לא יודע. לא קנינו אוטו יד שניה. רק מכרנו.
אבל לאחות של אשתי יש סוכנות מרצדס. .. אני אתקשר לשאול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
לא יודע. לא קנינו אוטו יד שניה. רק מכרנו.
אבל לאחות של אשתי יש סוכנות מרצדס. .. אני אתקשר לשאול.
עוד דבר שמשפיע מאוד על מחירי הרכב החדש הוא שחוץ מהמיסוי השערורייתי, המדינה מגנה על יבואני הרכב מתחרות.
אם היו חמישה דילרים לג'יפ , טויוטה, או כל רכב אחר, הייתה תחרות על כספו של הלקוח והתמקחות אמיתית על המחיר.
קמה וועדה בראשות ירון זליכה, והגיעה למסקנה חד משמעית שצריך לפתוח את השוק לתחרות, מסקנותיה נגנזו.
אם רכב 0 ק"מ עולה לפחות 10,000 (ולפעמים גם 20), אז ברור שהיבואנים עושים הנחות לחברות הליסינג וההשכרה.
הסיפור נורא פשוט, כדי שהחברות האלה יפסידו פחות, הן מקבלות הנחה גדולה ואז "אמורות" לעשות הנחה של 10-15%
במכירה.
בשנים האחרונות הייתה ירידה במחירי מכוניות ה"יוקרה" והמכוניות הקטנות, דווקא הדגמים שנפוצים בליסינג לא ירדו
בהם המחירים, ברור שזה כדי לא להוריד את ההון העצמי של החברות האלה במכה.
אז נכון שהמדינה שוחטת במיסים, אבל גם היבואנים חזירים לא קטנים (עם תמיכה של קרטל הליסינג/השכרה).
העליתי את התאןריה הזאת של רכבים גנובים פה ... צחקו עלי.
ציטוט ... החברים שלך לא מבינים כלום מהחיים. ( ברוסית ציבעונית ) .. זה מכוניות חדשות מהסלון.
( היינו היום ליד סלון של מרצדס, היו אנשים בפנים ...הרבה אנשים )
ובנימה משועשעת .. חיכינו למונית של גטטט כ 6 דקות ליד הבית של החבר גורקי ( ההוא מהפארק ) ובעוד אבא שלי מנסה לספור ריינג׳ רוברים ( ומאבד את הספירה בסוף ... ) אני ספרתי 17 קאיינים ועוד 6 מהדגם שדומה ל 911 אבל עם 4 דלתות ... לא יודע מה המספר שלו.
לא בטוח שכולם גנובים מאירופה. [emoji6]
אני גם מצאתי איך אפשר ליבא פאטריוט לארץ [emoji6]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7105015d9a.jpg
אף אחד לא אמר לך שהכל גנוב, אבל בחייאת גיא, קצת הגיון.
למבורגיני/קאיין/פרארי/ריינגרובר חדשים ליד בלוק דיור ציבורי במזרח אירופה נראה לך כמו משהו סביר?
גם במדינות הייצור אלו רכבים מאד יקרים, אז זול ממדינת המקור זה לא יכול להיות.
על זה תוסיף עלויות הובלה, מיסים כמה קטנים שיהיו, שכירות לנציגות מכירה, ורווח לדילר המקומי, וכל זה מסתדר לך הגיוני מחוץ לבלוק אפרורי במזרח אירופה?
ומה המשכורות..? ומה רמת ההכנסה של אנשים.
אלי רכבי יוקרה שגם במדינות הייצור לא להרבה אנשים יש אפשרות לרכוש.
אז בטח במדינות שעדיין נחשבות על גבול הנחשל וסופר מושחת.
חבר שעבר לאוסטרליה אמר שהמשכורת שלו הרבה יותר גבוהה, מצד שני הוא משלם 900דולר לשבוע שכ״ד על בית שבארץ הוא שילם 8000שח לחודש.. כולל ארנונה.
אז מה שהוא חוסך בסופר יוצא ביציאה אחרת.
דורון.
יש פה פערים לא נתפסים בין אנשים.
ומרכז מוסקבה זה לא מזרח אירופה.
אתה בקלות יכול למצוא בחניה אחת ג׳יגולי מתפורר משנת 69 שבן אדם גר בו. ולידו בחניה בנטלי חדשה לגמרי.
אני אצלם מחר.
