-
תגובה: שכבה גאוגרפית מדוייקת של כל שמורות הטבע והגנים הלאומיים המוכרזים והמאושרים
לא מבין בכל המושגים המסובכים שלכם.
אולי במקום להתווכח על איךקוראים למי שצייר את המפה, מישהו שבתחום יקח על עצמו ליצור שכבה לאורוקוס? בבקשה?
-
תגובה: שכבה גאוגרפית מדוייקת של כל שמורות הטבע והגנים הלאומיים המוכרזים והמאושרים
הרעיון של הבחור שהתחיל את זה היה טוב, אבל הוא בעצם היה צריך לדרוש יפורסם לציבור באתר של הרט"ג או המפות של ישראל את גבולות שמורות הטבע,
ושזה יהיה נגיש לכל אחד, הוא בעצם נתן לרט"ג אפשרות להגיד : "נתנו לכם"
-
פרסמתי קובץ KMZ עם שכבת שמורות הטבע והגנים הלאומיים המוכרזים בקבוצת הפייסבוק של מפת הטיולים הפתוחה - Israel Hiking
https://www.facebook.com/groups/994960670559126/permalink/1903042229750961/
משתמשי OruxMaps יכולים להוסיף אותה ע"י:
מפות -> אפשרויות שכבות -> טען שכבת KML/SHP
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
משתמשי OruxMaps יכולים להוסיף אותה ע"י:
מפות -> אפשרויות שכבות -> טען שכבת KML/SHP
עובד יפה!
מעולה, תודה :)
-
מעולה!
תודה.
קצת שיחקתי עם זה, וראיתי שרוב השמורות בשכבה, מוקפות בקוו כבר במפה הבסיסית של הisrael hiking.
-
2 קבצים מצורפים
דבר אחד לא מסתדר לי עם מה שהפקח אמר לי בסוכות בשטח ,
לדבריו ציר צבעי הרמון מ כביש 40 זאת שמורת טבע ( מה שמסומן בחיצים אדומים )
במפה כמה שצמוד לדרך לא בשמורה
קובץ מצורף 121388
- - - Updated - - -
גם באיזור מצוקי דרגות השמורה לא מסומנת
קובץ מצורף 121389
-
2 קבצים מצורפים
העלתי את השכבה שפורסמה, יחד עם מפות שבילנט עדכניות, וניתן לראות כמה דברים מעניינים. מצורפות דוגמאות (באדום גבולות השמורה כפי שמופיעות בפרסום מעלה, בירוק צהוב הגבולות בשבילנט)
קובץ מצורף 121392קובץ מצורף 121393
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
דבר אחד לא מסתדר לי עם מה שהפקח אמר לי בסוכות בשטח ,
לדבריו ציר צבעי הרמון מ כביש 40 זאת שמורת טבע ( מה שמסומן בחיצים אדומים )
במפה כמה שצמוד לדרך לא בשמורה
קובץ מצורף 121388
כל הכבוד על חדות העיניים! גוגל ארץ העלים חלק מהשמורות והגנים מתחת לתצלומי הלווין. העלתי את השכבות לגובה 50 מטר מעל אדמה, ועכשיו אפשר לראות את גן לאומי צבעי רמון משני צידיו של הכביש (באדום).
קובץ מצורף 121394
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
שמורת "מצוק ההעתקים" באזור מצוקי דרגות לא הוכרזה עדיין
-
מטורף כל מה שאתם מדברים פה ...
מה זה אומר העליתי ב 50 מטר ...
מי מה כמה ולמה ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אני מניח שסטיד התכוון לכך שכעת הנקודות הן 50 מ' גבוה יותר מהערך הקודם שלהם, כלומר אם קודם נקודה מסוימת הייתה בגובה 100 מ' מעל פני הים, כעת היא בגובה 150 מ' (הנ.צ. כולל 3 ערכים - lon, lat וגובה).
זה פותר את הבעייה שהמקומות מסוימים הנקודות היו למעשה מתחת לפני השטח ונעלמו....
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מטורף כל מה שאתם מדברים פה ...
מה זה אומר העליתי ב 50 מטר ...
מי מה כמה ולמה ??
תצוגה ויזואלית.
שיטה נפוצה במערכות GIS לטובת הבלטת תצוגה.
