בציטוט של בועז.
-
האם הוספת ממסרים ע"מ להפחית את העומס/זרם על מפסקים למינהם במיוחד ברכבים ישנים נחשב לפיתרון יעיל ונכון לטווח הארוך הוא שזה למעשה רק פיתרון זמני של עצלנים/חפארים שלא באמת פותר את הבעיה אלא רק עוקף אותה לזמן מוגבל?
-
המפסקים תכל'ס לא בנויים לסרמים האלה לאורך זמן. כלומר על הנייר אולי כן, אבל עם השנים והלכלוך והציפוי שנשחק..... הם לא.
לכן מקובל להשתמש בממסרים- גם ברכב חדש וגם כתוספת לרכב ישן.
אסף.
-
אבל זה באמת עובד ומאריך את חיי המפסק/ידית לאורך זמן(שנים) או שזה למעשה רק פיתרון זמני בלבד שמחזיק זמן קצר עד שהמפסק ייתחמם ויישרף שוב?
-
זה לא פתרון זמני אלא פתרון נכון שמוריד את העומס מהמפסקים ומשאיר אותם רק עם העומס הזניח של הפיקוד על הממסרים.
זה הדבר הנכון שהיצרן היה צריך לעשות והתקמצן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ההסבר בכללי הוא שבמקור כל הזרם (+) של האורות היה עובר דרך הידית, בלי ממסר.
זה יוצר עומס גדול שבסוף הידית לא עומדת בו ונמסה.
אחד הפתרונות האפשריים הוא להריץ כבל פלוס עבה ישר מהמצבר דרך ממסר לאורות.
רצוי לעשות ממסר נפרד לגבוה ונמוך ואז הם מקבלים את הפיקוד מהידית אורות אבל נושאים במרבית העומס.
אצלך כנראה המעקף עם הממסר והמעגל הראשי רצים במקביל ולכן גם בלי ממסר האורות גם דולקים אבל העומס יפול רק על הידית.
לטעמי המצב האידיאלי הוא ידית תקינה שמעבירה רק פיקוד לממסרים.
בלי עומס בכלל.
לכן הייתי ממליץ להחליף לידית תקינה ולחווט את היציאות גבוה נמוך לשני ממסרים רגילים שיובילו זרם גבוה מהמצבר למנורות.
בועז,מה לדעתך/הבנתך הבחור(הבעלים הקודם) ניסה להשיג בזה שהתקין את הממסר במקביל למעגל אורות הראשי?
-
אני לא חשמלאי, הידע שלי מוגבל ואני לא משוכנע מה היה שם ולא בטוח שגם אתה הבנת עד הסוף מה עשו שם.
בהנחה שאכן היה מעגל מקביל, והחוטים שם היו עבים יותר הניחוש שלי שהם נשאו במרבית העומס או לפחות התחלקו בו עם המעגל המקורי.
-
יכול להיות שהפיתרון הזה כן עבד לו לפניי 18 שנה שהרכב היה יותר "חדש" ואכן הצליח קצת להפחית את העומס מהמתג המחליף.
אבל מה ההסבר לכך שישנו רק ממסר רגיל אחד? ולמה הוא "משתגע/מתקתק" ומתחמם רק כאשר האורות על מצב גבוה?
-
אנחנו לא מכירים ולפעמים אני ישיר. אנא קבל את הדברים כמו שהם, ואל תחפש את האישי, כי אין אישי שהרי אמרתי - אנחנו לא מכירים.
אני כן חשמלאי, וגם מהנדס חשמל, וגם עוד כמה דברים.
אתה מתעקש לדעת, בלי לנסות ללמוד לעומק, תוך שאתה יורה מהמותן.
כך עבדו ב-67, אולי גם ב-48.
גם בועז שעזר לך, יודה, אני מניח, למי היה פונה כשהיו לו בעיות חשמל שלא הצליח לפתור לבד. וכדי שיהיה ברור - אין לי אינטרס ולא לקחתי מעולם שקל מאיש יעוץ או אפילו עבודות חשמל.
יש אפשרות סבירה למה יש רק ממסר אחד ואפילו יותר מאחת. כנאה שלעולם לא תדע מהי אם לא תלמד לעומקו את נושא החשמל.
כל רעיון שיועלה פה, בהעדר הכרה עם החיבורים וסכימת החיווט הוא בזבוז לריק של מילים ושל ביטים על השרת, שכן אתה עצמך לא יודע להסביר מה היה שם.
כיוון שזה כבר הרכב השני שלך בו מתגלות תקלות חשמל, לפחות למיטב זכרוני, וכבר אמרתי לך יותר מפעם אחת שלאור "איכות" שאלותיך ותשובותיך, אין לך הבנה בחשמל, אבל יש לך המון רצון לעשות, לצערי - ללא סדר והגיון.
חשמל מחייב עבודה מסודרת, לפי הספר, או שיום אחד יש אפר ועפר (אחרי השריפה).
כולי תקווה בשבילך שהיום הזה לא יגיע.
ואם הדברים קשים - התנצלותי מראש כלפיך. חשוב לי לכתוב אותם כאן, כדי שיבינו גם אחרים - חשמל הוא לא משחק, הוא גם לא משמיע רעשים קודם. הוא פשוט מדליק, או שורף, או מתיך, או תוקע, ללא התראה מוקדמת - אם הדברים לא נעשו כמו שצריך.