אני גובה על ערכה של עד- 70 כ"ס 5500 ש"ח.
ניתן להרכיב על רכב מוזן מאייד.
הערכה כוללת בלון, צינור לחץ גבוה, סולנואיד 1 או 2 בהתאם לסוג ההתקנה, מזרק, מעגל חשמלי כפול וכו...
מילוי בלון עולה 200 ש"ח.
Printable View
אני גובה על ערכה של עד- 70 כ"ס 5500 ש"ח.
ניתן להרכיב על רכב מוזן מאייד.
הערכה כוללת בלון, צינור לחץ גבוה, סולנואיד 1 או 2 בהתאם לסוג ההתקנה, מזרק, מעגל חשמלי כפול וכו...
מילוי בלון עולה 200 ש"ח.
ואתה מעשיר את הדלק ע"י הזרקה של סולונאיד חיצוני שנכנס לפעולה בזמן הניטרו?
או שבשיטה אחרת?
תלוי בהתקנה.
יש כאלה שאני מעלה לחץ דלק במערכת, יש כאלה שאני מוסיף עוד סולנואיד דלק
תלוי ברכב ובהתקנה
מעניין אותי לדעת....
ע"פ הנסיון שלך איך אתה קובע איפה ניתן להתקין בלי שינוי ואיפה הגבול שאתה אומר "STOP פה חייבים חיזוק בצורת ככה וככה וככה "
איזה גבול?
מבחינת מה שהמנוע מסוגל לקבל או מבחינת מה שמערכת ניהול המנוע מסוגלת לקבל?
במידה ורכב מוזן מאייד יש משאבת דלק מכנית .. עכשיו הבנתי שאתה מזריק גם דלק וגם נייטרו
האם למשאבה המכנית יש מספיק לחץ כדי להוציא שפריץ דלק למשך 10 שניות?
(במידה ואתה מרכיב מזרק דלק )או שמתקינים על הקו משאבה ללחץ גבוה ..
לא משנה אם המשאבה היא מכנית או חשמלית.
מה שמשנה הוא לחץ הדלק לצורך חישובי הספיקה.
אתה צריך להגיע ליחס של 1-12.5 כדי להשיג את הכוח האופטימלי.
במערכת מוזנת מאייד תצטרך דיזת דלק גדולה יותר מבמערכת מוזרקת.
הי אמיר.
מה שלומך ?
---
תגידו, אני היחיד שהדיון הזה מפחיד אותו נורא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי LAREDO
אני התכוונתי לתוספת מזרק דלק בנוסף למאייד ז"א במקום להגדיל דיזות אני מחבר מזרק על הסעפת
שבזמן לחיצה על הדק הנייטרוס במקביל המזרק ישפריץ תוספת דלק ויעשיר את התערובת
השאלה שלי היתה האם משאבה מכאנית תייצר מספיק לחץ דלק על המזרק או שצריך לחבר משאבת לחץ גבוה+חזרות דלק
ושאלה יותר כללית ..כמה הספק אני יכול לקבל מהתקנה יבשה ללא שינוי בדלק \שינוי קל בדיזה משנית שלא תחנוק את הרכב ביום יום
לא מפחיד,ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
הוספת קיט ניטרו היא מקובלת מאד בעולם, הליך די סטנדרטי, פשוט ויעיל, מקובל מאד גם במנועי דיזל ובמכוניות כביש, סוג של בטיחות אקטיבית למצבי עקיפה.
בארץ כמובן שאין אפילו מושג ירוק במה מדובר ומי שמשתמש בזה נחשב לפושע מסוכן, חבר את זה לעובדה שמי שמשתמש בזה בארץ הוא לא בדיוק נהג של שבת ממוצע ותסיק איזו מסקנה שאתה רוצה.