בתוכנות מסויימות מספיק שבסדר ההצגה הם ״למעלה״ בהיררכיה, באחרות אתה ״מעלה״ אותן בצורה מלאכותית מעל פני השטח.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
כל הכבוד על חדות העיניים! גוגל ארץ העלים חלק מהשמורות והגנים מתחת לתצלומי הלווין. העלתי את השכבות לגובה 50 מטר מעל אדמה, ועכשיו אפשר לראות את גן לאומי צבעי רמון משני צידיו של הכביש (באדום).
קובץ מצורף 121394
שמורת "מצוק ההעתקים" באזור מצוקי דרגות לא הוכרזה עדיין
איך עושים את זה ב Google Earth ?
אני רוצה את זה בטאבלט שלי בשטח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
כל הכבוד.
תודה
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
איך עושים את זה ב Google Earth ?
אני רוצה את זה בטאבלט שלי בשטח
תוכל להסביר טוב יותר מה אתה שואל?
גוגל-ארץ יודע לפתוח קובץ KML או KMZ.
התוכנה דורשת חיבור לרשת לכן פחות מתאימה לשימוש לא מקוון.
אם אתה מתעניין בתצלומי הלוויין (תצ"ל)כבסיס לניווט (מפה) - אפשר להכין בעזרת יכולות יצירת המפה של אורוקס (יש להשתמש בקובץ מקורות מפה מעודכן הכולל את המקורות שכבר אינן בקובץ המקורות המגיע מיצרן התוכנה (שלא רצה להסתבך עם נושא זכויות היוצרים)) או בעזרת תוכנה כמו MOBAC.
הסברים כיצד עושים זאת פרסמתי בפורום הניווט כאן מספר פעמים בעבר (וחבל שגם שרשור זה לא נמצא שם).
-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...848c950453.png
אופרואוד רצים קדימה !
תרפרשו את השכבות .. יש אחת חדשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אופרואוד רצים קדימה !
תרפרשו את השכבות .. יש אחת חדשה
עבודה יפה.
הסימבולוגיה שהם שמו לא כ"כ מתאימה למפות הרקע של Israel Hiking ושל שבילנט (ואני מניח שגם לחלה"ט).
קשה להבחין בהן בגבול השמורה והצביעה גם ממסכו מדי את התוכן מתחת לה.
היא יותר מתאימה לשימוש עם צילום הלוויין של גוגל.
היה כדאי אולי להדגיש את הקו התוחם (ולהשאיר אותו דק וברור) ולשנות את ה"מילוי" של הפוליגונים.
-
מקפיץ את השרשור עקב חידוש מרעיש.
בעקבות התביעה של עמותת מחזירים את הטבע לציבור את רט"ג והעניין הרב שיצרה, ניסיתי לבדוק מה התחדש בתחום פרסום שכבה עדכנית של שמורות מוכרזות וגנים לאומיים בתוקף.
לאחר חיפושים באתר המידע הממשלתי ובאתר הרט"ג והתייעצות עם גיא זומר, שהוא זה שפעל מולם לאורך השנים לשחרר את המידע לציבור, הסתבר שבהתאם להבטחה של הרט"ג להנגיש את המידע לציבור, הם אכן מאפשרים הורדת שכבה עדכנית.
זה אמנם לא נגיש דרך אתר מאגרי המידע הממשלתיים (Data.gov.il) וקשה להגיע למידע אם לא יודעים מה לחפש, אבל זה שם.
בשבילי לפחות, זה חידוש גדול :rolleyes: וראוי לומר תודה לרט"ג שעמדו במילתם.
על כל פנים, בכדי להוריד את הקובץ יש להירשם בקצרה ואז ללחוץ על הקישור ולבחור בשמירת קישור בשם (Save Link As) ומה שמורידים זה תיקייה מכווצת עם קבצי השכבה (Shapefile), ששמה מעיד על תאריך העדכניות שלה.
אנשי Israel Hiking ואנשי Off-Road, במידה ואתם טרם מכירים - אני משוכנע שציבור המשתמשים (ואני ביניהם) יודו לכם על שיפור רמת העדכון של הגבולות באפליקציות/מפות שלכם.
בעת ההרשמה להורדת המידע מאשרים את תנאי השימוש:
- המידע בשכבה זו עדכני ליום הוצאתו. על המשתמש האחריות לבדוק את עדכניות המידע בכל זמן נתון.
- לכל תוכנית מקומית/מפורטת (שמורת טבע או גן לאומי) יש תקנון (הוראות תכנית) משלה, והמידע הגאוגרפי אינו ממצה את המידע שבתקנונים. לשם עיון בתקנונים יש לפנות לאתר מנהל התכנון. כך לגבי כל ש"ט/ג"ל מוכרזים, יש לעיי [כך במקור]
- דיוק המידע הוא על פי התשריט הפרטני (הקשיח) לכל תכנית.
