וואלה... בוחן כליות אתה [emoji1]
Printable View
אני לא מסובב שום עובדה.. הפוך.
זו עובדה שעכשיו יש לך אפשרות סט מתלה לטנדר שמבטל נושא שיש מי שזה הפריע לו לא מעט, איכות הנסיעה.
זו עובדה..
אז כן, זה בהחלט סעיף בר השוואה ל-SUV.
כבר היום יש לי בטנדר מתלה שאני מאד מרוצה ממנו, הוהגעתי לסידור הזה אחרי כמה וכמה קומבינציות, סט שלא מבייש ואף עולה במקרים מסויימים בשטח על SUV עם סט מסחרי ממותג.
ועדיין, זה לא יהיה מה שנמרוד התקין, בהפרש לא קטן.
וואלה..
אם היית אומר לי 76/79, ניחא.
גם יקר מאד, וגם סוג של חד-קרן בארץ.
אבל 150/120?
ממש לא קשור.
Slowly
מה שמתחת למתלים (unsprung mass) שזה הסרן האחורי ומכלולי הגלגלים הקדמיים, מקבלים את אותם כוחות שקיבלו בעבר (הנהג אותו נהג). מה שמעל המתלים, (sprung mass) - שלדה, בודי, רכבת כוח, מחזיק הטלפון הנייד, פקל קפה, הנוסעים - מקבל כוחות קטנים יותר. את כל האנרגיה העודפת הבולמים האלו הופכים לחום. הם עושים את זה ביעילות גבוהה בסדרי גודל מבולמים רגילים. זה כל הקטע. לכן הההשוואה לאותה ויטארה שפשוט התחילו ליסוע איתה יותר מהר אבל עם אותם בולמים רגילים, מופרכת. אני לא אגזים אם אומר שאני מצפה עם בולמים כאלו שהבודי ישתמר יותר טוב לטווח הארוך.
חמש דקות בשדות העמק בדרך לעבודה זה אחלה דרך להתחיל את היום :rolleyes:ציטוט:
אבל בשביל פעם בחודש, להיות מהיר יותר בשטח מכל רכב שטח סטנדרטי/משופר קלות אחר, שאין לו בולמים באיכות הזאת, זה יותר ממספיק....
זה לא אותם כוחות לחלקים שמתחת למתלים, אם מעכשיו הנהג יתחיל לנהוג הרבה יותר מהר בשטח...
מצד שני, אם הנהג ממשיך לנהוג באותה מהירות כמו קודם (לא סביר..), אז אני חושב שגם החלקים התחתונים יחוו פחות עומסים לעומת הסט-אפ המקורי.
תתחדש !
מדליק לגמרי. ותהנה מרכב נורמאלי ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
נמרוד, אתה טועה.
הנהג מאיץ עד שהוא סופג את אותה אנרגיה שהוא היה רגיל לספוג קודם ואז מרים את הרגל מהגז. קודם זה היה קורה במהירות 'ככה וככה' עכשיו זה קורה במהירות 'ככה וככה ועוד קצת'.
אז הבודי והמחזיק כוסות באמת לא סובלים יותר. המסה הלא מוקפצת חוטפת ועוד איך. אבל לזכותה ייאמר שעכשיומהגלגלים עוקבים יותר טוב, מקפצים פחות, כך שלמרות שהאנרגיה גדולה יותר, יש פחות רעידות ופחות הלמים בסך הכל סביב התדרים... שבאמת מפרקים הכל.
אסף.
אסף לא הבנתי אם אני טועה או צודק.
החלקים המכאניים שבאמת יסבלו יותר זה מיסבי גלגל. ובאופן כללי, לגבי הנזקים שנגרמים בגלל שעכשיו אפשר ליסוע יותר מהר - זה בדיוק כמו בעלי הדיפנדר וההיילקס הישנים שמחשיבים את החסינות בפני דו"חות מהירות כיתרון. כאילו, ברור.
מיסבי גלגל, בולג'וינטים, תפוחים וכו' וכו'.
הבולמים אמנם נותנים ביצועים מליגת העל, אבל כל שאר הרכיבים עדיין סטנדרטיים, בדגש על כל מכלול ה-IFS הקדמי שבטויוטות צבר מוניטין לא סימפטי לאורך השנים. נראה לך שהפרונט יעמוד בספיישל-סטייג' כזה כל בוקר?....
כל עוד אתה מחייך - מי אנחנו שנפקפק.
נמרוד קטונתי, למרות שמה שאתה אומר נשמע הגיוני.
מצד שני, טעות אחת משמעותית מספיקה כדי לשבור לך חצי אוטו לפחות.
וסביר, כשנוסעים ממש מהר, שהיא תקרה במוקדם או במאוחר.
אבל זה כנראה שווה את זה... [emoji16]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
האמת שבמחיר של הקיט הזה כדאי להפריד כבר רשויות.