בסה"כ הגז הזה כשלעצמו אינו מסוכן ואינו מתלקח, לא קורה שום דבר אם מתפוצץ איזה צינור, הוא מתפרק רק בתוך חלל השריפה כתוצאה מהלחץ והחום שבעקבותיו ומספק חמצן מבוקר ע"י חנקן להשגת שריפה משופרת ושיפור הספק המנוע.
התקנה לא מקצועית בעליל עלולה להביא לאחת משתי תוצאות - חוסר יעילות או התפרקות המנוע, המקרה השני מאד משעשע, (דיזה אל תשכח להסריט...).
מה שהרבה יותר מפחיד אותי הוא כל הפיראטים שמתקינים ערכות גפ"מ ברשיון משרד התחבורה ...
למה? במצב של התפוצצות צינור הנהג לא יפסיק לצחוק ימים שלמים...ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
:razz:
אמנון, לא מדובר על גז צחוק אלא על אוויר מועשר (או 30-40%חמצן והשאר חנקן, איך שתרצה)
n2o זה בעצם על כל שתי מולקולות חנקן יש אחת של חמצן זאת אומרת שליש חמצן ושני שליש חנקן
חוץ מזה לפי מה שאני הבנתי ממה שאמרו כאן זה גם במקרה גז צחוק
אמנון אתה צודק ואני טעיתי.
אני פשוט לא מבין איך זה יכול להיות.
צללתי עשרות צלילות עם נייטרוקס, לא חוויתי שום השפעה של אופוריה ו/או שום השפעה של גז צחוק מתחת או מעל המים.
ניר זה ניתן לשליטה, בהתאחדיות צלילה טכניות אתה יכול לצלול גם עם 50% חמצן והשאר חנקן.
אני פשוט לא מבין מה גורם להשפעה של גז הצחוק. נכנסתי לאתר של רופאי שיניים שבו מוסברת התופעה ואני פשוט לא מבין את זה.
רופאי שיניים לא משתמשים בניטרוס נקי, זה יגרום לאיבוד הכרה, להקאות ולתופעות לוואי נוספות שלא יעזרו לטפל בשיניים..., מנשימים בחמצן נקי, אח"כ מוסיפים ניטרוס בריכוז של 30-40 אחוז ובסוף התהליך שוב חמצן נקי כדי "לשטוף" את הניטרוס מהמערכת, מדובר באותו N2O, המולקולות שלו חוסמות קולטנים מסויימים במוח ובמינון המתאים גורמות לטשטוש ואלחוש.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
בצלילה גם לא מדובר על ניטרוס נקי, אלא על תערובת של ניטרוס וחמצן במטרה להקטין את הצטברות החנקן בדם בצלילות עומק. אני מניח שלא חסרים פורומים בנושא רפואת שיניים וצלילה שמהם אפשר לשאוב מידע יותר ספציפי בנושא.
כהרגלי בקודש כנראה שהתבלבלתי.
אני אברר עם מועדון צלילה שאני מכיר את העניין.
שוב, בצלילה משתמשים באוויר דחום+חמצן, זה דומה מאוד לN2O אבל לא בדיוק.
הסיבה שאין לזה השפעה על הצולל היא הלחץ בו הצולל נמצא. אני מציע לנסות לנשום חצי שעה מבלון תערובת ניטרוקס כשאתם ביבשה - יהיה מעניין.
גיא - למה זה מפחיד אותך?
ניר - רופאי שיניים משתמשים בגז צחוק בלבד.
אין להם שליטה על התערובת והם לא מזרימים חמצן נקי בשום אופן.
אני מכיר את המערכות שלהם מקרוב. הבעיה שלנו להשתמש בגז שלהם היא שהם מקבלים בלונים בלחץ של עד 60 באר. לחץ מערכת תקין לניטרו בררב הוא 100-120 באר.
תודה לרדו. השם כנראה קצת בלבל אותי.