יש פה אנשים שנכנסים לסופר וקונים 3 פרוסות לחם ובקבוק קבס וזה כל האוכל שלהם. ו30 מטר משם מסעדה שארוחה לזוג תגמר ב 1000₪ ...
ויש פה כסף שנשפך כמו מים. אולי בערים נידחות המכונית הכי יקרה זה דאסטר ( אולי כמו דובנה למשל ..או בריאנסק ששם רואים דאסטרים ברחוב כמו שפה ריינג׳ ) ויש פה את הצנטרום של מוסקבה שברמזור אחד עומדות יחד 6 פורשות 3 ריינג׳ רוברים ועוד שני יונדאי איי 40 וטסלה אדומה אחת.
היום גם ראיתי שני טויוטה פריוס. וחשבתי לעצמי שמעבר להצהרה פוליטקלי קורקטית ... זה דיי טיפשי לקנות פה כזה אוטו.
זה כמו שרשור המילקי רק מגולה אחרת ....
באופן מאאאאד כללי ברוב אם לא כל מדינות הגוש הסובייטי לאחר שעברו שינוי משטר , מבחינה כלכלית נוצרו למעשה שני עמדות עשירים מאד ועניים מאד...מעמד הביניים נשחק עד לא קיים וזו עיקר הבעיה שם.
זה בעיקר בולט במדינות ברית המועצות לשעבר (ע"ע אוליגרכים..) אבל גם במדינות אחרות בגוש כמו רומניה (זה מה אני מכיר קצת יותר לעומק).
אז התמונה המוטורית שמצייר לנו גיא בהחלט הגיונית
לדורון: אולי זה קשור לעלות המגורים. גם בישראל בשכונות על-גבולהמצוקה אתה יכול לראות מכוניות יקרות יחסית. בסופו של דבר, דירה משמעותית יותר יקרה מרכב דרג ביניים, ואולי זה המצב במוסקווה.
הדירות במוסקבה יקרות להחריד ומי שיש לו דירת שיכון צריך להיות לו כסף (אלא אם הוא גר בדירה הזו עוד מלפני נפילת הקומוניזם).
תוסיף לזה את תורת השופוני (שקיימת גם אצלנו לא מעט) ואז צריך שעון יקר, בגדים יקרים ורכב מפואר (ואפשר לגור בחורבה
עם מי חלודה בברז) ותקבל את התופעות שגיא מספר עליהם.
בפקקים שאני עמדתי במוסקבה היו יותר ריינג'ים ופורשות (4-6 נתיבים לכל כוון) מאשר אנשים ברחוב (וגם זה לא היה מעט).
Seriously... הגענו למצב שאנחנו מקנאים במצב ברוסיה. מדינה כושלת שתוחלת החיים הממוצעת לגבר בה עומדת על 66 שנה. מדינה שהחינוך, הרפואה ושלטון החוק ממש לא מתפקדים בה.
בעבודתי הקודמת שלחו אותי לפגוש לקוחות מתחום התקשורת ברוסיה (בעיקר במוסקבה אבל גם בעיר פרם). כייף זה לא היה !
הייתי מבין אם היינו מקנאים באוסטרליה, קנדה, גרמניה, אנגליה, ואולי עוד כמה מדינות באירופה (שגם הן ממש לא מושלמות) אבל רוסיה??? נסחפתם !
שלא תבינו אותי לא נכון, המצב פה לא מושלם. יש שחיתות שלטונית, מס הכנסה גבוה, לא כייף לעבור טסט עם רכב ישן וגם השכנים לא משהו. אבל בחיאת... החיים פה לא רעים בכלל.
יאיר (גילוי נאות: חייתי לא מעט שנים במדינות שנחשבות מצויינות ולמרות הכל חזרתי לארץ ואני גאה לגדל את ילדי פה)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...58d851cb40.jpg
דבושקה עם בנטלי יפיפה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...90a7ac0827.jpg
ופה ניסיתי לעשות פנורמה של 100 מטר בערך ...7קאיין ואחת 911
זה בשביל אסף
לאחד החברים במשרד יש טוארג. הוא משתדל לנסוע בחורף יותר במטרו ופחות באוטו ...
למה ?
כי מתחת ל 10 מעלות מינוס רק הדלת של תא מטען נפתחת ואז הוא צריך לזחול עד מושב הנהג עם המעיל וכו... ולא כיף
[emoji23][emoji23]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a850c5abfe.jpg
איך זה בהצלבות ....