טנדר 2x4 או סתם אוטו ליומיום ו RZR.
הטוב מכל העולמות ובלי פשרות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נסעת פעם ברפטור?
טנדר סדרתי לחלוטין.
אפילו עם עלים מאחור..
אין קשר בין סוג הקפיץ לנוחות.
יותר קל לבנות מתלה נוח עם קפיץ סליל, אבל יש לא מעט דוגמאות של טנדרים ורכבי שטח עם סלילים מאחור, קשים כמו בטון בלי חצי טון בארגז.
עע דיפנדר HD.. לא הדיפטנדר, דיפנדר סגור.
Slowly..
הכוונה היתה לטנדרים "הקטנים"(היילקס, מיצובישי ושות'), תשווה תפוחים לתפוחים.
פיספסתי מה?
שמנסים להפוך טנדר למשהו שהוא לא?
עזוב שלא קיבלתי תשובה מה ההבדל בהרגשה כשנוסעים מהר בין הקיט הזה לקיט אחר בולם עם מיכל חיצוני, אני מוכן להשוואה, זאת אחת הסיבות שהחבר ויתר על הקיט הזה, אה והמחיר.
אתה שם התניות למבחן השוואתי שהסיכוי להוציא לפועל אפסי..
זה מזכיר את הדמות של ציון ב״ישראלים״, בלשכת עבודה שמתלונן שלא מוצאים לו עבודה..
״אני מוכן לעבוד בכל עבודה של מאלף אריות לבקנים!״..
מאיפה תמצא עכשיו רכב זהה עם בולמים עם מיכל חיצוני?
אם זה עוזר לך, אני מוכן במפגש הבא לעשות השוואה בין טנדר עלים עם בולמים עם מיכל חיצוני מכויל לרכב, לבין נמרוד..
Slowly..
דורון, אתה משווה אותו ל suv לא? אז האוטו שלי מתאים למבחן לדעתי.
לך על זה.
תעמיסו שווה מאחור.
Slowly..
אין לי מושג על מה אתם מתווכחים אבל שניכם מוזמנים לסיבוב.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני ביקשתי ראשון
טועה.....
אני ביקשתי ראשון (אחרי שאת ארנון הוא הזמין בסוף ההתקנה), ואני כבר עשיתי איתו סיבוב :-)
אין שום קשר לSUV ונדב, אני לא יודע מה אתה רוצה להשוות, אבל במתאר הבסיסי שלשמו הותקנו המתלים האלו - נסיעה מהירה, מהירה מאוד, על דרכים מהירות, הרכב הזה אוכל כל מתלה שפוי שאתה מכיר, זה באמת מזכיר את הסרט באחה שהעלו פה לפני כמה ימים וכל מני טרופי עם גלגלי 35 וצפונה.
במתאר הזה, הרכב באמת מפתיע, ורק ימים יגידו אם כל התאוריות על משקלים מוקפצים וכו' נכונות , לדעתי, אם נמרוד יסע כמו שהרכב הזה מאפשר, הרכב יתפרק.
מה זה קשור לSUV??? אין לי מושג.
האם זה יעזור בעבירות? לא
האם זה יעזור בזחילה? לא
האם זה יעזור לעבור באמפרים בכביש השכונתי - כן, אבל בשביל זה לא צריך מתלים ב 20000 ש"ח.
האם זה משפר התנהגות כביש בנסיעה מנהלתית - בטוח יותר טוב מהמתלים המקוריים, לא בטוח שאין סטים טובים יותר (לכביש) שעולים הרבה פחות?
אבל אין ספק, במבחן "התחת" ליום יומיים בנגב, זה חיים אחרים (ועדיין אני חושב שכל SUV סביר, יותר מרגיע מטנדר יפני .על הפיקאפים האמריקאים אני לא מדבר, זה באמת "הטנדר" היחיד שיכול להתחרות בנווחות של SUV).
אין כל דיון שני אלה מתחילים להתווכח? חתול ועכבר.
[emoji1787][emoji1787]
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
שורה תחתונה,
במציאות שבה במילא כל אחד שקונה רכב שטח (טנדר או suv), רץ ישר להחליף בולמים וקפיצים בגלל הגבהה, ההבדל בין טנדר לsuv, מתרכז פחות במתלים ויותר בדברים האחרים.
העדפות כמו ציוד בפנים או בחוץ, זוויות מרכב (בעיקר נטישה), ופינוק ומרווח בקבינה הם המשמעותיים.
אני עדיין בעד suv, בעיקר בגלל נושא הגשם והאבק על הציוד.
קניית טנדר תהיה אצלי נטו התפשרות בגלל מחיר (כמו שהיום אני מתפשר ולא נוסע על דיפנדר).
אתה מדבר כאילו טנדר זול מגיפ..בנקים מסויימים תשלם הרבה יותר על טנדר
Grand vitara 07
Arctic dvx 08