- אין להסתמך על מידע זה לכל צורך שהוא. יש לבדוק באופן פרטני את הגבולות והסטטוסים עם אגף תכנון ברט"ג.
- אין לבצע כל שינוי בשכבה ובמידע.
- העיון במידע הינו בכפוף לאמור במסמך המלווה "שכבות שמורות טבע וגנים לאומים – מסמך הסבר" (מספטמבר 2016). המידע בשכבות שמורות טבע וגנים לאומיים – תכניות מפורטות, הינו של רט"ג, והמידע בשכבות תכניות המתאר המחוזיות והארציות הינו של מנהל התכנון במשרד האוצר. לרט"ג או למנהל התכנון (בהתאמה) זכויות יוצרים על כל המשתמע מכך. רט"ג או משרד האוצר לא יישאו בכל אחריות לשימוש ו/או לתוצאות השימוש בנתונים.
- כל המוריד שכבה מכל סוג, מתחייב לדאוג לכך שרשימת כללים זו תצורף בעת פרסום/העברת המידע או חלקים ממנו.
-
יש שם הפרדה בין שמורה מוכרזת למוצעת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
מקפיץ את השרשור עקב חידוש מרעיש.
בעקבות התביעה של עמותת מחזירים את הטבע לציבור את רט"ג והעניין הרב שיצרה, ניסיתי לבדוק מה התחדש בתחום פרסום שכבה עדכנית של שמורות מוכרזות וגנים לאומיים בתוקף.
לאחר חיפושים באתר המידע הממשלתי ובאתר הרט"ג והתייעצות עם גיא זומר, שהוא זה שפעל מולם לאורך השנים לשחרר את המידע לציבור, הסתבר שבהתאם להבטחה של הרט"ג להנגיש את המידע לציבור, הם אכן
מאפשרים הורדת שכבה עדכנית.
זה אמנם לא נגיש דרך אתר מאגרי המידע הממשלתיים (Data.gov.il) וקשה להגיע למידע אם לא יודעים מה לחפש, אבל זה שם.
בשבילי לפחות, זה חידוש גדול :rolleyes: וראוי לומר תודה לרט"ג שעמדו במילתם.
על כל פנים, בכדי להוריד את הקובץ יש להירשם בקצרה ואז ללחוץ על הקישור ולבחור בשמירת קישור בשם (Save Link As) ומה שמורידים זה תיקייה מכווצת עם קבצי השכבה (Shapefile), ששמה מעיד על תאריך העדכניות שלה.
אנשי Israel Hiking ואנשי Off-Road, במידה ואתם טרם מכירים - אני משוכנע שציבור המשתמשים (ואני ביניהם) יודו לכם על שיפור רמת העדכון של הגבולות באפליקציות/מפות שלכם.
בעת ההרשמה להורדת המידע מאשרים את תנאי השימוש:
- המידע בשכבה זו עדכני ליום הוצאתו. על המשתמש האחריות לבדוק את עדכניות המידע בכל זמן נתון.
- לכל תוכנית מקומית/מפורטת (שמורת טבע או גן לאומי) יש תקנון (הוראות תכנית) משלה, והמידע הגאוגרפי אינו ממצה את המידע שבתקנונים. לשם עיון בתקנונים יש לפנות לאתר מנהל התכנון. כך לגבי כל ש"ט/ג"ל מוכרזים, יש לעיי [כך במקור]
- דיוק המידע הוא על פי התשריט הפרטני (הקשיח) לכל תכנית.
- אין להסתמך על מידע זה לכל צורך שהוא. יש לבדוק באופן פרטני את הגבולות והסטטוסים עם אגף תכנון ברט"ג.
- אין לבצע כל שינוי בשכבה ובמידע.
- העיון במידע הינו בכפוף לאמור במסמך המלווה "שכבות שמורות טבע וגנים לאומים – מסמך הסבר" (מספטמבר 2016). המידע בשכבות שמורות טבע וגנים לאומיים – תכניות מפורטות, הינו של רט"ג, והמידע בשכבות תכניות המתאר המחוזיות והארציות הינו של מנהל התכנון במשרד האוצר. לרט"ג או למנהל התכנון (בהתאמה) זכויות יוצרים על כל המשתמע מכך. רט"ג או משרד האוצר לא יישאו בכל אחריות לשימוש ו/או לתוצאות השימוש בנתונים.