כנראה שיש לנו מזל שאתה לא רופא שיניים...ציטוט:
נכתב במקור על ידי LAREDO
http://www.dentalinfo.co.il/metopali...ld_nitrous.htm
שים רק לב שכמו שאמיר ציין, בצלילה משתמשים במושג ניטרוקס כדי לתאר כל תערובת של חמצן וחנקן (כולל אוויר), לא מדובר על מולקולת N2O, המושג אוויר מועשר ניטרוקס הוא שגוי, מדובר על אוויר מועשר חמצן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
כנראה שבגלל זה התבלבלתי. טוב לדעת.
תודה :-)
N2O זה אומר 2 אטומים של N על אטום של O נכון? אז זה לא אומר שהתערובת היא 2/3 חנקן ו1/3 חמצן? אז אם זה ככה, איך אפשר ל"שחק" עם אחוז החמצן בתערובת?
אכן N2O הוא גז (מוכר גם כגז צחוק) אבל הוא תרכובת ולא תערובת מה שאומר שניתן לקבל ממנו מולקולת חנקן N2 ומולקולת חמצן O2 אבל רק על חשבון פירוק המולקולה ובכך בעצם לשנות את תכונות החומר, לדוג' מגז יציב ואינרטי N2O לתערובת של שני גזים: N2 גם כן גז יציב ואינרטי ול O2 גז יציב אבל חיוני לבעירה ועל כן גם לא כ"כ אינרטי (מתפרק בחום ומגיב עם מה שיש בסביבתו), ובצורה כזאת ניתן לקבל מחומר אינרטי תערובת חומרים שאיננה אינרטית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
שריפה/בעירה היא פירוק של פחמימנים, לדוג' הדלק, שלנו בנוכחות חמצן.
בצלילה, כמו שניר כתב, ניטרוקס הינה תערובת של חמצן O2 וחנקן N2 ביחסים שונים.
נחזור למערכת הרכב: אני לא מכיר את מערכת הניטרוס אבל לדעתי אפשר לשחק באחוז החמצן ע"י יצירת תערובת של N2 (גז אינרטי שלא מגיב עם כלום כמעט) ו N2O שממנו ניתן להפיק חמצן, ביחסים שונים.
מקווה שעזרתי במעט
דני
תודה רבה על התשובה הממצה :-)
טעות שלי.
לגבי רופאי השיניים אכן יש להם חמצן נקי כמו שכתוב במאמר.
כל מה שאמרתי לגבי גז התחוק שלהם (לחצים ואחוזים) נכון.
למען הסר ספק נוסף - גז צחוק הוא ניטרוס הוא N2O.
מה שמכונה בצלילה ניטרוס הוא לא גז צחוק אם כי מזכיר בתכונותיו.
האם ישנה אפשרות ליצור אפקט דומה להזרקת ניטרוקס, אבל עם מיכל אויר (לא חמצן) דחוס?
לא ישפיע כל כך....
מיכל אוויר דחוס יתנהג כמו תוספת טורבו למנוע, ללא הכיוונים הדרושים מצד מע' הדלק.
לדעתי התערובת תהיה ענייה מידי.
אני לא בטוח שמיכל אויר דחוס יהיה כמו טורבו. הרי שברגע שהאויר יוצא ממיכל האויר הדחוס, הלחץ שלו יורד, ואין שום דבר שימנע מהאויר הדחוס לצאת דרך פילטר האויר במקום לתוך המנוע. לכן המנוע יקבל עדיין אויר בלחץ כמעט זהה למצב ללא הזרקת האויר הרגיל.
הרעיון בניטרוקס הוא בכך שהגז המוזרק יהיה פשוט עשיר יותר בחמצן אך בלחץ רגיל, לא?
מצד שני, דחיסת האויר דרך דיזה בלחץ גבוה תוציא אויר קר (=אויר דחוס), אז אולי כן יהיה אפקט כלשהו?
אם יש צורך אז כמובן שיש להוסיף גם דיזה להזרקת דלק?
יש על מה לדבר או שזה בזבוז של מילים?