- כל המוריד שכבה מכל סוג, מתחייב לדאוג לכך שרשימת כללים זו תצורף בעת פרסום/העברת המידע או חלקים ממנו.
רק שכחת קישור :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש שם הפרדה בין שמורה מוכרזת למוצעת?
לא בדקתי עדיין את התוכן, אך נדמה לי שאמור להיות שם רק מוכרז ובתוקף .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
רק שכחת קישור :)
הקישור נמצא בגוף הטכסט מאחורי המילים "מאפשרים הורדת שכבה עדכנית" בכדי לשפר את הקריאות של ההודעה.
הקישור עצמו הוא:
https://www.parks.org.il/files/%D7%9...8%D7%A4%D7%99/
-
אז ככה,
לאחר בדיקה - יש שם שדה (עמודה בטבלת הנתונים) של סוג תא שטח - [גן / שמורה]
יש שדה של סטאטוס:
- מוצע
- החלטה להפקדה
- מופקד
- מאושר
- מוכרז
- מוצע יו"ש
- מוצע יו"ש עם צו אלוף
- מופקד יו"ש
- מופקד יו"ש עם צו אלוף
- מאושר יו"ש
- מאושר יו"ש עם צו אלוף
- מוכרז יו"ש
- מוכרז יו"ש עם צו אלוף
כל היו"שים למיניהם זה כמובן ביהודה ושומרון.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
מה הפורמט של השכבות?
Shapefile
זה למעשה אוסף של קבצים שונים עם שם זהה וסיומת משתנה שכולם ביחד מהווים את השכבה.
תוכנות ש"מכירות" שכבות גאוגרפיות יודעות להתיחס לקבצים הללו כשכבה.
בכדי להשתמש בהם, יש צורך לחלץ את הקבצים מהתיקייה המכווצת שמאגדת אותם
-
פורמט ARC?
יש גם אפשרות כ-gdb או קבוצה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
פורמט ARC?
יש גם אפשרות כ-gdb או קבוצה?
הפורמט נתמך בתוכנות ESRI (ArcGIS) וכן גם QGIS (חינמית קוד פתוח) ועוד תוכנות רבות.
זה הפורמט היחיד שרט"ג שמו שם.
אם תרצה, אין לי בעיה להמיר עבורך לפורמט FileGeodatabase (FGDB) - שלח לי הודעה פרטית עם המייל.
לגבי ה'קבוצה' אני לא כ"כ מבין למה הכוונה
-
המפות האלה לא קובעות כלום .
בחוק מצויין בפרוש שיש לרשום הערת אזהרה במרשם בגוש והחלקה הספציפי ורק אז השטח הספציפי הוא שמורה.
אז אם הפוליגונים חותכים גוש/חלקה ספציפי , כנראה שהפוליגון שגוי.
הבעיה שכדי לתכנן מראש יכול להיות שהמפה תעזור.
מי שקיבל אי פעם דוח כדאי להשקיע כמה עשרות שקלים ולקבל ממרשם המקרקעין כדי לוודא שאכן ישנה הערת אזהרה בנקודה הספציפית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
המפות האלה לא קובעות כלום .
בחוק מצויין בפרוש שיש לרשום הערת אזהרה במרשם בגוש והחלקה הספציפי ורק אז השטח הספציפי הוא שמורה...
הבעיה שכדי לתכנן מראש יכול להיות שהמפה תעזור
טוב, המטרה (שלי לפחות) היתה שתהיה לנו המטיילים אינדיקציה נכונה וברורה היכן זה שמורה/גן בתוקף על פי מה שרט"ג אוכפת ולא בשביל בית משפט בהכרח.
אני לא עד כדי כך בקיא לגבי מה נדרש בחוק מבחינת ההערות ברישום המקרקעין (מה גם שסביר שלפחות באיו"ש זה לא כך).
לגבי התכנון מראש - זו לא בעיה - זה פתרון [emoji846]
-
באיזה תוכנה \ שרות אתם משתמשים כדי לראות את המידע הזה?
-
ב-OffRoad יש את השכבה הישנה (עד כמה שאני יודע) ואפשר להדליק/לכבות לפי הצורך
לגבי הורדה של השכבה החדשה וצפיה בה - כל כלי GISי יעשה את העבודה - כולל כלי Online למיניהם
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ee731cd8db.jpg